-
Ο χρήστης boo έγραψε:
σαχλέ!
Για να γυρίσουμε on-topic... με το μπομπινόφωνο του G60 τι θα γίνει; Έχω ακούσει ότι οι μπομπίνες είχαν ήχο ακόμη καλύτερο κι από βινύλιο...
Είχαν υπό συνθήκες.
Γενικά ήταν 'μπελαλίδικο' μέσο εγγραφής, οπότε ήταν μόνο για μερακλήδες. Άσε που για να βρεις ανταλλακτικά και ταινίες σήμερα θα σου κοστίσει μία περιουσία...
Η ΒASF εχω την εντυπωση οτι ακομα βγαζει ταινιες.
Το πιστευεις οτι ακομα δεν εχουν αλλαχτει τα λαστιχα του?(λαστιχακια μεταδοσης).
Τωρα για ανταλλακτικα,μετα απο τοσα χρονια που εκλεισε κι ολας η εταιρια,ειναι δυσκολα.
Κι ακριβως επειδη ηταν για μερακληδες τα ειχαν(και τα εχουν ακομη) αυτοι που αξιζε να τα εχουν.Μη ξεχνας τοτε οτι το βασικο γνησιο μεσο ηταν το βυνιλιο οποτε αν ηθελες να διατηρησεις το βυνιλιο σε αριστη κατασταση αντιγραφοντας το οσο το δυνατον ποιο πιστα στο γνησιο η μονη επιλογη ηταν τετοιου ειδους πομπινες η κατι πανακριβα κασετοφωνα της nacamichi.
Ο πατερας μου εχει γραμμενες ταινιες απο Γερμανια δεκαετια 70 ακομα οι οποιοες ειναι στερεοφωνικη εγγραφη απο ραδιοφωνο.Να μπορουσατε να ακουστε μονο την αποδοση -
Ο χρήστης boo έγραψε:
Πες μας και τη γνωμη σου για τον ενισχυτη-ηχεια
Ο ενισχυτής είναι το best-buy της κατηγορίας, και απ' ότι θυμάμαι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν προενισχυτής, οπότε μπορείς μελλοντικά να πρσθέσεις έναν τελικό ενισχυτή που θα αναβαθμίσει το σύστημά σου. Διότι καλός και χρυσός ο Nad αλλά λίγα τα watt του.
Για τα ηχεία τώρα αν ήμουν στην θέση σου θα τα άλλαζα. Σίγουρα είναι πάνω από μία δεκαετία παλιά, οπότε ένα νέο μοντέλο σίγουρα θα παίζει πολύ καλύτερα.
Στην θέση σου λοιπόν θα έβαζα έναν τελικό πάνω στον NAD και θα πήγαιναν για ηχεία βάσης είτε από την Dynaudio, είτε αν μπορείς να δώσεις παραπάνω χρήματα από την Proac.
Φυσικά τα δικά μου γούστα και προτιμήσεις μπορεί να μην ταιριάζουν σε εσένα...
Ετσι ειναι και καπως ετσι τα σκεφτομαι.
Το θεμα ειναι το εξης ομως.
Να μπει ενας τελικος της NAD η μηπως θα ηταν ποιο αποδοτικο να αντικατασταθει απο εναν ολοκληρωμνο ας πουμε της adiolub? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Να μπει ενας τελικος της NAD η μηπως θα ηταν ποιο αποδοτικο να αντικατασταθει απο εναν ολοκληρωμνο ας πουμε της adiolub?Εξαρτάται από το πόσο μακρυά θες να φτάσεις...
Αν πας στην λύση άλλου ολοκληρωμένου (οι Audiolab είναι κελεπούρι στην τιμή τους, αλλά υπάρχουν και άλλοι καλοί) μετά από λίγο καιρό ξαναβρεείς στο ίδιο δίλημμα...
Αν από την άλλη πας στην λύση του τελικού, μπορείς μετά από λίγο καιρό να προσθέσεις έναν προενισχυτή και αν ησυχάσειςαπό το θέμα ενίσχυσης για πολλά χρόνια...
