Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Θα στο πω εν συντομια και απλα. Σημερα ο Ολυμπιακος ηταν ΠΑΟ και ο ΠΑΟ, Ολυμπιακος Που σημαινει: Ξεσπασματα ο ΠΑΟ (εξ αυτων οι διαφορες), ορθολογικο παιχνιδι ο Ολυμπιακος (και γι' αυτο η νικη). Για θυμησου λιγο το ματς της κανονικης στο ΣΕΦ π.χ. Αν εσυ ειδες οτι αξιζατε τη νικη καλα εκανες αλλα το ματς αν χανοταν για μας, θα χανοταν γιατι η διαφορα στο 70-63, οπου ειχαμε προηγηθει, δεν εμεινε σταθερη κι οχι γιατι ξεκινησατε 0-8 ή συνεχισατε 20-31..... Πίστεψέ με, στο μπασκετ κερδιζει ΠΑΝΤΑ ο καλυτερος
Ξέρω πολύ καλά ποιος κερδίζει στο basket . Εχω περάσει στα γήπεδα του μπάσκετ τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου και το 87 που δεν είχα λεφτά δούλεψα στα καρπούζια μαζί με πολλούς...μελαμψούς συμπατριώτες μας για να μπορώ να είμαι μέσα στο Euro kai όταν τα καλοκαίρια όλος ο normal κόσμος πήγαινε διακοπές εγώ ανέβαινα στην Αθήνα κι είχα κάνει τον 'Τάφο του Ινδού' 2ο σπίτι μου, για να βλέπω τον ...Καλογερόπουλο να κάνει ...πάσες. Ξέρω πολύ καλά ποιος κερδίζει.
Στην ουσία : Τα δεκάλεπτα έκλειναν ως εξής : 20-20, 37-42, 55-59, 76-72
Εσύ αυτό το λες εσύ 'ξέσπασμα';; Μήπως ήταν ξέσπασμα του Ολυμπιακού στην 4η περίοδο; Γιατί εγώ αυτό λέω ξέσπασμα και όχι το συνεχές προβάδισμα στο σκορ μιας ομάδας για 30 λεπτά. Δεν ειπε κανείς ότι ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε ορθολογικά αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί το παιχνίδι του Ολυμπιακού χαρακτηρίζεται ορθολογικό και του Παναθηναϊκού 'ξέσπασμα'. Είναι ξέσπασμα να προηγείσαι +10 ? Μπορεί και να είναι ανικανότητα του αντιπάλου να απαντήσει ή να προηγηθεί. Είναι ξέσπασμα να βάζουν τα φοργουορντ του Παναθηναϊκού τρίποντα ή οι περιφερειακοί του; Σάμπως τον έκαναν πρώτη φορά ή θα είναι η τελευταία;
Στη στατιστική και πάλι: Ίδια ριμπάουντ, ίδιες ασιστ, ίδια λάθη, ίδια κλεψίματα . Μισές μισές οι επιθέσεις του Παναθηναϊκού σαφώς περισσότερες στα δίποντα ο Ολυμπιακός.
Κι ένα τελευταίο : 'Το παράδοξο είναι ότι για τριάντα περίπου λεπτά ο Παναθηναϊκός φαινόταν να ξέρει που πηγαίνει, παρά τη σθεναρή αντίσταση του Ολυμπιακού, που μέχρι να περάσει με 72-71 (καλάθι του Άκερ) καθόταν μονίμως στη θέση του συνοδηγού, αρνούμενος (ή αγχωμένος) να πιάσει το τιμόνι. Όταν όμως πήρε την πρωτοπορία στο σκορ βρήκε και το γκάζι. Από τον κόσμο του, που επέστρεψε (είχε καιρό να γεμίσει το ΣΕΦ) και έκανε τη διαφορά.
Εάν για σένα το παραπάνω λέγεται ξέσπασμα τότε μάλλον οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους.
Και να χαρείς, μη μου ξαναπείς ότι αυτοί που γράφουν δεν ξέρουν που «πάνε τα 4» διότι όλα τα αθλητικά site τα ίδια γράφουν μέσες-άκρες
Ο Βασιλοπουλος ηταν MVP της ομαδας μου σε ημιτελικους και (ως τωρα) τελικους play off. Αν για σενα μετρανε πιο πολυ τα ματς με Ολυμπιαδα Πατρας, Μαρουσι κλπ., στην κανονικη περιοδο, για την αναδειξη των πρωταγωνιστων, παω πασο, αλλα κατι μου λεει οτι κανεις δε θα σου δωσει δικιο
Τωρα βέβαια δεν ξέρω ποιος θα σου ρίξει εσένα δίκιο, όταν υποστηρίζεις ότι ο Βασιλόπουλος έφτασε στο σημείο ώστε να σνομπαρει παιχνίδια!!! Όλη τη χρονιά κάνει αγγαρεία ο Παναγιωτάκης και περιμένει τα palyoffs για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του!!!! Όπως περίμενε και προχθές στο ΟΑΚΑ την 4η περίοδο για να φανεί , επειδή μάλλον στις τρεις πρώτες απαξιούσε!! Επειδή στην 4η περίοδο έκαναν χαβαλέ οι δικοί μας…Δεν καταδέχτηκε να παίξει ούτε καν με αυτόν τον ποταπό Ουιλκινσον στην κανονική περίοδο, άσε με τον Ουινστον
Επίσης και στην Ευρωλίγκα, με κάτι ομαδούλες τύπου ΤΣΣΚΑ και Βιτόρια αρνούνταν πεισματικά να παίξει (προχθές έβαλα την overall παρουσία του στην Ευρωλίγκα αλλά μάλλον δεν το διάβασες). Ε όχι και να καταδεχθεί να παίξει με αντίπαλο τον Σμόντις και αυτά τα επιπέδου Ολυμπιάδας forward της Βιτόρια. Το καλό το φυλάμε για το βάζελο….!!!!
