-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Μπορεί κανείς να φανταστεί την Ελλάδα αύριο αν απολύονταν οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι; Σοβαρή είναι η ερώτηση!Συμφωνεί κανείς ότι για να μην απολυθούν οι μισοί (και οι άλλοι μισοί να κάνουν παίζοντας τη δουλειά 100 φορές γρηγορότερα και σωστότερα εκμεταλλευόμενοι τις νέες τεχνολογίες), θα είναι όλοι κακοπληρωμένοι και θα στέλνουμε για πάντα στην Ελλάδα όποιον θέλει να κάνει μια δουλειά από γραφείο σε γραφείο για την έκδοση 'βεβαιώσεων' και 'πιστοποιητικών';
Σοβαρή είναι η ερώτηση.Αν απολυθούν οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι ποιός θα πληρώνει φόρους;
Προβοκάτορα.
Σας προκαλώ: Φτιάξτε μια virtual χώρα, κάντε τη να μοιάζει λίγο με την Ελλάδα, μην υπολογίζετε επιδοτήσεις από την ΕΕ, μην υπολογίζετε δάνεια που δεν θα αποπληρώσετε ποτέ, μην την ξεπουλήσετε και προσπαθήστε να την διαχειριστείτε.
Αν τολμάτε.ΥΓ1. Χθες το απόγευμα, ενώ έτρεχα από το μηχανικό στο δικηγόρο, με σταμάτησε φίλος σε μπαράκι για καφέ. Πίνοντας το νερό μου στο όρθιο, πέρασε Αλβανός συνεργάτης μου οικοδόμος, που μόλις γύριζε από δουλειά και πήγαινε να δει ένα μερεμέτι για σήμερα.
Το παιδί ήλθε από την Αλβανία στα 17 του μόνο με τα ρούχα που φορούσε. Σήμερα, στα 28, έχει γυναίκα και παιδιά, έχει αγοράσει τρία σπίτια στην Αλβανία (δυο στο χωριό του κι ένα στα Τίρανα) κι ετοιμάζεται να αγοράσει μια (παλιά) μονοκατοικία με κήπο εδώ.
Η σύγκριση με τους Έλληνες που έπιναν τον καφέ τους και φώναζαν γιατί το φασολάκι δεν τραβιέται φέτος, ήταν απογοητευτική...ΥΓ2. Φίλε Πέτρο, είμαι έτοιμος να μείνω χωρίς δουλειά σήμερα το μεσημέρι - κι έχω σκεφτεί και τι θα κάνω για να την 'βγάλω'. Οι Έλληνες Δ.Υ. μόνο με τη σκέψη κάνουν εμετό και παθαίνουν κατάθλιψη.
-
ενδιαφερον να μπορει καποιος απο τα 17 εως τα 28 να εχει αγορασει 4 σπιτια...
και να συντηρει και οικογενεια απο καποιο σημειο και μετα...
για καντε μια προσθεση να δουμε ποσα λεφτα χρειαζονται για να γινει κατι τετοιο...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Το παιδί ήλθε από την Αλβανία στα 17 του μόνο με τα ρούχα που φορούσε. Σήμερα, στα 28, έχει γυναίκα και παιδιά, έχει αγοράσει τρία σπίτια στην Αλβανία (δυο στο χωριό του κι ένα στα Τίρανα) κι ετοιμάζεται να αγοράσει μια (παλιά) μονοκατοικία με κήπο εδώ.
Η σύγκριση με τους Έλληνες που έπιναν τον καφέ τους και φώναζαν γιατί το φασολάκι δεν τραβιέται φέτος, ήταν απογοητευτική...ΥΓ2. Φίλε Πέτρο, είμαι έτοιμος να μείνω χωρίς δουλειά σήμερα το μεσημέρι - κι έχω σκεφτεί και τι θα κάνω για να την 'βγάλω'. Οι Έλληνες Δ.Υ. μόνο με τη σκέψη κάνουν εμετό και παθαίνουν κατάθλιψη.
