-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ειδικα σε αυτη τη φαση που συζηταμε δε νομιζω οτι οι ελληνες εχουν καμια πρωτια..οι βασικες αντιρρησεις προερχονται εκ των εσω της υπερδυναμης..
Αρεσκόμαστε κι'εμεις όσο κι'αυτοι όμως στην συνομωσιολογία Αδη.Ο Λιακο έχει χεστει στο ταληρο εξ'αιτίας αυτού του φαινομένου
προσωπικα δεν ειμαι σιγουρος για τπτ σχετικα με αυτο το θεμα..οτι και να διαβασω μου φαινεται οτι το διαβαζω βερεσε...ξερω οτι ο ανθρωπος εχει μεγαλες δυνατοτητες στο να υπολογισει καποια πραγματα οπως ενα ταξιδι εκτος γης οπως επισης ξερω οτι κυκλοι μπορουν να επηρεασουν την επιστημονικη κοινοτητα ωστε αυτη να υποστηριξει καποια πραγματα..
Μήν ξεχνας οτι υπάρχουν κύκλοι που μπορούν να επηρρεασουν την επιστημονική κοινότητα,ενω όμως εχουνε και αντίθετα συμφέροντα.Για αυτο έκανα λόγο για την ΕΣΣΔ σε προηγούμενη δημοσίευση,επειδη ΔΕΝ την συνέφερε εκείνη την εποχη να φανει πώς έχασε στον αγωνα.Αλλά,για να μην υποβάλει τις ενστασεις της τοτε (που η προπαγανδα πήγαινε σύννεφο-και απο τις δύο πλευρες) ,σιγουρα θα αντιλήφθηκε το αδιαμφισβήτητο του γεγονότως
δεν μου καθεται η εξηγηση οτι το ολο ταξιδι εκει εγινε για ανταγωνιστικους σκοπους προς την εσσδ, δε μου καθεται επισης οτι σε μια εποχη που διαθετουμε ενεργεια αρκετη για ταξιδια ως τη σεληνη κανεις δεν ασχολειται με το τι υπαρχει εκει σε πρωτες υλες κτλ κτλ...η μηπως ασχολειται και δεν το γνωριζουμε εμεις που διαβαζουμε αυτα που μας δινονται?
Η σελήνη ειναι φτωχός τόπος.Δεν έχει πετρέλαιο,βαρεα μέταλλα,πολύτιμους λίθους,και φυσικά δεν έχει καύσιμα που θα μπορούσαν να τροφοδοτησουνε ενα φορτηγο σκάφος για την επιστροφη του στη γη,εαν υπήρχε κάτι εκμεταλεύσιμο.
Οταν φτασανε στη σελήνη οι 'αετοι' τα καύσιμα που είχανε μαζι τους για να επιστρέψουν ήταν τοσο λίγα,που φεύγοντας η σεληνάκατος άφησε πίσω της (για μείωση βαρους-ανάγκη λιγότερων καυσίμων) τα σκέλη προσγείωσης.με το κουφιο μου μυαλο σκεφτομαι οτι και γω να ειχα παει ως εκει και να ειχα τη δυνατοτητα να το επαναλαβω δε θα το κανα ευρεως γνωστο! αν το ξερε η μαζα οτι το κανω θα ειχε απαιτησεις και θα κανε σχεδια τα οποια δε θα μπορουσα να κοντρολαρω..
Εαν η μάζα ενδιαφερότανε για τα ταξίδια στη σελήνη,το πιθανότερο θα ήταν αυτα ακόμα να συνεβαιναν.Παρόλα αυτα,μετα την τρίτη αποστολή,προτιμούσανε να παρακολουθούνε σαπουνόπερες παρα το διαστημικό ταξίδι.
αν καποιος νομιζει οτι ο κοσμος ειναι αυτος που φαινεται στη τηλεοραση και στα υπολοιπα μμε τοτε μαλλον ειναι γελασμενος..τα μμε μπορουν να δωσουν το εναυσμα για ερευνα αλλα ειναι λιγο απιθανο να οδηγησουν στην αληθεια σε τετοια θεματα..για τον απλο λογο οτι τα χειριζονται αυτοι που δε θελουν να ξερουμε ολη την αληθεια...
