-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Η μεγάλη πίκρα θα ήταν να χάλαγε η κλειδαριά του μπάνιου όσο ήσουν μέσα. Την έχω πατήσει πριν από χρόνια και περίμενα σαν κρατούμενος μέχρι να έρθουν οι δικοί μου 2 ώρες μετά.
Τωρα καταλαβα την αξια της τηλεορασης στο μπανιο.
Laptop με WiFi.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Η μεγάλη πίκρα θα ήταν να χάλαγε η κλειδαριά του μπάνιου όσο ήσουν μέσα. Την έχω πατήσει πριν από χρόνια και περίμενα σαν κρατούμενος μέχρι να έρθουν οι δικοί μου 2 ώρες μετά.
Laptop με WiFi.
Ακόμα καλύτερα μια ντουντούκα στην πίσω βεράντα.
Μένεις στο μπάνιο; Κανένα πρόβλημα… απλά αρχίζεις να φωνάζεις: Είμαι στον Γκ@μπινέ κάποιος να με βοηθήσει!
Ε από εκεί και πέρα… ο θεός βοηθός.
-
λοιπον, ο ανεμηστηρας στερεωθηκε στο ταβανι τελικα..
γιναν οι απαραιτητες τρουπες..
εχει πλακα ο τηλεχειρισμος, το μοτερ ειναι χλιαρο (50 Watt) και στην πρωτη σκαλα, ισα που δημιουργει μια υποψια ρευματος αερα.. στη δευτερη τα πραγματα ειναι σαφως καλυτερα, ενω στην τριτη σηκωνει τα παντα στον αερα..
το προβλημα ειναι οτι καπου δεν ειναι καλα ζυγισμενος και ψιλοπαιζει οταν μπει στην τριτη σκαλα..ειναι τελειως αθορυβος (τελειως!), ενω τα σποτακια εχουν πλακα γιατι εχουν ντιμερ το οποιο το ρυθμιζεις απο το τηλεχειριστηριο
τα 2 τελευταια βραδυα κοιμαμαι με το μοτερ στην 1η σκαλα και απλα δεν ιδρωνω.. δεν ριχνει τη θερμοκρασια σε καμμια περιπτωση..
θα δοκιμαστει τωρα με τις τρελλες τις ζεστες.. αν ξαφνικα χαθω τα απογευματα απο το φορουμ, σημαινει οτι εχω παει στο παραθεριστικο (στους γονεις μου) που εχουν air condition ΠΑΝΤΟΥ! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
το προβλημα ειναι οτι καπου δεν ειναι καλα ζυγισμενος και ψιλοπαιζει οταν μπει στην τριτη σκαλα..Στη μεταφορά κάπου πατήθηκε ο ανεμιστήρας και κάποιο πτερύγιο στράβωσε. Βάλε ένα ξύλο/κοντάρι/σκάλα ίσα ίσα να φτάνει το πτερύγιο (άκρη) του ανεμιστήρα. Γυρνώντας με το χέρι τον ανεμιστήρα δες πόση απόσταση έχει το καθε πτερύγιο από το κοντάρι ή και τη κλίση του. Στραβώνοντας τα ελάχιστα προσπάθησε να είναι ολόιδια η απόσταση από το κοντάρι για όλα τα πτερύγια - μετά δε θα τραντάζει καθόλου. Κάνε προσεκτική δουλειά και πρόσεχε να μη κουνάς τον ανεμιστήρα - μόνο να τον γυρίζεις.
-
Προβλημα μηχανης καφε - φιλτρου.
Σε κανονικη λειτουργεια ο καφες σταζει και οταν το νερο τελειωνει η μηχανη αρχιζει να 'γουργουρίζει'
Το γουργουρισμα αυτο λοιπον αρχιζε απο τη στιγμη που ανοιγα την μηχανη και ο καφες δεν εσταζε κανονικα αλλα πολυ σιγα.Λυση προβληματος. Εβαλα στο δοχεια του νερου λιγο ξυδι, ανοιξα τη μηχανη και την αφησα να το περασει, το ξυδι, απο μεσα.
Γουργουριτο τελος. -
μα όλες οι μηχανές γουργουρίζουν
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
μα όλες οι μηχανές γουργουρίζουνΑυτη που εχω εγω γουργουριζε μονο οταν τελειωνε το νερο στο δοχειο. Απλα οσο τρεχει το νερο κανει ενα 'τακ τακ' και στο τελος αρχιζει το γουργουριτο.
