-
Παρεπιπτοντως τα 2 υπεροχα λαντζια στην Χιλη απεναντι απο την Ακαδημια ειναι γνησια ή μετατροπες?καθε φορα που πεναω τα χαλβαδιαζω
Ο τυπος παντως με τα ηχοσυστηματα πρεπει να ξερει καλα την δουλεια του
πισω απο το μαγαζι εχει ολοκληρο εργαστηριο που κατασκεθαζει μονος του τις ξυλινες κουτες απο τα μπασα
Εχει καποιος γνωμη απο πρωτο χερι? -
Το 'βούλιαγμα' για πολλά χιλιόμετρα στη δεξιά πλευρά της Εγνατίας (μιλάω για το τμήμα από κόμβο Αρδανίου μέχρι τελωνείο Κήπων) ήταν πρόβλημα από τον πρώτο καιρό παράδοσης του έργου. Οι νταλίκες έκαναν μεγάλη ζημιά. Αλλά δε φταίνε φυσικά αυτές! ο εργολάβος φταίει. Σε όλα τα κομμάτια του αυτοκινητόδρομου από Θεσσαλονίκη μέχρι τουρκικά σύνορα, μόνο στο νομό Έβρου υπάρχει πρόβλημα. Είναι κρίμα να χαλάει η καλή εντύπωση στα τελευταία 7-8 χιλιόμετρα. Πάντως, έχει διπλασιαστεί σε πλάτος από τους Τούρκους και η διαδρομή από σύνορα μέχρι Κων/πολη (250 χμ. περίπου). Τουτέστιν, Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη 7 ώρες χαλαρά (6 ώρες οδήγηση + 1 οι διαδικασίες στα δύο τελωνεία).
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Παρεπιπτοντως τα 2 υπεροχα λαντζια στην Χιλη απεναντι απο την Ακαδημια ειναι γνησια ή μετατροπες?καθε φορα που πεναω τα χαλβαδιαζω
Ο τυπος παντως με τα ηχοσυστηματα πρεπει να ξερει καλα την δουλεια του
πισω απο το μαγαζι εχει ολοκληρο εργαστηριο που κατασκεθαζει μονος του τις ξυλινες κουτες απο τα μπασα
Εχει καποιος γνωμη απο πρωτο χερι?Είναι γνήσια τα αυτοκίνητα αλλά με χαλάει που έχει αλλάξει κάποια πράγματα πχ. τις γνήσιες ζάντες με άλλα υποδεέστερα φυσικά...
-
και γιατι εχει 2 ιδια θα ερθω να σε ρωτησω.
-
Ο χρήστης Giorgos Kollias έγραψε:
Το 'βούλιαγμα' για πολλά χιλιόμετρα στη δεξιά πλευρά της Εγνατίας (μιλάω για το τμήμα από κόμβο Αρδανίου μέχρι τελωνείο Κήπων) ήταν πρόβλημα από τον πρώτο καιρό παράδοσης του έργου. Οι νταλίκες έκαναν μεγάλη ζημιά. Αλλά δε φταίνε φυσικά αυτές! ο εργολάβος φταίει. Σε όλα τα κομμάτια του αυτοκινητόδρομου από Θεσσαλονίκη μέχρι τουρκικά σύνορα, μόνο στο νομό Έβρου υπάρχει πρόβλημα. Είναι κρίμα να χαλάει η καλή εντύπωση στα τελευταία 7-8 χιλιόμετρα. Πάντως, έχει διπλασιαστεί σε πλάτος από τους Τούρκους και η διαδρομή από σύνορα μέχρι Κων/πολη (250 χμ. περίπου). Τουτέστιν, Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη 7 ώρες χαλαρά (6 ώρες οδήγηση + 1 οι διαδικασίες στα δύο τελωνεία).Μόνο που η ποιότητα του διπλασιασμένου δρόμου δεν έχει καμία σχέση με την Εγνατία οδο.
