-
νομιζω οτι θα πρεπει να το δουμε ως μια μεταφορα ενος κομικ στη μεγαλη οθονη και τπτ παραπανω οπως πχ ιστορικη αναπαρασταση...
εμενα δε με χαλασε...δυστυχως ειναι τοσο λιγα τα εργα για την ιστορια μας που δε γινεται αλλιως..
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
νομιζω οτι θα πρεπει να το δουμε ως μια μεταφορα ενος κομικ στη μεγαλη οθονη και τπτ παραπανω οπως πχ ιστορικη αναπαρασταση...Κάπως έτσι τα βλέπουμε όλα κι έχουμε 'σωας τας φρένας'....Ως κόμικς.... Βλ. 'Τροία' , 'Αλέξανδρος' , 'Η Ελένη της Τροίας', 'Χέρκουλες', 'Ξena' κλπ, κλπ....
-
η 'τροια' ηταν μεγαλη πατατα και αυτοι το περασαν σαν διασκευη του μυθου...
για τον 'αλεξανδρο' δε μπορω να πω οτι με χαλασε...η εμεις υπερβαλλαμε η αυτοι κοψανε πολλα στο μονταζ...θα μπορουσε βεβαια να ειναι πολυ καλυτερο...
το αλλο ειναι μινι σειρα?
οταν βλεπω εργα σαν το braveheart που η ιστορια εχει βιαστει περα απο καθε φαντασια, δε με χαλαει να δω ενα κομικ με ελληνικο θεμα να μεταφερεται στη μεγαλη οθονη...
-
το αλλο ειναι μινι σειρα?
Οχι....Είναι ταινία με αρκετά μεγάλο budget κιόλας, σχετικά παλιά όμως, χωρίς μεγάλα ονόματα στο casting....Χαρακτηριστική σκηνή της εν λόγω πατάτας....Ενας καραφλός τύπος που υποδύεται τον Αχιλλέα, διαπληκτίζεται με τον ΄Εκτορα και σε κάποια φάση του λέει ο τελευταίος ολο γεναιότητα και καμάρι 'Εμεις οι Τρώες δε πολεμάμε ετσι' και γυρίζοντας να φύγει, τρώει μια στην πλάτη με το δόρυ απο τον Αχιλλέα που του απαντάει 'Εμεις ομως οι Ελληνες, ετσι πολεμάμε...!!!!' Τεσπα, μη τη δεις, δε χάνεις τίποτα....
-
δυστυχως δεν εχουμε τη δυνατοτητα να προσελκυσουμε τις παραγωγες...
-
Ρε παιδιά,ο σεναριογράφος και ο σκηνοθέτης,υποτίθεται ότι παράγουν τέχνη.Αναγκαστικά θα πρέπει να βάλουνε τήν δική τους πινελιά στο δημιούργημά τους.
Εάν έλεγαν ότι δεν παράγουν κινηματογραφική ταινία αλλά ντοκυμαντέρ,τότε θα ήταν κατακριταίοιΣημασία έχει άν τα διδάγματα που μας άφησε η ιστορία τών τριακοσίων (χίλιοι και βάλε) του Λεωνίδα βγαίνουν και στήν ταινία.
-
ενα κομικ με ελληνικο θεμαΔεν είναι κόμικ με Ελληνικό θέμα. Είναι η ιστορία μας.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
ενα κομικ με ελληνικο θεμα
Δεν είναι κόμικ με Ελληνικό θέμα. Είναι η ιστορία μας.
το '300' σιγουρα δεν ειναι η ιστορια μας..ηταν ενα καλο κομικ...
αν δε θελουμε να παιζουν τετοιες ταινιες μπορουμε να καθομαστε καθε πασχα και να χαζευουμε τον δαβιδ και τον γολιαθ και κατι αλλους τσοπανους να μαλωνουν για το ποιος θα παει με την αδελφη του...
-
Το αντίδοτο σε όλα αυτά λέγεται 'Φεστιβάλ Αρχαιολογικών Ταινιών' και δίνεται στο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης ,αίθουσα Παύλος Ζάννας , απο σήμερα μέχρι και την Κυριακή αντί 5 Ευρώ για κάθε ζώνη (πρωινή - απογευματινή)
Έχω γράψει το πρόγραμμα στο θέμα 'Posts προς Θεσσαλονικείς' -
Δείτε και το νέο trailer της ταινίας..... (πολύ τέρας παίζει ρε γμτ....!!! , αλλα κατα τ' αλλα μάλλον εντυπωσιακό....!! )
-
'Madness??....It's Sparta!!!'
