-
Το Δεκέμβριο (15/12) παρήγγειλα ένα ΤΟΥΟΤΑ RAV 4 (το όνομα του αντιπροσώπου στη διάθεση του forum) δίνοντας το παλιό της γυναίκας μου για ανταλλαγή ...
Ο εμπορος ζήτησε την επομένη κιόλας το παλιό (το πήγαμε 18/12) για να μην πληρώσουμε τέλη κυκλοφορίας για το 2007 και πέραν της τιμής για να υπογράψουμε την παραγγελία μας είπε οτι το καινούργιο θα το είχαμε τέλη Γενάρη άντε αρχές Φλεβάρη... (άλλοι έμποροι που είχαμε συζητήσει μας έλεγαν για το συγκεκριμένο μοντέλο και χρώμα Μάρτιο 2007)Άλλη προκαταβολή δεν ζήτησε γιατί πήρε το παλιό και μάλιστα μου έδωσε απόδειξη καταβολής μετρητών για την αξία που είχαμε συμφωνήσει...
Εγώ ως σωστός άνθρωπος και προγραμματισμένος αναγκάστηκα για το σύντομο δίαστημα του 1 μήνα να δώσω το δικό μου αυτοκίνητο στη γυναίκα μου και εγώ να μείνω ρέστος (κυκλοφορεί καθημερινά σε αντίθεση με εμένα που εργάζομαι στο κέντρο - και θα πάρει το δικό μου αφού πάρω εγώ το καινούργιο) και έκλεισα πάρκινγκ για το καινούργιο από τις 20/1/2007 και πληρώνω έκτοτε 120 ευρώ το μήνα ... (μένω σε δύσκολη περιοχή και δεν ήταν εύκολο να βρεθεί άλλο κοντά στο σπίτι μου)
Δυστυχώς όμως η εκτίμηση του εμπόρου ήταν ηθελημένα ή κατά λάθος λανθασμένη...
Ουδέποτε έλαβα οποιαδήποτε ειδοποίηση απο τον ίδιο αλλά σε 2 τηλεφωνήματα περί τα τέλη Γενάρη μου είπαν 'δεν υπάρχει κάποιο νέο ακόμα, θα σας ενημερώσουμε εμείς'.
Γύρω στις 10 Φλεβάρη έστειλα από τον έμπορο τη γυναίκα μου (να δώσει και κάποια χαρτιά για να πάρει και εκείνη μέρος του αυτοκινήτου) και εκεί της είπαν ότι μέχρι τέλη Φλεβάρη θα το έχουμε ...
Φτάσαμε στα τέλη Φλεβάρη και ακόμα τίποτα..
Πάλι τηλέφωνο εγώ αλλά η απάντηση η ίδια (αν και με περισσότερες λεπτομέρειες) 'το βλέπουμε στο σύστημα για Μάρτη'..
Όταν τους εξηγώ ότι το περιμέναμε από Γενάρη μου είπαν θα δούμε τι μπορεί να γίνει, ξαναπάρτε μας τηλέφωνο από εβδομάδα κλπ..
Σήμερα τηλεφωνεί ξανά η γυναίκα μου μιλάει με τις πωλήσεις και τον έμπορο και της λένε ότι στην χειρότερη θα τιμολογηθεί 15 Μαρτίου, λέγοντάς μου εν γνώσει τους ψέματα, μιας και το καράβι από Ιαπωνία (όχι δεν είναι CIVIC ) έρχεται στις 15 περίπου κάθε μήνα, και ότι το αυτοκίνητο μας δεν ήταν στην καραβιά του Φεβρουαρίου...
Παρόλα αυτά τολμούν να πουν ότι θα κοιτάξουν μήπως βρουν από την καραβιά του Φλεβάρη αν και τα αυτοκίνητα έχουν ήδη τιμολογηθεί.... (βλεπετε στο Internet μαθάινεις πολλά πράγματα που οι έμποροι αγνοούν ότι γνωρίζεις και νομίζουν ότι σε δουλεύουν μπροστά στα μάτια σου)..Προσωπικά έχω αγανακτήσει... θα είχα ήδη ακυρώσει την παραγγελία αν δεν ήταν οι όροι της παραγγελίας, οι οποίοι δυστυχώς απαλλάσσουν τον πωλητή από οποιαδήποτε ευθύνη καθυστέρησης, που δεν ανάγεται σε δική του ευθύνη (εδώ ισχυρίζεται αυτός ότι είναι θέμα διαθεσιμότητας από την εταιρία) και αν καταγγείλεις καταπίπτει εις βάρος σου ως ποινική ρήτρα η προκαταβολή (στην περίπτωσή μου 3400 ευρώ όσο και αποτίμησε το παλιό της γυναίκας μου)...