Αν δεν υπήρχανε τα ΜΜΕ,σιγουρα οι θεωρίες συνομμωσίας θα είχανε μικρότερη απήχηση.Τα ΜΜΕ τις συντηρούν,επειδη η φανταστική τους φύση τις καθιστα ενδιαφερουσες
Ερωτηση:Αν γνωριζες όλη την αλήθεια (και έστω η οποιαδήποτε αλήθεια),τι κακό θα μπορούσες να τους κάνεις;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
...Όταν φτασανε στη σελήνη οι 'αετοι' τα καύσιμα που είχανε μαζι τους για να επιστρέψουν ήταν τοσο λίγα,που φεύγοντας η σεληνάκατος άφησε πίσω της (για μείωση βαρους-ανάγκη λιγότερων καυσίμων) τα σκέλη προσγείωσης.Τόσο μεγάλη ήταν η ανάγκη για εξοικονόμηση βάρους μάλιστα, ώστε φεύγοντας οι αστροναύτες πήραν μαζί τους μόνο τις πλάτες των φιλμ και όχι τα σώματα των Hasselblad τα οποία είναι ακόμα εκεί.
-
Το ΣΚΑΪ έχει ΤΩΡΑ εκπομπή με αυτό το θέμα.
-
Δεν έχει πατήσει άνθρωπος πόδι στη Σελήνη...
_
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Το ΣΚΑΪ έχει ΤΩΡΑ εκπομπή με αυτό το θέμα.τώρα το είδα αυτο.... τι ειπανε τελικα?
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
τώρα το είδα αυτο.... τι ειπανε τελικα?
Η εκπομπή δεν πήρε ξεκάθαρη θέση έναντι κανενός, απλά παρουσίασε ερωτήματα (που τέθηκαν από τη μια μεριά) και απαντήσεις (από εκπρόσωπο της ΝΑΣΑ).
Αν και δεν είμαι από εκείνους που αμφισβητούν την αποστολή στη Σελήνη(οπότε ξέρεις ήδη τι υποστηρίζω), συγκεκριμένες λεπτομέρειες-ερωτήματα που υπάρχουν (ανθρώπων που αμφισβητούν το όλο εγχείρημα) δεν ήταν δυνατόν να απαντηθούν πειστικά από την άλλη μεριά, αν κρίνω από συγκεκριμένες απαντήσεις(ή δεν ήθελαν να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, ποιός ξέρει γιατί; ), και αυτό με προβλημάτισε για κάποια πράγματα: Αυτό αποκόμησα από την συγκεκριμένη εκπομπή-ντοκυμαντέρ (μάλλον δεν ήταν του BBC, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος).
Να σημειώσω ότι οι 'αμφισβητίες' προσπάθησαν να υποστηρίξουν με επιχειρήματα-μεθοδολογία την όλη τους πεποίθηση/γνώμη και δεν είπαν αερολογίες του τύπου 'απλά ξέρουμε ότι είναι αστείο το θέμα με τη Σελήνη, γιατί έτσι μας είπε μια ανώτερη Δύναμη'.
Ούτε μου φάνηκε κανείς τους 'τρελός-γραφικός'.Να τελειώσω λέγοντας:
α) (όπως και ο Hunter είπε) ότι, ακόμα και αν, χάριν υποθέσεως, δεχθεί κανείς ότι δεν πάτησε άνθρωπος στη Σελήνη, οι Ρώσσοι πώς στο διάολο δεν το πήραν χαμπάρι(ενώ είχαν τα τεχνικά μέσα για να παρακολουθούν την άλλη πλευρά) και δεν το έκαναν βούκινο σε όλο τον κόσμο, την περίοδο του ψυχρού πολέμου;
β) όπως είπες και εσύ >Νταξει και να είναι κι αυτό στημένο για να τραβηξει την προσοχή δεν θα μου φαινοταν παραξενο να σου πω την αλήθεια.. (αυτο εννοώ με τις συνομωσίες), σε γενικές γραμμές, τα περιμένω όλα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι ίδιοι έχουν δώσει καλές αφορμές, πολλές φορές στο παρελθόν, ώστε να είμαι εγώ δύσπιστος και να θέλω 'τεκμήρια'.
-
αν δε βαριέσαι δες τα λινκ που έδωσα στο 1ο ποστ και προσπάθησε να θυμηθείς αν τυχόν απαντή8ηκε κανένα απο τα ερωτήματα που θέτουν.
έτσι όπως παραδιδονται πραγματικά φαινεται οτι δε χρήζουν απάντησεις (με την έννοια οτι ειναι πολύ αληθοφανή και δε γίνεται να διαψευθούν) -
τώρα το είδα αυτο.... τι ειπανε τελικα?