Ωραίο πρέπει να είναι Spartan!
Αρκει να μην θέλουμε να δούμε ντοκυμανταίρ της Μάχης των Θερμοπυλών! -
και ενας ξενος να κατσει να διαβασει τι εγινε εκει ειναι μεγα κερδος για μας...
-
Είχαμε ποτέ αναστροφή των μαγνητικών πόλων της Γης?
Αν ναι, ποιές ήταν οι συνέπειες? -
Οτι ειχαμε ειχαμε. Ακριβη στοιχεια ομως με πιανεις λιγο απροετοιμαστο, αν θες να ψαξω στα κιταπια μου να δω.
Α! ρωτας για αναστροφη των πολων ειναι για αξις τιλτ; Μου φαινεται οτι το 2ο εχει καποιες συνεπειες αλλα παλι δε θυμαμαι -
ΌΧι axis tilt, αλλά magnetic pole switch φαντάζομαι εννοεί. Aν είναι αυτό, κάπου είχα διαβάσει ότι θεωρητικά έχει συμβει πριν από 800.000 χρόνια περίπου. Ακριβώς δεν θυμάμαι.
Έντιτ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Earth's_ ... _reversals
780.000 χρόνια, (μικρό το λάθος μου δλδ ), μέσος όρος κάθε 250.000.
-
Από όσο θυμάμαι,έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν.Το μετράνε σε ιζήματα των βυθών του ωκεανού στα οποία απολιθώθηκαν μικροοργανισμοί οι οποίοι εχουν κάποια συγκεκριμένη μαγνητική εσωτερική λειτουργία (και διάταξη)
Επίσεις,η αλλαγή τών πόλων είναι μία αργή διαδικασία η οποία όμως εξελίσεται συνεχώς.Το μαγνητικό πεδίο της γής αλλάζει αργά αλλά σταθερά
Μεταξύ μίας πλήρους αντιστροφής τού διπόλου,μεσολαβεί μία χρονική περίοδος όπου το μαγνητικό πεδίο εξασθενει τρομερά,λόγω του ότι,οι δυναμικές γραμμές του αλληλοεξουδετερώνονται
Αυτή η εξασθένιση μπορεί να δώσει φαινόμενα,επειδή ο ηλιακός άνεμος δεν μπορεί να συγκρατηθεί εκτός του πλανήτη το ίδιο εύκολαΑ,και τα μεταναστευτικά είδη που βασίζουν την πλοήγησή τους στο μαγνητικό πεδίο της γής (ή και στήν πόλωση του ηλιακού φωτός) μπορεί να τρελαθούν μέχρι να ξανασυντονιστούν δια μέσου της εξελικτικής πορείας
-
Αν δεν κανω λαθος κυνηγε, ο παλιομαγνητισμος μετριεται σε ορυκτα με γνωστη ηλικια κρυσταλλωσης και οχι σε απολιθωματα, αλλα πριν που τρακαρα την σχετικη του τμηματος κατι βλακειες για χρονια πολλα και γιορτες ειπαμε αντι να μου τα εξηγησει οποτε δεν ειμαι σιγουρος
-
οι πόλοι όντως έχουν αλλάξει και θα ξανααλλάξουν. Να ευχόμαστε όταν θα γίνει αυτό να έχουμε μετα-Πλανητεύσει, καθώς όλα τα σωματίδια από τον ήλιο θα πέφτουν στην επιφάνεια και θα κάτστρέψουν μεγάλο μέρος της ζωής στην γη
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αν δεν κανω λαθος κυνηγε, ο παλιομαγνητισμος μετριεται σε ορυκτα με γνωστη ηλικια κρυσταλλωσης και οχι σε απολιθωματα, αλλα πριν που τρακαρα την σχετικη του τμηματος κατι βλακειες για χρονια πολλα και γιορτες ειπαμε αντι να μου τα εξηγησει οποτε δεν ειμαι σιγουροςΡώτα γιατί δεν κόβω και το κεφάλι μου,αν και θυμάμαι να βγάζουν 'καρότα' απο τόν βυθό,απ'όπου βρίσκανε απολιθωμένους μικροοργανισμούς που χρησιμοποιούσαν το μαγνητικό πεδίο της γής και απ'όπου βρίσκανε τήν τοποθέτιση του εσωτερικού τους (αισθητιρίου) διπόλου
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Είχαμε ποτέ αναστροφή των μαγνητικών πόλων της Γης?
Αν ναι, ποιές ήταν οι συνέπειες?Θα μας πείς τί βρήκες και τα συσχέτισες ε;
Περί Μυθολογίας και Ιστορίας