-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Και εμείς το ίδιο!
Εκεί στον Εβρο έχει τρελά κουνούπια!
Τα ονομαστά γκατζολόπτερα...
Στη ΣΕΑΠ είχε πολλά ( μα πάρα πολλά ) κουνούπια. Την παλεύαμε με κουνουπέλαιο ( χορηγηθέν εκ της Υπηρεσίας ). Τα φιδάκια ( και γενικά οι φιδοδουλιές ) απαγορεύονταν εκεί.
Τα φιδακια ειναι πολυ επικινδυνα,μπορεις να παθεις δηλητηρίαση στο υπνο σου χωρις να το παρεις χαμπαρι.
-
Διπλή καταχώρηση.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και εμείς το ίδιο!
Εκεί στον Εβρο έχει τρελά κουνούπια!
Τα ονομαστά γκατζολόπτερα...
Στη ΣΕΑΠ είχε πολλά ( μα πάρα πολλά ) κουνούπια. Την παλεύαμε με κουνουπέλαιο ( χορηγηθέν εκ της Υπηρεσίας ). Τα φιδάκια ( και γενικά οι φιδοδουλιές ) απαγορεύονταν εκεί.
Τα φιδακια ειναι πολυ επικινδυνα,μπορεις να παθεις δηλητηρίαση στο υπνο σου χωρις να το παρεις χαμπαρι.
Σωστός. Ειδικά εάν δεν αερίζεται καλά ο χώρος. Στη μονάδα μου όταν πήγα ήταν οι θάλαμοι μέσα στο κουνούπι. Πήγα στον Δκτή όταν ανέλαβα τη Διμοιρία μου ( μετά από 1 εβδομάδα δηλαδή ) και του είπα να αγοράσουμε σίτες για τα παράθυρα και να ζητήσουμε από την Υπηρεσία κουνουπέλαιο. Ό δίκας μου είπε να βάλουμε αυτά που μπαίνουν στην πρίζα ( ο στόκος δεν είχε σκεφτεί ότι εκεί μέσα τα ηλεκτρικά είναι γτπ αλλά και ότι οι πιτσιρικάδες δεν θα τα έβγαζαν ποτέ από την πρίζα = μεγάλη πιθανότητα πυρκαϊάς ) αλλά τελικά πήραμε κουνουπέλαιο ( Υπηρεσιακό ). Κάναμε και εκτενή απολύμανση εντός και περί των θαλάμων.
-
Το στρατιωτικό κουνουπέλαιο είναι μάλλον το πιο βρωμερό πράγμα που είχα μυρίσει στο στρατό. Αυτό όχι κουνούπια, αλλά αρκούδες κράταγε μακρυά. Και Τούρκους μπορώ να πω...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το στρατιωτικό κουνουπέλαιο είναι μάλλον το πιο βρωμερό πράγμα που είχα μυρίσει στο στρατό. Αυτό όχι κουνούπια, αλλά αρκούδες κράταγε μακρυά. Και Τούρκους μπορώ να πω...Περιστατικό :
Στο δωδεκαήμερο θερινής διαβίωσης στη ΣΕΑΠ έχουμε ανέβει στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται πάνω από τη Χερσόνησσο. Στην 8η ημέρα μας έχουν ταράξει στην απλυσιά ( τις πρώτες 5 ημέρες τα μπάνια δεν είχαν καθόλου νερό ) και το κουνουπέλαιο έχει κάνει τριπλό στρώμα πάνω από το δέρμα. Μετά από κάποιες ασκήσεις συμφωνούμε ( παρακαλούμε ) τους εκπαιδευτές να κάνουμε ένα μπάνιο και κάτόπιν να κανονίσουμε να πάμε για μπάνιο σε ένα θερινό μπαρ που υπήρχε πιο κάτω ( και το βλέπαμε από τα βουνά ). Μετά από το γρήγορο μπάνιο με λίγο νερό , φοράμε το σορτσ της Υπηρεσίας , της σαγιονάρες της Υπηρεσίας , βάζουμε την πετσέτα της Υπηρεσίας στο χέρι και σε παράταξη κινούμαστε προς το μπαρ.
Μόλις φτάνουμε ( έχουν γίνει πιο πριν οι συννενοήσεις από τους Αξκους και σχεδόν όλοι οι τουρίστες είχαν μαζευτεί εκτός της περιοχής που θα πηγαίναμε εμείς ) τακτοποιούμαστε και οι πρώτοι πάνε για την πισίνα. Όταν μπήκαν τα πρώτα 10 άτομα έβλεπες στο νερό μία θολή σκιά στην επιφάνεια ( το κουνουπέλαιο ) και από κάτω από τη θολούρα έβλεπες το χώμα να απλώνεται στο νερό. Τα μαζέψαμε σχεδόν αμέσως και φύγαμε....
