-
Ρε όργιο στο πορτ μπαγκάζ, ρίξε τα πίσω καθίσματα λίγο και θα είσαι μια χαρά!
-
Ναι ρε συ, απλά φοβάμαι ότι θα λερώσω το σύμπαν.
Θα πάρω ένα νάυλον και θα είμαι μια χαρά μάλλον. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Βρήκαι και ζάντες, τις έκλεισα μόλις. Μια τετράδα από 206, 15αρες, και με 195/55/15 πάνω, 70 ευρώ. Μια χαρά δηλαδή. Αύριο θα πάω να τις πάρω, να δούμε πώς θα τις κουβαλήσω μόνο.Άνοιξε καινούριο τόπικ 'Πώς να μεταφέρω 4 ζάντες χωρίς να λερώσω; '
Νάυλον, χαλάκι κάτι τέτοιο. Την επόμενη φορά που θα πας στην αντιπροσωπεία πάρε 1-2 απ' αυτά τα νάυλον καλύμματα που βάζουν στη θέση του οδηγού για να μη λερώσουν. Είναι χρήσιμα. Και είναι και πεζώ.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Άνοιξε καινούριο τόπικ 'Πώς να μεταφέρω 4 ζάντες χωρίς να λερώσω; 'Είναι μπελάς, λερώνονται τα χέρια, τα ρούχα, το αμάξι. Πολλές εφημερίδες και νάιλον. Αν μπορείς να πλύνεις τα ζαντολάστιχα (και να στεγνώσουν καλά) έχει μεγάλη διαφορά.
-
leonp, τα ζαντολάστιχα θα τα πάρω αύριο κατευθείαν από την αποθήκη ενός παιδιού, οπότε δεν παίζει να τα πλύνω πριν τα βάλω μέσα. Θα 'χουν και σκόνη από τακάκια φαντάζομαι, οπότε θα γίνει ένας ψιλοπανικός. Αλλά νταξει, φαντάζομαι με το νάυλον και τα χαρτόνια που πήρα, θα κάνω εύκολη δουλειά.
Θα δούμε... -
Πάρε και γαντάκια (όχι για το κρύο). Ή μηχανικού ή απ' αυτά τα άσπρα, ελαστικά που πουλάνε στα φαρμακεία.
Με γειά ρε! Ζηλεύω...
-
Σιγά σιγά θα βρεις και εσύ μια λύση. Ρε, στείλε μου τα στοιχεία από τις ζάντες σου, μπας και πετύχω τπτ.
Γάντια έχω, μηχανικού.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σιγά σιγά θα βρεις και εσύ μια λύση. Ρε, στείλε μου τα στοιχεία από τις ζάντες σου, μπας και πετύχω τπτ.Γάντια έχω, μηχανικού.
Zάντες έχω βρει (τζαμπέ τιμη κιόλας). Απλά θέλουν κι αποστάτες, τους οποίους δεν έχω βρει, ακόμα.
Sorry για το thread hijack.
-
Σιγά ρε, υπάρχουν και χειρότερα 'jacks...
Οκ τότε...
-
Σιγά σιγά θα βρεις και εσύ μια λύση. Ρε, στείλε μου τα στοιχεία από τις ζάντες σου, μπας και πετύχω τπτ.
Γάντια έχω, μηχανικού.
Zάντες έχω βρει (τζαμπέ τιμη κιόλας). Απλά θέλουν κι αποστάτες, τους οποίους δεν έχω βρει, ακόμα.
Sorry για το thread hijack.
Τους αποστάτες τους θες λόγω΄του ότι έχει λάθος offset να υποθέσω,ε? Βασικά προτίμησε να δώσεις κάτι παραπάνω σε λεφτά και να πάρεις κάτι σωστό, γιατί με τους αποστάτες (ειδικά που αν κατάλαβα αυτά τα ζαντολάστιχα θα μπαίνουν πίστα) πολλές φορές 'χαλάει' το αμάξι, και δεν εννοώ μηχανικά!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Τους αποστάτες τους θες λόγω΄του ότι έχει λάθος offset να υποθέσω,ε? Βασικά προτίμησε να δώσεις κάτι παραπάνω σε λεφτά και να πάρεις κάτι σωστό, γιατί με τους αποστάτες (ειδικά που αν κατάλαβα αυτά τα ζαντολάστιχα θα μπαίνουν πίστα) πολλές φορές 'χαλάει' το αμάξι, και δεν εννοώ μηχανικά!