Πολλα γουργουριτα γραφουμε και ...πεινασα ο ατιμος
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
μα όλες οι μηχανές γουργουρίζουν
Αυτη που εχω εγω γουργουριζε μονο οταν τελειωνε το νερο στο δοχειο. Απλα οσο τρεχει το νερο κανει ενα 'τακ τακ' και στο τελος αρχιζει το γουργουριτο.
Πολλα γουργουριτα γραφουμε και ...**πεινασα ο ατιμος **
και γω άστα να πάνε και είμαι στο γραφείο
πάντως όσες μηχανές έχω δει έτσι κάνουν -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Laptop με WiFi.
ναι, laptop με νετ..
μέχρι να ανέβει το post στο 4T θα έχεις γεμίσει και αδειάσει την μπανιέρα 20 φορές -
Καυστήρας αερίου λανθάνουσας ενέργειας...Καμιά πρόταση?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
το προβλημα ειναι οτι καπου δεν ειναι καλα ζυγισμενος και ψιλοπαιζει οταν μπει στην τριτη σκαλα..
Στη μεταφορά κάπου πατήθηκε ο ανεμιστήρας και κάποιο πτερύγιο στράβωσε. Βάλε ένα ξύλο/κοντάρι/σκάλα ίσα ίσα να φτάνει το πτερύγιο (άκρη) του ανεμιστήρα. Γυρνώντας με το χέρι τον ανεμιστήρα δες πόση απόσταση έχει το καθε πτερύγιο από το κοντάρι ή και τη κλίση του. Στραβώνοντας τα ελάχιστα προσπάθησε να είναι ολόιδια η απόσταση από το κοντάρι για όλα τα πτερύγια - μετά δε θα τραντάζει καθόλου. Κάνε προσεκτική δουλειά και πρόσεχε να μη κουνάς τον ανεμιστήρα - μόνο να τον γυρίζεις.
ευχαριστω για τη συμβουλη, αλλα δε προκειται να το κανω με τιποτα!! τουλαχιστον προς το παρον..
Τα πτερυγια τα βιδωσα μονος μου, πιανουν με 3 βιδες και προφανως καπου εκει εχει γινει η αστοχια... -
Εχει κανεις υπ'οψιν πως μπορουμε να συμπληρωσουμε(η και να αντικαταστησουμε εξ ολοκληρου) φρεον στο οικιακο air-condition,και απο που μπορουμε να προμηθευτουμε τα σχετικα υλικα,και με τι κοστος?
-
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Εχει κανεις υπ'οψιν πως μπορουμε να συμπληρωσουμε(η και να αντικαταστησουμε εξ ολοκληρου) φρεον στο οικιακο air-condition,και απο που μπορουμε να προμηθευτουμε τα σχετικα υλικα,και με τι κοστος?Χρειαζεσε αντλια για να κανεις κατι τετοιο, που εχουν οι τεχνικοι, ειδαλλως δεν γινεται.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Εχει κανεις υπ'οψιν πως μπορουμε να συμπληρωσουμε(η και να αντικαταστησουμε εξ ολοκληρου) φρεον στο οικιακο air-condition,και απο που μπορουμε να προμηθευτουμε τα σχετικα υλικα,και με τι κοστος?
Χρειαζεσε αντλια για να κανεις κατι τετοιο, που εχουν οι τεχνικοι, ειδαλλως δεν γινεται.
+1
Αν το μηχάνημα δούλεψε με λίγο ψυκτικό υγρό, μπορεί στην εισαγωγή του συμπιεστή η πίεση να ήταν μικρότερη από την ατμοσφαιρική και να έχει μπει αέρας (και υγρασία) στο κύκλωμα. Χρειάζεται να δουλέψει 20-30 λεπτά το λιγότερο η αντλία κενού για να εξατμισθεί σίγουρα η υγρασία από το κύκλωμα.