Μπράβο του!! (τη γυναίκα τώρα την ήθελε? )
Με όλο το σεβασμό Ηλία αλλά δεν θεωρώ καθόλου κολακευτικό τον χαρακτηρισμό 'εργασιομανής'(δεν ξέρω αν σε χαρακτηρίζει βέβαια)...
Όταν ήμουν μικρός μου έδειξε ο πατέρας μου κάτι γηραλέους τύπους (60ρηδες ήταν ) οι οποίοι περιφέρονταν σαν την άδικη κατάρα γιατί είχαν βγει στη σύνταξη...Αυτοί μου είπε το μόνο πράγμα που είχαν στη ζωή τους ήταν η δουλειά, μην καταντήσεις έτσι, αυτό σου λέω μόνο...
Η δουλειά είναι μέσο επιβίωσης, έχω ΠΑΡΑ πολλά άλλα πράγματα να κάνω που με ενδιαφέρουν και περνάω καλά...Αν μπορώ να κάνω και κάτι ενδιαφέρον έχει καλώς, αλλά μέχρι εκεί...Η δουλειά είναι εξ'ορισμού καταναγκασμός, αν την καταβρίσκεις σε όλη σου τη ζωή με τη δουλειά σου απλά σου λείπουν ενδιαφέροντα IMHOΘα ξανασυστήσω το βιβλίο 'Το δικαίωμα στην τεμπελιά' του Paul Lafargue....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
για καντε μια προσθεση να δουμε ποσο μυαλό χρειαζονται για να γινει κατι τετοιο... -
Ρε Ηλία τι συγκρίνεις τώρα...2 σπίτια στο χωριό του στην Αλβανία και 1 στα Τίραννα;
πόσο τα αγόρασε; ...δεν είναι όλοι οι έλληνες τεμπέληδες ...ξέρω άτομα που δουλεύουν 16 ώρες την μέρα και έχουν 1 σπίτι Αθήνα με το ζόρι..
ας πάψει αυτή η καραμέλα...ήρθαν οι Αλβανοί και σωθήκαμε τώρα...πριν ποιός δούλευε δηλ...η Μαγδάλω;
-
για καντε μια προσθεση να δουμε ποσο μυαλό χρειαζονται για να γινει κατι τετοιο...
ειναι θεμα μυαλου δηλαδη το να μπορεσει καποιος σε 11 χρονια, ερχομενος απο μια ξενη χωρα, ξεκινωντας απο το 0, σε μια μικρη επαρχιακη πολη, να μπορεσει να φτιαξει περιουσια??
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
για καντε μια προσθεση να δουμε ποσο μυαλό χρειαζονται για να γινει κατι τετοιο...
ειναι θεμα μυαλου δηλαδη το να μπορεσει καποιος σε 11 χρονια, ερχομενος απο μια ξενη χωρα, ξεκινωντας απο το 0, σε μια μικρη επαρχιακη πολη, να μπορεσει να φτιαξει περιουσια??
ε ναι εμείς οι έλληνες δεν έχουμε...Αμερική, Καναδά, Αυστραλία και Γερμανία...φτωχαδάκια πήγαμε φτωχαδάκια ήρθαμε...όχι στην διπλανή χώρα στην διπλανή ΗΠΕΙΡΟ...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
... δεν θεωρώ καθόλου κολακευτικό τον χαρακτηρισμό 'εργασιομανής'(δεν ξέρω αν σε χαρακτηρίζει βέβαια)...Με 4500 ++ ποστς προσφοράς, απορώ πως το σκέφτηκες.
Θα ξανασυστήσω το βιβλίο 'Το δικαίωμα στην τεμπελιά' του Paul Lafargue....
