-
Λογικά θα κουμπώνει κάτω από το μαύρο πλαστικό που έχει πάνω από τα ψυγεία. Θα το ψάξω επί τόπου στο δικό μου αυρίοζζζ...
-
Καλησπέρα σας!
Οι πρώτες εντυπώσεις από το αυτοκίνητο είναι πραγματικά πολύ καλές. Το έχω από την Τρίτη και ήδη έχω κάνει 450 χιλιόμετρα τα οποία μου φάνηκαν πολύ ξεκούραστα. Το αυτοκίνητο είναι γεννημένο για την Εθνική οδόΤο πρόβλημα είναι ότι έχει αρχίσει και πιάνει ένα λεπτό στρώμα σκόνης.
Θέλω να το πάω σε ένα πλυντήριο αλλά έχω ακούσει τόσα και τόσα με τα προβλήματα με τις γρατσουνιές και το χρώμα και με έχει πιάσει ένας ψιλοπανικός.
Πρέπει να γυρέψω για πλυντήριο αυτοκινήτων με συγκεκριμένες προδιαγραφές;Τι υλικό και τι υγρό( τι είδος , τι μάρκα ) να χρησιμοποιήσω για τις εξωτερικές επιφάνειες αν θέλω να το πλίνω,ξεσκονίσω , γυαλίσω μόνος μου;
Το εσωτερικό είναι βελούδο και ξύλο. Τι χρησιμοποιείτε για να το καθαρίσετε;Ευχαριστώ πολύ !
-
Ο χρήστης klou έγραψε:
Καλησπέρα σας!
Οι πρώτες εντυπώσεις από το αυτοκίνητο είναι πραγματικά πολύ καλές. Το έχω από την Τρίτη και ήδη έχω κάνει 450 χιλιόμετρα τα οποία μου φάνηκαν πολύ ξεκούραστα. Το αυτοκίνητο είναι γεννημένο για την Εθνική οδόΤο πρόβλημα είναι ότι έχει αρχίσει και πιάνει ένα λεπτό στρώμα σκόνης.
Θέλω να το πάω σε ένα πλυντήριο αλλά έχω ακούσει τόσα και τόσα με τα προβλήματα με τις γρατσουνιές και το χρώμα και με έχει πιάσει ένας ψιλοπανικός.
Πρέπει να γυρέψω για πλυντήριο αυτοκινήτων με συγκεκριμένες προδιαγραφές;Τι υλικό και τι υγρό( τι είδος , τι μάρκα ) να χρησιμοποιήσω για τις εξωτερικές επιφάνειες αν θέλω να το πλίνω,ξεσκονίσω , γυαλίσω μόνος μου;
Το εσωτερικό είναι βελούδο και ξύλο. Τι χρησιμοποιείτε για να το καθαρίσετε;Ευχαριστώ πολύ !
Εγώ το πλένω σε πλυντήριο με νερό υπό πίεση, ποτέ ως τώρα βούρτσα, και φτου φτου το χρώμα είναι σαν καινούριο. Μετά στέγνωμα με ΚΑΘΑΡΟ σαμουά.
Για το ταμπλό κτλ έχω πάρει ένα πανί με μικροίνες, το οποίο το βρέχω λιγάκι και μετά καθαρίζω. Και είναι πολύ καλό, καθαρίζει μια χαρά και δεν αφήνει τπτ πίσω. Για το βελούδο, για λεκέδες δλδ, πάρε έναν αφρό στεγνού καθαρισμού.
-
καθαρό σαμουά ;;;
Checked, πανί με μικροϊνες για ταμπλώ και αφρός στεγνού καθαρισμού.
Που μπορώ να βρώ τέτοια καλούδια;Για κέρωμα τι λέει; Υπόψην, δεν έχω ιδέα από αυτά. It's my first car!
Στις σελίδες που αναφέρονται αποκλειστικά για πλύσιμο , έχω διαβάσει τα άπειρα για πλυντήρια, οπότε έχω αποφασίσει ότι μάλλον θα το πλένω ο ίδιος και τώρα το μόνο που μου μένει είναι να βρώ τα κατάλληλα υλικά ώστε να μη χαλάσω το gris fer αμαξάκι.