Τώρα για τα ηχεία. Κανονικά όταν στήνουμε ένα σύστημα πρέπει ναξεκινάμε από την σωστή επιλογή ηχείων γιατί είναι το εξάρτημα με τους περισσότερους περιορισμούς. Η σωστή επιλογή είναι συνάρτηση:
α) του χώρου σου. Ένα μεγάλο ηχείο σε μικρό χώρο ποτέ δεν θα παίξει σωστά. Ομοίως ένα μικρό ηχείο σε μεγάλο χώρο δύσκολα θα αποδώσει τα μέγιστα...
β) της μουσικής που ακούς. Αν σου αρέσουν οι Metallica σε υψηλές εντάσεις μάλλον το μικρό ηχείο θα σε αφήσει ανικανοποίητο. Από την άλλη αν σου αρέσουν τα μικρά σύνολα κλασσικής ή οι γυναικείες φωνές τότε το super ηχείο με τα 3 woofer μάλλον δεν σου ταιριάζει.
γ) τα υπόλοιπα συνοδά. Δεν μπορείς να πάρεις ένα δύστροπο σε ηλεκτρική συμπεριφορά ηχείο και να περιμένεις να παίξει με τον 2x20watt ενισχυτή σου.
δ) το ποσό που θέλεις να ξοδέξεις συνολικά πάνω στο σύστημά σου. ΘΑ πρέπει να υπάρχει μία αναλογία στο τι ξοδεύεις. Δεν μπορείς να βάλεις ηχεία των 2000
-
Amplifier
Which amp ist he right choice for Dynaudio loudspeakers?Even if loudspeakers are considered the most important factor for the overall sound quality of a system, every other component in the whole set-up is relevant - from the source component to the amplifier, to the cable connections and the power supply.
Generally the same high quality approach should apply for each of the components to achieve the sound quality level your Dynaudio loudspeakers are capable of providing.The choice of amplifier is as much a factor of matching the amp to the individual loudspeaker model as to the entire audio system, the room acoustics and last but not least to your personal taste in music and sound. Therefore, any general recommendations for a specific kind of amplifier, amplifier topology or product cannot be made. Also, there is a very wide range of products available on the market.
Of course, an amplifier with high power rating may provide better dynamics and offer power in reserve, but generally the sound quality of any amplifier should not be judged or assumed based on power ratings and other specifications alone. At least equal in importance are the quality of the inner components and the fine-tuning of the amp's sound. In fact, even a low-powered high-quality amp can sound-wise be a better match for a loudspeaker than a high-powered lower-quality amp.
Please consult your dealer for alternatives and suggestions on suitable matches for your individual Dynaudio loudspeaker model. Finally, trust one of the most advanced sound measurement systems - your own ears.
Αυτο ειναι απο το site της dynaudio.Μπορει καποιος αν εχει το χρονο καποια στιγμη να μας το μεταφρασει?
Και κατι ακομα.Ασχετα απο αυτα που οριζουν ορισμενα αρθρα περι ευαισθησιας ηχειων,δηλ ποιο ευαισθητα=παιζουν ποιο δυνατα κλπ κλπ.
Εχω παρατηρησει οτι ηχεια με χαμηλη αντισταση~4Ω και ευαισθησια ~85db παιζουν με φοβερη ποιοτητα ηχου.
Τι συμβαινει τελικα και με τι ενισχυτες ειναι καλο να συνδιαζονται τετοια ηχεια.
Παντως αν και δεν εχω ακουσει τα ηχεια της dynaudio απ οτι βλεπω στο site της κι απ οσο μπορω να καταλαβω απ τις φωτο η ποιοτητα κατασκευης τους τουλαχιστον πρεπει να ειναι απο τις κορυφαιες. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Εχω παρατηρησει οτι ηχεια με χαμηλη αντισταση~4Ω και ευαισθησια ~85db παιζουν με φοβερη ποιοτητα ηχου.
