-
Ολες οι εταιριες γνωριζουν την πολιτικη τους,αν ειναι δυνατον,απλα αποφευγουν να ενημερωνουν τους πελατες τους υποδειγματικα οπως και τα περιοδικα του χωρου τα οποια τους συγκαλυπτουν.
Βλεπεις το ενα χερι νιβει τ'αλλο!!Κι επειδη ο στοχος των περισσοτερων (περισσοτερων γιατι υπαρχουν κι εταιριες για φιλημα )ειναι ΜΟΝΟ να πουλησουν αν ο υποψηφιος πελατης τους ρωτησει τον πωλητη κατα ποσο θα υπαρχουν αντ/κα η απαντηση προφανως θα ειναι 'ε δεν το γνωριζω,ξερετε το ηλιθιο υφος της απογνωσης το οποιο παιρνει τα πανω του σε μιλισεκοντ για να σου απαντησει ξανα.... ε δεν υπαρχει προβλημα μωρε μεγαλη εταιρια ειναι τοσες πωλησεις εχει κλπ ευτραπελα.
Απαντηση απ την ιδια την εταιρια?
'Οχι κυριε υπαρχουν αντ/κα δεν αντιμετωπιζει κανεις προβλημα κλπ κλπ.
Προφανως υπολογιζουν οτι εσυ αγοραζεις μια συσκευη για 2 χρονια.Και δεν ειναι αυτο.Στο μαιλ οι δυο σειρες με την εγγυηση που προσφερουν ηταν στο μεγεθος δυο γαιδαρων λες και τους ειπα να το φτιαξουν τσαμπα.Το οτι γ@μηθηκε σε χρονο dt και ειναι ψευτικο δεν το κοιτανε.
Επισης θεωρω απαραιτητα στα περιοδικα του χωρου και ειδικα στον ΗΧΟ να εχει σε ΟΛΑ τα τεστ καμπυλες αποδοσης καθως και ΖΟΥΜΑΡΙΣΜΕΝΕς ΦΩΤΟ απ τα μηχανηματα αλλα και το εσωτερικο τους.
Δειτε το εσωτερικο ενος cd NAD ki enos harman κι εκει θα καταλαβετε τι εστι ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Ολα τα αλλα ειναι τριχες κατσαρες.Θα επανερθω με το συλογισμο μου για τα ηχεια.Παει αυτο εληξε.
-
Ο χρήστης lack έγραψε:
Φοβεροί η τύποι στην PHILIPS, αλλά πώς θα ξέρουμε ότι η Χ εταιρία θα έχει ανταλλακτικά μετά από 6-8 χρόνια;Αν έχεις philips ή κάποια άλλη γνωστή εταιρεία θα έχεις (πανάκριβα) ανταλλακτικά για μερικά χρόνια, αν είναι άγνωστη δεν θα έχεις τίποτα.
Μάκη κρίμα για το ακριβό philips σου.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Φοβεροί η τύποι στην PHILIPS, αλλά πώς θα ξέρουμε ότι η Χ εταιρία θα έχει ανταλλακτικά μετά από 6-8 χρόνια;
Αν έχεις philips ή κάποια άλλη γνωστή εταιρεία θα έχεις (πανάκριβα) ανταλλακτικά για μερικά χρόνια, αν είναι άγνωστη δεν θα έχεις τίποτα.
Ηδη χαιρετησε.
Οταν στην 'αγνωστη' δε θα εχεις τιποτα τι ενοεις?Οχι αντ/κα?
Γιατι δεν θεωρω αγνωστη πχ την NAD,DENON κλπ αλλα σοβαρες κι εξειδικευμενες.Κι εδω ομως σιγουρα θα υπαρχουν διαφορες στην πολιτικη τους.