Πήγα πρόσφατα βράδυ και αν δεν έβλεπα το δρόμο νόμιζα πως ήμουν σε επαρχιακό δρόμο. Όταν επέστρεψα είδα ότι είχε δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση. -
Ο χρήστης Giorgos Kollias έγραψε:
Το 'βούλιαγμα' για πολλά χιλιόμετρα στη δεξιά πλευρά της Εγνατίας (μιλάω για το τμήμα από κόμβο Αρδανίου μέχρι τελωνείο Κήπων) ήταν πρόβλημα από τον πρώτο καιρό παράδοσης του έργου. Οι νταλίκες έκαναν μεγάλη ζημιά. Αλλά δε φταίνε φυσικά αυτές! ο εργολάβος φταίει.Aυτος που εκανε την αναλυση για την ποιοτητα του υλικου φταιει
-
Κανονίζω με συναδέλφους εκδρομή από Ξάνθη προς Αλεξ/πολη-Δαδιά-
Σουφλί-Διδυμότειχο και, επειδή έχω πάει και μου άρεσαν πολύ, λέω να
φτάσουμε ως τους Μεταξάδες. Έχουμε χρονικό περιορισμό να είμαστε πίσω
στις 6 το απόγευμα. Τι ώρα προτείνετε να ξεκινήσουμε, πόση ώρα θέλει από
Ξάνθη-Αλεξ/πολη, Αλεξ/πολη/Σουφλί, Σουφλί/Διδ/τειχο; Προειδοποιώ, δεν
έχουμε Φόκους RS, ούτε οδηγούμε τόσο γρήγορα (έτσι κι αλλιώς, αλλά
έχουμε και συνεπιβάτιδες που δε μπορούν τις υψηλές ταχύτητες).Αξίζει να κάνουμε τα επιπλέον χλμ για Ορεστιάδα ή και πιο πάνω ή δεν έχει
νόημα αφού δεν έχουμε πολύ χρόνο και να το αφήσουμε για την άνοιξη
που θα έχει και πιο μεγάλη μέρα;Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
Κανονίζω με συναδέλφους εκδρομή από Ξάνθη προς Αλεξ/πολη-Δαδιά-
Σουφλί-Διδυμότειχο και, επειδή έχω πάει και μου άρεσαν πολύ, λέω να
φτάσουμε ως τους Μεταξάδες. Έχουμε χρονικό περιορισμό να είμαστε πίσω
στις 6 το απόγευμα. Τι ώρα προτείνετε να ξεκινήσουμε, πόση ώρα θέλει από
Ξάνθη-Αλεξ/πολη, Αλεξ/πολη/Σουφλί, Σουφλί/Διδ/τειχο; Προειδοποιώ, δεν
έχουμε Φόκους RS, ούτε οδηγούμε τόσο γρήγορα (έτσι κι αλλιώς, αλλά
έχουμε και συνεπιβάτιδες που δε μπορούν τις υψηλές ταχύτητες).Αξίζει να κάνουμε τα επιπλέον χλμ για Ορεστιάδα ή και πιο πάνω ή δεν έχει
νόημα αφού δεν έχουμε πολύ χρόνο και να το αφήσουμε για την άνοιξη
που θα έχει και πιο μεγάλη μέρα;Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Φίλε μου έχετε διαλέξει ένα από τους ομορφότερους προορισμούς στην Ελλάδα...
Λοιπόν Ξάνθη-Αλεξ/πόλη 45 λεπτά το πολύ 1 ώρα.
Αλεξ/πόλη-Σουφλί από εγνατία 30 λεπτά.Από επαρχιακό δύκτιο 40 λεπτά.
Σουφλί-Διδυμότειχο 20 λεπτά.
Αξίζει να πάτε μια βόλτα και Ορεστιάδα 10 λεπτά από Διδυμότειχο.
Ολοι οι χρόνοι είναι με χαλαρό ρυθμό (110-140 χλμ/ώρα.)Αν επισκευθήτε το δάσος Δαδιάς και το μουσείο μεταξιού δεν νομίζω να προλάβετε να πάτε Ορεστιάδα ή και ποιο πάνω πριν νυχτώσει...
Προτείνω να ξεκινήσετε στις 8 με 8΄30 το πρωί.
Θα σας πρότεινα επίσης μια άλλη φορά να επισκευθήτε το Δέλτα του Έβρου .Μιλάμε για την απόλυτη φυσική ομορφιά....