Προσωπικά, το συγκεκριμένο δικαίωμά μου το γνωρίζω και το εξασκώ πολύ καλά
- μόνο μην το πεις στη γυναίκα μου.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ειναι θεμα μυαλου δηλαδη το να μπορεσει καποιος σε 11 χρονια, ερχομενος απο μια ξενη χωρα, ξεκινωντας απο το 0, σε μια μικρη επαρχιακη πολη, να μπορεσει να φτιαξει περιουσια??Ναι. Και είναι άσχετο το από που έρχεται.
...ας πάψει αυτή η καραμέλα...ήρθαν οι Αλβανοί και σωθήκαμε τώρα...πριν ποιός δούλευε δηλ...η Μαγδάλω;
Εγώ δεν έχω πει ποτέ ότι σωθήκαμε, αντίθετα έχω πει ότι καταστραφήκαμε γιατί ξεχάσαμε να δουλεύουμε.
-
...ας πάψει αυτή η καραμέλα...ήρθαν οι Αλβανοί και σωθήκαμε τώρα...πριν ποιός δούλευε δηλ...η Μαγδάλω;
Εγώ δεν έχω πει ποτέ ότι σωθήκαμε, αντίθετα έχω πει ότι καταστραφήκαμε γιατί ξεχάσαμε να δουλεύουμε.
είσαι μηδενιστής!
που ξεχάσαμε να δουλεύουμε ..στα χωράφια και στις οικοδομές;
έλα ρε Ηλία τώρα μην υποτιμάς την μοημοσύνη μας...άκου ξεχάσαμε να δουλεύουμε...
-
Ναι. Και είναι άσχετο το από που έρχεται.
χαραμιζεται τοτε...
στον Πυργο ολα αυτα ε?
οχι τιποτε αλλο, αλλα ξερω και αλλους (παρα πολλους) με μυαλο, που δουλεουν 16ωρες τη μερα, που δε ξερουν τι θα πει διασκεδαση, και με το ζορι εχουν αγορασει 1 (ενα) σπιτι.
κανε μας μια προσθεση για το ποσα λεφτα χρειαζονται για ολα αυτα που απεκτησε ο τυπος, και πες μου ποσο ευκολα βγαινουν αυτα τα λεφτα σε μια μικρη επαρχιακη πολη...
-
αλήθεια δεν μου απάντησες Ηλία...πόσο αγόρασε τα 3 σπίτια και πόσο κοστίζει αυτό που θα πάρει Ελλάδα;
-
... δεν θεωρώ καθόλου κολακευτικό τον χαρακτηρισμό 'εργασιομανής'(δεν ξέρω αν σε χαρακτηρίζει βέβαια)...
Με 4500 ++ ποστς προσφοράς, απορώ πως το σκέφτηκες.
Ορθότατο
Θα ξανασυστήσω το βιβλίο 'Το δικαίωμα στην τεμπελιά' του Paul Lafargue....
Προσωπικά, το συγκεκριμένο δικαίωμά μου το γνωρίζω και το εξασκώ πολύ καλά
- μόνο μην το πεις στη γυναίκα μου.
Χαίρομαι ιδιαιτέρως
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
κανε μας μια προσθεση για το ποσα λεφτα χρειαζονται για ολα αυτα που απεκτησε ο τυπος, και πες μου ποσο ευκολα βγαινουν αυτα τα λεφτα σε μια μικρη επαρχιακη πολη...Οικοδομικές εργασίες: Παίρνοντας μικρές εργολαβίες (μερεμέτια αλλά, πλέον, μεγαλύτερες δουλειές επίσης) κι έχοντας (πλέον) δικό του συνεργείο, το μεροκάματό του τον περισσότερο χρόνο δεν πέφτει κάτω από τα 150
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
αλήθεια δεν μου απάντησες Ηλία...πόσο αγόρασε τα 3 σπίτια και πόσο κοστίζει αυτό που θα πάρει Ελλάδα;Κάτσε, τον παίρνω τηλέφωνο και δεν απαντάει.