Επειδή ως δικηγόρος ξέρω ότι ΚΑΘΑΡΑ ΝΟΜΙΚΑ είμαι δυστυχώς σε δύσκολη θέση (και κινδυνεύω να χάσω τα λεφτά μου αν ακυρώσω) θα ήθελα την άποψή σας για το θέμα .. τι ισχύει στην πιάτσα, υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης σε προσωπικό επίπεδο ή ο έμπορος θα κρυφτεί πίσω από τους όρους παραγγελίας;
Είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιοι όροι, τόσο καταχρητικοί, και να μην έχει αντιδράσει κανείς;
Επιπλέον, με τους χρόνους παραγγελίας τι γίνεται; είναι δυνατόν να δίνουμε στις κολοεταιρίες τα λεφτά μας και να μας γράφουν έτσι... είμαστε δηλαδή τόσο θύματα;
-
Το Δεκέμβριο (15/12) παρήγγειλα ένα ΤΟΥΟΤΑ RAV 4 (το όνομα του αντιπροσώπου στη διάθεση του forum) δίνοντας το παλιό της γυναίκας μου για ανταλλαγή ...
Ο εμπορος ζήτησε την επομένη κιόλας το παλιό (το πήγαμε 18/12) για να μην πληρώσουμε τέλη κυκλοφορίας για το 2007 και πέραν της τιμής για να υπογράψουμε την παραγγελία μας είπε οτι το καινούργιο θα το είχαμε τέλη Γενάρη άντε αρχές Φλεβάρη... (άλλοι έμποροι που είχαμε συζητήσει μας έλεγαν για το συγκεκριμένο μοντέλο και χρώμα Μάρτιο 2007)Άλλη προκαταβολή δεν ζήτησε γιατί πήρε το παλιό και μάλιστα μου έδωσε απόδειξη καταβολής μετρητών για την αξία που είχαμε συμφωνήσει...
Εγώ ως σωστός άνθρωπος και προγραμματισμένος αναγκάστηκα για το σύντομο δίαστημα του 1 μήνα να δώσω το δικό μου αυτοκίνητο στη γυναίκα μου και εγώ να μείνω ρέστος (κυκλοφορεί καθημερινά σε αντίθεση με εμένα που εργάζομαι στο κέντρο - και θα πάρει το δικό μου αφού πάρω εγώ το καινούργιο) και έκλεισα πάρκινγκ για το καινούργιο από τις 20/1/2007 και πληρώνω έκτοτε 120 ευρώ το μήνα ... (μένω σε δύσκολη περιοχή και δεν ήταν εύκολο να βρεθεί άλλο κοντά στο σπίτι μου)
Ουδέποτε έλαβα οποιαδήποτε ειδοποίηση απο τον ίδιο αλλά σε 2 τηλεφωνήματα περί τα τέλη Γενάρη μου είπαν 'δεν υπάρχει κάποιο νέο ακόμα, θα σας ενημερώσουμε εμείς'.
Γύρω στις 10 Φλεβάρη έστειλα από τον έμπορο τη γυναίκα μου (να δώσει και κάποια χαρτιά για να πάρει και εκείνη μέρος του αυτοκινήτου) και εκεί της είπαν ότι μέχρι τέλη Φλεβάρη θα το έχουμε ...
Πάλι τηλέφωνο εγώ αλλά η απάντηση η ίδια (αν και με περισσότερες λεπτομέρειες) 'το βλέπουμε στο σύστημα για Μάρτη'..
Όταν τους εξηγώ ότι το περιμέναμε από Γενάρη μου είπαν θα δούμε τι μπορεί να γίνει, ξαναπάρτε μας τηλέφωνο από εβδομάδα κλπ..
Σήμερα τηλεφωνεί ξανά η γυναίκα μου μιλάει με τις πωλήσεις και τον έμπορο και της λένε ότι στην χειρότερη θα τιμολογηθεί 15 Μαρτίου, λέγοντάς μου εν γνώσει τους ψέματα, μιας και το καράβι από Ιαπωνία (όχι δεν είναι CIVIC ) έρχεται στις 15 περίπου κάθε μήνα, και ότι το αυτοκίνητο μας δεν ήταν στην καραβιά του Φεβρουαρίου...
