-
Ο χρήστης technik έγραψε:
ΥΓ. Το κακό στο να βλέπεις το πλούσιο μπούστο μιας γυναίκας που μπήκε στο σώρο που εργάζεσαι γιατί είναι αντιεπαγγελματικό?
Όλοι έχουμε μάτια και βλέπουμε, αγαπητέ. Το να ξέρω όμως ότι θα πάω με τη γυναίκα μου για να χαζέψω ένα αυτοκίνητο, και μετά οι πωλητές θα συζητάνε μεταξύ τους για τα πόδια της, δε νομίζω ότι είναι μέρος της δουλειάς τους. Εκτός αν τα 700 ευρώ που τους πληρώνει ο εργοδότης τους συμπεριλαμβάνουν και την αξιολόγηση των σωματικών προσόντων των πελατών.
το να πάς με τη γυναίκα σου σ' ένα καφέ
και να κοιτά όλο το καφέ τα πόδια της γυναίκας σου,
το ίδιο-και χειρότερο- δεν είναι ?To να τα κοιτά ο σερβιτόρος (που πληρώνεται για να κάνει κάτι άλλο εκείνη τη στιγμή), και να φωνάζει και συνάδελφο του για να το συζητήσουν, ναι, είναι το ίδιο -ούτε χειρότερο ούτε καλύτερο- και εξίσου αντιεπαγγελματικό. Οι θαμώνες ας κάνουν ό,τι θέλουν.
Από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα, πωλητής που δε γνώριζε κόστος των service, άλλος που δε γνώριζε κατανάλωση (όχι την τυπική εργοστασιακή, φυσικά), άλλος που 'συνελήφθη' να μη γνωρίζει σωστά το επίπεδο εξοπλισμού κ.ά.
άλλά ποιά? αυτή που έκανε μόνος του σε δοκιμή?
Θες να πεις ότι οι αντιπροσωπίες δε γνωρίζουν ότι οι τυπικές μετρήσεις κατανάλωσης ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα; Αν ήθελα τις εργοστασιακές μετρήσεις, διάβαζα τους πίνακες στους 4Τ ή στο AMS (θου κύριε... )
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αυτό που είπα είναι ότι αν πας κάπου που έχουν γραμή να είναι σνομπ και μπλαζέ είτε πάς στον προιστάμενο είτε πας στον πάπα της Ρώμης το ίδιο πράγμα είναι....
για ποιο λογο μπορει να υπαρχει εντολη να ειναι καποιος σνομπ και αδιαφορος???
συγνωμη, αλλα ειναι εντελως περα απο τη δυνατοτητα μου να το κατανοησωόταν όσοι πάνε σε VW λένε εδω μέσα ότι είναι σνομπ.....αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι έχουν γραμή να μην είναι δουλοπρεπείς, γιατί το αμάξι είναι premium απο εκεί και πέρα μιλάω υποθετικά νομίζω....δεν μπορώ να ξέρω και ουτε σκοπεύω να μάθω πως είνα ιοι πωλητές της VW.
technik έχεις κάνει ενα quote που δεν είνα ιδικό μου.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Αυτό που είπα είναι ότι αν πας κάπου που έχουν γραμή να είναι σνομπ και μπλαζέ είτε πάς στον προιστάμενο είτε πας στον πάπα της Ρώμης το ίδιο πράγμα είναι....
για ποιο λογο μπορει να υπαρχει εντολη να ειναι καποιος σνομπ και αδιαφορος???
συγνωμη, αλλα ειναι εντελως περα απο τη δυνατοτητα μου να το κατανοησωόταν όσοι πάνε σε VW λένε εδω μέσα ότι είναι σνομπ.....αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι έχουν γραμή να μην είναι δουλοπρεπείς, γιατί το αμάξι είναι premium απο εκεί και πέρα μιλάω υποθετικά νομίζω....δεν μπορώ να ξέρω και ουτε σκοπεύω να μάθω πως είνα ιοι πωλητές της VW.
technik έχεις κάνει ενα quote που δεν είνα ιδικό μου.
ρε συ δεν εχει σχεση η δουλοπρεπεια με την εξυπηρετηση του πελατη. Μιλαμε για επαγγελαματικη αντιμετωπιση, οχι για γλυψιμο.
δλδ, αν παω και δεν μεινω ευχαριστημενος και παω και αγορασω απο αλλο μαγαζι δεν τον νοιαζει?
-
Που να ξέρω ρε συ τι κάνουν στη VW....προφανός και τους νοιάζει, αλλά είναι λίγο απαξιωτικοί...σε παραλαβή πόλο9Ν με μια φίλη μου απο το γαλάτσι λίγο μετά απο τη Σεατ Μακρής, μας λέει ο πωλητής το αμάξι αυτό είναι, μας δίνει τα κλειδιά και τέλος! Το αμάξι παρκαρισμένο το μισό στο δρόμο το μισό στο πεζοδρόμιο.....για να δείξει 2-3 πράγματα δεν το συζητάω καν. Η τάπα της βενζίνης δεν έκλεινε όμως καλά....του το λέω....και μου κάνει δεν πειράζει στο πρώτο σερβις να το πει κα ιθα της το φτιάξουν! Και γενικότρα στυλάκι πολύ σου κάνω χάρη που σου μιλάω 'το 4 VW σε 5 χρόνια ήταν αυτό που αγοράζανε και το 2ρο πόλο για την κοπέλα' αυτός ο άνθρωπος πιστεύεις ότι απο μόνος του φαίρετε έτσι?