Οσο για την αξιοπιστια (η οποια φυσικα δεν ειναι το μοναδικο κριτηριο σε τετοια μηχανηματα,ας χαλασει σε 7 χρονια να το κανω κι ας δουλευει αλλα 15 ) του NAD τι να πω?Τα μηχανηματα ειναι ΤΕΡΑΤΑ και συνδιασμο με την ηχητικη τους αποδοση αυτοματα κατατασονται στην κορυφη.Ακομα κι αν ο μηχανισμος κοστιζε 120~ οπως ειχαν πει ειναι καλη τιμη για τετοιο μηχανημα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Φοβεροί η τύποι στην PHILIPS, αλλά πώς θα ξέρουμε ότι η Χ εταιρία θα έχει ανταλλακτικά μετά από 6-8 χρόνια;
Αν έχεις philips ή κάποια άλλη γνωστή εταιρεία θα έχεις (πανάκριβα) ανταλλακτικά για μερικά χρόνια, αν είναι άγνωστη δεν θα έχεις τίποτα.
Καθόλου καλό αυτό, και δεν μου αρέσει, αλλά μάλλον θα πρέπει να συνηθίσω την ιδέα ότι, ότι χαλάει έχει πολλές πιθανότητες να καταλήξει στα σκουπίδια.
-
Ο χρήστης lack έγραψε:
Καθόλου καλό αυτό, και δεν μου αρέσει, αλλά μάλλον θα πρέπει να συνηθίσω την ιδέα ότι, ότι χαλάει έχει πολλές πιθανότητες να καταλήξει στα σκουπίδια.
Μαγος εισαι?
Εγω τωρα για να παρω player θα τα ξετιναξω ολα.Γερμανικο τυπο AUDIO klp πο κοντα τα μηχανηματα οπτικο τεστ και κανα ψαρεμα στις εταιριες.
Πχ εχω ενα denon 10ετιας και μου χαλασε αυτο.Υπαρχει? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Εγω τωρα για να παρω player θα τα ξετιναξω ολα.Γερμανικο τυπο AUDIO klp πο κοντα τα μηχανηματα οπτικο τεστ και κανα ψαρεμα στις εταιριες.Δύσκολα θα βρεις καλό. Πρώτο, μαγαζιά με hi-fi υπάρχουν ελάχιστα πλέον και δεύτερο το hi-fi τείνει να εξαφανιστεί (δυστυχώς). Εγώ θα έπαιρνα ένα pioneer dvd player με 100 ευρώ και θα έκλεινε το θέμα πηγής.
Πάντως αν βρεις κανένα καλό player γράψε να μάθουμε. Φίλος μου είναι πολύ ευχαριστημένος με ένα παλιό rotel (ήταν και είναι κορυφή στα cd players - όμως ακριβά).
-
Να εξαφανιστει το hifi?Μπα δεν το νομιζω,και δεν ειναι λιγες οι εταιριες που ασχολουνται μ'αυτο.
Να μην ξαναγυρισει το βυνιλιο και ψαχνονται μερικοιΠαντως θεωρω οτι το dvd δεν εχει την μουσικοτητα του cd οπως το cd δεν εχει τη μουσικοτητα του πικαπ.
Παμε λοιπον ΠΑΛΙ για cd player μιας κι εχω dvd των 50 ευρω της toshiba και δεν το πολυδουλευω.
Ειμαι αναμεσα σε NAD (Mραβο στην εταιρια που εδω και τρεις δεκαετιες κρατα τον ιδιο χαρακτηρα) DENON (ΑΠΑΙΧΤΟΙ οι Ιαπωνες σε οτι αφορα συσκευες αναπαραγωγης ηχου στις οποιες ενσωματωνονται αναγκαστικα και μηχανικοι μηχανισμοι οπως στα cd και τα κασετοφωνα.Φυσικα μακρια απο sonyκαι τα συναφη γιατι εδω ψαχνουμε ιαπωνα αξιπιστο και μουσικο) και CAMBRIDGE AUDIO(κλασικος ποιοτικος αγγλος). -
Δυστυχώς όποιος θέλει αξιοπιστία θα πρέπει να πληρώνει το κάτι (ως αρκετά) παραπάνω, μιας και αν θυμάμαι σωστά η Rotel ήταν σχετικά ακριβή (αλλά είχε πάρα πολλοί καλούς ενισχυτές).