Μάλλον ψάχνω ένα καλό ειδικό σαμπουάν για το εξωτερικό.
Ένα προϊόν (δεν ξέρω τι είδος, μορφή κτλ) για τα τζάμια, μύγες κουτσουλιές κτλ.
Πετσέτες, πανιά για σκούπισμα , ξεσκόνισμα από ειδικά υλικά(ιδέα δεν έχω)
Κερί για κέρωμα(!;;).
Ούφ!
Και λογικά πρέπει να ξέρω από που θα τα αγοράσω ή παραγγείλω( ναί, κάνουμε και τέτοια! :p) και τι μάρκα! -
Σαμουά είναι το δέρμα που χρησιμοποιούμε για το στέγνωμα. Συνθετικό ή ορίτζιναλ δέρμα! Απλά πρέπει να είναι καθαρό ώστε να μην κάνει χαραγματιές.
Λοιπόν, εγώ βρήκα στο πρακτικερ ένα πλυστικό karcher με κάπου 60-70 ευρώ και θα το χτυπήσω. Ως τώρα πηγαίνω σε 2 μέρη για πλύσιμο: ένα wash park που λέγεται, και το πλένω μόνος μου με 4 'δόσεις': 1 πρόπλυση, 1 χερι αφρο, 1 ξεπλυμα με ζεστο νερο και τελος απιονισμένο νερό με στεγνωτικό κερί. Κόστος από 3,5-8 ευρώ, ανάλογα πόσο γρήγορα το κάνω. Το άλλο είναι ένα βενζινάδικο, που με 5 ευρώ στο πλένουν από έξω με ενεργό αφρό και ξέπλυμα, και μετά στο στεγνώνουν.
Συμπερασματικά, θα σου έλεγα αν μπορείς, να μην μπλέξεις με σφουγγάρια, βούρτσες κτλ, γιατί κάνουν μικρές επιφανειακές γρατζουνιές (οι 'αράχνες'). Πλύσιμο με πιεστικό κάνει πολύ καλή δουλειά. Η φωτό στο άβατάρ μου είναι μετά από την λύση (1).
Εγώ τι έχω στο πορτμπαγκαζ: ένα τσαντάκι με ένα μαλακό σφουγγάρι για δυσκολες βρωμιές, ένα σπρέι καθαρισμού κουτσουλιών/εντόμων, μια χοντρή αλοιφή γρατζουνιών, ένα πακέτο πανιών μιας χρήσεως για εφαρμογή της αλοιφής, έναν αφρό καθαρισμού υφασμάτων, το σαμουά και το πανάκι για το εσωτερικό.
-
Έγώ εκτός απο την αλοιφή για τις γρατζουνιές και το μπουκαλακι με το χρώμα και το βερνικι του αυτοκινητου, έχω ενα πακετακι μωρομάντηλα
Ειναι ότι πρέπει για τις κουτσουλιες.Επίσης είχα ακούσει πως αν το πηγαίνεις για πλύσιμο σε πλυντήριο, είναι καλό να είναι σε κοντινη απόσταση, γιατί αν έχουν ζεσταθεί αρκετά οι δισκοπλακες των φρένων, δεν είναι και ότι καλύτερο να ερχονται σε επαφή με το νερό προτού κρυώσουν.
-
Ναι, εννοείται. Αλλιώς στραβώνουν... Άλλη λύση είναι να κάνεις το εσωτερικό πρώτα, οπότε μετά θα έχουν κρυώσει αρκετά...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
, ένα σπρέι καθαρισμού κουτσουλιών/εντόμων,.Ωπ...αυτο που το βρηκες βρε Ντινο?????
Κανει και για το αμαξωμα ή μονο για τα τζαμια????? -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
, ένα σπρέι καθαρισμού κουτσουλιών/εντόμων,.
Ωπ...αυτο που το βρηκες βρε Ντινο?????