Τι συμβαινει τελικα και με τι ενισχυτες ειναι καλο να συνδιαζονται τετοια ηχεια.Έχω κόλλημα με ένα συγκεκριμμένο ενισχυτή ο οποίος έχει και πολύ ρεύμα για δύσκολα ηχεία
Οπωσδήποτε να ακούσεις τα ηχεία πριν να τα αγοράσεις και να έχεις μαζί σου 1-2 δισκάκια με δύσκολες ηχογραφήσεις. Ακόμα να ξέρεις ότι στο μαγαζί τα ηχεία θα ακούγονται πολύ διαφορετικά γιατί θα παίζουν ταυτόχρονα όλα τα ηχεία του μαγαζιού (παθητικά αλλά ακούγονται), ιδίως αν τα παίζεις δυνατά. Προσωπική μου επιλογή: απέφυγε τα λαμπρά, μπορεί να είναι εντυπωσιακά αλλά κουράζουν μετά από ώρα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τι συμβαινει τελικα και με τι ενισχυτες ειναι καλο να συνδιαζονται τετοια ηχεια.Έχω κόλλημα με ένα συγκεκριμμένο ενισχυτή ο οποίος έχει και πολύ ρεύμα για δύσκολα ηχεία
Οπωσδήποτε να ακούσεις τα ηχεία πριν να τα αγοράσεις και να έχεις μαζί σου 1-2 δισκάκια με δύσκολες ηχογραφήσεις. Ακόμα να ξέρεις ότι στο μαγαζί τα ηχεία θα ακούγονται πολύ διαφορετικά γιατί θα παίζουν ταυτόχρονα όλα τα ηχεία του μαγαζιού (παθητικά αλλά ακούγονται), ιδίως αν τα παίζεις δυνατά. Προσωπική μου επιλογή: απέφυγε τα λαμπρά, μπορεί να είναι εντυπωσιακά αλλά κουράζουν μετά από ώρα.
Μη τα λετε μισα ρε Ακου εκει 'εχω κολλημα με ενα ενισχυτη'
Εγω πρεπει να μαντεψω τωρα?
Οσο για τα αλλα ναι εχεις δικιο.Τι λετε να καναμε μια αναφορα ο καθενας μας απο οτι ηχειο εχει ακουσει καταθετοντας τις αποψεις μας?
-
Ο χρήστης boo έγραψε:
Να μπει ενας τελικος της NAD η μηπως θα ηταν ποιο αποδοτικο να αντικατασταθει απο εναν ολοκληρωμνο ας πουμε της adiolub?Εξαρτάται από το πόσο μακρυά θες να φτάσεις...
Αν πας στην λύση άλλου ολοκληρωμένου (οι Audiolab είναι κελεπούρι στην τιμή τους, αλλά υπάρχουν και άλλοι καλοί) μετά από λίγο καιρό ξαναβρεείς στο ίδιο δίλημμα...
Αν από την άλλη πας στην λύση του τελικού, μπορείς μετά από λίγο καιρό να προσθέσεις έναν προενισχυτή και αν ησυχάσειςαπό το θέμα ενίσχυσης για πολλά χρόνια...
Τώρα για τα ηχεία. Κανονικά όταν στήνουμε ένα σύστημα πρέπει ναξεκινάμε από την σωστή επιλογή ηχείων γιατί είναι το εξάρτημα με τους περισσότερους περιορισμούς. Η σωστή επιλογή είναι συνάρτηση:
α) του χώρου σου. Ένα μεγάλο ηχείο σε μικρό χώρο ποτέ δεν θα παίξει σωστά. Ομοίως ένα μικρό ηχείο σε μεγάλο χώρο δύσκολα θα αποδώσει τα μέγιστα...
β) της μουσικής που ακούς. Αν σου αρέσουν οι Metallica σε υψηλές εντάσεις μάλλον το μικρό ηχείο θα σε αφήσει ανικανοποίητο. Από την άλλη αν σου αρέσουν τα μικρά σύνολα κλασσικής ή οι γυναικείες φωνές τότε το super ηχείο με τα 3 woofer μάλλον δεν σου ταιριάζει.
γ) τα υπόλοιπα συνοδά. Δεν μπορείς να πάρεις ένα δύστροπο σε ηλεκτρική συμπεριφορά ηχείο και να περιμένεις να παίξει με τον 2x20watt ενισχυτή σου.
δ) το ποσό που θέλεις να ξοδέξεις συνολικά πάνω στο σύστημά σου. ΘΑ πρέπει να υπάρχει μία αναλογία στο τι ξοδεύεις. Δεν μπορείς να βάλεις ηχεία των 2000
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Εχω παρατηρησει οτι ηχεια με χαμηλη αντισταση~4Ω και ευαισθησια ~85db παιζουν με φοβερη ποιοτητα ηχου.Αν παίζουν σωστά, σίγουρα δεν οφείλεται στην ευαισθησία ή την αντίσταση. Αυτές οι δύο μετρήσεις δείχνουν (ως πρώτη ματιά) πόσο εύκολο φορτίο είναι ο το ηχείο, δεν είναι ενδεικτικά της ηχητικής τους ποιότητας. Ως εκ τούτου, ίσως έτυχε τα ηχεία που άκουσες με αυτά τα χαρακτηριστικά να είναι καλά, όχι όμως - επαναλαμβάνω - χάρη σε αυτά τα μεγέθη.