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
DENON (ΑΠΑΙΧΤΟΙ οι Ιαπωνες σε οτι αφορα συσκευες αναπαραγωγης ηχου στις οποιες ενσωματωνονται αναγκαστικα και μηχανικοι μηχανισμοι οπως στα cd και τα κασετοφωνα.Φυσικα μακρια απο sonyκαι τα συναφη γιατι εδω ψαχνουμε ιαπωνα αξιπιστο και μουσικο) και CAMBRIDGE AUDIO(κλασικος ποιοτικος αγγλος).Κάποτε πολύ καλούς μηχανισμούς ανάγνωσης cd είχε και η TEAC αν θυμάμαι σωστά VRDS λέγονταν;
Πάντως αν ακόμα βγάζει cdplayer η TEAC και η DENON ίσως να αξίζει να κοιτάξεις και αυτές της εταιρίες.Τελικά έχουν ακόμα cdplayer στους καταλόγους τους.
-
Ο χρήστης JDL έγραψε:
Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να σε προσβάλω
Δεν το εξέλαβα ως προσβολή. Πώς σου ήρθε?
-
Που λετε εχω κατι Logitech Ζ5500, τα οποια βεβαια σκιζουν και πανε-τα χω συγκρινει και με κατι Bang&Olufsen για να παρετε μια ιδεα.
Αλλα βαρεθηκα,θελω να περασω στην απεναντι οχθη να παρω ενισχυτακι,ηχειακια ιστοριες κτλ.Για ενισχυτη θα χτυπησω καποιο Yamaha μαλλον.Για ηχεια ομως θελω κατι ξεχωριστο.Θελω κατι καλο αλλα και αλητικο ταυτοχρονα.Να βαρανε καλα,αλλα να μην ειναι πολυ ψευτοκυριλε.Σαν τη Supra η το NSX ενα πραμα:hi tech,μουρατο αλλα να μπορεις να το σκαλιζεις κιολας χωρις να χρειαζεσαι 15 αδειες απο τη Genesis.
Για αρχη θελω 2 ηχεια κι αργοτερα θα το χτισω το σετακι(7αρι λογικα)Διαθετω κοντα στα 700-800 για ζευγαρι.Το ξερω οτι στα λεφτα αυτα θα ειναι δυσκολο να αποφυγω τους Αγγλους αλλα αξιζει να προσπαθησω.Λοιπον τι προτεινετε?
Α!να μην ξεχασω.Επειδη το σετακι θα το δουλευω απο το pc θελω οσο το δυνατον μικροτερους drivers(μη με στειλετε σε κανα Acoustimass )να χωρανε και στο γραφειο δλδ.Αυτα!
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
Που λετε εχω κατι Logitech Ζ5500, τα οποια βεβαια σκιζουν και πανε-τα χω συγκρινει και με κατι Bang&Olufsen για να παρετε μια ιδεα.Αλλα βαρεθηκα,θελω να περασω στην απεναντι οχθη να παρω ενισχυτακι,ηχειακια ιστοριες κτλ.Για ενισχυτη θα χτυπησω καποιο Yamaha μαλλον.Για ηχεια ομως θελω κατι ξεχωριστο.Θελω κατι καλο αλλα και αλητικο ταυτοχρονα.Να βαρανε καλα,αλλα να μην ειναι πολυ ψευτοκυριλε.Σαν τη Supra η το NSX ενα πραμα:hi tech,μουρατο αλλα να μπορεις να το σκαλιζεις κιολας χωρις να χρειαζεσαι 15 αδειες απο τη Genesis.
