-
Άγόρασα ένα Mercedes Vito μοντέλο 2002 επιβατικό 9θέσιο και θέλω να του βάλω air condition.
Αν του βάλω ένα after market που θα δουλεύει μόνο με τους αεραγωγούς στο ταμπλό υποθέτω πως οι τρεις τελευταίοι επιβάτες θα ψήνονται!
Μπορεί κανείς να μου δώσει τα φώτα του;
-
Άγόρασα ένα Mercedes Vito μοντέλο 2002 επιβατικό 9θέσιο και θέλω να του βάλω air condition.
Αν του βάλω ένα after market που θα δουλεύει μόνο με τους αεραγωγούς στο ταμπλό υποθέτω πως οι τρεις τελευταίοι επιβάτες θα ψήνονται!
-
-
Πρέπει να μπούν αεραγωγοί τόσο πίσω στον ουρανό (πάνω από κάθε σειρά καθισμάτων) και ένας αεραγωγός κάτω από τα πίσω καθίσματα για την παροχή αέρα.
Αξίζει η μετατροπή;;
-
Γενικά το air condition δεν προσφέρει δροσια με το να σε χτυπαει κρυος αερας στη μουρη αλλα με το να κατεβαζει τη θερμοκρασια της καμπινας κατα χ βαθμους Κελσιου. Οποτε αν οι 3 αεραγωγοι μπροστα φθανουν για να κατεβασουν τη θερμοκρασια της καμπινας,δεν εχει σημασια το αν θα τους χτυπαει ο αερας κατευθειαν η οχι.
Σε ενα παλιο fiat που ειχα μπει με aftermarket air-condition και δουλευαν μονο οι προστα αεραγωγοι ηταν μια χαρα μεσα...
Γενικα το προβλημα στο αμαξι ειναι συνηθως οτι σε χτυπαει ο ηλιος οποτε ψηνεσαι οτι και να κανεις -
προχθες ταξιδεψα με ενα 9θεσιο VW Caravelle. 9 ατομα στην καμπινα και η ατμοσφαιρα γινόταν αποπνικτική με κλειστούς τους πίσω αεραγωγούς.
-
Οκ.
Αν εχεις εμπειρια προφανως και παω πασσο!
(για να πω την αληθεια δεν ειχα προσεξει οτι μιλαμε για 9θεσιο ) -
To caravele είχε εργαστασικό aircondition:
Μεμβράνες στα τζάμια είχε;
-
Ο χρήστης kounelis έγραψε:
To caravele είχε εργαστασικό aircondition:Μεμβράνες στα τζάμια είχε;
το συγκεκριμένο caravelle είναι Jan 2007. Οποτε πρεπει να ειχε ελαφρως φιμε τζαμια (απο τη VW).
Το αιρκοντισιον εργοστασιακο. Νοικιαρικο με 6.000κμ
Πριν απο 2-3 βδομάδες νοικιασα στην Ιταλία, Fiat Ducato 9θέσιο. Λίγο καλύτερα εκεί τα πράγματα μιας και ήταν πιο ψηλό (πιο πολύ αέρα στην καμπίνα). Αλλά και πάλι αεραγωγοί πάνω από κάθε σειρά καθίσματος.
-
Γνωρίζει κανείς κανένα αξιόπιστο μέρος για αγορά-τοποθέτηση?
-
Τόσο μεγάλο a/c καλύτερα θα ήταν να μπει ο συμπυκνωτής στην οροφή. Δε θα ζεσταίνει το κινητήρα (μόνο θα τον ζορίζει ο συμπιεστής) και το μόνο που θα χρειαστείς είναι μεγαλύτερος εναλλάκτης (ρεύμα) - δεν θα χρειαστείς τεράστιο ψυγείο κινητήρα και διαφορετικούς ανεμιστήρες ψύξης.
Ζήτησε να δεις εγκατεστημένες μονάδες πριν να βάλεις.
Vito - Air condition