-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Κεφαλονιά
Ωχ, ωχ
Γιατι νομισες οτι μας τα παραχωρησαν οι Ιταλοι (επτανησα ).
Δωρο μας τα εκαναν οι
1864 στον γαμο του Γεωργιου Α -
Φίλοι και συνοδοιπόροι έχω ζήτημα μεγάλο να θέσω προς συζήτηση. Έχω κάτι λουκάνικα στιν κατάψυξη, αν τα βάλω κατευθείαν στο γκριλ θα γίνουνε καλά ή χάλια? Θέλουνε ξεπάγωμα? Αν ναι, τι διάρκειας? Είναι σημαντικό απαντήστε γρήγορα, πεινάω.
-
Βάλτα όπως είναι...άν πεινάς...δεν προλαβαίνεις να τα ξεπαγώσεις!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Βάλτα όπως είναι...άν πεινάς...δεν προλαβαίνεις να τα ξεπαγώσεις! -
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Βάλτα όπως είναι...άν πεινάς...δεν προλαβαίνεις να τα ξεπαγώσεις!
Πρόεδρε, πόση ώρα θέλουνε να γίνουνε περίπου? Είναι χωριάτικα.
-
20 λεπτά υπολόγισε...μόλις σκάσουν λίγο...
-
ΜΗΤΣΟΟΟΟΟΟ!!!! ΝΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΣΤΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΒΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ 5....
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ΜΗΤΣΟΟΟΟΟΟ!!!! ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΣΤΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΒΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ 5....EΛΕΟΣ
-
Ευχαριστώ για τις συμβουλές, τα λουκάνικα είναι ήδη στο γκριλ, οι πατάτες εντός ολίγου θα είναι στο τηγάνι.
-
Τι εγινε;ενταξει αι πατατε; Μουσταρδα εβαλες; Ανησυχω.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Τι εγινε;ενταξει αι πατατε; Μουσταρδα εβαλες; Ανησυχω.Όλα υπό έλεγχο. Οι πατάτες ετοιμάζονται, τα λουκάνικα έχουνε αρχίσει να παίρνουνε χρωματάκι ενώ η μουστάρδα (καυτερή) θα είναι το απαραίτητο συνοδευτικό.
-
Μη βαλεις μουσταρδα Κιντο,ασε τον πατερα να λεει... Θα σε πιασει καούρα και με τοση χοληστερινη που θα μαζεψεις θα ρευεσαι και θα βγαζεις φουσκάλες...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Μη βαλεις μουσταρδα Κιντο,ασε τον πατερα να λεει... Θα σε πιασει καούρα και με τοση χοληστερινη που θα μαζεψεις θα ρευεσαι και θα βγαζεις φουσκάλες...Καλά, δεν είπαμε να βάλει ολόκληρο το βαζάκι...
-
Μια χαρά όλα.. Και οι πατάτες & τα λουκάνικα..
-
Κοτόπουλο με κριθαράκι και τραχανά
Υλικά
για 4 άτομα ή 2 που πεινάνε ή για τον κουκΚοτόπουλο φιλέτο (μία συσκευασία είτε φτερούγα είτε μπουτάκια)
Μισό φλυτζάνι (μεσαίο) κριθαράκι μέτριο
Μισό φλυτζάνι (μεσαίο) τραχανά ξυνό
Μισό ποτήρι του κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά και μία σκελίδα μικρή σκόρδο)*
Λάδι
αλάτι
πιπέριΕκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι (και το σκόρδο)* στο λάδι μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε το κοτόπουλο αφού το έχουμε τεμαχίσει σε μπουκιές ρίχνοντας συγχρόνως αλάτι και πιπέρι. Μπορούμε να ρίξουμε και λίγο έτοιμο μπαχάρι για κοτόπουλο. Όταν αρχίζει να τσιγαρίζεται το κοτόπουλο - θέλει συνέχεια ανακάτεμμα - σβύνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε περίπου δύο φλυτζάνια νερό (θέλει προσοχή η τελική αναλογία νερού για το κριθαράκι και τον τραχανά) , προοδευτικά για 30-40 λεπτά μειώνοντας το μάτι , και όταν τρυπώντας με το πηρούνι αισθανθούμε ότι το κοτόπουλο έχει μαλακώσει , προσθέτουμε το κριθαράκι και κατόπιν τον τραχανά. Σε περίπου 10 λεπτά πήζει και είναι έτοιμο.
Είναι εύκολο , νοστιμότατο, θρεπτικό και Ελληνικότατο!
Καλή σας όρεξη.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τι εγινε;ενταξει αι πατατε; Μουσταρδα εβαλες; Ανησυχω.
Όλα υπό έλεγχο. Οι πατάτες ετοιμάζονται, τα λουκάνικα έχουνε αρχίσει να παίρνουνε χρωματάκι ενώ η μουστάρδα (καυτερή) θα είναι το απαραίτητο συνοδευτικό.
Kίντο με έσωσες! Πάνω που έτρωγα την ομελέτα μου με πατάται, πιπεριαί και μανιτάρια και προσπαθούσα να καταλάβω τι λείπει!
-
τι τοπικι ειναι αυτό ...
δε ντρέπεστε
-
ΦΑΓΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.
3-4 φετες ψωμι
λιγο λαδι η δυνατον αγουρελαιο
ριγανη
λεμονι
ι ποτηρι κοκκινο κρασι
ψηνουμε στο γκριλ τις φετες , ριχνουμε το λαδακι επανω την ριγανη και εαν σας αρεσει και μερικες σταγονες λεμονι .
Τι κανουμε το ποτηρι με το κρασι εεεε αυτο το πινουμε .Επ ευκαιρία, μήπως γνωρίζει κανείς από που μπορώ να προμηθευτώ το διατροφικό συμπλήρωμα NEOVITE COLOSTRUM, εκτός γυμναστηρίων ?
Ευχαριστώ
-
Σάλτσες για ζυμαρικά
α. Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λάδι και προσθέτουμε 4-5 φέτες bacon και ένα μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένα. Αν επιθυμούμε προσθέτουμε λίγη ρίγανη ή έτοιμο mix μπαχαρικών. Όταν τσιγαριστούν προσθέτουμε ένα τενεκεδάκι ντοματάκια ψιλοκομμένα, αλάτι και μια πρέζα ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια προσθέτουμε κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς και σβήνουμε το μάτι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η σάλτσα να δέσει και την ρίχνουμε στα ζυμαρικά. Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο τυρί, κατά προτίμηση όχι πολύ αλμυρό.
β. Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λάδι και προσθέτουμε μία πιπεριά πράσινη, μία κόκκινη, μία κίτρινη, ένα κρεμμύδι μέτριο, μισή μελιτζάνα μεγάλη ξεφλουδισμένη (για να μην καθόμαστε να την ξεπικρίζουμε πριν) και σκόρδο για άρωμα, όλα ψιλοκομμένα. Την ώρα που τσιγαρίζονται προσθέτουμε μία ντομάτα ψιλοκομμένη και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το πολύ νερό από την ντομάτα και ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στα ζυμαρικά μας. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
-
μ'έπιασε και μένα ο οίστρος μου το σ/κ και το Σάββατο έφτιαξα μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο και εχθές πήρα 3 σνίτσελ τα έκοψα σε κομμάτια και τα έκανα πανέ, με μια τηγανιά πατάτες και onion rings
Απλά πράγματα αλλά καλά
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)