Για αρχη θελω 2 ηχεια κι αργοτερα θα το χτισω το σετακι(7αρι λογικα)Διαθετω κοντα στα 700-800 για ζευγαρι.Το ξερω οτι στα λεφτα αυτα θα [/b]ειναι δυσκολο να αποφυγω τους Αγγλους[/b] αλλα αξιζει να προσπαθησω.Λοιπον τι προτεινετε?
Α!να μην ξεχασω.Επειδη το σετακι θα το δουλευω απο το pc θελω οσο το δυνατον μικροτερους drivers(μη με στειλετε σε κανα Acoustimass )να χωρανε και στο γραφειο δλδ.Αυτα!
Λεπον
κατ'αρχην οταν ψαχνεις για τετοια μηχανηματα απεφυγε φανατικες νοοτροπιες του στυλ αγγλικο γιαπωνεζικο κλπ.
Κι εγω τα χαζοαγγλα δεν τα παω με τπτ αλλα θα πρεπει να εισαι πολυ κολημενος για να μην παραδεχτεις αν οχι την ανωτεροτητα τους σε θεμα ενισχυτων και ηχειων (και μαλλον θα ηταν υπερβολικο) τουλαχιστον το οτι βρισκονται σε αξιολογη θεση σε τετοια μηχανηματα.Κι οπως και να το κανουμε η Ευρωπη εχει μια μουσικη ιστορια,κουλτουρα αν το θελεις.Ο Ιαπωνας ειναι γατος σε μηχανηματα ηλεκτρονικα μαζικης παραγωγης με πολυπλοκους μηχανισμους οπως player κασετοφωνα video(αιωνια του η μνημη).
Εγω προσωπικα δε θα αγοραζα ιαπωνικο ενισχυτη ουτε με ανασκολοπισμο
Αποτι καταλαβαινω καθως πιτσιρικας εχεις αλλα γουστα,θελεις το ηχειο να βαραει (ε αμα δεν εχει μπασα πες τι να το κανω ρε γερο ) να μπορει να αποδοσει μεσουψηλες χωρις παραμορφωσεις κλπ.
Κι εδω ισως δεν ενδιαφερει η μουσικοτητα ενος αγγλου ενισχυτη.Κι ομως μικρε μου φιλε,αποκτησε τον κι ας τον χρειαστεις ακομα κι ως προενισχυτη και μετα απο 10 χρονια
Δε θα σε κρεμασει ουτε απο γκαζια.
Λοιπον απο ηχεια,πανε ΑΚΟΥΣΕ τα bose 301 και ειμαι σιγουρος θα τα παρεις αμεσα αγκαλια σπιτι και με τα ρεστα παρε σιντια να κοπανιεσε
Ενισχυτη NAD και καθαρισες.Φθηνα και καλα και εχεις χρονια μπροστα σου για αναβαθμισεις.Πανω απ ολα παρε γνωμες και στο τελικο αποτελεσμα ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΕΣΥ.
