Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δεν θέλω να πω κάτι συγκεκριμένο*. Παρέθεσα ένα άρθρο που μου φάνηκε ενδιαφέρον (έχω κι εγώ μια ιδέα του τι γίνεται 'αλλού') για να το συζητήσουμε.
Η αντίδρασή μας όμως έδειξε ότι το άρθρο αγγίζει ευαίσθητες χορδές και δεν μπορούμε να το συζητήσουμε νηφάλια.
*Αν ήθελα να συζητήσω κάτι συγκεκριμένο, αυτό θα ήταν πότε τέλος πάντων, σε ποιά ηλικία δλδ, πρέπει να απογαλακτίζεται ο Έλληνας. Να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και να μην απαιτεί από την οικογένειά του. Και αν οι σημερινοί γονείς, οι άνθρωποι δλδ που μεγαλώνουν τις επόμενες γενιές Ελλήνων, είναι δίκαια τόσο προστατευτικοί ή αν θα μπορούσαν που και που να αφήνουν τα παιδιά τους να παίρνουν και καμιά απόφαση μόνα τους. Κι ας παθαίνουν και κανένα στραπάτσο.
AN ήθελες να το συζητήσεις, θα σου έλεγα ότι καλό είναι να τον στηρίζουν μέχρι να τελειώσει τις σπουδές του και να βρει μια δουλειά. Το 2ο στην Ελλάδα μπορεί να είναι κάπως δύσκολο. Ειδικά με τις δουλειές των 700ευρώ και να θες να απογαλακτιστείς, είναι δύσκολο.
Τώρα αν ο Έλληνας γονιός στηρίζει αμέριστα το βλαστάρι του στην 'προσπάθειά' του να βγάλει μια σχολή 4ετούς φοίτησης σε 12 χρόνια, πρόβλημά του. Αλλά μη φτάνουμε και στο άλλο άκρο τύπου έγινες 18->είσαι μόνος σου.
ευαίσθητες χορδές = κύρηγμα για 51133587215η φορά (όχι εδώ μέσα απαραίτητα)