-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ασε το αμαξακι οπως ειναι,καλυτερη σπ την εργοστασιακη δεν ειναι καμια εξατμιση.
Ολα τα γκαζια ειναι στο μοτερ.
Τα μεγαλυτερα καζανια καταλυτες φιλτρα κλπ προκυπτουν απ τις εκαστοτε αναγκες των κινητηρων.
Αν το μοτερ ειναι 50 αλογα αυτα ειναι οτι και να το κανεις οπως αν ειναι 300 παλι αυτα ειναι,εκτος κι αν το μοτερ διαθετει την υποδομη για περαιτερω βελτιωση οποτε εκει θα αντικατασθουν και τα αναλογα εξαρτηματα οπως και η εξατμιση οχι ομως για εξτρα ιποδυναμη αλλα για τις απαιτησεις τους κινητηρα.Κρατηστε τα λεφτα σας κι επενδυστε τα αλλου.
+++++++++++++++++++++++++ σε όλα
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ασε το αμαξακι οπως ειναι,καλυτερη σπ την εργοστασιακη δεν ειναι καμια εξατμιση.Κρατηστε τα λεφτα σας κι επενδυστε τα αλλου.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Ζαπατίνας;
Συγνώμη αλλά υπάρχει κάποια σοβαρή δικαιολογία πίσω από τα λεγόμενα σου που να υποστηρίζει την άποψη που εκφράζεις ;;;;
Πάω με το κολτάκι μου στο υποκατάστημα στο Γαλάτσι και του λέω θέλω να βάλω μια επώνυμη εξάτμιση (ζήτησα συγκεκριμένη μάρκα).
Ναι μου λέει ο 'μάστορας', αυτή είναι και μου δείχνει μια που είχε εκεί.
Μα του λέω το κολτ το τελικό το έχει εγκάρσια ενώ αυτή που μου δείχνεις μπαίνει στο διαμήκη άξονα του αυτοκινήτου.
Δεν πειράζει θα το κόψω και θα το γυρίσω εγκάρσια ... .
Τον ευχαρίστησα κι έφυγα και φυσικά ούτε απ΄έξω δε ξαναπέρασα.Δε ξέρω αν σε ικανοποιεί η απάντησή μου αλλά αυτό έγινε αυτό σου γράφω. Κρίνε εσύ αν είναι σοβαρή ή όχι.
-
Kαλά στον Ζαπατίνα είχε πάρει ένας φίλος μου με clio ένα τελικό και του λέει ο πακιστανός που δούλευε εκει: Κι αν τελει κιαλο τορυβο τα βαλουμε αυτό το μεσσαίο...
Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Πάω με το κολτάκι μου στο υποκατάστημα στο Γαλάτσι και του λέω θέλω να βάλω μια επώνυμη εξάτμιση (ζήτησα συγκεκριμένη μάρκα).
Ναι μου λέει ο 'μάστορας', αυτή είναι και μου δείχνει μια που είχε εκεί.
Μα του λέω το κολτ το τελικό το έχει εγκάρσια ενώ αυτή που μου δείχνεις μπαίνει στο διαμήκη άξονα του αυτοκινήτου.
Δεν πειράζει θα το κόψω και θα το γυρίσω εγκάρσια ... .
Τον ευχαρίστησα κι έφυγα και φυσικά ούτε απ΄έξω δε ξαναπέρασα.Δε ξέρω αν σε ικανοποιεί η απάντησή μου αλλά αυτό έγινε αυτό σου γράφω. Κρίνε εσύ αν είναι σοβαρή ή όχι.
Δίκιο έχεις, η αντιμετώπιση αυτή είναι
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Kαλά στον Ζαπατίνα είχε πάρει ένας φίλος μου με clio ένα τελικό και του λέει ο πακιστανός που δούλευε εκει: Κι αν τελει κιαλο τορυβο τα βαλουμε αυτό το μεσσαίο...Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του
Κλασσική καγκουροεξάτμιση που κάνει πολύ θόρυβο και μπλοκάρει το κινητήρα. Το καζανάκι που κόβει το θόρυβο πρέπει να μπαίνει μετά το καταλύτη και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου να μπαίνει ένα μεγάλο σε όγκο καζανάκι που δεν κόβει πολύ θόρυβο αλλά εξισοροπεί τους παλμούς. Με τη καγκουροεξάτμιση δεν κόβεις καθόλου το θόρυβο και το πίσω σιλανσιέ (μια σωλήνα διάτρητη που βλεπεις από μέσα) λειτουργεί σαν τάπα και κόβει το κινητήρα. Επειδή το έχουν δοκιμάσει με λογικές διαμέτρους εξάτμισης και ο κινητήρας δεν πάει καθόλου (προφανώς), βάζουν τεράστια σε διάμετρο τελικά ώστε να περνάει το καυσαέριο από την ΤΑΠΑ που έχουν φτιάξει. Κάνει φοβερό θόρυβο η εξάτμιση και μπορεί να δίνει (ή να κόβει) 1-2 άλογα από τη ΚΑΛΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ήσυχη εργοστασιακή που έχει πολύ μικρότερη διάμετρο.
