-
Είναι ξύλινα.
Κι ομως γυριζει
The 9.1 has fairly rugged, gold-plated dual binding posts with clear plastic covers, and its cherry finish is gorgeous (despite the fact that a cabinet made of curved MDF dictates the use of vinyl rather than real wood veneers).
http://stereophile.com/standloudspeakers/1105wharfedale/
Yes! Yes! Την ειπα και στον n-olympio-αλλος ενας για την τροπαιοθηκη του ομικρονε,who's next?BRING IT ON!
Οκ σοβαρα τωρα σε αυτη την κατηγορια τιμης(κει μεαυτο το σχεδιασμο καμπινας)η χρηση ξυλου θα ταν πολυτελεια-η μηπως σπαταλη?
Παντως τα 9.3 που επισης εχω ακουσει στο Νακα αν ενδιαφερεται να τα ακροαστει o drdino,ειναι αξιοπρεπεστατα και σε γλιτωνουν κι απο την αμεση αναγκη για sub.Ειναι ογκωδη παντως(ο σχεδιασμος που λεγαμε)
Omikrone, Θεσσαλονίκη πού μπορώ να πάω για να ακούσω αυτά που ανέφερε ο Νικόλας;
Το θεμα ακροασης στην Ελλαδα και ειδικα στη Σαλονικα προκαλει πονοκεφαλο.Αν εχεις χρονο και υπομονη παρολ'αυτα μπορεις να πας στο Expert Καλαμαριας,Expert Τουμπας(πρωινες ωρες),στο showroom της bose-onkyo αγιου δημητριου(στο υψος της Αριστοτελους αν θυμαμαι)Klipsch στη Μαρασλη,wharfedale και yamaha στο Νακα,Μητροπολεως.
και Mega Κωτσοβολο στο λιμανι καθως και media Markt.Κι αν θυμαμαι καλα στο Πλαισιο Καλαμαριας μπορεις να ακουσεις Infinity,Jbl
και Harmann kardon ενισχυτεςΣκορπια πραγματα δλδ και σιγουρα οχι τοσο εξειδικευμενα οσο θα σου προτεινουν εδω μεσα
Οποτε θα πας και θα ακουσεις 'οτι εχουν' δλδ οτι προωθουν αυτο το μηνα.Προσπερασε παντως τα Lg/samsung/sony για το καλο των αυτιων σου.Δυστυχως τα περισσοτερα Showrooms αντιπροσωπων μας εχουν αφησει στο ελεος των ηλεκτρονικαδικων
http://www.hxos.gr/show_page.php?page_id=12&cat_id=62
Παντως 2-3 συμπερασματα θα καταφερεις να βγαλεις.Υ.Γ
Που ναι ρε παιδια αυτα τα μαγαζια στο εξωτερικο που μπαινεις μεσα και εχει στη σειρα:PSB,Triangle,Dynaudio,Paradigm, Totem, B&W, Usher, Wharfdale, Epos, Monitor Audio,Infinity,Energy,Velodyne....
?
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
PSB,Triangle,Dynaudio,Paradigm, Totem, B&W, Usher, Wharfdale, Epos, Monitor Audio,Infinity,Energy,Velodyne....
?
Εδω παλληκαρι μου ο κοσμος ασχολειται με τσιφτετελια και μπουζουκια,ζωντανα πραγματα δηλ!!
Ακους εκει ηχεια dynaudio ....τι μλκιες ειναι αυτς ρε?
Ποιος να επενδυσει και σε ποιο κοινο να απευθυνθει?
Στον αγενη αξεστο και τσαμπουκα ελληναρα? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
PSB,Triangle,Dynaudio,Paradigm, Totem, B&W, Usher, Wharfdale, Epos, Monitor Audio,Infinity,Energy,Velodyne....
?
Εδω παλληκαρι μου ο κοσμος ασχολειται με τσιφτετελια και μπουζουκια,ζωντανα πραγματα δηλ!!
