-
τι θα επιλέγατε ανάμεσα στα jetta tsi με dsg, modeo 1.6 , passat 1.6 έχω μπερδευτεί; τα δύο τελευταία έχουν πιο καλό όνομα αλλα είναι τεράστια ενω το jetta είναι πιο μαζεμένο αλλα ...
-
τι θα επιλέγατε ανάμεσα στα jetta tsi με dsg, modeo 1.6 , passat 1.6 έχω μπερδευτεί; τα δύο τελευταία έχουν πιο καλό όνομα αλλα είναι τεράστια ενω το jetta είναι πιο μαζεμένο αλλα ...
-
-
Mondeo. Για το καινούργιο όχημα. Εντυπωσιακό σε διαστάσεις και χώρους αλλά για το δίλιτρο κινητήρα για να κινηθεί με αξιοπρέπεια. Αν έχεις τη δυνατότητα να πάρεις το diesel.
Passat. Λίγο πιο μαζεμένο αν και με τα σημερινά δεδομένα η μη δυνατότητα επιλογής των κινητήτων των Jetta/Golf το ψιλοχαντακώνει. Λίρα εκατό οι εκδόσεις diesel. Πανάκριβο το σέρβις σε επίπεδα Audi.
Jetta. Το Golf με ουρά. Καλό και με τον TSi είναι ότι πρέπει για τον οικογενειάρχη που δεν είναι όμως πολύτεκνος.
Το Mondeo θα επέλεγα αν και εφόσον δεν είχα προβλήματα πάρκινγκ. Εφόσον θα ήθελα ένα μεγάλο όχημα θα δοκίμαζα και το Passat. Το τελευταίο ίσως να είναι πιο ραφιναρισμέμο για Αυτοκινητόδρομο αλλά στον επαρχιακό δρόμο το Mondeo δείχνει το δρόμο. Στην Αθήνα ή Θεσσαλονική και εφόσον δεν χρειάζομαι τους όγκους θα πήγαινα στο Jetta αν και ούτε το πάτημα των άλλων δύο θα είχα ούτε το ραφινάρισμα τους.
-
Απ' όλα αυτά που αναφέρεις θα προτιμούσα το Mondeo. Έχω το προηγούμενο μοντέλο και μόνο καλά λόγια έχω να πω. Το 1,6 το οδήγησα πριν 2-3 μέρες, και μπορώ να πω ότι στέκεται ικανοποιητικά. Απλά όταν χρειαστεί να επιταχύνεις, θα εύχεσαι να είχες την έξτρα ιπποδύναμη του 2,0. Η διαφορά τιμής του δίλιτρου με το 1,6 είναι πολύ μικρή πάντως οπότε μπορείς να κατευθυνθείς προς τα εκεί.
Τώρα αν το mondeo σου φαίνεται μεγάλο υπάρχει και η λύση του focus sedan με τιμή κοντά στα 18.000
-
Αν σου φτάνουν οι χώροι του Jetta τότε σου προσφέρει ένα καλό πακέτο με DSG, λίγα κυβικά και ζωηράδα.
Αντίθετα τα άλλα αν και πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα και με καλύτερους χώρους μπορεί να σου πέφτουν μεγάλα σε πόλη/πάρκινγκ και με 1600 κυβικά θα ζορίζονται εύκολα αν τα έχεις φορτωμένα....
Προσπάθησε να οδηγήσεις το Jetta στην έκδοση που αναφέρεις και κάποιο από τα άλλα και θα αποφασίσεις εύκολα αν θέλεις το ζωηρό (το αυτόματο είναι επιπλέον bonus καθόλου ασήμαντο θεωρώ) ή την άπλα και το πιο κρουζεράδικο στυλ. -
Οδηγείς πολύ στην πόλη; Jetta. Όχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή τα άλλα δύο είναι πολύ ογκώδη.
Κάνεις πολλά ταξίδια; Mondeo, αν και ο κινητήρας για τέτοιο αμάξωμα με προβληματίζει λίγο. -
οδήγησα το tsi με dsg πολύ γρήγορο και το κιβώτιο φανταστικό, λίγο στις στροφές με την πίεση δεν νιώθω καλά το πίσω μέρος ίσως λόγω του όγκου αφού οδηγούσα πάντα αυτοκίνητα κοφτά πίσω . οδηγώ μέσα στην πόλη αλλα και 3-4 φορές κάνω την διαδρομή θεσ/νίκη εύβοια (με 2 μικρά παιδιά).αυτό που με προβληματίζει στα μοντέο πασσάτ είναι η ιποδύναμη. ευχαριστω πάντως για τις γνώμες σας
-
για 2 μικρά παιδιά(όχι σε κρίσιμη ηλικία=καρότσια κτλ) το Jetta είναι οκ. εκτός αν πας και για 3ο
πάντως αν σε ενδιαφέρει τόσο το Passat μπορείς να περιμένεις μέχρι φθι/ρο που θα έρθει 1,4 TSI 122ίπποι. Ίσως αυτό να είναι καλύτερο απο άποψη ροπής χαμηλά + οτι θα μπορείς να το κάνεις 140 τουλάχιστον -
jetta, passat, mondeo(3ο λογο κακασχημου εσωτερικου)
Eκτος αν περιμενεις το ΤSI ^
-
jetta tsi
modeo-jetta-passat