-
Για μια απαντηση θα κανουμε 100 ποστ
Απο που το ρυθμιζεις?Σε ολα τα dvd υπαρχει αυτη η δυνατοτητα? -
Τι σε νοιάζει βρε Μάκη αν το κάνουν όλα τα DVD? Συλλογή από players θα κάνεις και θέλεις να δεις αν το έχουν όλα διαθέσιμα?
Εχω την εντύπωση πως το κάνουν όλα, ναι. Μπαίνεις στο μενού του player και επιλέγεις τι έξοδο ήχου θα έχει, δικάναλη ή πολυκάναλη. Από εκεί και πέρα το κάνει αυτόματα.
Ετσι κι αλλιώς, όλα (ή σχεδόν) τα players έχουν και στερεοφωνική έξοδο, αν συνδέσεις αυτή στον ενισχυτή παίρνει στερεοφωνικό σήμα.
-
Παμε τωρα λιγο πισω στα γραφομενα του JDL ο οποιος και χαθηκε
Σχετικα με την ταχυτητα δειγματολειψιας και την αναλυση.
Εχουμε το denon cd player DCD-700AE το οποιο εχει μετατροπεα 24 bits 196 khz (burr brown pcm 1791)http://www.denon.co.uk/site/popup/vergleich.php?p=techdat&a=&e=&Pid=287&action=start&ver=&check=1#
Oμοιως και το DCD 1500AE το οποιο ειναι SACDhttp://www.denon.co.uk/site/popup/vergleich.php?p=techdat&a=&e=&Pid=251&action=start&ver=&check=1#
Ενω τα απλα cd player της υποθετω 16bits 44.1khzhttp://www.denon.co.uk/site/popup/vergleich.php?p=techdat&a=&e=&Pid=287&action=start&ver=&check=1#
Παμε τωρα στα unirvesal player οπυ κι εκει λογικα εχουμε μετατροπεις 24bits 196khz http://www.denon.co.uk/site/popup/vergleich.php?p=techdat&a=&e=&Pid=292&action=start&ver=&check=1#
Λογικα ενα SACD δισκακι δε θα εχει ποιοτικα την ιδια αποδοση στο CD 1500ΑΕ kai στο DVD 3930?
Aν οντως ειναι ετσι τοτε η διαφορα θα ειναι αισθητη στα απλα στερεοφωνικα δισκακια οπου ναι μεν ο επεξεργαστης του cd ειναι καλος η ποιοτητα ηχου θα ειναι λογικα υποδεεστερη του unirvesal λογω του περιορισμενου ογκου πληροφοριων του δισκου.Η κατι δεν καταλαβα καλα?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Τι σε νοιάζει βρε Μάκη αν το κάνουν όλα τα DVD? Συλλογή από players θα κάνεις και θέλεις να δεις αν το έχουν όλα διαθέσιμα?Εχω την εντύπωση πως το κάνουν όλα, ναι. Μπαίνεις στο μενού του player και επιλέγεις τι έξοδο ήχου θα έχει, δικάναλη ή πολυκάναλη. Από εκεί και πέρα το κάνει αυτόματα.
Ετσι κι αλλιώς, όλα (ή σχεδόν) τα players έχουν και στερεοφωνική έξοδο, αν συνδέσεις αυτή στον ενισχυτή παίρνει στερεοφωνικό σήμα.
Εγω ρωταω γιατι το δικο μου dvd ειναι για
Αλλα απο την αλλη ο ενισχυτης ''βλεπει'' το σημα απ το player ,οχι το αντιστροφο οπως το θετεις εσυ,ετσι δεν ειναι?Στην πραξη τωρα.
Τωρα παρελαβα το dvd του jarre και οντως εχεο στο μενου μια επιλογη ΤΗΧ και ξεχωριστα μια DTS kai μια DOLBY DIGITAL -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Παμε τωρα λιγο πισω στα γραφομενα του JDL ο οποιος και χαθηκεΣχετικα με την ταχυτητα δειγματοληψιας και την αναλυση.