Στον αγενη αξεστο και τσαμπουκα ελληναρα?Πολύ αδικείς τον εαυτό σου ως καταναλωτή, G60!
Πολλές φορές ο άξεστος και αγενής είναι ο μαγαζάτορας και όχι ο καταναλωτής.Αν επενδύσει και φερθεί σωστά και επαγγελματικά και στην εξυπηρέτηση και στις τιμές, μια χαρά θα τα πάει. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά σκέψου και το αγοραστικό κοινό που απευθύνεται. Γιατί ένα καλό μαγαζί στην Θεσ/νίκη πχ, απευθύνεται σε όλη τη Β. Ελλάδα, καθώς μιλάμε για εξειδικευμένα πράγματα.
-
Κι ομως γυριζειMDF + real wood (cherry)
-
Εχει δίκιο ο Omikrone3, είναι από MDF κι όχι από πραγματικό ξύλο (νόμισα ότι εννοούσε ότι είναι πλαστικά στην αρχή).
Ομως δεν έχω ακόμη πειστεί για την κατωτερότητα του MDF ως προς το ξύλο για κατασκευή καμπίνας.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Η τιμή του είναι τσιμπημένη για το επίπεδο που ψάχνεις, αλλά ο Advance Acoustic MAP305DA είναι πολύ καλός.Πολυκάναλο δεν ψάχνει;
-
Που ναι ρε παιδια αυτα τα μαγαζια στο εξωτερικο που μπαινεις μεσα και εχει στη σειρα:PSB,Triangle,Dynaudio,Paradigm, Totem, B&W, Usher, Wharfdale, Epos, Monitor Audio,Infinity,Energy,Velodyne....
?
PSB, Wharfedale, Energy, στο Νάκα (210-6686000).
Dynaudio στην Bon Studio (210-3809605-8).
Paradigm στην Absolute Audio (210-9952578).
Triangle στην Orpheus Audio (210-5221524).
Τotem στη Heaven (210-9579667).
B&W στην Τηλεοπτική-Αφοί Σαραβέλου (210-9895000).
Usher στην Audio Visual (210-6603113).
Epos στη Metro Audio Systems (210 3422331).
Monitor Audio στην Ηχοέκφραση (210-9010575).
Infinity στην Amacom (210-7015259).
Velodyne στη Βιντεορυθμός ΑΕ (210-9597560).13 μάρκες, 11 αντιπρόσωποι. Οπως καταλαβαίνεις είναι πολύ δύσκολο για ένα κατάστημα να έχει επικοινωνία με όλους τους αντιπροσώπους, και ακόμη περισσότερο να έχει διαθέσιμ όλα τα προϊόντα για πιθανές ακροάσεις. Τουλάχιστον όχι στην Ελλάδα με το περιορισμένο αγοραστικό κοινό.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Η τιμή του είναι τσιμπημένη για το επίπεδο που ψάχνεις, αλλά ο Advance Acoustic MAP305DA είναι πολύ καλός.
Πολυκάναλο δεν ψάχνει;
Για πολυκάναλο σύστημα τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, ό,τι έφτιαξα και στον κουμπάρο μου πριν λίγους μήνες.
Ενα ζευγάρι Diamond 9.3 εμπρός
Ενα Diamond 9.CS κεντρικό
Eνα ζευγάρι Diamond 9.1 πίσω
Και έναν Yamaha RX-V459.Σύνολο (χωρίς καλώδια) περίπου 1.200
-
οταν το ανοιγεις αυτο το συστημα, εχει μηπως κανενα σηματακι στυλ dolby digital που να λεει 'Νακας' ?
Ρε νικολα.. ποσο παει ενας αντιστοιχος του 1500 με υποδοχη net?
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
οταν το ανοιγεις αυτο το συστημα, εχει μηπως κανενα σηματακι στυλ dolby digital που να λεει 'Νακας' ?Αυτό πέραν της πλάκας μπορεί να αποτελέσει και πάτημα για χαμηλότερη τιμή.
