-
Είμαι κάτοχος ενός corsaB kai το απο Σεμπτέβριο θα πάμε για κινητήρα! είμαι ανάμεσα σε 3 κινητήρες! 1.8 16v , 2.0 16v , 2.0 8v . Θα βάλω ψηφοφορία ...θέλω να ακούσω την γνώμη σας και αν γνωρίζεται που πρέπει να απευθυνθώ(τηλ κτλπ) για να δηλώσω κινητήρα???(δεν έχει δηλωθεί ποτέ) επίσης τι προσέχουν , μέσα στο ΚΤΕΟ? μου είπαν ότι το κρατάνε 48 ώρες μέσα και σου στοιχίζει καμιά 800 ευρώ! ισχύει κάτι τέτοιο....όποιος ξέρει ας μου πει!
-
Είμαι κάτοχος ενός corsaB kai το απο Σεμπτέβριο θα πάμε για κινητήρα! είμαι ανάμεσα σε 3 κινητήρες! 1.8 16v , 2.0 16v , 2.0 8v . Θα βάλω ψηφοφορία ...θέλω να ακούσω την γνώμη σας και αν γνωρίζεται που πρέπει να απευθυνθώ(τηλ κτλπ) για να δηλώσω κινητήρα???(δεν έχει δηλωθεί ποτέ) επίσης τι προσέχουν , μέσα στο ΚΤΕΟ? μου είπαν ότι το κρατάνε 48 ώρες μέσα και σου στοιχίζει καμιά 800 ευρώ! ισχύει κάτι τέτοιο....όποιος ξέρει ας μου πει!
-
-
Αν δεν κάνω λάθος το Corsa έβγαινε με κινητήρα 1.8 16V 125ps, οπότε αυτός ο κινητήρας θα είναι πιο εύκολο να δηλωθεί. Οποιοσδήποτε άλλος κινητήρας που δεν τοποθετήθηκε ποτέ στο Corsa θα σε βάλει σε μεγάλους μπελάδες για τη δήλωσή του (εκτός αν έχει ήδη κάνει κάποιος τη μετατροπή αυτή στο παρελθόν).
-
http://www.yme.gr/viewpage.php?section= ... 41d3b16549
Σε αυτή τη σελίδα βλέπω έγκριση μέχρι 1600κ.εκ. για corsa b και συγκεκριμένα από X14XE σε C16XE.
Άρα κάτι 2λιτρα που βλέπω στους δρόμους δεν είναι δηλωμένα; Αίσχος! -
Το θέμα είναι πως μπορούμε να το δηλώσουμε! ακόμη και το 1.8 αδήλωτω θα είναι! οπότε ποια διαδιακασία ακολουθώ?
-
up
-
Αν ο κινητήρας που θες να βάλεις, έμπαινε στο αμάξι σου, τότε πρέπει να κάνεις χαρτιά για αλλαγή άδειας κυκλοφορίας, να τα πας στο υπουργείο να στα εγκρίνουν.Αν και όταν γίνει αυτό (ακούγεται απλό αλλά θέλει πολύ τρέξιμο ), μετά πρέπει να πας να το περάσεις ΚΤΕΟ για να αποδειχθεί ότι το αμάξι σου είναι ασφαλές να κυκλοφορεί στους δρόμους.
Ο.Κ. τα είπα κάπως περιληπτικά, αλλά το ζουμί αυτό είναι.Αν βέβαια βρεις κάποιο 'sos' μηχανικό (ίσως και με άκρες), μπορείς να του αφήσεις όλη τη χαρτούρα και το τρέξιμο σε αυτόν (με το αζημείωτο φυσικά ) κι εσύ απλά να πας να παραλάβεις το 'νέο' σου αμάξι, χωρίς να κουνήσεις δαχτυλάκι.
Γενικά πάντως εκτός από τους ελέγχους κτλ που ίσως και να μπορεί να περάσει το αμάξι,απλώς βάζοντας σωστά μια μηχανή πάνω, να θυμίσω ότι σε κάτι τέτοιες μετατροπές, καλό είναι να ελέγχεται
1)ακαμψία αμαξώματος.Αντέξει την επιπλέον δύναμη ή η μηχανή σε καμιά απότομη εκκίνηση θα αποφασίσει να χαράξει ξεχωριστή πορεία από σένα?
2)φρένα-ακρόμπαρα-λάστιχα-κρεμαγέρα κτλ πρέπει να μπουν πιο 'καλά', δηλαδή πιο ενισχυμένα.
3)γενικά πρέπει να δεθεί το πλαίσιο καλά, γιατί όταν έχεις ένα αμάξι με χπ 80 άλογα, το αμάξωμα κτλ έχουν σχεδιαστεί να αντέχουν τα ~80 άλογα και όχι τα 150 της νέας μηχανής.
4)Αναρτήσεις?Θα χρειαστείς κάτι καλύτερο για να στρίβει πλέον το 150άρι
5)εξάτμιση?Σίγουρα θα θες κάτι πιο ελεύθερο και πιο μεγάλης διατομής.(και η λίστα μεγαλώνει ανάλογα με το πόσο όρεξη έχεις να κάνεις το νέο πυραυλάκι σου αμάξι και φυσικά πόσο αντέχει η τσέπη σου )
ΥΓ:Προσωπικά θα επέλεγα τον μεγαλύτερο κινητήρα με τον οποίο έβγαινε το αμάξια μου, αν ήθελα να αλλάξω μηχανή, ώστε να γλιτώσω χαρτούρα και τρέξιμο και ίσως και τους...μηχανικούς ( ) δημόσια ΚΤΕΟ.(νομίζω ότι δεν μπορείς να το περάσεις από ΙΚΤΕΟ, αλλά υποχρεωτικά από δημόσιο.)
ΥΓ2:κάποιος που έχει ζήσει την όλη διαδικασία, σίγουρα θα ξέρει περισσότερες λεπτομέρειες.
Επιλογή κινητήρα και πως δηλώνεται!