Πάμε να χάσουμε τη μπάλα Χρήστο μου!
Πάντως ο MVP βγαίνει από αυτούς τους ψυχρούς παλιο-αριθμούς. Σωστά?
Ο Ματσε τις βολες τις κερδισε, ξερεις, δεν του τις χαρισε κανεις και, ναι, θεωρω οτι το στυλ του παιχνιδιου του ειναι τετοιο που με αντιστοιχη εμφανιση θα 'ξαναστηθει' Εκτος αν το πας αλλου, οποτε εισαι way off
Σαν τι να εννοώ; Μένει να δούμε εάν θα το ξανακάνει.
Ο Σοφο στη φαση που ευστοχα περιγραφει ο og2002gr αποδεικνυει οτι τα αισθηματα των παικτων του ΠΑΟ απέναντί του, μονο με οικτο δε μοιαζουν Αν ακουσες το ρεπορταζ, ολοι οι παικτες μας μιλησαν για παθος, ομαδικο πνευμα κλπ. Αν θεωρεις οτι οι φασεις που εβγαλε, εκτος της ουσιας, των ποντων, της φθορας με φαουλ, των ελευθερων συμπαικτων, δεν εβαλαν τις βασεις γι' αυτο το παθος, μαλλον κανεις, παλι, λαθος
Ποια ουσίας και ποιών πόντων; Τώρα εάν εσύ έχεις φτάσει στο σημείο να αποθεώνεις ένα παίχτη που βάζει 6 πόντους και κάνει διάφορα …στους «επιστήμονες» της 7, πάω πάσο. Για να βγει αύριο η στατιστική στον ΕΣΑΚΕ και θα δούμε πώς αξιοποίησε τους συμπαίχτες του. Διότι εγώ δε θυμάμαι να έδωσε άλλη πάσα εκτός από αυτήν την «πάρτε την δεν έχω τι να την κανω» Φθορά με φάουλ στους ψηλούς μας; Απλώς δεν υπήρχε. Μόνο αυτή τη βλακεία που έκανε ο Μήτσος στο 2ο του.
Όσο για το πάθος: Όποιος έχει παθος γι ‘αυτό που κάνει δεν παρουσιάζει αυτό το κατάντημα
Εγω φυσικα, επειδη τα παραδεχομαι τα δικα μου κοκκινα γυαλια , απεριφραστα δηλωνω οτι ο ΠΑΟ ειναι καλυτερη ομαδα, αλλα πρεπει να το αποδειξει και μεσα στο γηπεδο. Κατι που σημερα ΔΕΝ εκανε.... Και, δυστυχως ή ευτυχως γι' αυτον καλειται να το αποδειξει σε (τουλαχιστον) 2 επιπλεον παιχνιδια
Δεν είναι θέμα γυαλιών. Θέμα εξυπνάδας και σοβαρότητας είναι. Και επειδή τα έχεις και τα δύο , λες αυτό που λες. Δε νομίζω ότι θα βρεθεί άνθρωπος που η σχέση του με το μπάσκετ να είναι απλώς περιστασιακή και να πει κάτι άλλο. Πόσο μάλλον αυτοί που το κατέχουν κιόλας.
Ο Παναθηναϊκός ότι είχε να αποδείξει (εάν είχε) το έχει αποδείξει με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και με τα 8 (ή 9) FF που έχει συμμετάσχει. Το σημερινό μάλλον πάρεργο είναι και τίποτα δεν προσθέτει επί της ουσίας. Δεν κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός να διαλύσει εάν δεν πάρει το πρωτάθλημα.(8/9 έχει).
Ο Ολυμπιακός διακυβεύει πολύ περισσότερα πράγματα. Μόνο για το γόητρο έχει αξία (και μεγάλη βεβαίως) η κατάκτηση του Πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό.
Σε τυφλωνουν τα πρασινα γυαλια
Σε καμια περίπτωση.Με αυτά που γράφω θεωρώ ότι κοντά στα 4 χρόνια εδώ μέσα το έχω αποδείξει και με το παραπάνω. Θες η μπασκετική αξία των παικτών, θες ότι ο Παναθηναϊκός έχει την ευτυχία να έχει τον πιο πετυχημένο προπονητή που κυκλοφορεί στην πιάτσα, θες ότι η φανέλα του κοντεύει να γίνει σαν το λογότυπο της Subaru θες ότι μάλλον έχω μεγαλώσει για αυτές τις μαλακίες, μάλλον με έχουν 'γλιτώσει' από το άγχος των γυαλιών αλλά βεβαίως δεν μπορώ να ξαναψάχνω το 'κλειδωμένο' thread για να το αποδείξω.
Όποιος κανει τον κόπο να διαβάζει τις μαλακιούλες που γράφω μπορεί άνετα να το διαπιστώσει.
Υ.Γ Κι ένα τελευταίο: Ο Παναθηναϊκός φέτος παιχνίδι κρίσιμο, δεν έχει χάσει.