-
Λοιπόν, μου ήρθε η ανανέωση του κινητού από την cosmote και μου δίνουν 100 Ε. Συγκεκριμένα μου προτείνουν ένα από τα LG L343i και Samsung Z320i.Υποθέτω ότι αν δώσω κάτι παραπάνω, παίρνω και κάτι ανάλογο. Το κινητό το θέλω αυστηρά για 2ο, εξάλλου έχω το Κ750 για κύριο. Οπότε κάμερες, MP3 κτλ δεν μου είναι και τόσο απαραίτητα, μου αρκεί να μιλάω, να στέλνω μηνύματα, να έχει αξιοπρεπές σήμα και αυτονομία και οπωσδήποτε μπλε δόντι. Σκέφτηκα και για κανα φθηνό Έρικσον, ίσως το Κ310 ή 320, δε θυμάμαι τώρα πώς λέγεται.
Καμία γνώμη?
-
Ζ530 τρομερη αυτονομια.
-
Σαν φανατικός της ericsson ψηφίζω θετικά K320, αλλά επίσης θα μου άρεσε για ποιο ωραίο design με 160 ευρώ περίπου το V3 το απλό.....
-
Της Μοτορόλα εννοείς, έτσι?
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Σαν φανατικός της ericsson ψηφίζω θετικά K320, αλλά επίσης θα μου άρεσε για ποιο ωραίο design με 160 ευρώ περίπου το V3 το απλό.....αυτο που ειναι τελειως απαραδεκτο ρε παιδια ειναι το SLVR7 (ισως και το 6).. ποτε δεν σε ακουει ο αλλον καθαρα και υποψιαζομαι οτι φταιει η κουλη θεση του μικροφωνου, που αν εχεις συνηθισει να εχεις το κινητο κοντα, κανει παρασιτα το ... μαγουλο σου!!!
-
Nαι, το motorola. Το είχα δουλέψει για λίγο και πραγματικά μου άρεσε πολύ. Για απλό τηλέφωνο, κάνει τη δουλειά του φανταστικά, και είναι και ωραίο. Όπως επίσης έχω και τις καλύτερες εντυπώσεις από το σέρβις της motorola, όπου τους πας τη συσκευή χωρίς απόδειξη, και αναγνωρίζουν από το ΙΜΕΙ αν είναι στην εγγύηση. Φίλος μου αγόρασε V3i μεταχειρισμένο από αγγελία για 100 ευρώ, και του χάλασε. Το πήγε κανονικά έτσι όπως το είχε χωρίς απόδειξη, και σε λίγες μέρες έγινε αντικατάσταση με καινούριο!
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Nαι, το motorola. Το είχα δουλέψει για λίγο και πραγματικά μου άρεσε πολύ. Για απλό τηλέφωνο, κάνει τη δουλειά του φανταστικά, και είναι και ωραίο. Όπως επίσης έχω και τις καλύτερες εντυπώσεις από το σέρβις της motorola, όπου τους πας τη συσκευή χωρίς απόδειξη, και αναγνωρίζουν από το ΙΜΕΙ αν είναι στην εγγύηση. Φίλος μου αγόρασε V3i μεταχειρισμένο από αγγελία για 100 ευρώ, και του χάλασε. Το πήγε κανονικά έτσι όπως το είχε χωρίς απόδειξη, και σε λίγες μέρες έγινε αντικατάσταση με καινούριο!Αυτό που λες για την εγγύηση γίνεται από όλες τις εταιρίες.
-
Χωρίς απόδειξη?
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Χωρίς απόδειξη?ναι κοιτάνε το ΙΜΕΙ...έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Χωρίς απόδειξη?
ναι κοιτάνε το ΙΜΕΙ...έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται.
Το IMEI (και τα στοιχεία που υπάρχουν στο τηλέφωνο) σου λένε ημερομηνία κατασκευής. Αν έχει κατασκευαστεί όμως τον 2/06 και ο πελάτης το αγοράσει τον 4/06, τότε η εγγύηση ισχύει μέχρι 4/07 και αν πας το κινητό για service τον 3/07 χωρίς απόδειξη, δεν θα σε καλύπτει η εγγύηση.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Χωρίς απόδειξη?
Το IMEI (και τα στοιχεία που υπάρχουν στο τηλέφωνο) σου λένε ημερομηνία κατασκευής. Αν έχει κατασκευαστεί όμως τον 2/06 και ο πελάτης το αγοράσει τον 4/06, τότε η εγγύηση ισχύει μέχρι 4/07 και αν πας το κινητό για service τον 3/07 χωρίς απόδειξη, δεν θα σε καλύπτει η εγγύηση.
δεν λέει μόνο την ημερομηνία κατασκευής...εμένα πάντως όταν είχα πάει το Κ750 που είχα παλαιότερα χωρίς απόδειξη ...μου είπαν και πότε το αγόρασα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Χωρίς απόδειξη?
δεν λέει μόνο την ημεροηνία κατασκευής...εμένα πάντως όταν είχα πάει το Κ750 που είχα παλαιότερα χωρίς απόδειξη ...μου είπαν και πότε το αγόρασα.
Σαφώς λέει και άλλα στοιχεία το IMEI, δεν τίθεται θέμα.