Γι' αυτό που παζαρεύει του ζητάνε 90.000 και τους δίνει 60. Δεν ξέρω αν τους ψήσει, αλλά αν έχεις 60 μετρητά, άλλα 30 στα δίνει η τράπεζα για πλάκα. Αλλά δεν θα πάρει κάτι, αν δεν είναι ευκαιρία. Είπαμε, έχει μυαλό στο κεφάλι του το παιδί.Edit
Τον βρήκα!
Το διαμέρισμα στα Τίρανα το πήρε 1.800.000 δραχμές, τώρα κάνει 100.000 ευρώ.
Το πρώτο σπίτι στο χωριό το πήρε με τα πρώτα λεφτά που μάζεψε, 700.000 δρχ. Το δεύτερο, 45.000 ευρώ.
Άλλη ερώτηση;Ξαναedit
Οδηγεί Alfa 33, με κοτσαδόρο για να κουβαλάει το τρέιλερ με τα εργαλεία. Πηγαίνει και 10 φορές το χρόνο στο χωριό του με δαύτο.Ξαναμαναedit
Κόκκινη. Η alfa, λέω. -
αλήθεια δεν μου απάντησες Ηλία...πόσο αγόρασε τα 3 σπίτια και πόσο κοστίζει αυτό που θα πάρει Ελλάδα;
Κάτσε, τον παίρνω τηλέφωνο και δεν απαντάει.
Γι' αυτό που παζαρεύει του ζητάνε 90.000 και τους δίνει 60. Δεν ξέρω αν τους ψήσει, αλλά αν έχεις 60 μετρητά, άλλα 30 στα δίνει η τράπεζα για πλάκα. Αλλά δεν θα πάρει κάτι, αν δεν είναι ευκαιρία. Είπαμε, έχει μυαλό στο κεφάλι του το παιδί.ε ναι ...εμείς είμαστε κουτόφραγκοι....
-
κανε μας μια προσθεση για το ποσα λεφτα χρειαζονται για ολα αυτα που απεκτησε ο τυπος, και πες μου ποσο ευκολα βγαινουν αυτα τα λεφτα σε μια μικρη επαρχιακη πολη...
Οικοδομικές εργασίες: Παίρνοντας μικρές εργολαβίες (μερεμέτια αλλά, πλέον, μεγαλύτερες δουλειές επίσης) κι έχοντας (πλέον) δικό του συνεργείο, το μεροκάματό του τον περισσότερο χρόνο δεν πέφτει κάτω από τα 150
-
... από τπτ έχει σήμερα δυο μαγαζιά, εξοχικό στο Παλούκι, σκάφος,
αυτοκίνητα, γυναίκα, παιδιά κι ένα βαραντέρο.Kατα σειρα σπουδαιοτητας;
-
Αν ήταν εργασιομανής, θα μπορούσε να έχει αγοράσει και κανα - δυο διαμερίσματα στην Αθήνα - αλλά δε γουστάρει.
ναι δεν γουστάρει...γιατί εδώ Αθήνα τα διαμερίσματα έχουν 150-200 τσε βάλε...όχι 90 με παζάρι στα 60...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αν ήταν εργασιομανής, θα μπορούσε να έχει αγοράσει και κανα - δυο διαμερίσματα στην Αθήνα - αλλά δε γουστάρει.
ναι δεν γουστάρει...γιατί εδώ Αθήνα τα διαμερίσματα έχουν 150-200 τσε βάλε...όχι 90 με παζάρι στα 60...
η απορια μου ειναι, πως σχεδον ολοι οι υπολοιποι στο Πυργο δεν το επιασαν το κολπο, και προσπαθουν με δυσκολια να τα φερουν βολτα...
οχι τιποτε αλλο, αλλα εχοντας πολλους φιλους απο εκει, αποδυκνειεται οτι μαλλον χαζοι και τεμπεληδες ειναι...
(που δεν ειναι φυσικα!)
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#3]