-
Ο χρήστης avel έγραψε:
'Συσκευές' σας λένε?
AXAXAXAXAXAXXXXXXXXXΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧ
(sorry, δε συνηθιζω τα posts στυλ 'lol', '+1' και λοιπων ανουσιων one-liners, αλλα επρεπε να ξεσπασω)
+1
-
Έχω βάλει στο μάτι μία κιθάρα...
http://www.ernieball.com/mmonline/specs ... s_jp6.html
Δέν νομίζω οτι θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να είναι δική μου μία τέτοια.. -
Eξαιρετική! Γενικά τις ernie ball τις έχω σε μεγάλη εκτίμηση και μια sub που είχα δοκιμάσει είχε το καλύτερο μπράτσο που έχω δοκιμάσει. Και σε ήχο είχε ένα πολύ ωραίο συνδυασμό των 2 σχολων (gibson-fender).
Το πρόβλημα που έχω είναι ότι η εμφάνισή τους μου φαίνεται υπερβολικά μοντέρνα. Μια olp axis θα την έπαιρνα πολύ άνετα πάντως.
Πόσο πάει το μαλλί;
Εμένα μου ήρθε σήμερα το μπράτσο για την stratocaster που περίμενα! Τώρα μου λείπει όλη η υπόλοιπη κιθάρα...
-
Τιμή 2000 και άν την θέλω με το πιέζο που μάλον την θέλω 2300. Εγώ τις ΕΒΜΜ τις είχα ακουστά αλλά δέν ήξερα πόσο καλά όργανα είναι μέχρι που δοκίμασα την συγκεκριμένη. Άν και είμαι κατά του να αγοράζω signature κιθάρες αυτή είναι το κάτι άλλο. Πολύ γκαζωμένος ήχος με παραμόρφωση ωραία καθαρά (έχεις και την επιλογή του πιέζο) ωραίο μπράτσο με 24 τάστα δέν έχει floyd rose και lock που κομπρεσάρουν τον ήχο άμα έκανα παραγγελία μία custom κάπως έτσι θα την έκανα. Η εμφάνιση πάντως, που είναι και υποκειμενικό θέμα, εμένα μου αρέσει πάρα πολύ άν και έχω ακούσει οτι κάποιους ξενίζει το headstock. Απο τότε που αποφάσισα να την αγοράσω έχω τρελαθεί και δέν μπορώ να περιμένω. Πρέπει όμως να βρώ πρώτα τα χρήματα...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Το πρόβλημα που έχω είναι ότι η εμφάνισή τους μου φαίνεται υπερβολικά μοντέρνα.
Αυτη μονδερνα?
Παντως απο ηχο λογικα πρεπει να γ@μει!
Ομως εγω δεν θα την επαιρνα ποτε..σορρυ κιολας, αλλα υπαρχουν αντιστοιχες κιθαρες που ειναι ΚΑΙ ομορφες..
Γουστα ειναι αυτα βεβαια... -
Όταν την είδα πρώτη φορά εμφανισιακά με ξένισε μήν πώ πώς δέν μου άρεσε κιόλας. Μετά την δοκίμασα καθώς μου την είχαν προτείνει. Με τον ήχο της έπαθα σόκ. Μου φάνηκε οτι αυτοί που την φτιάξαν οτι είχαν εμένα στο μυαλό τους. Μετά άρχισε να μου αρέσει και εμφανισιακά. Τώρα πλέον εμφανισιακά μου φένεται καταπληκτική. Δέν ξέρω άν φταίει που μου άρεσε ο ήχος και με επηρέασε ψυχολογικά ή συνέβη ότι και με ένα κομμάτι μουσικής που την πρώτη φορά μπορεί να μήν σου αρέσει αλλά μετά να το λατρέψεις. Πάντως πρίν να αποφασίσω ποιά θα είναι η επόμενη κιθάρα που θα αγοράσω δοκίμασα πάρα πολλές κιθάρες.