Πρωτα ομως ΑΚΟΥΣΕ -
Πρωτα ομως ΑΚΟΥΣΕ
Εγραψες τη μαγικη λεξη
Λοιπον την bose γενικα δεν την πολυπιστευω,θες γιατι τα IEM της δεν συγκρινονται με τα Shure E2c μου(στα ιδια λεφτα)-ουτε καν με τα sennheiser cx 300,θες γιατι ποτε δεν εφαγα τον 'παπα' των Acoustimass με τη μινιμαλιστικη τους προσεγγιση,θες λογω χωρας...Τεσπα εχω βρεθει πολλες φορες σε μαγαζι επιδειξης αλλα τωρα που το σκεφτομαι δεν εχει τυχει να ακουσω τα συγκεκριμενα,ισως λογω προδιαθεσης οτι ειναι πολυ πανω απο το budget μου,ειτε διοτι περιμενα να ενθουσιαστω με τα Acoustimass(τα μονα) και να τα παρω-ποιος ξερει?Ι ll pay them a visit ομως
απο κει και περα εχω ακουσει τα 9ρια διαμαντια της wharfedale(9.1,9.2 θα σε γελασω).Συμπαθητικη τιμουλα,αρκετα δυναμικος ηχος,αλλα στις χαμηλες καπου δεν επειθαν.Ισως φταιει και ο ενισχυτης(ηταν ζευγαρωμενα με εναν 559-ας οψεται η πολιτικη προωθησης του ΝΑΚΑ)Αλλα το σημαντικοτερο προβλημα μου ηταν χωροταξικο-πως να τα βολεψω στο γραφειο μου
Τωρα για μουσικοτητα δεν ξερω τι λες,αλλα στο θεμα του μπασου ειμαι λιγο απαιτητικος.να πηγαινει χαμηλα-κατω απο τα 20hz(ζηταω πολλα?),να εχει υψηλες εντασεις,αλλα να χει και εναν ικανοποιητικο ελεγχο,να μην ειναι πλαδαρο και παραμορφωνει,ή να παραγει εκεινο το ενοχλητικο port whistling αν ειναι bass reflex.Αν εχεις ακουσει και κατι Beolab 5 εχεις αλλες απαιτησεις
Βασικα απο κατι M-audio,phonic,κτλ να μεινω μακρια?Εναλλακτικα για bose να ακουσω και κανα παθητικο tannoy?Αν και αυτα ειναι περισσοτερο για στουντιο
thanx
-
Μιας που ειπες οτι δε συμπαθεις τη bose.....τι θυμηθυκα
Και με την ευκαιρια να τονισω και τον συλογισμο μου που υποσχεθηκα.
Οταν ημουν γυρω στα 14 πηγα στην ΔΕΘ (kaue xrono πηγαινα μεχρι που την καναν μην πω) ξερεις τοτε που ηπηρχαν ως εκθετες οι ΠΑΝΤΕΣ.
Ο ηχος των BOSE με ειχε αφησει αναυδο.
Περασαν τα χρονια η εικονα μου εμεινε,πριν μια δεκαετια οταν αποφασισα να στησω το ηχοσυστημα βαση περιοδικων (μη χ@σω) ειχα καταληξει στα B&W με τιμη γυρω στα 100 000δρχ.
Οταν πηγα και τα ειδα ουτε καν τα ακουσα.Ειχαν κατι γουφερ που αν τα τεντωνα σε μια εβδομαδα θα ειχαν καθαρισει.
Δεν ξερω για ποιο λογο αλλα η bose απουσιαζει συστηματικα απ τα περιοδικα οπως jbl και αλλες μαρκες.
Λεω του πωλητη,εχεις bose?
Εχω μου λεει,στο υπογειο.
ΑΝΕΒΑΣΤΑ να τ'ακουσω
Πακετο κατ ευθειαν με τιμη 125 χιλιαρικα τοτε.Και θελω να καταληξω στο εξης.
Αυτο που αντιμετωπιζα τοτε ακριβως το ιδιο πραγμα βλεπω και τωρα.
Ηχεια βασης με 600 και 900 ευρω στις τοπ λιστες των περιοδικων τα οποια αν δεις απο κοντα για ΜΕΝΑ προσωπικα δεν κανουν ουτε για μινι συστημα.Δεν ισχυριζομαι οτι τα bose ειναι η κορυφη,αλλα τα συγκρινω παντα με τα λεφτα τους και την κατηγορια τους.
Ε σε πληροφορω οτι σε αυτα τα χρηματα δυσκολα θα βρεις ηχειο με 8'' γουφερ.
Καλη η αποδοση που δινουν στα ηχεια τα περιοδικα αλλα προσωπικα πιστευω οτι αν ενα ηχειο δεν εχει ικανοποιητικο χαμηλο ειναι βοθρος οπως επισης κι ενα ηχειο που εχει χαμηλο και δεν εχι καλες μεσαιες η πριμα.Πως δινουν τοπ σε ενα ηχειο πανακριβο που δεν μπορει να παιξει σε σχετικα υψηλες σταθμες δεν μπορω να το καταλαβω.