Η εκπομπή δεν πήρε ξεκάθαρη θέση έναντι κανενός, απλά παρουσίασε ερωτήματα (που τέθηκαν από τη μια μεριά) και απαντήσεις (από εκπρόσωπο της ΝΑΣΑ).
Αν και δεν είμαι από εκείνους που αμφισβητούν την αποστολή στη Σελήνη(οπότε ξέρεις ήδη τι υποστηρίζω), συγκεκριμένες λεπτομέρειες-ερωτήματα που υπάρχουν (ανθρώπων που αμφισβητούν το όλο εγχείρημα) δεν ήταν δυνατόν να απαντηθούν πειστικά από την άλλη μεριά, αν κρίνω από συγκεκριμένες απαντήσεις(ή δεν ήθελαν να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, ποιός ξέρει γιατί; ), και αυτό με προβλημάτισε για κάποια πράγματα: Αυτό αποκόμησα από την συγκεκριμένη εκπομπή-ντοκυμαντέρ (μάλλον δεν ήταν του BBC, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος).
Να σημειώσω ότι οι 'αμφισβητίες' προσπάθησαν να υποστηρίξουν με επιχειρήματα-μεθοδολογία την όλη τους πεποίθηση/γνώμη και δεν είπαν αερολογίες του τύπου 'απλά ξέρουμε ότι είναι αστείο το θέμα με τη Σελήνη, γιατί έτσι μας είπε μια ανώτερη Δύναμη'.
Ούτε μου φάνηκε κανείς τους 'τρελός-γραφικός'.Να τελειώσω λέγοντας:
α) (όπως και ο Hunter είπε) ότι, ακόμα και αν, χάριν υποθέσεως, δεχθεί κανείς ότι δεν πάτησε άνθρωπος στη Σελήνη, οι Ρώσσοι πώς στο διάολο δεν το πήραν χαμπάρι(ενώ είχαν τα τεχνικά μέσα για να παρακολουθούν την άλλη πλευρά) και δεν το έκαναν βούκινο σε όλο τον κόσμο, την περίοδο του ψυχρού πολέμου;
β) όπως είπες και εσύ >Νταξει και να είναι κι αυτό στημένο για να τραβηξει την προσοχή δεν θα μου φαινοταν παραξενο να σου πω την αλήθεια.. (αυτο εννοώ με τις συνομωσίες), σε γενικές γραμμές, τα περιμένω όλα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι ίδιοι έχουν δώσει καλές αφορμές, πολλές φορές στο παρελθόν, ώστε να είμαι εγώ δύσπιστος και να θέλω 'τεκμήρια'.
Ξέρεις τι με προβλημάτισε όμως ποιό πολύ απ όλα?
Το ότι οι εκπρόσωποι της NASA δεν έδιναν σαφής απαντήσεις,απαντούσαν καταφατικά κι αόριστα -
Να τελειώσω λέγοντας:
α) (όπως και ο Hunter είπε) ότι, ακόμα και αν, χάριν υποθέσεως, δεχθεί κανείς ότι δεν πάτησε άνθρωπος στη Σελήνη, οι Ρώσσοι πώς στο διάολο δεν το πήραν χαμπάρι(ενώ είχαν τα τεχνικά μέσα για να παρακολουθούν την άλλη πλευρά) και δεν το έκαναν βούκινο σε όλο τον κόσμο, την περίοδο του ψυχρού πολέμου;Γιατί στην προκειμένη περίπτωση ίσως να μην ήταν διπλωματικά σωστό να 'ξεσκεπάσουν' την όλη υπόθεση και να κατηγορήσουν τους αμερικάνους χωρίς να έχουν αυτό που θα λέγαμε 'αδιάσειστα' στοιχεία...
_
-
το ειδα και γω , στην αρχη μου φανηκε πολυ λιακοπουλος - και χειροτερα , μπουρδες συνεχομενες . μετα ειπε δυο τρια πραγματα που οντως ειναι παρα πολυ περιεργα.
το θεμα ειναι οτι δε στηριχθηκαν να αποδειξουν 100% αυτα τα 2-3 πραγματα και εβαλαν και αλλες 100 μπουρδες μεσα.
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
το ειδα και γω , στην αρχη μου φανηκε πολυ λιακοπουλος - και χειροτερα , μπουρδες συνεχομενες . μετα ειπε δυο τρια πραγματα που οντως ειναι παρα πολυ περιεργα.το θεμα ειναι οτι δε στηριχθηκαν να αποδειξουν 100% αυτα τα 2-3 πραγματα και εβαλαν και αλλες 100 μπουρδες μεσα.
