Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Να ρωτησω κατι...το αμαξι ειναι δροσερο σε ολες τις περιπτωσεις; Ακομα και οταν δεν υπαρχει μεμβρανη στο παρμπριζ; Χλωμο μου φαινεται.
Δροσερό το αμάξι δεν είναι ΠΟΤΕ, αν είναι καλοκαίρι και το χτυπάει ο ήλιος. Το παρμπρίζ -χωρίς μεμβράνη- είναι αρκετό για να κάνει τη ζημιά.Το αλεξήλιο ή αντηλιακό -πωςτολένετεσπα- είναι απαραίτητο. Το αυτοκίνητο ανοίγοντας τις πόρτες, υπο τις παραπάνω προυποθέσεις, απλά δεν θα 'βράζει' οπως γίνεται στις περιπτώσεις που οι μεμβράνες απουσιάζουν εντελώς. Θα είναι ομως ζεστό και σίγουρα οχι δροσερό.
Απο κει και πέρα σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία που έχω τις Alu Titanium, τα πλεονεκτήματα είναι τα εξής..
**1.**Δουλεύει πιο ξεκούραστα ο κλιματισμός κατα τη διάρκεια του ταξιδιού σου, είτε παίρνεις το αυτοκίνητο απο σκιερό μέρος, είτε απο κάτω απο τον ήλιο. Απλά στη δεύτερη περίπτωση, εννοείται οτι στην αρχή ο κλιματισμός 'φουλάρει', αλλα σε σύντομο σχετικά διάστημα 'χαλαρώνει'.
**2.**Δεν έχεις το φαινόμενο της δροσερής καμπίνας και του ήλιου που ταυτόχρονα σου καίει τα χέρια.Αυτό ομως ισχύει για την περίπτωση που ο ήλιος βρίσκεται στο πλάι, γιατι απο μπροστά....
**3.**Το βράδυ δεν φαίνονται τυχόν αντικείμενα που έχεις μέσα στο αυτοκίνητο, πολύ περισσότερο οταν ακουμπήσεις κάτι (μια τσάντα πχ) στο πάτωμα. (ελπίζω να μη πριζώνω διαρρήκτες που διαβάζουν το φορουμ, να μπουν στη διαδικασία να ψάχνουν κι εκει που συναντούν μεμβράνες.... ).
**4.**Γυρίζεις απο κοψιδομαχία και το στομάχι έχει τιγκάρει μεζεδάκια. Το κουμπί του παντελονιού πάει να σπάσει και η δερμάτινη ζώνη κοντευει να κοπεί, σα ταλαιπωρημένος ιμάντας χρονισμού. Δε μασάς μία....Τα ξεκουμπώνεις όλα και γλυτώνεις και τα ρούχα και το κάζο απ΄τη γκόμενα δίπλα με το σκουτεράκι. Οι μεμβράνες σ΄έσωσαν !!
δεν είπαμε να τα κόψουμε αυτά για να βγούμε παραλία ?
(σορυ για το οφτοπικ )