Και τι να το κανω ρε σεις?
Να αγορασω αλλα δυο για να μπασαρουν?
Κι απ οτι βλεπω θα τα κρατησω για αλλα 10 χρονια τουλαχιστον,απλα θα τα παιξω με ενα τελικο.Εγω σου λεω παλι να τα ακουσεις,κι ας μη τα παρεις
Για τη δουλεια που τα θελεις ειναι αψογα,κι απο μπασο σκοτωνουν,και καλα ειναι να παιξεις με ενα δυνατο ενισχυτη,δεν καταλαβαινουν τα αντερα τους.Τωρα για 20hz χλωμο το κοβω θα πρεπει να ξηλωθεις
-
Αν κυριολεκτείς για τα 20Hz τότε έχεις μεγάλο πρόβλημα. Λίγα (πολύ λίγα) ηχεία φτάνουν εκεί κάτω. Ακόμα και τα subwoofer δεν πάνε εύκολα εκεί κάτω. Και πιθανόν δεν θα έχεις ακούσει τέτοια συχνότητα από ηχείο.... Αν ψάξεις σε παλιές σελίδες κάπου πρέπει να υπάρχει το σύστημα του Σπύρου από τη Σουηδία που έπιανε τέτοιες συχνότητες (και χαμηλότερες). Αξίζει να το δεις για να καταλάβεις για τι πράμα μιλάμε....
Πρακτικά τώρα, μην κολλάς στα τεχνικά χαρακτηριστικά για απόκριση συχνότητας από τόσο μέχρι τόσο κλπ. Ακόμα και 40Hz αν αποδωθούν καλά μποορούν να σε συν-κινήσουν. Μπορεί ένα ηχείο να πιάνει 20-40K Hz αλλά να μπερδεύει, να βαβουριάζει, να μην είναι μουσικό. Το ηχείο είναι ένα μουσικό όργανο και όχι απλά συσκευή αναπαραγωγής ήχου. Είναι αυτό που χρωματίζει περισσότερο τον ήχο που στέλνουν οι πηγές. Είναι αυτό που συμμετέχει περισσότερο στον ήχο που ακούς. Όσο κι αν είναι διάφανο ένα ηχείο προσθέτει το δικό του χρώμα στη μουσική που θα φτάσει στα αυτιά σου. Και αυτή η μουσικότητα δεν αποκαλύπτεται με απλές μετρήσεις κλπ. Η μουσικότητα ακούγεται. Δεν έχει σημασία αν είναι φτηνό, ακριβό ή πανάκριβο, αν είναι συμβατικό ή ηλεκτροστατικό, ανείναι μικρό ή μεγάλο κλπ. Όταν ακούσεις το ηχείο που σου πάει θα το ξέρεις, εσύ ο ίδιος, δεν έχει νόημα να σου πει άλλος ότι είναι ή δεν είναι καλό. Αν για τα δικά σου αυτιά είναι το σωστό αυτό είναι. Πρέπει βέβαια να εκπαιδεύσεις λίγο το αυτί σου με μερικές ακροάσεις (όχι πολλές) με κάποιον φίλο ώστε να αρχίσεις να καταλαβαίνεις τις διαφορές και τις έννοιες. Τι σημαίνει μπερδεύει, αν ακούσεις κάποιο ηχείο που δεν μπερδεύει θα ξέρεις πώς ακούγεται τι σημαίνει διαφάνεια, καλές μεσαίες κοκ. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Δεν ισχυριζομαι οτι τα bose ειναι η κορυφη,αλλα τα συγκρινω παντα με τα λεφτα τους και την κατηγορια τους.Εγώ νομίζω ότι τα bose είναι ηχεία που χρησιμοποιούν φτηνά υλικά και πολύ πολύ engineering για να ακούγονται καλά. Είναι εντυπωσιακά αλλά υπάρχουν στα ίδια λεφτά καλύτερα.
