-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Προφανώς και καταναλώνουμε μπαταρίες. Δυστυχώς τις πετάω μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια... Θέληση υπάρχει στη θεωρία. Στην πράξη κολλάμε, όχι επειδή βαριέμαι ή κάτι άλλο, απλά επειδή δεν είναι μία κίνηση που κάνω από συνήθεια, πρέπει να το θυμηθώ και συνήθως... το ξεχνάω! Αν είχαμε μάθει να ζούμε με αυτό, θα ήταν αλλιώς. Ας ελπίσουμε τα παιδιά μας να το αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά το θέμα.
Κάποτε, για την ιστορία, μάζευα εφημερίδες κτλ και τις πήγαινα στον κάδο ανακύκλωσης της γειτονιάς. Αυτά, στο Βόλο. Τώρα, στο Ηράκλειο, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, δεν γνωρίζω καν που έχει κάδους ανακύκλωσης, στο Δήμο που εργάζομαι κάποτε είχα κάνει μία πρόταση να συνεργαστούμε με ιδιώτη, αλλά εγκαταλείφθηκε (η απάντηση που είχα πάρει ήταν: ποιος απ' τους υπαλλήλους θα μαζεύει το χαρτί του; τρίχες...) και έτσι αποτελώ κι εγώ ένα ακόμα κομμάτι του παζλ που λέγεται 'κακή διαχείριση των φυσικών πόρων'... Είμαι ένα όνειδος για την κοινωνία, όμως πραγματικά, πιστεύω ότι απ' τη στιγμή που οι πολίτες δεν έχουν κάνει κτήμα και συνήθειά τους ορισμένα πράγματα, αλλά πρέπει να τα θυμηθούν με υπενθυμίσεις στα κινητά, λαστιχάκια στα δάχτυλα κτλ, είναι δύσκολο να συμμετέχουν ενεργά στη λύση! Λυπάμαι που το λέω, μακάρι να ήμουν διαφορετικός!
Ευτυχώς ξεκινήσαμε και στο Ηράκλειο με μπροστάρη το δήμο ανακύκλωση. Γέμισαν οι γητωνιές με μπλε (όχι μοβ για να μην μπερδευόμαστε) κάδους όπου τοποθετούμε γυαλί, πλαστικό , χαρτί και μέταλλα. Ελπίζω να συνεχιστεί και να μην είναι μόνο μια αναλαμπή. Θα δούμε.
Κάποια περίοδο πριν 2-3 χρόνια είχαν μπει κάδοι ανακύκλωσης στο κέντρο του Ηρακλείου (δεν ξέρω αν ενδιάμεσα βγήκαν και ξανατοποθετήθηκαν). Φίλοι μου μάζευαν εφημερίδες, κ.ά., τα κουβαλούσαν από τον Άγιο Κωνσταντίνο όπου έμεναν και τα πετούσαν στους κάδους. Μέχρι που μία μέρα είδαν τον σκουπιδιάρη να αδειάζει τους κάδους της ανακύκλωσης στους κάδους των σκουπιδιών και στη συνέχεια τον τελευταίο στο απορριμματοφόρο Όπως καταλαβαίνετε, δεν ξαναμάζεψαν υλικά προς ανακύκλωση.
Ελπίζω να μη συμβαίνει το ίδιο και τώρα -
Φυσικά οι κάδοι έχουν έρθει εδώ και καιρό…
Κοντεύουμε να τους γεμίσουμε!!!!Συνολικά έχω τοποθετήσει τρεις τέτοιους κάδους!!!
Και όπου έχω γνωστούς που έχουν κατάστημα, τους πρήζω να τους βάλω τέτοιο κάδο!
-
Κάδοι για χαρτομάνι που υπάρχει γιατί έχω μπόλικο....
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
Κάδοι για χαρτομάνι που υπάρχει γιατί έχω μπόλικο....Ψάξε κοντά σε κάποιο σχολείο.