Παρόλα αυτά τολμούν να πουν ότι θα κοιτάξουν μήπως βρουν από την καραβιά του Φλεβάρη αν και τα αυτοκίνητα έχουν ήδη τιμολογηθεί.... (βλεπετε στο Internet μαθάινεις πολλά πράγματα που οι έμποροι αγνοούν ότι γνωρίζεις και νομίζουν ότι σε δουλεύουν μπροστά στα μάτια σου)..Προσωπικά έχω αγανακτήσει... θα είχα ήδη ακυρώσει την παραγγελία αν δεν ήταν οι όροι της παραγγελίας, οι οποίοι δυστυχώς απαλλάσσουν τον πωλητή από οποιαδήποτε ευθύνη καθυστέρησης, που δεν ανάγεται σε δική του ευθύνη (εδώ ισχυρίζεται αυτός ότι είναι θέμα διαθεσιμότητας από την εταιρία) και αν καταγγείλεις καταπίπτει εις βάρος σου ως ποινική ρήτρα η προκαταβολή (στην περίπτωσή μου 3400 ευρώ όσο και αποτίμησε το παλιό της γυναίκας μου)...
Επειδή ως δικηγόρος ξέρω ότι ΚΑΘΑΡΑ ΝΟΜΙΚΑ είμαι δυστυχώς σε δύσκολη θέση (και κινδυνεύω να χάσω τα λεφτά μου αν ακυρώσω) θα ήθελα την άποψή σας για το θέμα .. τι ισχύει στην πιάτσα, υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης σε προσωπικό επίπεδο ή ο έμπορος θα κρυφτεί πίσω από τους όρους παραγγελίας;
Είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιοι όροι, τόσο καταχρητικοί, και να μην έχει αντιδράσει κανείς;
Επιπλέον, με τους χρόνους παραγγελίας τι γίνεται; είναι δυνατόν να δίνουμε στις κολοεταιρίες τα λεφτά μας και να μας γράφουν έτσι... είμαστε δηλαδή τόσο θύματα;
-
-
Ρε παιδιά μην ανοίγουμε ένα θέμα ο καθένας κάθε φορά, υπάρχουν ήδη 1-2 θέματα τέτοια.
Έτσι όπως τα λες μάλλον ήξερε απο την αρχή ότι θα έρθει το αμάξι 15 μάρτη, αφού και όλοι οι άλλοι έμποροι σου λέγανε το ίδιο.
Δες αν στο δελτίο παραγγελείας γράφει πουθενά παράδωση μέχρι τάδε του μήνα.
Αν γράφει μετά τις 20/01/07 απλά την πάτησες, μετά τις 20/01/07 είναι και η 19/01/09
Το τι ισχυρίζεται αυτός εσένα δεν σε ενδιαφέρει, δλδ αν η εταιρία μπορούσε να διαθέσει το αμάξι σου σε 2 χρόνια, δεν θα μπορούσες να ακυρώσεις?
Πήγαινε απο εκεί και πες του θέλω την προκαταβολή πίσω (τα 3400) και να δεις πόσο καλός είμαι δεν σου ζητάω και τόκο
Αν σου πει μα και μου, δικηγόρος είσαι, μόλις ακούσει για αγωγές κλπ πίστεψε με θα ιδρώσει λίγο ο πισηνός του!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ρε παιδιά μην ανοίγουμε ένα θέμα ο καθένας κάθε φορά, υπάρχουν ήδη 1-2 θέματα τέτοια.Ζητώ συγνώμη,ούτε που το είχα δει... αν θέλει κάποιος mod να το μεταφέρει κανένα πρόβλημα .. απλά επειδή θέλω να τα ανοίξω το θέμα επικοινωνιακά στη συνέχεια (με τα δικαστήρια πολλές φορές δεν βγάζεις άκρη ενώ με το κράξιμο σφίγγουν καλύτερα οι λοκοί)
Δες αν στο δελτίο παραγγελείας γράφει πουθενά παράδωση μέχρι τάδε του μήνα.
Αν γράφει μετά τις 20/01/07 απλά την πάτησες, μετά τις 20/01/07 είναι και η 19/01/09
Το κακό είναι ότι δεν γράφει τίποτα και δεν νομίζω ότι αυτό το έκανε επίτηδες ο συγκεκριμένος έμπορος μιας και σε όσες προσφορές πήρα πουθενά δεν έγραψαν ημερομηνία (απλά κοιτάγαν ένα computer και μου έλεγαν κάθε φορά) ..για το λόγο αυτό πιστεύω ότι είναι ΚΟΛΠΟ της ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς επειδή δεν μπορεί να διαθέσει αυτοκίνητα..