-
Ναι...ξερεις τι είναι να βαρας σκοπέτο στην πυλη του φυλακιου (περιφραξη καλαμοτη 60 ποντοι ) και απο κάτω στο Melody Palace να ακους τα μαλακισμενα απο τις 5μερες να ουρλιάζουν? ή να εισαι φαλιράκι για μπανιο ποτά κλπ....και να πρέπει να γυρισεις στο φυλάκιο? Μιλάμε για μαρτύριο!
Πάντως στη Ρόδο την περίοδο 1999-2001 , οι οπλίτες έπηζαν τρελλά. Στη μονάδα μου έβγαιναν μόνο με υπηρεσιακά για ολόκληρες εβδομάδες. Και ι ασκήσεις προβλεπουά , πάντα.
Φλεβαρη 2000 με Νομβρη 2000 ειμουνα στην κρεμαστή!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ναι...ξερεις τι είναι να βαρας σκοπέτο στην πυλη του φυλακιου (περιφραξη καλαμοτη 60 ποντοι ) και απο κάτω στο Melody Palace να ακους τα μαλακισμενα απο τις 5μερες να ουρλιάζουν? ή να εισαι φαλιράκι για μπανιο ποτά κλπ....και να πρέπει να γυρισεις στο φυλάκιο? Μιλάμε για μαρτύριο!
Πάντως στη Ρόδο την περίοδο 1999-2001 , οι οπλίτες έπηζαν τρελλά. Στη μονάδα μου έβγαιναν μόνο με υπηρεσιακά για ολόκληρες εβδομάδες. Και ι ασκήσεις προβλεπουά , πάντα.
Φλεβαρη 2000 με Νομβρη 2000 ειμουνα στην κρεμαστή!
Ήμουν στο ΛΑΤΕΘ και έμενα Παραδείσι. Κυκλοφορούσα με ένα μπλε παπί. Στην Κρεμαστή ήμουν συχνά για καφέ.
-
Ησουν στο τάγμα τεθωρακισμένων που τους πήγαινε σε καποια φάση και 30 μεσα...και έξοδο με υπηρεσιακό? Που είχε ενα τρελο δικα με μουστάκι?
Εγω κυκλοφορούσα με το τζιπ του στρατού και με ταξί...επίσης με τα πόδια!
-
Ησουν στο τάγμα τεθωρακισμένων που τους πήγαινε σε καποια φάση και 30 μεσα...και έξοδο με υπηρεσιακό? Που είχε ενα τρελο δικα με μουστάκι?Εγω κυκλοφορούσα με το τζιπ του στρατού και με ταξί...επίσης με τα πόδια!
τι κριμα που δε σε καμπανιασε κανεις...
-
Σου έχω πει απο τα ρουχα και τις αρβυλες....η θα ψάρωνε....η θα με έστελνε στρατοδικίο!
Κριμα που δε σε πέτυχα πουθενα τρισαθλιο καρακολι να σε ψαρώσω!
-
Σου έχω πει απο τα ρουχα και τις αρβυλες....η θα ψάρωνε....η θα με έστελνε στρατοδικίο!Κριμα που δε σε πέτυχα πουθενα τρισαθλιο καρακολι να σε ψαρώσω!
-
Ησουν στο τάγμα τεθωρακισμένων που τους πήγαινε σε καποια φάση και 30 μεσα...και έξοδο με υπηρεσιακό? Που είχε ενα τρελο δικα με μουστάκι?Εγω κυκλοφορούσα με το τζιπ του στρατού και με ταξί...επίσης με τα πόδια!
Υπηρέτησα στο ΛΑΤΕΘ ( Λόχος Αντιαρματικών Εθνοφυλακής , κάτω καλαμόνας , μόλις στρίβεις από το δρόμο Παραδεισίου - Θεολόγου προς πεταλούδες ) . Εκεί είχαμε ΤΟΜΠ που τα είχαμε μετατρέψει σε ΤΟΜΠ με εκτοξευτές TOW. Μήπως εννοείς αυτά τα τεθωρακισμένα ; Δίκα με μουστάκι όχι ( έναν ανθύπα ναι ). 30 μέσα και έξοδο με υπηρεσιακό ναι , ακόμη και για τους ΕΠΟΠ. Είχα τσακωθεί ( σε στρατιωτικά πλαίσια ) με τον Δίκα για δύο άδειες οπλιτών μου.