-
Αλεξ/πολη-Ορεστιάδα είναι 110 χλμ κ Αλεξ/πολη-Διδ/χο 90 χλμ. Θα ανεβείς από τον παλιό δρόμο και στην επιστροφή θα πάρεις τον κλειστό αυτοκινητόδρομο. Για Ορεστιάδα οπωσδήποτε, άλλωστε που θα φάτε; Για πιο πάνω εάν δεν έχεις κάτι υπόψη σου συγκεκριμένα να πας, μην πηγαίνεις.
-
Ξάνθη - Αλεξ/πολη υπολόγισε 1 ώρα περίπου, μαζί με τη διαδικάσία να βγείτε-μπείτε στην Εγνατία κλπ, με ταχύτητα γύρω στα 140. Είναι 100κάτι χιλιόμετρα.
Αν θέλετε να μπείτε στην Αλεξ/πολη, υπάρχουν 3 είσοδοι από την Εγνατία. Εγώ προτιμώ την 2η, που σε βγάζει κατευθείαν μέσα στην πόλη, αλλά αν κάνετε εκδρομή και δεν βιάζεστε ιδιαίτερα, μπορείτε να πάρετε και την πρώτη και για καμιά 10+ χλμ θα βλέπετε και την θάλασσα (από μακρυά). Η πρώτη έξοδος προτείνεται αν έρχεστε πρώτη φορά στην πόλη, θα σας βοηθήσει να προσανατολιστείτε και να την δείτε καλύτερα.
Στην Δαδιά υπάρχει η δυνατότητα να πάτε και από τον παλιό δρόμο , δηλαδή Αλξ-πολη - Λουτρά και μετά μέσα απ' το βουνό καταλήγετε στη Δαδιά. Ο δρόμος έχει πολλες στροφές, μηδενική κίνηση, πολύ κακό οδόστρωμα στα πρώτα χιλιόμετρα και θα σας πάρει αρκετή ώρα. Αλλά ακόμα και αν δεν μπορείτε να τρέξετε , θα θαυμάσετε το εξαιρετικό τοπίο, καθώς περνάτε μέσα απ' το δάσος της Δαδιάς.
Χάρτης εδώ: http://www.ditea.gr/index_uk.html
Χρόνους και απόσταστη για Σουφλι κλπ, δυστυχώς δεν ξέρω. Το Σουφλί είναι όμορφο και γραφικό, αξίζει να πάτε. Και το Διδυμότειχο, δεν είναι κακό για μια βόλτα. Η Ορεστιάδα δεν μ' αρεσε καθόλου, οπότε θα συμφωνήσω πως δεν έχει νόημα να πιεστείτε για φτάσετε μέχρι εκεί.
Ό,τι άλλο θες, εδώ είμαστε.
-
Σας ευχαριστώ όλους! Πάω παζάρι να τους συναντήσω να τα συζητήσουμε και
θα ποστάρω μετά τι αποφασίζουμε. Για Μεταξάδες δε μου είπατε, θέλει πολλή
ώρα από Διδ/χο; -
Δεν έχω ιδέα, δυστυχώς...Δεν έχω πάει ποτέ. Έχει κάτι αξιόλογο στους Μεταξάδες;
Στον χάρτη βλέπω απόσταση κοντά στα 30χλμ από το Διδυμότειχο, πάντως.
-
Δαδια ειναι φοβερο μερος
Να πατε οπως και δηποτε στο παρατηρητηριο για να θαυμασετε τα τεραστια αρπακτικα να επισκεπτονται την ταιστρα για να φανε.Τεραστιο αναπτυγμα φτερων και απιστευτα δυνατα ποδια και ραμφος ξεσχισουν στην κυριολεξια την σαρκα των νεκρων ζωων που που αποτελουν την τροφη τους
Εμεινα πανω απο μια ωρα να τα παρατηρω.