Μπορείς να αναφέρεις αυτά τα 2-3 πράγματα?
-
Δεν ξέρω τι έγινε και δε με νοιάζει κιόλας...
Χωρίς να τείνω περισσότερο προς τη μία ή την άλλη εκδοχή τις θεωρώ και τις δύο πιθανές (κι ας λέει ο HUNTER ότι θέλει )
Θα θεωρούσα όμως πιθανό και το παρακάτω σενάριο...Οι Αμερικάνοι πηγαίνουν κανονικά στη Σελήνη αλλά το οπτικοακουστικό υλικό που φέρνουν πίσω είναι γτπκ ή έχει καταστραφεί τελείως οπότε το μόνο που έχουν είναι τα πλάνα από το Live τα οποία όμως απο επικοινωνιακή άποψη δεν τους είναι αρκετά. Γιατί να μη στήσουν και μια υπερπαραγωγή για να την τρίψουν στη μούρη των Σοβιετικών και να νιώσει και περήφανο το Αμερικανικο έθνος βλέποντας το Jeep να κάνει παντηλίκια στη σεληνιακή πούδρα;
Πρέπει δλδ ή να είναι όλα 100% αληθινά ή να μην πήγαν ποτε στη Σελήνη;Παρεμπιπτόντως, το οτι υπάρχει αυτό το ευθυγραμμισμένο κάτοπτρο στην επιφάνεια της Σελήνης μάλλον αποδεικνύει οτι ο άνθρωπος κάποια στιγμή πάτησε το πόδι του εκεί πέρα και όχι το το πάτησε σώνει και καλά ο Λουις Αρμστρονγκ και η μπάντα του.
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
yparxei μια εκπομπη στο discovery που τα καταρριπτει ενα-ενα
για το συγκεκριμενο ελεγε οτι δεν ηταν ο ηλιος η μονη πηγη φωτος, ειχαν φερει και προβολεις
Χτες στην εκπομπή στο ΣΚΑΙ ήταν ένας τύπος με σκανδιναβικό όνομα ο οποίος υποτίθεται οτι είχε σχεδιάσει τις κάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές της αποστολης για λογαριασμό της ΝΑΣΑ
Αυτός είπε οτι περα από τον ήλιο δεν υπήρχε άλλη τεχνητή πηγή φωτός -
(στο videάκι που ποσταρα στην αρχη) λέει κι ολας ότι δημιουργουνται σκίες καθαρά απο 2 πηγες φωτος (δεν εχουν την ίδια κατευθυνση δηλαδή)
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
...Θα θεωρούσα όμως πιθανό και το παρακάτω σενάριο...Οι Αμερικάνοι πηγαίνουν κανονικά στη Σελήνη αλλά το οπτικοακουστικό υλικό που φέρνουν πίσω είναι γτπκ ή έχει καταστραφεί τελείως οπότε το μόνο που έχουν είναι τα πλάνα από το Live τα οποία όμως απο επικοινωνιακή άποψη δεν τους είναι αρκετά. Γιατί να μη στήσουν και μια υπερπαραγωγή για να την τρίψουν στη μούρη των Σοβιετικών και να νιώσει και περήφανο το Αμερικανικο έθνος ....
Πρέπει δλδ ή να είναι όλα 100% αληθινά ή να μην πήγαν ποτε στη Σελήνη;...Και εμένα αυτή η θεωρία μου είναι αρκετά βολική. Τους καήκανε τα φίλμ λόγω βλακείας ή λόγω κοσμικής ακτινοβολίας ή δεν ξέρω γω τι και αναγκάστηκαν να σκηνοθετήσουν μερικές...
Η άλλη άποψη που υπάρχει για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι από τις χιλιάδες φωτογραφίες που έχουν υποτίθεται τραβηχτεί βγει πολύ λίγες έχουν κυκλοφορήσει εδώ και τόσα χρόνια και μάλιστα αρκετές από αυτές μοιάζει να έχουν πειραχτεί (πχ δεν φαίνονται αστέρια) είναι ότι απεικονίζονται αντικείμενα τα οποία δεν θεωρούνται κατάλληλα για προβολή στο ευρύ κοινό. Τα αντικείμενα αυτά λένε ότι ήταν προυπάρχοντα κατασκευάσματα στο έδαφος, δείγμα ύπαρξης ευφιούς ζωής εκτός της Γης αλλά και διάφορα ιπτάμενα αντικείμενα (UFO) ή ακόμα και ζώντες εξωγήινοι οργανισμοί....