Ρε νικολα.. ποσο παει ενας αντιστοιχος του 1500 με υποδοχη net?
O Yamaha RX-N600 έχει usb και lan, αλλά δεν είναι αντίστοιχος του 1500 σε ισχύ και δυνατότητες.
Ο HK AVR-645 έχει USB Audio αλλά όχι Lan.
Η Onkyo έχει τρία μοντέλα, τον TX-SR602E, τον TX-NR801E και τον TX-NR5000E.
Tέλος, η Denon έχει τον πολύ καλό AVR-4306
Η Marantz δεν έχει τέτοια δυνατότητα σε κάποιον ενισχυτή της, ούτε η Arcam, ούτε η NAD, ούτε η Sunfire ( ).
Μεταξύ των επιλογών εγώ μάλλον θα πήγαινα για τον Denon (αν με ενδιέφερε μια λύση όλα σε ένα και με LAN), αλλά δεν είναι φτηνός.
-
Νικόλα, γιατί λες ότι δεν αγοράζω tuner;
-
Για να ακούς τι? Top FM?
-
3ο πρόγραμμα, 1055 rock και τα σχετικά!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
?
Στον αγενη αξεστο και τσαμπουκα ελληναρα?Πολύ αδικείς τον εαυτό σου ως καταναλωτή, G60!
Πολλές φορές ο άξεστος και αγενής είναι ο μαγαζάτορας και όχι ο καταναλωτής.Αν επενδύσει και φερθεί σωστά και επαγγελματικά και στην εξυπηρέτηση και στις τιμές, μια χαρά θα τα πάει. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά σκέψου και το αγοραστικό κοινό που απευθύνεται. Γιατί ένα καλό μαγαζί στην Θεσ/νίκη πχ, απευθύνεται σε όλη τη Β. Ελλάδα, καθώς μιλάμε για εξειδικευμένα πράγματα.
Αδικω τον εαυτο μου,γιατι?
Δε σου κρυβω οτι γενικα η μιζερη νοοτροπια του ελληνα με μοναδικο σχεδον ενδιαφερον το....ποδοσφαιρο δεν μου καθεται καλα,για να μη σου πω οτι απαξιω!
Και η μουσικη θεωρω οτι ειναι κομματι του πολιτισμου μιας χωρας.Θεωρω οτι εχει την ιδια αξια με το να διαβασεις ενα βιβλιο,να δεις ενα ντοκυμαντερ κλπ.
Δεν ειναι τυχαιο οτι διεθνους φημης και κυρους ελληνες καλιτεχνες οπως ο yanni ,παπαθανασιου,νανα μουσχουρη,ντεμης ρουσσος αναγνωριστηκαν σε χωρες που διαθετουν και μουσικη παιδεια.
Αυτοι οι ανθρωποι εδω απλως δε θα υπηρχαν σημερα η θα αναγκοζαταν να συμβιβαστουν με το κατεστημενο της μουσικης μιζεριας του σκυλαδικου.
Και αναρωτιεμαι ποσοι ακομα ελληνες μουσικοι μπορει να εχουν τις δυνατοτητες να γραψουν μουσικη ιστορια και ειναι αφανισμενοι ειτε γιατι δεν εχουν την δυνατοτητα βγουν εξω ειτε γιατι δεν προωθουνται λογω του ρευματος γενικως.Τελος παντων ειναι μεγαλη συζητηση.
Στο εμπορικο κομματι του hifi τα πραγματα δε νομιζω οτι τοσο απλα εδω την ελλαδα.
Το να εισαι ευγενικος εξυπηρετικος και χιλια δυο αλλα καλα πιστεψε με εδω δε μετρανε.Εδω κανεις ''μπιζνες'' οταν στον φτωχο τω πνευματι ελληνα πουλας με λιγα λεφτα υπερεπιδοσεις και σουπερ μηχανηματα σε τιμη κοστους.Ετσι θελει να το ακουει ο πελατης, ο πελατης που εχει παντα δικιο,ο πελατης που νομιζει οτι ο ακριβος του πινει το αιμα και του πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελες.