-
Μιας και μιλάτε για ΣΕΑΠ και Ρόδο, θα μπώ στην κουβέντα.
Χειμώνας στη ΣΕΑΠ και κουνούπι ούτε για δείγμα (Νοε - Φεβ 87-88). Έφερνε μια ψύχρα από τη θάλασσα, αλλά μικροπράγματα. Το χοντρό το κρύο το έφαγα αμέσως μετά στη Ρεντίνα...Κρεμαστή και Παραδείσι
τσάμπα είναι το ....μήσι (λέγαμε...)Ένα χρόνο στο Τσαΐρι, και διαμονή στο κέντρο της Ρόδου.
Μια χαρά...
Φυλάκιο είχαμε ένα στη Σύμη, αλλά δεν πήγα ποτέ. -
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Μιας και μιλάτε για ΣΕΑΠ και Ρόδο, θα μπώ στην κουβέντα.
Χειμώνας στη ΣΕΑΠ και κουνούπι ούτε για δείγμα (Νοε - Φεβ 87-88). Έφερνε μια ψύχρα από τη θάλασσα, αλλά μικροπράγματα. Το χοντρό το κρύο το έφαγα αμέσως μετά στη Ρεντίνα...Οι δικοί μου συμμαθητές πέρασαν τη Ρεντίνα με αυξημένη υγρασία και ζέστη. Κόλαση. Από Σεπτέμβρη και μετά στη ΣΕΑΠ δεν είχε κουνούπια όντως ( μάλλον έρχοταν διαταγή συμπτύξεως στα κουνούπια ) αλλά ωραίο αεράκι με την μυρωδιά της θάλασσας.
[/quote]
Κρεμαστή και Παραδείσι
ένα φράγκο το ....μήσι (λέγαμε...)
[/quote]Κι αν μιλήσεις για τις Φάνες ,
τσάμπα είναι οι ....τάνεςΈνα χρόνο στο Τσαΐρι, και διαμονή στο κέντρο της Ρόδου.
Μια χαρά...
Φυλάκιο είχαμε ένα στη Σύμη, αλλά δεν πήγα ποτέ.Σύμη δεν είχα τη χαρά ούτε και εγώ. Άλλοι που πήγαν δεν ήθελαν να φύγουν και ρίξαν τρελό ψάρεμα.
-
Κρεμαστή και Παραδείσι
ένα φράγκο το ....μήσι (λέγαμε...)Δε θυμόμουν τον ακριβή στίχο...
Εμένα πάντως δε μου παίρνανε λεφτά... -
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Κρεμαστή και Παραδείσι
ένα φράγκο το ....μήσι (λέγαμε...)Δε θυμόμουν τον ακριβή στίχο...
Εμένα πάντως δε μου παίρνανε λεφτά...Έεεετσι.
-
Στη ΣΕΑΠ είχε πολλά ( μα πάρα πολλά ) κουνούπια. Την παλεύαμε με κουνουπέλαιο ( χορηγηθέν εκ της Υπηρεσίας ). Τα φιδάκια ( και γενικά οι φιδοδουλιές ) απαγορεύονταν εκεί.τι σειρά είσαι ή μάλλον καλύτερα πότε ήσουν ΣΕΑΠ; (άντε μήπως βγούμε και σειρούλες)
-
Δεν ξέρω αν έχει ξαναμπεί.
Youtube Video -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν ξέρω αν έχει ξαναμπεί.
Youtube VideoMoυ στο στείλαν με mail.
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι παίζει με τους αριθμούς; -
Σύνθημα - παρασύνθημα.
Ο πρώτος λέει πχ Γαλότσα (εμείς δεν είχαμε αριθμούς αλλά λέξεις) και ο δεύτερος Βάρκα. Τα τρομερά αυτά συνθηματικά αλλάζουν κάθε μέρα και μοιράζονται στους σκοπούς, τα περίπολα και τους εφοδεύοντες όταν αναλαμβάνουν υπηρεσία.
Θυμάμαι μια φορά που ένας εφοδεύοντας αξιωματικός αντί να πει το σύνθημα 'Τόξο' είπε 'Σαΐτα'. Ο σκοπός: 'Ελεύθερος! Επ, όχι ΑΚΥΡΟ! ΑΛΤ! Προχώρει στο παρασύνθημαααα' ενώ ο άλλος είχε ήδη φτάσει δίπλα στο σκοπό κι υπέγραφε στο βιβλίο εφόδων.
Περί Θητείας [#2]