Διαλέχτε διαλέχτε ότι πάρετε τζάμπα είναι.... οπότε διαλέξτε ό,τι σας αρέσει! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...Θα θεωρούσα όμως πιθανό και το παρακάτω σενάριο...
Οι Αμερικάνοι πηγαίνουν κανονικά στη Σελήνη αλλά το οπτικοακουστικό υλικό που φέρνουν πίσω είναι γτπκ ή έχει καταστραφεί τελείως οπότε το μόνο που έχουν είναι τα πλάνα από το Live τα οποία όμως απο επικοινωνιακή άποψη δεν τους είναι αρκετά. Γιατί να μη στήσουν και μια υπερπαραγωγή για να την τρίψουν στη μούρη των Σοβιετικών και να νιώσει και περήφανο το Αμερικανικο έθνος ....
Πρέπει δλδ ή να είναι όλα 100% αληθινά ή να μην πήγαν ποτε στη Σελήνη;...Και εμένα αυτή η θεωρία μου είναι αρκετά βολική. Τους καήκανε τα φίλμ λόγω βλακείας ή λόγω κοσμικής ακτινοβολίας ή δεν ξέρω γω τι και αναγκάστηκαν να σκηνοθετήσουν μερικές...
Η άλλη άποψη που υπάρχει για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι από τις χιλιάδες φωτογραφίες που έχουν υποτίθεται τραβηχτεί βγει πολύ λίγες έχουν κυκλοφορήσει εδώ και τόσα χρόνια και μάλιστα αρκετές από αυτές μοιάζει να έχουν πειραχτεί (πχ δεν φαίνονται αστέρια) είναι ότι απεικονίζονται αντικείμενα τα οποία δεν θεωρούνται κατάλληλα για προβολή στο ευρύ κοινό. Τα αντικείμενα αυτά λένε ότι ήταν προϋπάρχοντα κατασκευάσματα στο έδαφος, δείγμα ύπαρξης ευφυούς ζωής εκτός της Γης αλλά και διάφορα ιπτάμενα αντικείμενα (UFO) ή ακόμα και ζώντες εξωγήινοι οργανισμοί....
Διαλέχτε διαλέχτε ότι πάρετε τζάμπα είναι.... οπότε διαλέξτε ό,τι σας αρέσει!βασικά αυτό που εννοούσα είναι οτι είναι αστείο να 'μαλώνουμε' ποια από τις δύο εκδοχές (πήγαν/δεν πήγαν) είναι η σωστή ενώ κάλλιστα μπορεί στην πραγματικότητα να ισχύει και κάτι άλλο που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ειδικά σε ένα τέτοιο θέμα που δεν είναι αμιγώς επιστημονικό (ωστε να μπορεί κάποιος 'απ'έξω' να κρίνει με βάση τις γνώσεις του) αλλά και πολιτικό.
Παρεμπιπτόντως, εγώ διάλεξα αυτό μου άρεσε...
Δεν ξέρω τι έγινε και δε με νοιάζει κιόλας...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...Θα θεωρούσα όμως πιθανό και το παρακάτω σενάριο...
Οι Αμερικάνοι πηγαίνουν κανονικά στη Σελήνη αλλά το οπτικοακουστικό υλικό που φέρνουν πίσω είναι γτπκ ή έχει καταστραφεί τελείως οπότε το μόνο που έχουν είναι τα πλάνα από το Live τα οποία όμως απο επικοινωνιακή άποψη δεν τους είναι αρκετά. Γιατί να μη στήσουν και μια υπερπαραγωγή για να την τρίψουν στη μούρη των Σοβιετικών και να νιώσει και περήφανο το Αμερικανικο έθνος ....
Η άλλη άποψη που υπάρχει για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι από τις χιλιάδες φωτογραφίες που έχουν υποτίθεται τραβηχτεί βγει πολύ λίγες έχουν κυκλοφορήσει εδώ και τόσα χρόνια και μάλιστα αρκετές από αυτές μοιάζει να έχουν πειραχτεί (πχ δεν φαίνονται αστέρια) είναι ότι απεικονίζονται αντικείμενα τα οποία δεν θεωρούνται κατάλληλα για προβολή στο ευρύ κοινό. Τα αντικείμενα αυτά λένε ότι ήταν προυπάρχοντα κατασκευάσματα στο έδαφος, δείγμα ύπαρξης ευφιούς ζωής εκτός της Γης αλλά και διάφορα ιπτάμενα αντικείμενα (UFO) ή ακόμα και ζώντες εξωγήινοι οργανισμοί....