Τι λετε να καναμε μια αναφορα ο καθενας μας απο οτι ηχειο εχει ακουσει καταθετοντας τις αποψεις μας?
Μάκη, δε θα βγει κάτι έτσι. Θα γεμίσουμε ένα σωρό απόψεις και γνώμες που στο τέλος μόνο θα μας μπερδεύουν (άσε που υπάρχουν άλλα, πιο εξειδικευμένα fora γι'αυτό το λόγο).
Οπως έγραψε κι ο Δανός:
trust one of the most advanced sound measurement systems - your own ears
-
Τα αυτια μας τα μαγικα!!!!
Ποιος Δανος?Δανεζικα ειναι?
-
Ω ναι.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Ω ναι.ναι ρε τα μπ@υρδελα Δανεζικα ειναι κι εγω ειδα το Dynaudio International Gmbh
kai nomiza einai Germanika -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ο NAD προφανως μπορει να δουλεψει και με 'ξενους' τελικους,η οχι?Αν υποθεσουμε οτι καποιος καταληγει στα ηχεια της dynaudio για ενα δωματιο 20τμ ποια θα επελεγες?
Τελειως εμπειρικα χωρις να θεωρηθει η αποψη σου απολυτη.Αν και γνωστα σαφως και βοηθησες
O Nad διαθέτει Pre-out (στην παρακάτω φώτο είναι γεφυρωμένα με το main in). Απλά βγάζεις τις γέφυρες και από το pre-out στέλνεις σήμα στον τελικό
Η σύνδεση είναι παιχνιδάκι. Τώρα ως προς την επιλογή τελικού, λογικά ένας NAD θα δέσει καλύτερα, αλλά και ο 8000P της Audiolab Πιστεύω να τα καταφέρει μια χαρά (άσε που θα είναι φθηνότερος).
Για ηχεία θα πήγαινα είτε στο Dynaudio Audience 52 είτε στο Proac Studio 100 είτε στο B&W CM1. Το τελευταίο θέλει οπωσδήποτε ενισχυτή με πολλά ρεύματα για να παίξει (χαμηλή ευαισθησία σε συνδιασμό με μέτρια εμπέδηση).
-
Ναι το ξερω.
Απλα η διαφορα ειναι οτι ο δικος μου εχει εισοδο phono για πικαπ και διακοπτη 4Ω-8Ω.
Εγω εκανα λαθος ειναι ο 312
Κατα τα αλλα ειναι ιδιοςΕυχαριστω πολυ για τις πληροφοριες
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Και κατι ακομα.Ασχετα απο αυτα που οριζουν ορισμενα αρθρα περι ευαισθησιας ηχειων,δηλ ποιο ευαισθητα=παιζουν ποιο δυνατα κλπ κλπ.
Τι συμβαινει τελικα και με τι ενισχυτες ειναι καλο να συνδιαζονται τετοια ηχεια.
Παντως αν και δεν εχω ακουσει τα ηχεια της dynaudio απ οτι βλεπω στο site της κι απ οσο μπορω να καταλαβω απ τις φωτο η ποιοτητα κατασκευης τους τουλαχιστον πρεπει να ειναι απο τις κορυφαιες.Αυτό που λες δεν είναι απόλυτο. Απλά υπάρχουν κάποια ηχεία που ακολουθούν την παράδοση του θρυλικού BBC 3/5a. Το ηχείο αυτό το χρησιμοποιούσε το BBC σαν monitor για τις φωνές στις φορητές του μονάδες (van). Κατ' ανάγκη δόθηκε περισσότερη προσοχή στην ποιότητα αναπαραγωγής παρά στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά. Δεν υπήρχε ανάγκη π.χ. για υψηλή ευαισθησία, αφού ήταν Near field Monitor.