Εχουμε το denon cd player DCD-700AE το οποιο εχει μετατροπεα 24 bits 196 khz (burr brown pcm 1791)http://www.denon.co.uk/site/popup/vergleich.php?p=techdat&a=&e=&Pid=287&action=start&ver=&check=1#
Oμοιως και το DCD 1500AE το οποιο ειναι SACDhttp://www.denon.co.uk/site/popup/vergleich.php?p=techdat&a=&e=&Pid=251&action=start&ver=&check=1#
Ενω τα απλα cd player της υποθετω 16bits 44.1khzhttp://www.denon.co.uk/site/popup/vergleich.php?p=techdat&a=&e=&Pid=287&action=start&ver=&check=1#
Παμε τωρα στα unirvesal player οπυ κι εκει λογικα εχουμε μετατροπεις 24bits 196khz http://www.denon.co.uk/site/popup/vergleich.php?p=techdat&a=&e=&Pid=292&action=start&ver=&check=1#
Λογικα ενα SACD δισκακι δε θα εχει ποιοτικα την ιδια αποδοση στο CD 1500ΑΕ kai στο DVD 3930?
Aν οντως ειναι ετσι τοτε η διαφορα θα ειναι αισθητη στα απλα στερεοφωνικα δισκακια οπου ναι μεν ο επεξεργαστης του cd ειναι καλος η ποιοτητα ηχου θα ειναι λογικα υποδεεστερη του unirvesal λογω του περιορισμενου ογκου πληροφοριων του δισκου.Η κατι δεν καταλαβα καλα?
Μην κολλάς στα νούμερα (και είναι 192, όχι 196KHz). Το αν θα παίζει καλύτερα ή χειρότερα δεν οφείλεται ΜΟΝΟ στη δειγματοληψία. Υπάρχει περίπτωση ένα με sampling 192KHz να παίζει χειρότερα από ένα κλασικό μονόμπιτο.
Εξάλλου μην ξεχνάς ότι ανεξάρτητα από το μηχάνημα, η πληροφορία είναι με δειγματοληψία 16bit και 44,1KHz.
Αλλα απο την αλλη ο ενισχυτης ''βλεπει'' το σημα απ το player ,οχι το αντιστροφο οπως το θετεις εσυ,ετσι δεν ειναι?
Αν είναι συνδεδεμένα ψηφιακά*, τότε ναι. Αν είναι συνδεδεμένα αναλογικά, τότε όχι.
*στην οποία περίπτωση, και πάλι υπάρχει ρύθμιση να βγάζει το πολυκάναλο σήμα (DD ή DTS) ως απλό στερεοφωνικό PCM.
-
Θεωρητικα δηλ σωστα το καταλαβα,στην πραξη οπως λες εχεις δικιο.
Εσυ τι θα προτιμουσες στη δικη μου θεση?
Το cd 700 h 1500 η το unirvesal? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Εσυ τι θα προτιμουσες στη δικη μου θεση?
Το cd 700 h 1500 η το unirvesal?Εχω την εντύπωση ότι έχω απαντήσει ξανά στην ίδια ερώτηση...
Το 3930 είναι ένα πολύ καλό μηχάνημα που κάνει πολλά πράγματα, κυρίως στον τομέα της εικόνας (upsampling έως και 1080p πχ) αλλά και στον τομέα του ήχου δεν είναι καθόλου κακό. Δεν μπορώ όμως να απαντήσω αν θα το αγόραζα στην περίπτωσή σου, που ψάχνεις για ένα Audio Player. Σαφώς, το ότι παίζει κάθε δίσκο είναι πλεονέκτημα. Ομως, ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε περίοδο ανακατάταξης, και περιμένουμε πολλά καλά νέα από τα καινούρια format (HD-DVD και Blu-Ray Disk), τα οποία οι εταιρείες ήδη προωθούν σαν τρελές (προκειμένου να μην πέσουν ξανά στην παγίδα του SACD και του DVD Audio, τα οποία - δυστυχώς - ουσιαστικά πήγαν άπατα).