Θέλω τους αποστάτες (10mm) για να τις φέρω όσο το δυνατόν πιο κοντά στο μαμά setup (ακριβώς στα ίδια δεν γίνεται γιατί είναι μισή ίντσα φαρδύτερες). Νορμάλ τιμές για 15αρες για punto δεν παίζουν. Κάτω από 250-300 ευρώ δεν βρήκα καμία ζάντα που να ταιριάζει στο δικό μου.
Αυτές μου τις βρήκε ο Hunter τυχαία, με 30ευρώ. Οπότε 30 +50-60 (οι αποστάτες) είναι σαφώς προτιμότερα από τα 300 και ας αλλάξει λιιιγο η γεωμετρία.
Σύμφωνα με τον λαστιχά του Αντρέα 'πιο πιθανό είναι να βρεις ζωή στον Άρη, παρα μτχ 15αρες για Punto'. (ή κάπως έτσι).
Για να ξέρετε πόσο τυχεροί είστε εσείς οι πεζάκηδες σ' αυτό το θέμα.
-
Κάτσε ρε συ το offset είναι σωστό, αλλά οι ζάντες που βρήκες είναι 15χ7 και εσύ έχεις κανονικά 15χ6,5?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Κάτσε ρε συ το offset είναι σωστό, αλλά οι ζάντες που βρήκες είναι 15χ7 και εσύ έχεις κανονικά 15χ6,5?Έχω 615 ΕΤ 33.
Το σετ για πιστα που βρέθηκε είναι 6,515 ΕΤ 43. Κατά πάσα πιθανότητα αν μπουν χωρίς αποστάτες θα βρισκουν και στους θόλους.Eδώ είναι πεζώ τοπικ! Μη με παρασύρεις, θα μας πετάξουν έξω.
-
Σιγά μην σε πετάξουμε ρε! Πάμε στο φίατ πάντως αν θέλεις...
-
Για να ξέρετε πόσο τυχεροί είστε εσείς οι πεζάκηδες σ' αυτό το θέμα.
Και όχι μόνο σε αυτό.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Βρήκαι και ζάντες, τις έκλεισα μόλις. Μια τετράδα από 206, 15αρες, και με 195/55/15 πάνω, 70 ευρώ. Μια χαρά δηλαδή. Αύριο θα πάω να τις πάρω, να δούμε πώς θα τις κουβαλήσω μόνο.ποιες;
εάν μπορείς να βάλεις φωτό...
-
Οι σελίδες στο topic προχωρούν με ταχύτητα φωτός - 7 σελίδες σε 7 ημέρες.
Τελικά φίλοι μου, τίποτε δεν έγινε ούτε στο 2ο συνεργείο που πήγα.
Θα συνηθίσω να ζω με το ελαφρύ σκούξιμο στις αριτερές στροφές.
Τουλάχιστον, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις και των δύο συνεργείων, δεν είναι κατι μηχανολογικό οπότε & δεν ανυσηχώ.
Πάντως το 207 1,6 φοράει εμπρός δισκόπλακες 283mm πάχους 26mm σε 16άρα ζάντα. Σε δοκίμη που έκανα να βάλω 15άρα ζάντα με χειμερινό λάστιχο - αυτή σχεδόν εφαπτόταν με τη δαγκάνα οπότε και δεν προχώρησα στην αλλαγή.
Βλέπετε το 207 1,6 φοράει 195/55/R16 η οποία είναι νέα διάσταση και το μόνο χειμερινό ελαστικό που κυκλοφορεί στην αγορά είναι της Michelin με τιμή κοντά στα 550e. Οπότε και παρέμεινα στην κλασική λύση των χιονοαλυσίδων.
Παρεπιπτόντως το 207 1,4 φοράει 15άρες ζάντες με μικρότερες δισκόπλακες και πίσω ταμπόύρα - όλα θυσιάζοναται στο βωμό του κόστους.
-
ΝΙΠΑ, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, δεδομένου του ότι τα 307 βγαίνουν και με 283 σε 15αρα ζάντα. Μάλιστα σκοπεύω σε 1-2 μήνες να κάνω την αλλαγή σε αυτό το μέγεθος φρένων. Μπορείς εν συντομία να περιγράψεις τι πρόβλημα έχεις, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε;
Τις πήρα!!!!! Το παιδί πολύ ευγενικόκαι εξυπηρετικό, ασφαλιστής, και μάλιστα πουλάει ένα 206 1,6 16β στα 8 χιλιάρικα περίπου. Αν έχετε κάποιον, σφυρίξτε...
Σάββα:
Το λάστιχο είναι αρκετά παλιό, 3-4 χρόνια το κόβω, και θα δούμε αν θα το πετάξω ή θα το λιώσω στις Σέρρες.
-
για την πίστα τις πήρες Κωνσταντίνε;
-
Ναι!
PEUGEOT FORUM