Διαλέχτε διαλέχτε ότι πάρετε τζάμπα είναι.... οπότε διαλέξτε ό,τι σας αρέσει!Τα Ζιγκουράτ (βλ Λιακό)? Γιατι δεν τα αναφέρετε αυτά? Γιατί μας κρύβετε την αλήθεια???
Την βάση των Ρώσων στο Φεγγάρι??Πείτε μας την αλήθεια!!!!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
το ειδα και γω , στην αρχη μου φανηκε πολυ λιακοπουλος - και χειροτερα , μπουρδες συνεχομενες . μετα ειπε δυο τρια πραγματα που οντως ειναι παρα πολυ περιεργα.
το θεμα ειναι οτι δε στηριχθηκαν να αποδειξουν 100% αυτα τα 2-3 πραγματα και εβαλαν και αλλες 100 μπουρδες μεσα.
Μπορείς να αναφέρεις αυτά τα 2-3 πράγματα?
εχουνε περασει μερικες μερες αλλα αν θυμαμαι καλα.
- το κλασικο ... οτι η σημαια κυματιζει... μεχρι αηδιας ομως λες και εχει 4 μποφορ.
2)οτι στα πόδια της σεληνάκατου σε φωτο δεν υπήρχε 'ίχνος' σεληνιακης σκονης , το οποιο ειναι περιεργο γιατι θα ειχε σιγουρα σηκωθει σκονη κατα την προσγειωση.
υπηρχαν ακομα 1-2 αξιολογα
-
Εγω ψηφισα πως πατησαμε στο φεγγαρι.Δεν ειμαι τυπος του 'πιστευε και μη ερευνα' ουτε και θα ειμαι ποτε λογω της υπερβολικης περιεργειας μου. Αλλα προτιμω σε τετοια θεματα να μην το πολυσκεφτομαι. Αν πατησε πραγματι ανθρωπος στο φεγγαρι η οχι δε θα το μαθουμε ποτε. Ομως γιατι να μη δεχθουμε οτι καποιος πατησε, κι ας μην ειναι αληθεια. Ποσο πιο μαγικο ειναι (αν το καλοσκεφτουμε) οτι καποτε, πριν καμποσα χρονια ενας απο εμας βρεθηκε, πατησε και περπατησε στο φεγγαρι. Ενα φεγγαρι που οι υπολοιποι το βλεπουμε απο μακρια και σαν παιδακια ονειρευομασταν να παμε και εμεις εκει με τις διαστημικες στολες μας και τους διαστημικους πυραυλους. Αν ειναι ψεμα ποιος ο λογος να το αποκαλυψουμε; Τι καλο θα κανει σε μας αν μαθουμε την αληθεια; Αλλωστε καμια φορα προτιμαμε ενα παραμυθι που μας κανει να νιωθουμε περηφανοι για την ανθρωποτητα, και να σκεφτομαστε οτι ειμαστε ικανοι για τετοιες πραξεις, παρα να χασουμε την φαντασια καταριπτοντας ολα οσα εχουν γινει ως αποτελεσμα της ανωρωπινης δημιουργικοτητας.
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
- το κλασικο ... οτι η σημαια κυματιζει... μεχρι αηδιας ομως λες και εχει 4 μποφορ.
2)οτι στα πόδια της σεληνάκατου σε φωτο δεν υπήρχε 'ίχνος' σεληνιακης σκονης , το οποιο ειναι περιεργο γιατι θα ειχε σιγουρα σηκωθει σκονη κατα την προσγειωση.
- Η σημαία ήταν φτιαγμένη επίτηδες έτσι.
- Ξέρεις πόσες ώρες περίμεναν μέσα στην σελινάκατο πριν βγουν. Και γιατί να μείνει η σκόνη στον αέρα, αφού δεν υπάρχει αέρας στη Σεληνη;
Έχω βαρεθεί να ακούω κάθε άσχετο συνωμοσιολόγο να αμφισβητεί. Τα ίδια ακούμε για τις 'πυραμίδες' του Άρη, την 'κούφια' Γη και ένα σωρό άλλες αηδίες.
moon hoax debate