Αρα, καταλήγουμε πάλι στο ίδιο συμπέρασμα - ερώτημα: θα χρησιμοποιήσεις τη συσκευή για μόνο AUDIO σκοπούς? Αν ναι, τότε πάρε ό,τι καλύτερο μπορείς (από θέμα χρημάτων εννοώ) ως αμιγώς audio player. Το CD ως μέσο (και κυρίως, ως αριθμός διαθέσιμων τίτλων) θα αργήσει να ξεπεραστεί. Μέχρι τότε, ας έχουν ωριμάσει και τα νέα μέσα, να έχει βγει ικανός αριθμός τίτλων, για να αγοράσουμε hardware αναπαραγωγής.
Αν από την άλλη σκοπεύεις να έχεις ένα μηχάνημα για όλες τις δουλειές ΤΩΡΑ, τότε το 3930 είναι τέτοιο.
Αν το έχετε αντιληφθεί, αποφεύγω να γράφω απαντήσεις του στυλ 'εγώ θα έπαιρνα αυτό ή εκείνο ή απέφυγε το άλλο' κλπ. Ελπίζω να καταλαβαίνετε τους λόγους για τους οποίους το κάνω. Είναι σπάνιο να έχουμε τα ίδια γούστα και τις ίδιες ανάγκες προς κάλυψη.
-
Με καλυψες πληρως
Απλα απο θεμα βιντεο το μονο ηθελα να εκμεταλευτω ηταν τα μουσικα dvd.
Αρα κραταω το καρβουνοτοσιμπα και παω και cd.Mαλιστα
Καλως -
Χθες το πρωί πήγα σε ένα πολύ καλό φίλο για καφέ.
Πάμε στο μέσα δωμάτιο οπου έχει τα πισιά και τα σχετικά και βάζει ένα cd κλασσικής που του είχα γράψει στο φορητό philips.
Μπλα μπλα και σιγανή μουσική πέρασε καμιά ώρα και βγαίνοντας στο έξω δωμάτιο είχε ένα παπάρι τέτοιο .Κάτσε μου λέει να σου βάλω να ακούσεις angelo branduardi.
Ε βλέπω κι εγώ το ρημάδι,δεν ήξερα ότι είχε ξεχωριστά ηχεία (τα είχε στον τοίχο κολημένα αλλά δεν τα είχα δει) και απ τις θυρίδες ψύξης που έχει δίπλα νόμιζα ότι ειχε τα ηχεία .Αιντε και σαν πάτάει το play δεν ήξερα απο που ερχόταν η κιθάρα.
Τι έγινε ρε π@ύστη μου λέω
Ο Κώστας με κοιτάει τώρα και δεν ξέρει γιατί το αλβανό απορεί
Για τον καλλιτέχνη ή για το μηχάνημα?
Μιλάμε για καθαρότητα και διαύγεια άλλο πράμα.
Γέμιζε το δωμάτιο ικανοποιητικότατα για τα δεδομένα του και μπορώ να πω ότι σε χαμηλές εντάσεις ήταν ποιό καθαρό και σαφές απ το δικό μου.Ετσι μου ήρθε να πάω σπίτι και να τα τραβήξω όλα μια κλωτσιά.....αι σιχτίρ.
Και ρωτάω.
Μήπως τελικά οι εταιρίες μας δουλεύουν και τα χώνει χοντρά ο κόσμος άδικα για διαφορές που δεν πρόκειτε να εντοπίσει ποτέ?Τι γίνετε τελικά ρε γμτ?
ΥΓ.Πόσο δίκιο είχε ο MDVQ τελικά
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Μήπως τελικά οι εταιρίες μας δουλεύουν και τα χώνει χοντρά ο κόσμος άδικα για διαφορές που δεν πρόκειτε να εντοπίσει ποτέ?
Τι γίνετε τελικά ρε γμτ?
- Μπορεί
- Εξαρτάται από τις ικανότητες αντίληψης του καθενός
- (και κύριο) Όλα είναι θέμα 'υλοποίησης'. Αν ένα σύστημα είναι σωστά στημένο σε έναν χώρο μπορεί να αποδίδει καλύτερα από ένα άλλο, θεωρητικά ανώτερο, αλλά όχι τόσο ταιριαστό στον χώρο.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Μήπως τελικά οι εταιρίες μας δουλεύουν και τα χώνει χοντρά ο κόσμος άδικα για διαφορές που δεν πρόκειτε να εντοπίσει ποτέ?