-
Κάδοι για χαρτομάνι που υπάρχει γιατί έχω μπόλικο....Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο χάρτη & τα σημεία των ειδικών καμπάνων ανακύκλωσης, πιο συγκεκριμένα εδώ. Επίσης μπορείς να ρωτήσεις στη 'Γραμμή του Δημότη - 195'.
-
Νέα Χαλκηδόνα, βρήκα για μέταλλο,γυαλί και πλαστικό στα Α. Πατήσια αλλά όχι για χαρτί. Anybody...?Υπαρχει καδος ανακυκλωσης για ολα σχεδον τα υλικα (χαρτι,γυαλι,πλαστικο,μεταλλο,μπαταριες) στον Αγιο Ελευθεριο Αχαρνων, πιστευω οτι ειναι αρκετα κοντα σου.
-
Ο χρήστης Orestis-146 έγραψε:
Νέα Χαλκηδόνα, βρήκα για μέταλλο,γυαλί και πλαστικό στα Α. Πατήσια αλλά όχι για χαρτί. Anybody...?
Υπαρχει καδος ανακυκλωσης για ολα σχεδον τα υλικα (χαρτι,γυαλι,πλαστικο,μεταλλο,μπαταριες) στον Αγιο Ελευθεριο Αχαρνων, πιστευω οτι ειναι αρκετα κοντα σου.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:
Στα σημεία στο χάρτη 'ΑΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ' ενώ γράφει ότι έχει ανακύκλωση χαρτιού οι κάδοι εξαφανίστηκαν και στα 'Α. ΠΑΤΗΣΙΑ'
-
Νέα Χαλκηδόνα, βρήκα για μέταλλο,γυαλί και πλαστικό στα Α. Πατήσια αλλά όχι για χαρτί. Anybody...?
Υπαρχει καδος ανακυκλωσης για ολα σχεδον τα υλικα (χαρτι,γυαλι,πλαστικο,μεταλλο,μπαταριες) στον Αγιο Ελευθεριο Αχαρνων, πιστευω οτι ειναι αρκετα κοντα σου.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:
Στα σημεία στο χάρτη 'ΑΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ' ενώ γράφει ότι έχει ανακύκλωση χαρτιού οι κάδοι εξαφανίστηκαν και στα 'Α. ΠΑΤΗΣΙΑ'
Μηπως τους πηραν για να τους αδειασουν?????Υπαρχει ΧΡΟΝΙΑ εκει,δεν μπορει ετσι ξαφνικα να τους κατηργησαν...
-
μάλλον,μέχρι να τον ξαναφέρουν θα περιμένω. να συσσωρεύεται το χαρτομάνι
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Φίλοι μου μάζευαν εφημερίδες, κ.ά., τα κουβαλούσαν από τον Άγιο Κωνσταντίνο όπου έμεναν και τα πετούσαν στους κάδους. Μέχρι που μία μέρα είδαν τον σκουπιδιάρη να αδειάζει τους κάδους της ανακύκλωσης στους κάδους των σκουπιδιών και στη συνέχεια τον τελευταίο στο απορριμματοφόροΤο ιδιο επαθα και εγω πριν λιγες ημερες σε εμπορικο κεντρο (Cosmos) στη Θεσσαλονικη. Ωραιοτατοι καδοι απορριμματων παντου, διαχωρισμενοι για γυαλι, χαρτι κτλ. Χαρουμενος εγω, εξηγω στα παιδια μου γιατι ειναι ετσι τα 'καλαθακια' και τι σημαινει ανακυκλωση, ωσπου ερχεται η κυρια που καθαριζει το χωρο, η οποια μαζευει μπροστα μας ολα τα σκουπιδια και τα ριχνει χυμα σε ΜΙΑ σακκουλα!
