-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Συσκευή φαξ για οικιακή χρήση;To 2play το έχει δοκιμάσει κανείς;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εχεις επιλεξει Ελληνικα εκει που λεει 'Γλωσσες';
Ναι. Και δοκίμασα και με τα δύο Ελληνικά λεξικά.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
To 2play το έχει δοκιμάσει κανείς;Τώρα που θα το δοκιμάσω εγώ, και γνωστά μέλη του 4TF θα μείνουν χωρίς σύνδεση να δεις...
-
@ Ντάφυ
Κάνε roll back τον driver της κάρτας για το Linksys. Το έκανα και σταμάτησε να χάνει το ασύρματο δίκτυο!!
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Και για να επανέλθω στην αρχική ερώτηση, το .bin αρχείο θα μπορούσε να είναι cdrdao disc image (π.χ. αρχείο δεδομένων CD, μαζί με το αντίστοιχο αρχεί περιγραφής .cue). Οπότε σε αυτήν την περίπτωση ΔΕΝ είναι εκτελέσιμο.Αν το κοιτάξεις κάπως διαφορετικά... εγώ θα το κοιτάξω έτσι για λίγο...
'εκτελέσιμο'... τί είναι το εκτελέσιμο; αρχείο που δύναται να τρέξει; αν ναι, πώς ορίζουμε το τρέξιμο; αν το ορίζουμε ως μία αλληλουχία από bytes που αν θέσεις το pc της cpu στο πρώτο byte η cpu θα κάνει κάτι, τότε οποιαδήποτε αλληλουχία byte είναι εκτελέσιμη. ίσως εκτός των περιοχών της μνήμης που έχουν το NX reset... αλλά ένα byte δεδομένων είναι και opcode για τον επεξεργαστή.
η ερώτηση 'το .bin τί είναι;' έχει σαν γενικότερη απάντηση 'οτιδήποτε, εκτός από ascii text'.
επιστροφή στην τελείως ανούσια ψευδοεπιστημονική προσέγγιση της έννοιας 'εκτελέσιμο'.
μπορεί κανείς να πει ότι 'εκτελέσιμο' είναι ένα αρχείο που έχει το execute bit του filesystem set... αλλά αυτό δε λέει και πολλά. μπορείς να θέσεις ένα jpg (δε μιλάω για ΑΡΧΕΙΟ με ΚΑΤΑΛΗΞΗ jpg αλλά για αρχείο σύμφωνο με το πρότυπο jpg) ως εκτελέσιμο με αυτόν τον τρόπο και ένα jpg δεν είναι εκτελέσιμο με καμία έννοια... ακόμα και αν έχει κάνει κάποιος buffer overrun exploit και το έχει χώσει μέσα στο jpg πάλι δεν είναι εκτελέσιμο το jpg αλλά ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ 'εκτελέσιμα' κάποια bytes που βρίσκονται κει μέσα. ή πέραν του τέλους των δεδομένων που αποτελούν το jpg. cat eikona exploit > eikona_me_exploit. έγκυρο jpg... και εκτελέσιμο.
τα !/bin/* ούτε αυτά είναι εκτελέσιμα με την έννοια που είναι συνηθισμένη... δεν τρέχει το αρχείο αυτό καθ'αυτό γιατί τα scripts τα παίρνει το shell (sh bash csh zsh tcsh tcs abs abc xyz xyzzy gb gba tstsprts mam kaka) σαν κείμενο και τα κάνει interpret...
μήπως να λέγαμε 'εκτελέσιμο' ένα αρχείο (κάποια byte) που φτιάχτηκε για να κάνει κάποια δουλειά; που έχει την αναπαράσταση κάποιου αλγορίθμου με κάποιο σύστημα συμβολισμού;
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
@ ΝτάφυΚάνε roll back τον driver της κάρτας για το Linksys. Το έκανα και σταμάτησε να χάνει το ασύρματο δίκτυο!!
ποιον driver, ποιας καρτας?
δεν εχω αναβαθμισει τιποτα στον δικο μου τον ρουτερ...
βρηκα λυση για να μην εχω αποσυνδεσεις!
δεν το χρησιμοποιω! (θα το παρατηρησατε, φανταζομαι!) -
Ρε παιδιά έλεος!!!!!!!!!!!
Εκτελέσιμο είναι οποιοδήποτε αρχείο εκτελείται ως πρόγραμμα στο εκάστοτε λειτουργικό περιβάλλον.
Ώρες-ώρες δεν πιστεύω στα μάτια μου με τις υπεραναλυτικές αντιπαραθέσεις που διαβάζω εδώ μέσα για έννοιες που σε μια μόλις γραμμή μπορούν να γίνουν κατανοητές ακόμα και από αρχάριους. Στο φόρουμ των 4Τ είμαστε, δεν είμαστε σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο computer science.