-
Με τα δικα σου κριτηρια ας πουμε,οπως?
Και η κατηγορια τιμης για τα συγκεκριμενα απ οτι βλεπω ειναι λιγο μπερδεμα,και γιατι το λεω αυτο.
Οταν ειχα παρει τα 301 III κοστιζαν 125000δρχ και σημερα γυρω στα 650ευρω τι στιγμη που οι αμερικανοι τα δινουν 330$!!!Αρα η πραγματικη κατηγορια τιμης που κυμαινονται και πρεπει λογικα να τα συγκρινει καποιος ειναι στα 300ευρω περιπου.
Δεν ξερω που οφειλεται τωρα τελευταια αυτη η υπερτιμολογηση ειναι αδυνατο παντως να ειναι λογω φορων επειδη ειναι αμερικανικα.
Ουτε ανεβηκε η τιμη τους δραματικα εδω και μια δεκαετια γιατι στην αμερικη σου ειπα ποσο εχουν.
Στα αντιστοιχα ευρωπαικα θα δεις απ τις επισημες τιμες που ανακοινωνουν ελαχιστες διαφορες και μιλαω παντα για το συνολο και οχι για μεμονωμενες περιπτωσεις που καποιο μοντελο θα το εχουν προσφορα αλλα και παλι κι εκει πανω απ τη διπλασια τιμη δε θα δεις σχεδον πουθενα.Και για να κλεισω τα 901 ειχαν γυρω στα 400χιλιαρικα αν θυμαμαι καλα και τωρα βλεπω κατι αστρονομικα ποσα της ταξης των 3200ευρω οταν οι μερικανοι τα δινουν 1300$
Καταλαβαινεις λοιπον ποια ειναι η πραγματικη τους τιμη.
Και ρωταω το εξης απλο.Σε αυτα τα λεφτα τι παιζει καλυτερο ας πουμε συγκριτικα με τα bose 301 και 901 αντιστοιχα?Εξαρταται λοιπον πως τα συγκρινουμε,και το λεω και παλι,δεν τα θεωρω προτυπο αλλα οχι ομως να τα εχουμε και σε χαμηλη εκτιμηση.
Προσωπικα αν μετα απο αρκετες ακροασεις κατεληγα στα 901 δεν υπηρχε περιπτωση να τους δωσω εδω αλλα 2χιλιαρικα αερα,κατευθειαν απο αμερικη.
-
Το πρόβλημα με την απόδοση των συχνοτήτων 20Hz δεν εστιάζεται μόνο στην ικανότητα του ηχείου η του subwoofer ως πρός την δυνατότητα απόδοσης τους αλλά κυρίως του χώρου.
Το μήκος κύματος των 20Hz είναι 17 ΜΕΤΡΑ (o τύπος για να βρίσκεται το μήκος κυματος είναι :** λ = C / F** όπου C η ταχύτητα του ήχου δηλαδή 340m/sec και F η ζητούμενη συχνότητα).
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν οτι για να αναπαραχθούν σωστά οι 20Hz σε εναν χώρο το μήκος αυτού θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 17 μέτρα.
Σε διαφορετική περίπτωση εισέρχεστε στον θαυμαστό κόσμο των στασίμων κυμάτων.