Τι γίνετε τελικά ρε γμτ?
- Μπορεί
Αρα δεν είμαι χαζός
Υπονοείς κάτι?
Είμαι χαζός?
- (και κύριο) Όλα είναι θέμα 'υλοποίησης'. Αν ένα σύστημα είναι σωστά στημένο σε έναν χώρο μπορεί να αποδίδει καλύτερα από ένα άλλο, θεωρητικά ανώτερο, αλλά όχι τόσο ταιριαστό στον χώρο.
Ναι ρε Χάρη σωστά και γνωστά αυτά.
Τι υλοποίηση και χαζομάρες όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση,ένα micro είναι,κάρφωσε ο άνθρωπος τα ηχεία στον τοίχο σε ένα μέτρο ύψος περίπου και αυτά.
Σιγά να μην έκανε και κάνα πυρηνικό σχέδιο εγκατάστασης -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Υπονοείς κάτι?
Είμαι χαζός?
Εγώ πάντως είμαι! Σε κάτι θέματα σχετικά με κιθάρες, πετάλια κλπ εκεί που οι άλλοι μιλάνε μπασοπριμομεσαία, το άκουσες-το-θεικό-στην-13η-νότα-του-σόλο εγώ κοιτάω έτσι
Αλλά υπάρχουν άτομα με πολύ ευαίσθητα αυτιά (εγκέφαλο δηλαδή) που πιάνουν λεπτομέρειες. Σε αυτούς μπορεί το εν λόγω micro να φαινοταν φρικιαστικό.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αλλά υπάρχουν άτομα με πολύ ευαίσθητα αυτιά (εγκέφαλο δηλαδή) που πιάνουν λεπτομέρειες. Σε αυτούς μπορεί το εν λόγω micro να φαινοταν φρικιαστικό.Ξεχωρίζεις το ίδιο εύκολα ένα άθλιο σύστημα όπως βλέπεις τη διαφορά μεταξύ ροζ και μωβ - δεν κάνεις καμία προσπάθεια, απλά το ακούς.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αλλά υπάρχουν άτομα με πολύ ευαίσθητα αυτιά (εγκέφαλο δηλαδή) που πιάνουν λεπτομέρειες. Σε αυτούς μπορεί το εν λόγω micro να φαινοταν φρικιαστικό.
Ξεχωρίζεις το ίδιο εύκολα ένα άθλιο σύστημα όπως βλέπεις τη διαφορά μεταξύ ροζ και μωβ - δεν κάνεις καμία προσπάθεια, απλά το ακούς.
Επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ακουστικές ικανότητες του καθενός και τα βιώματά του. Αν βάλεις τον πατέρα μου (ο ορισμός του άσχετου με τη μουσική) πχ, πολύ αμφιβάλλω για το τι είδους διαφορά θα ακούσει.
-
Μόνο οι ακουστικές ικανότητες έχουν σημασία - είτε το ξεχωρίζεις ή όχι. Όσο άσχετος και να είναι τη διαφορά την ακούει όπως βλέπει τη διαφορά στα χρώματα, τώρα αν δε δίνει σημασία στις διάφορες αποχρώσεις δε σημαίνει ότι δε τις βλέπει.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ξεχωρίζεις το ίδιο εύκολα ένα άθλιο σύστημα όπως βλέπεις τη διαφορά μεταξύ ροζ και μωβ - δεν κάνεις καμία προσπάθεια, απλά το ακούς.
A να μπράβο.
Ο Λεωνίδας 'έπιασε' το μέτρο συγκρισης,δηλ του μέσου ακροατή.
Αυτό λέω,όπως έχω ακούσει κι εγώ ποιό αθλια συστήματα απ το δικό μου στα ίδια λεφτά ή και ακρίβότερα.Χάρη δε μιλάω για εξειδικευμένα αυτιά και επαγγελματικές καταστάσεις.
Είναι σα να μπαίνεις σε ένα ποιό γρήγορο αμάξι απ το δικό σου και να νιώθεις τη διαφορά χωρίς χρονόμετρα και λοιπές τελειότητες.