-
Πεταμένα λεφτά και σε ταξίδι σου παίρνει το κεφάλι(όταν ζεσταθεί γίνεται το σώσε). παθών καγκουροτελικού . έφαγα τον πρόλογο, καλά να πάθω( όχι Ζαπατίνα, σ' άλλο έλληνα εξατμισά). Α! και σε απόδοση που υπόσχονται ροπές και άλλα τέτοια... .
-
vaglan, ομοιοπαθών κι εγώ...το έχω και κάθεται στην αποθήκη να μου θυμίζει τα 200 ευρώ που έδωσα να το βάλω(+100 για να βάλω καινούρια μαμίσια).
-
Μπουρι με διατρητη εσωτερική σωλήνα φοραω εδω και δώδεκα περίπου χρόνια (χειροποίητο γαλβανιζε,δεν σκουριαζει να το πεταξω) και πάντα έλεγα να δοκιμάσω κάποιο με διαφραγματα για να δω αν υπάρχει διαφορα λόγω της έλλειψης backpressure
Πριν δυό βδομάδες έβαλα ένα με διαφραγματα για να περασω το ΚΤΕΟ.
Στις μεσαίες στροφές είδα βελτίωση στη ροπή μου,αλλά στα ψηλά το αυτοκίνητο πέθαινε.Δεν έπαιρνε τα πόδια του.
Ξαναγύρισα χτες στο παλιό μου τελικό,και ξαναεπιβεβαίωσα αντίστροφα τίς προηγούμενες διαπιστωσεις μουΝα εξηγήσω ότι αυτο το καζανάκι με τα διαφραγματα,είναι ένα απλό καζανάκι της σειρας,που παραγγειλε ο εξατμισας για καντετ,και παραγγέλνει το ίδιο τελικο για να το φορεσει απο το 1200άρι μέχρι το δίλιτρο δεκαεξαβάλβιδο.
-
Αντρέα ούτε η μια ούτε η άλλη εξάτμιση είναι καλή. Στα καινούρια αμάξια το εργοστάσιο βάζει καλές εξατμίσεις και αν τις αλλάξεις μπαίνεις στο κυκεώνα των ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ. Στο δικό μου έχω μια φτηνή, κάνει περισσότερο θόρυβο από την εργοστασιακή (που δυστυχώς τρύπησε) και σίγουρα έχει λιγότερα γκάζια. Τώρα που το λες νομίζω ότι και το δικό μου σιλανσιέ είναι από 1300, ο σωλήνας του είναι αρκετά πιο στενός (έχει ...συστολή) και είναι πολύ μικρότερο σε όγκο από το εργοστασιακό.
Το μπουρί που έχεις έχει πολύ μεγάλη διάμετρο γιατί αν είχε κανονική διάμετρο θα σκότωνε το κινητήρα - κακή σχεδίαση. Το μήκος του σωλήνα μετά το σιλανσιέ είναι σημαντικό, ιδίως στα 4κύλινδρα.
-
Aν βαλεις το χερι βαθεια στην τσεπη σιγουρα 8α αποδωσει μια εξατμιση Εδωσα 450 ευρω μονο για τελικο και μονο θορυβο δεν κανει.. Supersprint
-
Εάν τρυπήσει ξαναβάζεις μια εργοστασιακή. Η καλύτερη λύση νομίζω.
-
http://www.bischoff-hosting.de/hartmann/html/body_golf4a.html
Aμα σωνει και καλα θελει καποιος εξατμιση ο hartmann ειναι θεος.