Μπορεί απλά να σε βρήκανε στο σύστημα τους. Το IMEI δεν λέει πληροφορίες για ημερομηνία αγοράς. -
Σίγουρα, λογικό είναι να ξέρουν πότε κατασκευάστηκε, αλλά λέτε στα Motorola να ισχύει η εγγύηση από τότε που κατασκευάστηκε; Δεν ξέρω, απλά ρωτάω. Μέχρι πριν μερικούς μήνες δούλευα σε Γερμανό, και επειδή στο δικό μας το σέρβις που είναι εξουσιοδοτημένο αργεί το τηλέφωνο να πάει και να έρθει, μερικές φορές τα πηγαίναμε μόνοι μας στο αντίστοιχο σέρβις της κάθε εταιρίας. Σε όλα τα service ήθελαν απόδειξη που να αναγράφει το ΙΜΕΙ για να στο πάρουν το τηλέφωνο(θυμάμαι μάλιστα Sony Ericsson κάθε φορά κοιτούσε να επαληθεύσει το ΙΜΕΙ όταν το πήγαινα), εκτός από τη motorola που απλά το πήγαινα χωρίς τίποτα ( και είχα πάει και τηλέφωνα και bluetooth handsfree).
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Χωρίς απόδειξη?
δεν λέει μόνο την ημεροηνία κατασκευής...εμένα πάντως όταν είχα πάει το Κ750 που είχα παλαιότερα χωρίς απόδειξη ...μου είπαν και πότε το αγόρασα.
Σαφώς λέει και άλλα στοιχεία το IMEI, δεν τίθεται θέμα.
Μπορεί απλά να σε βρήκανε στο σύστημα τους. Το IMEI δεν λέει πληροφορίες για ημερομηνία αγοράς.το ξέρω ρε...σου ξαναλέω ότι δεν το κοιτάνε από την ημερομηνία...
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Σίγουρα, λογικό είναι να ξέρουν πότε κατασκευάστηκε, αλλά λέτε στα Motorola να ισχύει η εγγύηση από τότε που κατασκευάστηκε; Δεν ξέρω, απλά ρωτάω. Μέχρι πριν μερικούς μήνες δούλευα σε Γερμανό, και επειδή στο δικό μας το σέρβις που είναι εξουσιοδοτημένο αργεί το τηλέφωνο να πάει και να έρθει, μερικές φορές τα πηγαίναμε μόνοι μας στο αντίστοιχο σέρβις της κάθε εταιρίας. Σε όλα τα service ήθελαν απόδειξη που να αναγράφει το ΙΜΕΙ για να στο πάρουν το τηλέφωνο(θυμάμαι μάλιστα Sony Ericsson κάθε φορά κοιτούσε να επαληθεύσει το ΙΜΕΙ όταν το πήγαινα), εκτός από τη motorola που απλά το πήγαινα χωρίς τίποτα ( και είχα πάει και τηλέφωνα και bluetooth handsfree).και αν δεν έχεις την απόδειξη γιατί την πέρασες στην εφορία ή γιατί την έχασες ...δεν έχεις εγγυηση; Δεν νομίζω...k750 πήγα στην Sony Ericsson. Αν θέλανε ας μην μου το έπαιρναν...
-
Εννοείται ότι αρκεί και απλή φωτοτυπία.....
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Εννοείται ότι αρκεί και απλή φωτοτυπία.....επαναλαμβάνω...εάν την χάσω...χάνω και την εγγύηση; Says who...? ..η SE?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
επαναλαμβάνω...εάν την χάσω...χάνω και την εγγύηση; Says who...? ..η SE?
Αν δεν φαίνεται στο IMEI & αν δεν υπάρχεις στα αρχεία τους, ΝΑΙ την χάνεις.
-
Δεν έχει τύχει να πάω στη SE χωρίς απόδειξη να δω τι θα μου πουν. Από την άλλη είχα πάει 8800 στη ΝΟΚΙΑ και δίνω την απόδειξη και μου είπε ότι δε χρειάζεται γιατί το τηλέφωνο είναι καινούριο( είχε βγει μερικούς μήνες τότε), Αυτό είναι άλλο. Αλλά εφόσον το ΙΜΕΙ δείχνει μόνο ημερομηνία παραγωγής, δεν είναι λογικό να χρειάζεται κάποιο αποδεικτικό αγοράς για να ξέρει το επίσημο σέρβις αν είναι σε εγγύηση (εννοώντας 2 χρόνια από την ημερομηνία αγοράς); Προσωπικά πιστεύω ότι είναι σωστό να χρειάζεται η απόδειξη για το σέρβις, αλλά λάθος να μην μπορούν να σου κάνουν μια ανατύπωση της από το κατάστημα αγοράς σε περίπτωση απώλειας. Τα χριστούγεννα πάντως που πήρα το Κ800 από το πλαίσιο θυμάμαι που μου είπε η κοπέλα πως η απόδειξη είναι η εγγύηση του τηλεφώνου. Από την άλλη βέβαια ίσως όλα αυτά να είναι και βλακείες καθώς υπάρχουν διάφοροι νόμοι που καθορίζουν τι πρέπει να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Όταν είχαμε μάθημα δίκαιο, και μας είχε αναφέρει ένας δικηγόρος που μας το δίδασκε τι δικαιώματα έχουμε ως καταναλωτές πάθαμε όλοι την πλάκα μας....
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
επαναλαμβάνω...εάν την χάσω...χάνω και την εγγύηση; Says who...? ..η SE?
Αν δεν φαίνεται στο IMEI & αν δεν υπάρχεις στα αρχεία τους, ΝΑΙ την χάνεις.
δεν υπάρχω στα αρχεία τους;
αφού το αγοράζω με απόδειξη ...και την χάνω. Τι λες δεν με έχουν στα αρχεία τους;
:: Περί κινητών τηλεφώνων :: [#2]