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Το πρόβλημα που έχω είναι ότι η εμφάνισή τους μου φαίνεται υπερβολικά μοντέρνα.
Αυτη μονδερνα?
Σου μιλάει ο butterscotch και 3-tone sunburst, τι μου λες τώρα;
nexis σου εύχομαι να είναι σύντομα δική σου!
2300 από που; Είναι πάρα πολύ καλή τιμή! (thomann 3Κ).
-
Η κιθάρα που είδες στον Thomman έχει Matching Headstock και Crest Fretboard Inlays σάν έξτρα που εγώ δέν θα τα έχω. Θα την αγοράσω μάλον απο κάποιον γνωστό που συνεργάζεται με τον Ζοζεφ. Ο Ζοζεφ έχει τιμές ίδιες με Thomman καθότι προσπαθεί να είναι ανταγωνιστικός.
-
Bridge Custom John Petrucci Music Man
Tremolo, solid steel saddles
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
αλλα επρεπε να ξεσπασωΕπάνω μου?
Ακούει ο NickNT? Τελικά εκείνη τη βραδιά δεν ήρθα... Πότε παίζετε ξανά live?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
αλλα επρεπε να ξεσπασω
Επάνω μου?
Ακούει ο NickNT? Τελικά εκείνη τη βραδιά δεν ήρθα... Πότε παίζετε ξανά live?
Έλα! Βασικά σήμερα παίζουμε, αλλά στη Μύκονο (να λείπουν τα πονηρά γελάκια!)... lol! Από κει και πέρα, παίζουμε 17 και 23/02 και ίσως 02/03- θα ενημέρωσω!
Πάω τώρα να μαρτυρήσω στο καράβι...
(Α, αυτό με τις συσκευές ήταν funniest!!!).
-
ρε παιζει κανεις φυσαρμονικα εδω μεσα?
εγω παιζω απο το 2000 που πηρα μια απο το αμστερνταμ αλλα θελω να παρω μια 10τρυπη για να παιζω οπως αυτοι στις ταινιες φαρ ουεστ
ζητα νι
-
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
deite pws paizei o typasgaamei?
'Eπρεπε να είχες δει τον Μπαντουκ όταν έπαιζε στους Blues Wire! Aυτόν του βίντεο τον έτρωγε για πρωινό, έφτυνε και τα κουκούτσια.
Πολύ ωραίο όργανο η φυσαρμόνικα! Έχει 'feeling'.
-
deite pws paizei o typas
gaamei?
'Eπρεπε να είχες δει τον Μπαντουκ όταν έπαιζε στους Blues Wire! Aυτόν του βίντεο τον έτρωγε για πρωινό, έφτυνε και τα κουκούτσια.
e καλα δεν ειναι κ κανας king ο συγκεκριμενος απλα για 'ερασιτεχνικο' ας πουμε επιπεδο ειναι καλος.. λυγιζει καλα τις νοτες αν κ λυγιζει τις συνηθισμενες..
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
deite pws paizei o typas
gaamei?
e καλα δεν ειναι κ κανας king ο συγκεκριμενος απλα για 'ερασιτεχνικο' ας πουμε επιπεδο ειναι καλος.. λυγιζει καλα τις νοτες αν κ λυγιζει τις συνηθισμενες..
Α, εσύ το κατέχεις βλέπω!
Κάνουν και bend στην φυσαρμόνικα;
Δηλαδή ποιός είναι καλός για 'Ά εθνική'; -
Α, εσύ το κατέχεις βλέπω!
Κάνουν και bend στην φυσαρμόνικα;
Δηλαδή ποιός είναι καλός για 'Ά εθνική';εννοειται ρε.. ολη η μαγκια εκει ειναι.. το bend και τα χερια..
δεν κανουν ολες οι φυσαρμονικες bend.. δηλαδη οι tremolo δεν κανουν σιγουρα κ νομιζω ουτε οι chromatic..