Κοιταξτε ομως και τιμες γιατι οπως λεει κι ο σοφος μας λαος,με τις πορδες δε βαφεις αυγαEγεκριμενες απο ΤUV (ekei de εχει καγκουριες) με οτι κι αν σημαινει αυτο,απο θεμα ποιοτητας αποδοσης και θορυβου.
Και το βασικο,δε φτιαχνει εξατμισεις για οτι να ναι,ολα τα σφαζω ολα τα μαχαιρωνω
-
Εγω σκεφτομαι με την πρωτη ευκαιρια (οικονομικη) να αλλαξω την supersprint/supersport πως την λενε που εχει βαλει ο προηγουμενος και να βαλω την εργοστασιακη.Κανει θορυβο αυτη ιδιαιτερα οταν ειμαι κλειστος και αρχιζει να ενοχλει στα ταξιδια.Αλλα η μαμα κανει και 425
-
Κοιταξε και για miltek αν θες ντε και καλα αλλη εξατμιση .... γενικα κοιτα σε επωνυμες και οχι μαστρογιαννη ltd....
Aν θες Μαστροκωστα ... στη Γωγο .... -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το μπουρί που έχεις έχει πολύ μεγάλη διάμετρο γιατί αν είχε κανονική διάμετρο θα σκότωνε το κινητήρα - κακή σχεδίαση. Το μήκος του σωλήνα μετά το σιλανσιέ είναι σημαντικό, ιδίως στα 4κύλινδρα.
Το μήκος του σωλήνα μετα το σιλανσιέ;Μετα το τελικό σιλανσιέ;
-
ναι λεμεεεεε
χοντροκεφαλος εισαι? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
ναι λεμεεεεε
χοντροκεφαλος εισαι?Δεν είμαι και πολύ τετραπέρατος βέβαια,αλλά μετα το καζανάκι προεξέχει ώς συνήθως δεκα-δεκαπέντε εκατοστα σωλήνα.Που πολλές φορες κρέμεται σαν τσουτσούνι.
Ποιός μπορει να αλλάξει αυτο το μήκος,και κατα πόσο;Και τι διαφορες στην απόδοση μπορούμε να πάρουμε απο αυτη την αλλαγη; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Το μήκος του σωλήνα μετα το σιλανσιέ;Μετα το τελικό σιλανσιέ;Γιαυτό βάζει το εργοστάσιο το σιλανσιέ (που δεν σηκώνει πολύ πίεση) μετά το καταλύτη και μετά ένα μεγάλο καζάνι (όγκος) πίσω για εξισορόπηση πιέσεων (κόβει και λίγο θόρυβο). Το δικό σου 2λιτρο θέλει 4-5 λίτρα πίσω καζάνι.
Αυτά τα εργοστασιακά πίσω καζανάκια με τα κλαπέ που έγραφε ο G60 τα βάζουν για να έχει τον όγκο που χρειάζεται και στις ψηλές και στις χαμηλές στροφές. Η εξάτμιση έχει παλμούς και μ' αυτό το τρόπο 'αδειάζει' καλύτερα. Όσο πιο χαμηλή πίεση τόσο καλύτερα δουλεύει ο κινητήρας.
Το να βάζεις ένα σωλήνα με τρύπες στο τέλος της εξάτμισης είναι σα να βάζεις τάπα. Κακή σχεδίαση, σηκώνει πολύ πίεση. Γι αυτό βάζουν τεράστια διάμετρο σε τέτοια καζανάκια, αλλιώς θα έκοβε πάρα πολύ το κινητήρα. Όμως έτσι κάνει πάρα πολύ θόρυβο, είναι σα να μην έχεις εξάτμιση.
-
leonp,πολυ ενδιαφεροντα αυτα..
Εγω ηξερα οτι το τελικο δεν παιζει κανενα ρολο στις επιδοσεις του κινητηρα..
Μηπως υπαρχει καποιο link,για να διαβασω περι τελικων? -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Εγω ηξερα οτι το τελικο δεν παιζει κανενα ρολο στις επιδοσεις του κινητηρα..Μια εργοστασιακή εξάτμιση δεν κόβει πολύ το κινητήρα και είναι δύσκολο να βγάλεις 1-2 άλογα παραπάνω (δηλαδή σχεδόν τίποτα) αλλάζοντας τελικό. Μια σαβουροεξάτμιση όμως κόβει πολύ το κινητήρα και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
Μόνο παλιά βιβλία έχω, δεν έχω κάποιο link.
Aλλαγή τελικού εξάτμισης... Ποιό????