Αν θέλεις να κάνεις β' δουλειά, μπορείς να συνδέσεις τη φιάλη και να ανοίξεις από την άλλη μεριά για λίγο το κύκλωμα ώστε να περάσει από μέσα φρέσκο ψυκτικό υγρό (σε αέρια μορφή φυσικά) μέχρι να διώξει όλο το παλιό που έχει ανακατευθεί με αέρα. Όμως μπορεί να μη φύγει όλη η υγρασία. (αυτό είναι παράνομο αλλά ΠΟΙΟΣ θα πιάσει μάστορα που κάνει τέτοια)
Υ.Γ. Φρέον είναι το εμπορικό όνομα για το R12. Το R22, R134a δεν έχουν εμπορικά ονόματα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Καυστήρας αερίου λανθάνουσας ενέργειας...Καμιά πρόταση? -
Ο χρήστης tm έγραψε:
λοιπον, ο ανεμηστηρας στερεωθηκε στο ταβανι τελικα..
γιναν οι απαραιτητες τρουπες..
εχει πλακα ο τηλεχειρισμος, το μοτερ ειναι χλιαρο (50 Watt) και στην πρωτη σκαλα, ισα που δημιουργει μια υποψια ρευματος αερα.. στη δευτερη τα πραγματα ειναι σαφως καλυτερα, ενω στην τριτη σηκωνει τα παντα στον αερα..
το προβλημα ειναι οτι καπου δεν ειναι καλα ζυγισμενος και ψιλοπαιζει οταν μπει στην τριτη σκαλα..ειναι τελειως αθορυβος (τελειως!), ενω τα σποτακια εχουν πλακα γιατι εχουν ντιμερ το οποιο το ρυθμιζεις απο το τηλεχειριστηριο
τα 2 τελευταια βραδυα κοιμαμαι με το μοτερ στην 1η σκαλα και απλα δεν ιδρωνω.. δεν ριχνει τη θερμοκρασια σε καμμια περιπτωση..
θα δοκιμαστει τωρα με τις τρελλες τις ζεστες.. αν ξαφνικα χαθω τα απογευματα απο το φορουμ, σημαινει οτι εχω παει στο παραθεριστικο (στους γονεις μου) που εχουν air condition ΠΑΝΤΟΥ!εμένα επειδή παίρνει το ίδιο ρεύμα και ο ανεμιστήρας και οι λάμπες του, λέω να τα ξεχωρίσω και να βάλω με κανάλι ξεχωριστό/μόνιμο ρεύμα στον ανεμιστήρα και το φως να δουλεύει κανονικά με τον διακόπτη του δωματίου. Τώρα ανάβοντας τον διακόπτη ανάβει ό,τι είναι ανοιχτό, είτε τον ανεμιστήρα, είτε τα φώτα είτε όλα μαζί. Κι επίσης δε μ'αρέσουν τόσο αισθητικά τα φώτα του.
Γίνεται επίσης να μπει ντίμερ σε αυτούς τους μακρόστενους λαμπτήρες οικονομίας λευκού φωτός?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
......
Γίνεται επίσης να μπει ντίμερ σε αυτούς τους μακρόστενους λαμπτήρες οικονομίας λευκού φωτός?Ναι γίνεται Δημήτρη..
-
dimmer στους ηλεκτρονικους (οικονομικους) λαμπτηρες δε μπαινει..
κοιτα με τα σποτακια κι εγω δεν ξετρελλαθηκα, αλλα τοσο καιρο που ειμαι στο σπιτι, στο υπνοδωματιο δεν ειχα φως επανω και εκανα δουλεια με ενα πορτατιφ..
τωρα με τα σποτακια και κυριως το dimmer εχει παρει ποδι το πορτατιφ και παιζω με το ντιμερ... εχω οτι φωτισμο θελω και ειναι ανεξαρτητα απο τον ανεμιστηρα..
τρελλο + το γεγονος οτι ειναι τηλεχειριζομενα ΑΣΥΡΜΑΤΑ!!θα τον βγαλω φωτο να τον χαιρομαστε..
update: τωρα με τις τρελλες τις ζεστες δουλευει στην 2η σκαλα... ισχυει οτι δεν ιδρωνω και δημιουργει ενα ρευμα αερα.. μεχρι εκει.. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
......
Γίνεται επίσης να μπει ντίμερ σε αυτούς τους μακρόστενους λαμπτήρες οικονομίας λευκού φωτός?Ναι γίνεται Δημήτρη..
γινεται να μπει ντιμερ σε ηλεκτρονικους λαμπτηρες?
απο που, πως και ποτε! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
......
γινεται να μπει ντιμερ σε ηλεκτρονικους λαμπτηρες?
απο που, πως και ποτε!Καλά τα λες 30φυλλε. Ας τον κούκο να λέει. dimmer δεν μπαίνει....
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