Το κόλπο αυτό μαζί με το disclaimer της πίσω σελίδας των όρων (περί μη καθυστέρησης αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα αυτοκινήτων από το εξωτερικό) με οδηγεί στο να πιστέυω ότι είναι οργανωμένο το όλο κόλπο αλλά παράλληλα και ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ (όχι μόνο από ΤΟΥΟΤΑ αλλά και από άλλες εταιρίες εξ όσων έχω δει σε αντίστοιχα δελτία παραγγελίας)το τι ισχυρίζεται αυτός εσένα δεν σε ενδιαφέρει, δλδ αν η εταιρία μπορούσε να διαθέσει το αμάξι σου σε 2 χρόνια, δεν θα μπορούσες να ακυρώσεις?
Μα τέτοιο πράγμα αποκλείεται να στο πει κανείς είτε προκαταβολικά (γιατί δεν θα κάνεις παραγγελία) ούτε μετά γιατί θα είναι καραμπινάτη απάτη..
Απλά το κόλπο είναι να σε πηγαίνουν από μήνα σε μήνα και εκεί είναι που σου τινάζουν τα νεύρα στον αέρα.. ειδικά δε όταν σου λένε ψέματα (πράγματα δηλ. που αυτοί νομίζουν ότι δεν ξέρεις αλλά εσύ τα γνωρίζεις) . Εμένα λ.χ. μου είπαν ότι η ημερομηνία στο σύστημα λέει 15/3 και άρα παράδοση 17/3 πράγμα που είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ.. γιατί το καράβι έρχεται εκείνη την ημερομηνία (άρα με εκτελωνισμούς, ταξινομήσες, τιμολογήσεις κλπ πάμε όπως συνήθως 10 τουλάχιστον ημέρες παρακάτω) και μετα αξεσουάρ που πρέπει να μπουν (μόνο το δερμάτινο σαλόνι αποκλείεται να είναι έτοιμο αυθημερόν) έχουμε ΠΑΣΧΑ ... άρα και πάλι με κοροίδευουν για να με κρατήσουν ζεστό και να βρεθώ προ τετελεσμένων...Πήγαινε απο εκεί και πες του θέλω την προκαταβολή πίσω (τα 3400) και να δεις πόσο καλός είμαι δεν σου ζητάω και τόκο
Αν σου πει μα και μου, δικηγόρος είσαι, μόλις ακούσει για αγωγές κλπ πίστεψε με θα ιδρώσει λίγο ο πισηνός του!Εύκολο να το λες,δύσκολο να το κάνεις μιας και τυπικά ο έμπορος εμφανίζεται απαλλαγμένος από κάθε ευθύνη και θα μπλέξεις σε ένα δικαστικό αγώνα διακινδυνεύοντας 3500 ευρώ και τυχόν ανταγωγες από τη δική τους πλευρά για κάποια χιλιάρικα λόγω ακύρωσης παραγγελίας, ζημιών λόγω μη εκτέλεσης αυτής, διαφυγόντα κέρδη, επιχειρηματική βλάβη κλπ (εξαρτάται πόσο καθίκι είναι ο δικηγόρος της άλλης πλευράς)....
Στο forum των χρηστών RAV4 εχω κάνει ένα post όπου παραθέτω κάποιους κανόνες αναφορικά με την παραγγελία αυτοκινήτου και δη TOYOTA μιας και τo έντυπο είναι ίδιο για κάθε μοντέλο...
Ιδού το link: http://www.rav4club.gr/forum/viewtopic.php?p=4693#4693 -
Nα ρωτήσω κάτι άσχετο;Ποιό είναι το θέμα με την πίσω ανάρτηση που αναφέρεται στο συγκεκριμένο forum;
Επι του προκειμένου.Ε ρε να γινόταν αυτό από άλλες αντιπροσωπείες τι θα ακουγόταν!!! -
Αγαπητέ stpapam, νομίζω ότι θα πάρεις περισσότερες απαντήσεις εδώ: http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=9082 ή εδώ: http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=7977
Τεχνικά, δεν έχω προς το παρόν τη δυνατότητα να μεταφέρω το ποστ σου, αν θέλεις κάντο ένα copy και paste εκεί. Το παρόν κλειδώνεται.
[mod]
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ & ΧΡΟΝΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ TOYOTA RAV4 - ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!