εξασκηση θελει για να το κανεις, αλλα γενικα bend κανουν κυριως τις χαμηλες προς μεσσαιες οι περισσοτεροι και ειναι πιο ευκολο ( 2η- 4ητρυπα).. αυτοι που'ναι θεοι κανουν και την 9η ξερω'γω
αλλα γενικα τα blues ακουσματα παιζουν χαμηλες- μεσσαιες ετσι κ αλλιως.. 2nd position, μια σκαλα κατω κ τα σχετικα..ραπ + φυσαρμονικα = thug life.. zn
-
Πώς γίνεται το bend στην φυσαρμόνικα; Τι κάνεις με τις τρύπες δηλαδή;
Στην κιθάρα πχ, σηκώνεις την χορδή στην 'θέση' που πατάς ήδη και ανεβάζεις μισό/έναν/δύο τόνους (πάει και πιο πολύ, αλλά υπερβάλλουν ).
-
Πώς γίνεται το bend στην φυσαρμόνικα; Τι κάνεις με τις τρύπες δηλαδή;Στην κιθάρα πχ, σηκώνεις την χορδή στην 'θέση' που πατάς ήδη και ανεβάζεις μισό/έναν/δύο τόνους (πάει και πιο πολύ, αλλά υπερβάλλουν ).
βασικα ειναι μια τεχνικη που ερχεται με την εξασκηση..
η wiki λεει:How to bend notes
Some have acquired this skill in under a minute; some in weeks. There is some folklore advocating soaking the instrument to make bending easier, but it is never necessary. On any of the first four holes or the sixth of a diatonic harmonica, while inhaling, lowering the tongue bends notes.
This will take quite a bit of wind at first (beginners will often get dizzy), but over time, efficiency will reduce the effort. The tongue controls the bend (and tremolo). Three distinct tones can be coaxed out of hole 2. Hole five can essentially not be bent, and holes seven and higher bend on the outbreath, as mentioned above (useful for 'straight harp'—the harp keyed to the band).
http://en.wikipedia.org/wiki/Blues_harp
αλλα μου φαινεται ψιλο-μαλακια.. δηλαδη δεν ειναι ετσι ακριβως.
καταρχας αυτο που λεει να την πλυνεις κλπ ειναι μαλακια..
δουλευει μονο στο ξυλο αλλα τη φθειρει κιολας ευκολα.. νταξ στην αρχη παιζεις πιο ευκολα αλλα τη γαμεις λιγο..
επισης δε χαμηλωνεις απλα τη γλωσσα λιγο.. ειναι πως θα μπει σωστα ο αερας.. να βρεις το σωστο πιασιμο κ τη σωστη αποσταση, νομιζω εκτος απο το στομα κ τη γλωσσα πρεπει να σηκωσεις ή να χαμηλωσεις λιγο τη φυσαρμονικα για να δουλεψει ο αερας οπως το θες..
αλλα ειναι στο χρηστη να βρει ακριβως τις ισορροπιες, ετσι εχω καταλαβει... -
Ο χρήστης skye έγραψε:
καταρχας αυτο που λεει να την πλυνεις κλπ ειναι μαλακια..
δουλευει μονο στο ξυλο αλλα τη φθειρει κιολας ευκολα.. νταξ στην αρχη παιζεις πιο ευκολα αλλα τη γαμεις λιγο..
επισης δε χαμηλωνεις απλα τη γλωσσα λιγο.. ειναι πως θα μπει σωστα ο αερας.. να βρεις το σωστο πιασιμο κ τη σωστη αποσταση, νομιζω εκτος απο το στομα κ τη γλωσσα πρεπει να σηκωσεις ή να χαμηλωσεις λιγο τη φυσαρμονικα για να δουλεψει ο αερας οπως το θες..
αλλα ειναι στο χρηστη να βρει ακριβως τις ισορροπιες, ετσι εχω καταλαβει...Αυτό είναι σίγουρα οδηγίες για.... ....φυσαρμόνικα;
Παίζουμε μουσική/σαματά;