Το δασος καταπληκτικο
Εχει και ξενωνα αν θελεις να μεινεις αλλα δυστυχως δεν ειχα χρονο να μεινω και δεν ξερω και αν ειναι καλος απο αποψη καθαριοτητας και υπηρεσιων
Το Σουφλι δεν μου αρεσε.Πολυ εγκαταλειψη.Κουφαρια απο εργοστασια επεξεργασιας μεταξιου κειτονται στις ακρες του δρομου
Το δελτα του Εβρου εκπληκτικο αρκει να μην εχεις καινουριο αυτοκινητο και το λυπασαι γιατι ειναι χωματοδρομος(αγροτικος δρομος)και προσοχη στους αγροτες που τρεχουν πολυ με τα αγριοτικα θηρια τους για να πανε στα χωραφια τους) -
Ας ποστάρω αφού τα'χω φρέσκα:
-9.45 0χλμ Αναχώρηση από Ξάνθη, καιρός τέλειος
-10.07 43χλμ Δυτική Έξοδος Κομοτηνής. Δρόμος τέλειος μέχρι τη
διασταύρωση για Σάπες όπου αρχίζουν τα σάπια, έργα, μία λωρίδα μόνο και
οι απέναντι επικίνδυνα κοντά, ευτυχώς δεν κρατά πολύ, δυστυχώς δεν
επανέρχεται στην προηγούμενη κατάσταση, διαχωριστικό δεν υπάρχει,
οδόστρωμα πολύ μέτριο για κάμποσα χλμ.-10.34 101χλμ 2η έξοδος Αλεξανδρούπολης, Σουφλί στα 65χλμ, συγκίνηση
στη θέα μετά από 6 χρόνια του νησελουδιού μου (264, ΤΔ/289ΤΠ...).
Δρόμος φτιάχνει αλλά όχι για πολύ-10.48 134χλμ Έξοδος από την Εγνατία για Σουφλί και Φέρες, κρατάμε την
αριστερή για Σουφλί. Δρόμος χωρίς διαχωριστικό, πολύ μέτριας
ποιότητας (μας κακόμαθε η Ξάνθη...)-11.02 157χλμ Στρίβουμε αριστερά για Δαδιά, στενός αλλά ευχάριστος
δρόμος. Στα 7 χλμ το χωριό, στο κέντρο του κάνουμε αριστερά για το
Οικοτουριστικό Κέντρο (στο κέντρο ενημέρωσης ενδιαφέρουσες αφίσες
και βίντεο, αξίζουν και τα 3 ευρώ για να πάει κανείς στο παρατηρητήριο
πουλιών), δεξιά για το χώρο αναψυχής 'Κατρατζήδες' όπου φτάνει κανείς
μετά από 10χλμ, ωραία τυρόπιτα,μπιφτέκια,λουκάνικα κλπ σε πολύ
όμορφο φυσικό περιβάλλον έξω και ζεστή ατμόσφαιρα μέσα, ιδίως αν
κάτσει κανείς πλάι στο τζάκι όπως εμείς.-14.52 175χλμ Αναχώρηση από Κατρατζήδες.
-15.01 184χλμ Διασταύρωση προς Γιαννούλη (ευθεία) ή Δαδιά (δεξιά).
Προσοχή! Αν κανείς γυρίζει Αλεξ/πολη ή βιάζεται να φτάσει Σουφλί (και
βορειότερα) πρέπει να στρίψει για Δαδιά, αλλιώς θα φτάσει Γιαννούλη και
τελικά Σουφλί από έναν ωραιότατο (ιδίως την άνοιξη φαντάζομαι) δρόμο
που όμως είναι αργός, και μετά από 26χλμ.Το Σουφλί τελικά είναι πολύ συμπαθητικό, κι ας ήταν έρημο, απόγευμα
Κυριακής γαρ. Αξίζει να το γυρίσετε με το αυτοκίνητο, να πάρετε και
κανα μεταξωτό, ενώ στο δρόμο από την πλευρά του ρεύματος προς
Αλεξ/πολη έχει ζαχαροπλαστείο με πολύ καλό γαλακτομπούρεκο και
κορνέ.-16.45 210χλμ Αναχώρηση από Σουφλί
(χωρίς στάση)
-18.06 374χλμ Άφιξη στην Ξάνθη.Φυσικά αξίζει κανείς να επισκεφτεί το πανέμορφο Διδυμότειχο και να το
περπατήσει, όπως βέβαια και να αγναντέψει το Θρακικό πίνοντας