Ενα ηχοσύστημα που το ακούς ποιό αναλυτικό και καθαρό απ το δικό σου δε νομίζω το πεπειραμένο αυτί να σου πεί 'όχι το καθαρό που ακούς είναι χάλια'!!
Γι αυτό και λέω μήπως οι εξειδικευμένες βιομηχανίες hifi προσπαθούν να μας πείσουν ότι το μέτριο είναι απαραίτητα και καλό και απο κει και πέρα να χώνεις δυσανάλογα ποσά για να φτάσεις σε ένα επίπεδο που τελικά μπορείς να το πετύχεις με πολύ λιγότερα χρήματα? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Γι αυτό και λέω μήπως οι εξειδικευμένες βιομηχανίες hifi προσπαθούν να μας πείσουν ότι το μέτριο είναι απαραίτητα και καλό και απο κει και πέρα να χώνεις δυσανάλογα ποσά για να φτάσεις σε ένα επίπεδο που τελικά μπορείς να το πετύχεις με πολύ λιγότερα χρήματα?
Δεν υπάρχουν 'εξειδικευμένες' βιομηχανίες hifi.
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι χρειαζόμαστε ολοένα και καλύτερα (άρα και ακριβότερα) μηχανήματα.
Μπορείς να πετύχεις ένα καλό επίπεδο με λιγότερα χρήματα. Αλλά το πλερώνεις σε κόπο και χρόνο.
Το ότι σου άρεσε το micro ηχοσύστημα δεν είναι καθόλου παράδοξο. Το παράδοξο θα είναι να πάρεις κι εσύ ένα τέτοιο, και μετά από 1-2 μήνες (άντε σου βάζω 6 γιατί βρέχει) να συνεχίζεις να το θεωρείς σωστή λύση. Αν δηλαδή δε σου έχουν λείψει αρετές μεγαλύτερου συστήματος, τότε είσαι ένας από τους λίγους (εξ όσων ασχολούνται με το αντικείμενο) τυχερούς που την έβγαλαν φτηνά.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Δεν υπάρχουν 'εξειδικευμένες' βιομηχανίες hifi.
E πως ρε Νικόλα,οι arcam,nad κλπ τι είναι?
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι χρειαζόμαστε ολοένα και καλύτερα (άρα και ακριβότερα) μηχανήματα.
Που σημαίνει ότι αν έχεις πχ έναν ενισχυτή 20ετίας ο οποίος ως μοντέλο έχει άριστα χαρ/κά απόδοσης και στην πράξη δεν είναι απαραίτητο να τον αλλάξεις επειδή το εργοστάσιο πιθανότατα να σου πλασάρει τον νέο αλλά υποδεέστερο ηχητικά.
Δεν είναι φυσικά κανόνας αλλά υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις.Μπορείς να πετύχεις ένα καλό επίπεδο με λιγότερα χρήματα. Αλλά το πλερώνεις σε κόπο και χρόνο.
Σαφώς.
Ποιό ποσό χρημάτων όμως θεωρείς 'μετριο' ως προς το 'σχετικά καλό ηχητικό αποτέλεσμα'?Γιατί εγώ μετά από χρόνια έχω καταλήξει στο εξής.
Μέχρι τα 1000-1500 ευρώ δεν αξίζει πλέον σήμερα να δαπανήσει κάποιος κόπο και χρόνο,(και ειδικά με τον κίνδυνο να μην του κάνεουν τα ηχεία πχ λόγω λάθος επιλογής ή ασυμβατότητας με τον ενισχυτή η τον χώρο),σε μεμονωμένα κομμάτια τη στιγμή που μπορεί να πάρει εξίσου?? καλό ήχο με ένα micro αξίας 700 ας πούμε ευρώ.Και λέω σήμερα γιατί πριν μια δεκαετία τα micro δεν είχαν την τεχνολογία και την απόδοση του σήμερα.
Και να σου πω και το άλλο?Με πονάει που σε λιγότερο απο μια 10ετία έχω πετάξει στα σκουπίδια 2 cd player.