Τι να πουμε μετα στα παιδια (και στους εαυτους μας) για το τι μας φταιει σ'αυτη τη χωρα... -
Ο χρήστης Orestis-146 έγραψε:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:
Μηπως τους πηραν για να τους αδειασουν?????Υπαρχει ΧΡΟΝΙΑ εκει,δεν μπορει ετσι ξαφνικα να τους κατηργησαν...
τελικά τον βρήκα τον κάδο, ήταν χωνιασμένος κάπου μπροστά από την εκκλησία του Αγ. Ελευθερίου. ΟΛΑ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ.
-
τελικά η αθήνα είναι γεμάτη με τέτοιους κάδους και δεν τους είχα προσέξει. Σε κάθε γωνιά είναι και ένας
-
Μπλε καδος χαρτιου λιγο πιο κατω απο το σπιτι μου...
Γυρνωντας προχθες βραδυ πετυχαινω σκουπιδιαρικο...
Φυσικα ο μπλε καδος αδειασε στο σκουπιδιαρικο καθως και ενας ακομα πιο πανω... -
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Μπλε καδος χαρτιου λιγο πιο κατω απο το σπιτι μου...Γυρνωντας προχθες βραδυ πετυχαινω σκουπιδιαρικο...
Φυσικα ο μπλε καδος αδειασε στο σκουπιδιαρικο καθως και ενας ακομα πιο πανω...Μηπως ηταν 'ειδικό' σπουπιδιαρικο που παει τα συγκεκριμενα απορρήματα για διαλογη η μαζευε σκουπιδια απο ολους τους κάδους??
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Μπλε καδος χαρτιου λιγο πιο κατω απο το σπιτι μου...Γυρνωντας προχθες βραδυ πετυχαινω σκουπιδιαρικο...
Φυσικα ο μπλε καδος αδειασε στο σκουπιδιαρικο καθως και ενας ακομα πιο πανω...Εδώ στο Δήμο μου έχουν σκουπιδιάρικα ανακύκλωσης
-
Καλησπέρα! Μόλις άλλαξα μπαταρία στο αυτοκίνητό μου. Πού μπορώ να ξεφορτωθώ την παλιά; Όσο πλησιέστερα στη Νέα Σμύρνη, τόσο το καλύτερο
-
Οχι ηταν το γνωστο σκουπιδιαρικο που μαζευε τα παντα...
Αυτη την βδομαδα ξανααδειασε τον καδο με τα χαρτια....
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Καλησπέρα! Μόλις άλλαξα μπαταρία στο αυτοκίνητό μου. Πού μπορώ να ξεφορτωθώ την παλιά; Όσο πλησιέστερα στη Νέα Σμύρνη, τόσο το καλύτεροτο καλύτερο που έχεια να κάνεις είναι να την πας σε ένα ηλεκτρολογείο, θα σου την πάρουν ευχαρίστως γιατί αυτοί κερδίζουν από δάυτες, και θα έχεις και ήσυχη συνείδηση
-
Θεσσαλονικη
Δελφών και Αναλήψεως υπάρχουν κάδοι για χαρτί γυαλί αλουμίνιο και πλαστικο.
Στα πλαστικά ρίχνω μπουκάλια νερού, γαλατος (Ολυμπος), σακκούλες .
Ξέρει κανείς αν τα πλαστικά μπουκάλια των καλλυντικών (σαμπουαν αφρολουτρα κλπ) ,απορρυπαντικων (τζάμια χλωρίνες κλπ) μπαίνουν εκεί? -
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
... Στα πλαστικά ρίχνω μπουκάλια νερού, γαλατος (Ολυμπος), σακκούλες .
Ξέρει κανείς αν τα πλαστικά μπουκάλια των καλλυντικών (σαμπουαν αφρολουτρα κλπ) ,απορρυπαντικων (τζάμια χλωρίνες κλπ) μπαίνουν εκεί?Μπαίνουν, αν τα μπουκάλια έχουν το σύμβολο του ανακυκλώσιμου υλικού.
Ανακύκλωση Γενικά (Recycling)