Αν και μου αρεσει αφανταστα το κομματι του hifi ακομα κι αν ειχα τα χρηματα δε θα επενδυα με τιποτα σε ενα τετοιο μαγαζι.Να βαλω μυαλο ποιον?Το βλεπω και στη δουλεια μου.Πες του πελατη ψεματα να βγαλεις εκατομυρια.Ετσι ειναι ο ελληνας,μαζοχας.
Ξερεις ποσα τετοια μαγαζια δεινοπαθουν,και ποσα ακομα υπαρχουν γιατι οι ιδιοκτητες τους εχουν οικονομικη ανεση και δεν εχουν προβλημα να τα κρατανε εστω κι απο xομπυ?
Βγαλε τα ποσοτα κερδους,τα κομματια που θα πουλαει καθε μηνα(μπορει ενα η και....κανενα) τα δυσβασταχτα εξοδα και πες μου εσυ γιατι πρεπει καποιος να επενδυσει σε μια τετοια επιχειρηση και ειδικα σε μια χωρα οπου ο ορος hifi ειναι χαζα πραγματα και βλακειες.
Συν το γεγονος οτι ενα καταστημα δεν μπορει να συνεργαζεται με ολες τις εταιριες ηχου απ τις δεκαδες(μη πω εκαντονταδες)εταιριες , βγαλε κι απο κει ενα μεγαλο ποσοστο απ το κομματι των πελατων του hifi που δικαιολογημενα δε θα εχεις γιατι δεν μπορει να αρεσουν πχ σε ολους τα 5 η 6 ηχεια που θα εχεις στο μαγαζι σου.Αντιθετως,ανοιξε ενα μαγαζι και πουλα στερεο-φονικα με 1500 watt στο καναλι (ασε μαρκα δεν εχει σημασια) με 150 ευρω να βγαλεις λεφτα.
Αυτη ειναι η πραγματικοτητα ειτε μας αρεσει ειτε οχι.
Ερωτημα.
Εχουμε ενα δικαναλικο συστημα.
Και θελουμε να εκμεταλευτουμε οσο το δυνατον καλυτερα τον ηχο των βιντεο μουσικων dvd και μονο,περα απ τη δικαναλη συλλογη μας.
Προφανως εδω και δεν αξιζει να επενδυσει καποιος σε AV μηχανηματα.(λεω εγω τωρα).
Καθομαστε κι ακουμε το 5.1 dvd απ τα δυο μας ηχεια η υπαρχει καποιο τρυκ?Και οταν ακουμε δικαναλο πως μοιραζεται ο ηχος?Στερεοφωνικα η οτι ναναι? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Το να εισαι ευγενικος εξυπηρετικος και χιλια δυο αλλα καλα πιστεψε με εδω δε μετρανε.Εδω κανεις ''μπιζνες'' οταν στον φτωχο τω πνευματι ελληνα πουλας με λιγα λεφτα υπερεπιδοσεις και σουπερ μηχανηματα σε τιμη κοστους.Ετσι θελει να το ακουει ο πελατης, ο πελατης που εχει παντα δικιο,ο πελατης που νομιζει οτι ο ακριβος του πινει το αιμα και του πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελες.
Αν και μου αρεσει αφανταστα το κομματι του hifi ακομα κι αν ειχα τα χρηματα δε θα επενδυα με τιποτα σε ενα τετοιο μαγαζι.Να βαλω μυαλο ποιον?Το βλεπω και στη δουλεια μου.Πες του πελατη ψεματα να βγαλεις εκατομυρια.Ετσι ειναι ο ελληνας,μαζοχας.
Ξερεις ποσα τετοια μαγαζια δεινοπαθουν,και ποσα ακομα υπαρχουν γιατι οι ιδιοκτητες τους εχουν οικονομικη ανεση και δεν εχουν προβλημα να τα κρατανε εστω κι απο xομπυ?