Τουλάχιστον το micro και να χαλάσει τα έχει βγάλει τα λεφτά του και με το παραπάνω,και το ξαναπαίρνεις κομπλέ καινούριο.Ισως να μην είναι βασική παράμετρος στην επιλογή των ηχητικών αλλά κατά ένα μέρος είναι κι αυτό.
Το ότι σου άρεσε το micro ηχοσύστημα δεν είναι καθόλου παράδοξο.
Μήπως πρέπει να αρθογραφώ στον ΗΧΟ?
Το παράδοξο θα είναι να πάρεις κι εσύ ένα τέτοιο, και μετά από 1-2 μήνες (άντε σου βάζω 6 γιατί βρέχει) να συνεχίζεις να το θεωρείς σωστή λύση.
Μ' έκοψες τη φόρα
Αν δηλαδή δε σου έχουν λείψει αρετές μεγαλύτερου συστήματος,
Ε να,αυτά είναι.
Όπως ας πούμε....γκάζια ,ή χαμηλόΤα jvcάκια των 800ων λες να τα πάνε άσχημα?
τότε είσαι ένας από τους λίγους (εξ όσων ασχολούνται με το αντικείμενο) τυχερούς που την έβγαλαν φτηνά.
Υπάρχουν και τέτοιοι?
Υποθέτω ότι τα έχουν βρεί όλα εκτός απ το χαμηλό και τα υπερβολικά γκάζια μιας και πιθανότατα δε θέλουν να ακούνε τόσο δυνατά.
Μήπως τελικά ο συλογισμός μου είναι σωστός?
*Δεν προσπαθώ να αποδείξω ότι τα micro,τουλάχιστον των επώνυμων εταιριών, είναι καλύτερα απ τα hifi συστήματα.
Απλά τα θέτω τελικά ως μέτρο σύγκρισης στο χαμηλό επίπεδο τιμών.
Ισως και να μην αξίζει τελικά η σύγκριση ή ακόμα να είναι και.....ιεροσυλία,απλά κουβέντα κάνουμε απ τις προσωπικές μας εμπειρίες, σωστές ή λανθασμένες. -
Που σημαίνει ότι αν έχεις πχ έναν ενισχυτή 20ετίας ο οποίος ως μοντέλο έχει άριστα χαρ/κά απόδοσης και στην πράξη δεν είναι απαραίτητο να τον αλλάξεις επειδή το εργοστάσιο πιθανότατα να σου πλασάρει τον νέο αλλά υποδεέστερο ηχητικά.
Δεν είναι φυσικά κανόνας αλλά υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις.Εδώ σηκώνει πολύ συζήτηση...
Μετά από μία 20ετία ο ενισχυτής σου δεν είναι ο ίδιος που αγόρασες. Τα υλικά κατασκευής του 'γερνάνε', με πρώτους και καλύτερους τους πυκνωτές, και δεύτερους τους ημιαγωγούς. Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν να λειτουργούν εκτός προδιαγραφών με αποτέλεσμα:
α) αλλοίωση της ποιότητας του ήχου
β) κίνδυνος καταστροφής του ενισχυτή.
Το πρώτο που είναι και το πιο πιθανόν να συμβεί ,είναι και το πιο ύπουλο, γιατί η αλλοίωση δεν είναι απότομη αλλά συντελείτε σιγά, σιγά με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευθεί.Εκτός των ενισχυτών μεγάλη φθορά με τον χρόνο παρουσιάζουν και όλες οι συσκευές που έχουν κινούμενα μέρη (κοινώς όλες οι πηγές).
-
Παράθεση:
τότε είσαι ένας από τους λίγους (εξ όσων ασχολούνται με το αντικείμενο) τυχερούς που την έβγαλαν φτηνά.Υπάρχουν και τέτοιοι?
Υποθέτω ότι τα έχουν βρεί όλα εκτός απ το χαμηλό και τα υπερβολικά γκάζια μιας και πιθανότατα δε θέλουν να ακούνε τόσο δυνατά.
Μήπως τελικά ο συλογισμός μου είναι σωστός?
Ο ζητών βρίσκει απ' όλα...
Αρκεί να ξέρει τι ζητάει και να είναι έτοιμος να κάνει κάποιους μικροσυμβιβασμούς....
Home Hi-Fi