Κανει και για το αμαξωμα ή μονο για τα τζαμια????? -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κανει και για το αμαξωμα ή μονο για τα τζαμια?????Μπραβο ετσι σε θελω ...αμιλητο..... αν τολμησεις και μιλησεις .....θα σε ψεκασω!!!!!!!
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Κανει και για το αμαξωμα ή μονο για τα τζαμια?????Δευτέρα πρωί στη δουλειά... Δύσκολα τα πράγματα Μιχαλιό, ε?
Αυτό είναι που λένε οι άγγλοι: 'blonde moment'...
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Κανει και για το αμαξωμα ή μονο για τα τζαμια?????Μπραβο ετσι σε θελω ...αμιλητο..... αν τολμησεις και μιλησεις .....θα σε ψεκασω!!!!!!!
Ναι ε?!...Ακου λοιπόν!
Εσυ δεν θέλεις σπρέϊ που βγάζει τα μυγάκια...θέλεις αυτό που έχει ο Χαίτης για να ψεκάζεις τα μυγάκια...μπας και φανεί ότι πήγαινες γρήγορα!
-
Λοιπόν έφτασε η ώρα να σας κάνω μια αποκάλυψη.
Τα μυγάκια μου δεν είναι από την ταχύτητα. Είναι από την ένταση.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Λοιπόν έφτασε η ώρα να σας κάνω μια αποκάλυψη.Τα μυγάκια μου δεν είναι από την ταχύτητα. Είναι από την ένταση.
-
Ο χρήστης klou έγραψε:
Μάλλον ψάχνω ένα καλό ειδικό σαμπουάν για το εξωτερικό.Μην τρελαίνεσαι!
Πάρε απο το supermarket ένα σαμπουάν αυτοκινήτου με κερί ή σιλικόνι και πλύνε το αυτοκίνητο μόνος σου. Εγώ αντί για σφουγγάρι χρησιμοποιώ και στο πλύσιμο πανί με μικρο-ίνες. Συγκεκριμένα 2 πανιά: Ένα από τη μέση και πάνω και άλλο από την μέση της πόρτας και κάτω μαζί με προφυλακτήρες, μαρσπιέδες, ζάντες κ.λ.π.
Ξεπλένω συχνά για να μην στεγνώνει η σαπουνάδα και κάνει λεκέδες και στεγνώνω με δέρμα φυσικό, όχι συνθετικό, πάλι από supermarket, όπου σημειωτέον βρίσκεις τα ίδια πράγματα με τα αξεσουαράδικα σε καλύτερες τιμές.
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Κανει και για το αμαξωμα ή μονο για τα τζαμια?????Μιχάλη καλημέρα!
Βρέξε χαρτοπετσέτα-χαρτομάντηλο-papier de col, ότι έχεις πρόχειρο τέλος πάντων, βάλτο πάνω στην κουτσουλιά και μετά από 5 λεπτά έχεις καθαρίσει
στο 90% των περιπτώσεων... -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
-papier de col, -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
-papier de col,
Γέλασα.*
*ρε τους ξενέρωτους τους άγγλους τι πάνε και βγάνουνε... Ρίξε ρε Ελληνάρα τα emoticons σου να γουστάρεις:
-
δεν τρελαίνομαι με τα πλυσίματα...
έχω να το πλύνω 5 μήνες and counting...
Οι μπροστά ζάντες είναι μέσα στην μαυρίλα. Μέσα όμως το έχω πάντα καθαρό και αρωματισμένο.όταν το πλένω όμως το πάω σε βούρτσα-πλυντήριο. Οσα αμάξια έχω αυτό κάνω. Ποτέ δεν έπαθε κάτι το χρώμα. Μην είστε υπερ-προστατευτικοί.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
μετά από 5 λεπτά έχεις καθαρίσει
...Αυτα τα 5 λεπτα θελω να αποφυγω ρε Τακη!!!
Καλα... εσεις οι αλλοι τι γελατε ρε καθαρματα?????
Τι παραξενο εγραψα????Ντινο πες μου σε παρακαλω τι ειναι τουτο ....να τους ψεκασω ολους
PEUGEOT FORUM