Βγαλε τα ποσοτα κερδους,τα κομματια που θα πουλαει καθε μηνα(μπορει ενα η και....κανενα) τα δυσβασταχτα εξοδα και πες μου εσυ γιατι πρεπει καποιος να επενδυσει σε μια τετοια επιχειρηση και ειδικα σε μια χωρα οπου ο ορος hifi ειναι χαζα πραγματα και βλακειες.
Συν το γεγονος οτι ενα καταστημα δεν μπορει να συνεργαζεται με ολες τις εταιριες ηχου απ τις δεκαδες(μη πω εκαντονταδες)εταιριες , βγαλε κι απο κει ενα μεγαλο ποσοστο απ το κομματι των πελατων του hifi που δικαιολογημενα δε θα εχεις γιατι δεν μπορει να αρεσουν πχ σε ολους τα 5 η 6 ηχεια που θα εχεις στο μαγαζι σου.Αντιθετως,ανοιξε ενα μαγαζι και πουλα στερεο-φονικα με 1500 watt στο καναλι (ασε μαρκα δεν εχει σημασια) με 150 ευρω να βγαλεις λεφτα.
Αυτη ειναι η πραγματικοτητα ειτε μας αρεσει ειτε οχι.
Παρωσημένες πρακτικές! Έτσι δουλεύουν/δούλευαν τα μαγαζιά μουσικών οργάνων. Μετά ήρθε το internet και τα on-line μαγαζιά και τώρα κάποιοι κλαίνε με μαύρο δάκρυ!
Ερωτημα.
Εχουμε ενα δικαναλικο συστημα.
Και θελουμε να εκμεταλευτουμε οσο το δυνατον καλυτερα τον ηχο των βιντεο μουσικων dvd και μονο,περα απ τη δικαναλη συλλογη μας.
Προφανως εδω και δεν αξιζει να επενδυσει καποιος σε AV μηχανηματα.(λεω εγω τωρα).
Καθομαστε κι ακουμε το 5.1 dvd απ τα δυο μας ηχεια η υπαρχει καποιο τρυκ?Και οταν ακουμε δικαναλο πως μοιραζεται ο ηχος?Στερεοφωνικα η οτι ναναι?Αναφέρεσαι σε σε 'οπτικά' dvd; Συνήθως έχουν την επιλογή και για δικάναλο ήχο...
Ενδιαφέρουσα ερώτηση πάντως. Ας μας πουν οι ειδικοί.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αναφέρεσαι σε σε 'οπτικά' dvd; Συνήθως έχουν την επιλογή και για δικάναλο ήχο...
Ενδιαφέρουσα ερώτηση πάντως. Ας μας πουν οι ειδικοί.
Χωρίς να είμαι ειδικός...
Συνήθως τα δισκάκια dvd έχουν δύο μίξεις του ήχου, μία stereo και μία 5.1 , οπότε και επιλέγουμε αυτή που μας ταιριάζει. Ακόμη όμως κι αν δεν έχει τέτοια επιλογή το δισκάκι μας το dvd player μπορεί να κάνει downmix και να μετατρέψει, με ψηφιακό πάντα τρόπο, την 5.1 ηχογράφηση σε stereo...
-
Ο χρήστης boo έγραψε:
Ακόμη όμως κι αν δεν έχει τέτοια επιλογή το δισκάκι μας το dvd player μπορεί να κάνει downmix και να μετατρέψει, με ψηφιακό πάντα τρόπο, την 5.1 ηχογράφηση σε stereo...Δηλαδη?
-
Παίρνει την πληροφορία από τα 6 κανάλια και τη δίνει ολόκληρη στα 2 μπροστινά.
-
Αυτο το αναγνωριζει και το κανει μονο του?
Ολα τα dvd player? -
Το ρυθμίζεις εσύ.
Home Hi-Fi