αφέψημα, δεν πίνουν όλοι καφέ στον κόσμο αυτόν, στο Φάρο στην
Αλεξανδρούπολη και διάφορα άλλα αν έχει χρόνο.Επόμενοι στόχοι: Διδυμότειχο, Μεταξάδες από Νέα Σάντα και Δέρειο,
Δέλτα Έβρου και φυσικά Σαμοθράκη! -
Επόμενοι στόχοι: Διδυμότειχο, Μεταξάδες από Νέα Σάντα και Δέρειο,
Δέλτα Έβρου και φυσικά Σαμοθράκη!Θα μου πεις τι έχουν αυτοί οι Μεταξάδες;
Γμτ, στο Δέλτα δεν έχω πάει τόσα χρόνια που είμαι εδω...Ούτε ξέρω πως και τι. Αν και αυτό τον καιρό δεν έχει...νερό!Ο τελείως βόρειος Έβρος τι λέει; Ορμένιο κλπ;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Θα μου πεις τι έχουν αυτοί οι Μεταξάδες;
Γμτ, στο Δέλτα δεν έχω πάει τόσα χρόνια που είμαι εδω...Ούτε ξέρω πως και τι. Αν και αυτό τον καιρό δεν έχει...νερό!Ο τελείως βόρειος Έβρος τι λέει; Ορμένιο κλπ;
Στους Μεταξάδες τα σπίτια έχουν πολύ ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική που δεν
συναντάται, νομίζω, πουθενά αλλού.Δεν έχω πάει βορειότερα της Ορεστιάδας αλλά και μόνο για το ότι είσαι τόσο
βόρεια και μακριά ακόμα και από την Αλεξ/πολη δεν αξίζει να πας;
Σειρές μου που γύρισαν στο ΚΕΒΟΠ από Ρίζια δε θυμάμαι να είναι
ενθουσιασμένοι παρ'όλ'αυτά. -
Το ταξίδι μου το καλοκαίρι προς Αλεξανδρούπολη θα μου μείνει αξέχαστο, όχι τόσο για το τοπικό ράλλυ, όσο για το ότι σταματήσαμε να δούμε τον ημιτελικό Ελλάδα - ΗΠΑ στο μπάσκετ, παρόλο που μας περίμενε πολλήηηηη δουλειά να κάνουμε
Να 'ναι καλά οι Ελληνάρες μας
-
Δεν έχω πάει βορειότερα της Ορεστιάδας αλλά και μόνο για το ότι είσαι τόσο
βόρεια και μακριά ακόμα και από την Αλεξ/πολη δεν αξίζει να πας;Ορθόν! Θα πάω σε κάποια στιγμή, έστω για να λέω ότι έχω φτάσει στο βορειότερο (ηπειρωτικό) άκρο της Ελλάδας.
ενθουσιασμένοι παρ'όλ'αυτά.Το αντίθετο θα μου κανε μεγάλη εντύπωση!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ενθουσιασμένοι παρ'όλ'αυτά.Το αντίθετο θα μου κανε μεγάλη εντύπωση!
Εγώ πάντως έκλαιγα από συγκίνηση (και λύπη) όταν έφευγα από το νησί...
Και για να μην είμαι οφ-τόπικ, να ρωτήσω κάτι που ήθελα εδώ και καιρό:
ξέρουμε πότε ακριβώς θα δοθούν τα διάφορα άφτιαχτα κομμάτια της Εγνατίας; -
Και για να μην είμαι οφ-τόπικ, να ρωτήσω κάτι που ήθελα εδώ και καιρό:
ξέρουμε πότε ακριβώς θα δοθούν τα διάφορα άφτιαχτα κομμάτια της Εγνατίας;Aν εννοείς τα κομμάτι από Σάπες και έπειτα, δεν έχω ιδέα. Αφού δουλεύονται όμως, που θα πάνε, θα τελειώσουν.
Το τμήμα που προχωράει σίγουρα είναι αυτό είναι αυτό πάνω από τη Βόλβη, η συνέχεια του αυτοκινητοδρόμου, με κατεύθυνση προς δυτικά. Νομίζω πως πρέπει να παραδωθεί εντός του έτους.
Εκείνα τα καημένα τα 14χλμ στο Νέστο τα φάγαν οριστικά οι οικολόγοι;
Ταξίδι στην Θράκη - οι δρόμοι