Όσο για τα .bin, στα Windows ΣΥΝΗΘΩΣ είναι cd/dvd images που συνοδεύονται από αρχεία .cue (όπως ανάφερε και ο avel) και τα 'καίτε' σε δισκάκια με οποιοδήποτε σχετικό πρόγραμμα (π.χ. Nero). Στα λινουξοειδή περιβάλλοντα τα .bin ΣΥΝΗΘΩΣ είναι εκτελέσιμα αρχεία (δλδ προγράμματα).
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Στο φόρουμ των 4Τ είμαστε, δεν είμαστε σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο computer science.χρησιμοποιησες τον ιδιο ορο 2 φορες! πλεονασμος!
νια νια νια νιαααα νιααααα! -
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Στο φόρουμ των 4Τ είμαστε, δεν είμαστε σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο computer science.
χρησιμοποιησες τον ιδιο ορο 2 φορες! πλεονασμος!
νια νια νια νιαααα νιααααα!Και πάλι 'σε έχω' ρε... εγκάθετε, απλά δεν μου πήγαινε να γράψω computerscience (είναι μια λέξη)
-
Πήρα ένα μάρκα 'burnedme' USB bluetooth στικάκι μόλις 15 ευρώ.
Γράφει στις προδιαγραφές ότι είναι Class 1 - V. 2.0 compliant με εμβέλεια 100 μ. [ναι, καλά]. Υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσω ασυμβατότητες; -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Στα λινουξοειδή περιβάλλοντα τα .bin ΣΥΝΗΘΩΣ είναι εκτελέσιμα αρχεία (δλδ προγράμματα).Για ποιες τιμες του 'συνηθως'?
Στο συστημα μου, ενα τυπικο Ubuntu με...
$ dpkg --get-selections | grep -v deinstall | wc -l 1731
1731 packages:
Απο την εντολη
locate \.bin | grep '\.bin$' | wc -l
φαινεται οτι υπαρχουν 66 αρχεια που τελειωνουν σε .bin
Ομως
$ locate \.bin | xargs file | grep -i executable | wc -l
Μονο 26 απο αυτα ειναι executable. Δηλ. ποσοστο 39%.
Executable εννοωντας ELF binary κ.λπ., οχι shell scripts φυσικα!!
-
Τα υπόλοιπα .bin στο σύστημά σου τί είναι Αλέξανδρε; Αν π.χ. το 39% είναι εκτελέσιμα, το 30% είναι scipts, το 20% είναι disk-images και το υπόλοιπο 11% είναι αγνώστου ταυτότητας, ε τότε μια χαρά ΣΥΝΗΘΩΣ είναι το 39%
[edit]: Επίσης για τον μέσο χρήστη και τα σκριπτς μια χαρά εκτελέσιμα είναι
-
Καλά, εδώ μέσα όλοι πιανίστες σε μπ@#$%έλο είστε;
-
Οχι.
Εγω ειμαι μπασιστας.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γράφει στις προδιαγραφές ότι είναι Class 1 - V. 2.0 compliant με εμβέλεια 100 μ. [ναι, καλά]. Υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσω ασυμβατότητες;είναι καλή μάρκα Μπορεί να μην έχει ιστορία/κληρονομιά/ακαμψία, αλλά είναι αξιόπιστη την ίδια χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια κι είπα να πάρω κι άλλο ένα αντίστοιχο με 15 ευρώ επίσης. Κανένα πρόβλημα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Γράφει στις προδιαγραφές ότι είναι Class 1 - V. 2.0 compliant με εμβέλεια 100 μ. [ναι, καλά]. Υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσω ασυμβατότητες;είναι καλή μάρκα Μπορεί να μην έχει ιστορία/κληρονομιά/ακαμψία, αλλά είναι αξιόπιστη την ίδια χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια κι είπα να πάρω κι άλλο ένα αντίστοιχο με 15 ευρώ επίσης. Κανένα πρόβλημα
Το συνηθίζεις να ψωνίζεις burnedme εξάλλου. Και η τουρμπίνα στο golf ίδια μάρκα είναι.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Το συνηθίζεις να ψωνίζεις burnedme εξάλλου. Και η τουρμπίνα στο golf ίδια μάρκα είναι.δεν είναι burnedme, burningallthetime είναι
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Το συνηθίζεις να ψωνίζεις burnedme εξάλλου. Και η τουρμπίνα στο golf ίδια μάρκα είναι.
δεν είναι burnedme, burningallthetime είναι
Για την καινούρια λέω, 'για 450 απροβλημάτιστα άλογα'
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
δεν είναι burnedme, burningallthetime είναι
Για την καινούρια λέω, 'για 450 απροβλημάτιστα άλογα'
κατσε πρωτα να δαμασει τα τα 200 και βλεπουμε...
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#9]