Με τον καιρό όμως το 3/5a απέκτησε πολλούς οπαδούς που το χρησιμοποιούσαν σε συστήματα Hifi λόγω της υψηλής ποιότητας. Φυσικά ήθελε ενισχυτές με πολλά ρεύματα και όχι ιδιαίτερα μεγάλη ισχύ μιας που δεν μπορούσε να πιάσει μεγάλες στάθμες ήχου. Φυσικά σε ένα μικρό δωμάτιο με καλή ενίσχυση ήταν υπεραρκετό. Το 3/5Α σταμάτησε να παράγεται όταν η KEF σταμάτησε να παράγει τα μεγάφωνα για την κατασκευή του.
Σήμερα υπάρχουν πολλές εταιρίες που παράγουν ηχεία με την ίδια φιλοσοφία, όπως η Harbeth, η Spendor κλπ κλπ. Επίσης μία Κινεζο-Αγγλική εταιρία η Sterling Παράγει ρεπλίκες του 3/5Α χρησιμοποιώντας όμως άλλα μεγάφωνα.
-
Α και κατι ακομα.
Γιατι να επιλεξει καποιος βασης κι οχι δαπεδου,αν υποθεσουμε οτι δε θα εχει παραπανω απο ενα γουφερ.Υπαρχει περιορισμος στον ογκο του δωματιου που να επιβαλει τη χρηση τους μετα απο καποια τετραγωνικα?
-
G60, τσέκαρε και τα Magnat που οριγκινάλ γερμανικά.
http://www.magnat.de/content/homeentert ... ?pl=1&pl=4Η σειρά vintage (που δεν υπάρχει πλέον, απ' ότι βλέπω) είχε πάρει πολύ καλές κριτικές απ' τον Ηχο πριν μερικά χρόνια.
Θα ακούσεις τίποτα ή θα τα πάρεις έτσι, 'στα κουφά'; Εγώ πάντως χωρίς ακρόαση θα εμπιστευόμουν μόνο κάτι γενικά αποδεκτό για την αξία του, όπως κάποιο b&w.
-
Μπαααα δεν παιζει για magnat
Καλα γουρουνι στο σακι θα παρουμε,δε θα ακροαστουμε?
Τα B&W ειναι κι αυτα στη υποψηφια λιστα,για να δουμε,αργοτερα ομως -
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Το κακό με τους περισσότερους από εμάς είναι ότι δαπανούμε τεράστια ποσά σε μέσα (μηχανήματα) και λιγότερα σε περιεχόμενο (δίσκους).Τι διαφορά έχει ένας Ιάπωνας hi endas από ένα Βρετανό hi enda;
Ο Ιάπωνας έχει μηχανήματα αξίας 9.000 ευρώ και δίσκους αξίας 1.000 ευρώ, ενώ ο Βρετανός μηχανήματα αξίας 1.000 ευρώ και δίσκους αξίας 9.000 ευρώ.
Διαβασμένο το έχω(δε θυμάμαι που) πριν από χρόνια.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Μη τα λετε μισα ρε Ακου εκει 'εχω κολλημα με ενα ενισχυτη'
Εγω πρεπει να μαντεψω τωρα?Audiolab 8000A
Καλός ο NAD αλλά αν τους βάλεις δίπλα δίπλα θα τον πουλήσεις την ίδια μέρα. Προ και τελικός Audiolab έχει παρόμοια χροιά με τον 8000Α μόνο που είναι πολύ πιο καθαρός. Για να ακούσεις καλύτερους ενισχυτές (προ+τελικό) πρέπει να δώσεις χιλιάδες ευρώ.Τι λετε να καναμε μια αναφορα ο καθενας μας απο οτι ηχειο εχει ακουσει καταθετοντας τις αποψεις μας?
Τα ηχεία αλλάζουν κάθε χρόνο (γίνονται καλύτερα) και δεν θα βγάλουμε άκρη. Οι ενισχυτές όμως παραμένουν ίδιοι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οι ενισχυτές όμως παραμένουν ίδιοι.Οχι ακριβώς... Οι βασικές αρχές παραμένουν οι ίδιες, αλλά το ίδιο ισχύει και για τα ηχεία (για να μη σου πω ότι στο ενισχυτικό κομμάτι έχουμε δει περισσότερα νέα πράγματα τα τελευταία χρόνια απ'ό,τι στα ηχεία).
Και τα δύο αλλάζουν, όχι πάντα προς το καλύτερο όμως.
Home Hi-Fi