Με αυτόν τον απλό τύπο αντιλαμβάνεστε επίσης την μέγιστη γελειότητα των επιτήδειων να προσπαθούν να σας πείσουν οτι βάζοντας ενα subwoofer στο αυτοκίνητο σας θα μπορείτε να ακούτε τους 20Hz -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν κυριολεκτείς για τα 20Hz τότε έχεις μεγάλο πρόβλημα. Λίγα (πολύ λίγα) ηχεία φτάνουν εκεί κάτω. Ακόμα και τα subwoofer δεν πάνε εύκολα εκεί κάτω. Και πιθανόν δεν θα έχεις ακούσει τέτοια συχνότητα από ηχείο.... Αν ψάξεις σε παλιές σελίδες κάπου πρέπει να υπάρχει το σύστημα του Σπύρου από τη Σουηδία που έπιανε τέτοιες συχνότητες (και χαμηλότερες). Αξίζει να το δεις για να καταλάβεις για τι πράμα μιλάμε....
Πρακτικά τώρα, μην κολλάς στα τεχνικά χαρακτηριστικά για απόκριση συχνότητας από τόσο μέχρι τόσο κλπ. Ακόμα και 40Hz αν αποδωθούν καλά μποορούν να σε συν-κινήσουν. Μπορεί ένα ηχείο να πιάνει 20-40K Hz αλλά να μπερδεύει, να βαβουριάζει, να μην είναι μουσικό. Το ηχείο είναι ένα μουσικό όργανο και όχι απλά συσκευή αναπαραγωγής ήχου. Είναι αυτό που χρωματίζει περισσότερο τον ήχο που στέλνουν οι πηγές. Είναι αυτό που συμμετέχει περισσότερο στον ήχο που ακούς. Όσο κι αν είναι διάφανο ένα ηχείο προσθέτει το δικό του χρώμα στη μουσική που θα φτάσει στα αυτιά σου. Και αυτή η μουσικότητα δεν αποκαλύπτεται με απλές μετρήσεις κλπ. Η μουσικότητα ακούγεται. Δεν έχει σημασία αν είναι φτηνό, ακριβό ή πανάκριβο, αν είναι συμβατικό ή ηλεκτροστατικό, ανείναι μικρό ή μεγάλο κλπ. Όταν ακούσεις το ηχείο που σου πάει θα το ξέρεις, εσύ ο ίδιος, δεν έχει νόημα να σου πει άλλος ότι είναι ή δεν είναι καλό. Αν για τα δικά σου αυτιά είναι το σωστό αυτό είναι. Πρέπει βέβαια να εκπαιδεύσεις λίγο το αυτί σου με μερικές ακροάσεις (όχι πολλές) με κάποιον φίλο ώστε να αρχίσεις να καταλαβαίνεις τις διαφορές και τις έννοιες. Τι σημαίνει μπερδεύει, αν ακούσεις κάποιο ηχείο που δεν μπερδεύει θα ξέρεις πώς ακούγεται τι σημαίνει διαφάνεια, καλές μεσαίες κοκ.Δεν είσαι μακριά απο την πραγματικότητα κάνεις όμως ενα λάθος, τα αποτελέσματα αυτών που περιγράφεις είναι κατά 80% η εμπλοκή του χώρου και οχι των ηχείων, μην παραγνωρίζετε την επίδραση του χώρου στο τελικό αποτέλεσμα είναι το Α και το Ω απο εκεί θα πρέπει κάποιος να ξεκινήσει.
-
Ο χρήστης JDL έγραψε:
Δεν είσαι μακριά απο την πραγματικότητα κάνεις όμως ενα λάθος, τα αποτελέσματα αυτών που περιγράφεις είναι κατά 80% η εμπλοκή του χώρου και οχι των ηχείων, μην παραγνωρίζετε την επίδραση του χώρου στο τελικό αποτέλεσμα είναι το Α και το Ω απο εκεί θα πρέπει κάποιος να ξεκινήσει.
Και πως ξεκιναει η μαλλον πως υπολογιζει καποιος που θελει να εκμεταλευτει στο επαρκο αυτες τις δυνατοτητες?
Αν πουμε δηλ οτι το καθιστικο ειναι στενομακρο
Τα ηχεια μπαινουν στο φαρδος η στο μακρος του δωματιου?
Home Hi-Fi