Εγώ δεν το πιστεύω, δεν μπορεί να είσαι τόσο γαιδούρι....ή ακόμα και να είσαι τόσο γαιδούρι δεν μπορεί τόσο καιρό να μην το έχουν πάρει πρέφα οι προιστάμενοι σου!
Διαφωνείς?
-
Το υφάκι σου δεν μου πολυαρέσει, όπως δεν μου αρέσει το ότι απομονώνεις κάτι που είπα και το κάνεις να φαίνετε αλλιώς εγώ αυτό είχα γράψειΠροσπαθώ να είμαι όσο πιο ευγενικός γίνεται και να μην προσβάλλω τους συνομιλητές μου, επομένως το υφάκι που λες αδυνατώ να το εντοπίσω. Αν προσπαθήσεις κι εσύ να μην αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου ως εκπρόσωπο των πωλητών, δε θα θιγόσουν τόσο πολύ. Παρακολουθώντας τα σχόλιά σου, είμαι σίγουρος ότι εσύ κατείχες το αντικείμενο, το ότι όμως υπάρχουν πολλοί πρώην συνάδελφοί σου που δείχνουν αδιαφορία ή πλημμελή επαγγελματισμό, συγγνώμη αλλά δε μου το βγάζεις από το μυαλό.
Λοιπόν καταρχήν υπόθηκε για μείωση τιμών στα σουπερ μάρκετ λόγω χαμηλώτρερου μισθού των εκει υπαλλήλων, και είπα ότι παίρνουν τον ίδιο μισθό, και παρακάτω σου είπα ότι με 700 € αυτή την εξυπηρέτηση μπορούν να σου προσφέρουν!
Δε μίλησα ποτέ για μειώσεις μισθών των πωλητών. Η μείωση τιμών δεν επιτυγχάνεται μόνο με μειώσεις μισθών, επιτυγχάνεται και με μειώσεις λειτουργικού κόστους. Ρίξε μια ματιά στις τιμές της βενζίνης στα σούπερ-μάρκετ που διαθέτουν πρατήρια, και θα καταλάβεις...
Το παράδειγμά σου με την πωλήτρια εσωρούχων, θα το θεωρήσω απλώς ατυχές.
Και μια φιλική συμβουλή: δεν υπάρχει λόγος να αρπάζεσαι, κανείς δεν εκπροσωπεί κανέναν εδώ, σου ξαναλέω ότι ειλικρινά πιστεύω ότι ήσουν σωστός επαγγελματίας. Αυτό όμως δεν κάνει και τους υπόλοιπους σωστούς.
-
Κάνεις ένα λάθος εδώ, δεν μπορώ να το παίξω (δεν θέλω να δω κανένα εγκάθετο quote εδώ ) εκπρόσωπος των πωλητών γιατί αποφάσισα για τοςυ Χ λόγους ότι δεν μου κάνει αυτή η δουλειά και σταμάτησα, άρα δεν μπορώ να εκπροσωπώ κάτι το οποίο δεν είμαι!
Είπα εγώ πουθενά ότι δεν υπάρχουν πωλητές αδιάφοροι κακοί επαγγελαμτίες, ανάγωγοι κλπ? Φυσικά και υπάρχουν και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό!
Επειδεί ξέρω απο μέσα τα κόστη ενός ντίλερ και έχω σπουδάσει και διάλυση επιχειρήσεων πίστεψε με θεωριτικά είναι σωστό αυτό που λές....μέχρι εκεί όμως!
Δεν αρπάζομαι απλά δεν μπορώ να ακούω πράγματα που δεν ισχύουν, δλδ να σου πει ο πωλητής την πραγματική κατανάλωση του αυτοκινήτου....τι πάει να πει πραγματική? Που κινήσε εσύ, που ο πωλητης? Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα!
Για το σωστός επαγγελματίας που λες, σε ευχαριστώ αλλά δε νομίζεις ότι χωρις να σε έχω εξυπηρετήσει είναι παρακυνδηνευμένο να έχεις γνώμη?
ΥΓ. Το λάθος μου μάλλον είναι ότι κάθομαι και γράφω εδω μέσα, έπρεπε να την έχω πουλέψει όπως έκαναν οι υπόλοιποι πωλητές, οι οποίοι αρπάχτηκαν στην αρχή....και αν θυμάμαι καλά....δεν συμφωνούσα μαζί τους....
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
ΥΓ. Το κακό στο να βλέπεις το πλούσιο μπούστο μιας γυναίκας που μπήκε στο σώρο που εργάζεσαι γιατί είναι αντιεπαγγελματικό?
Όλοι έχουμε μάτια και βλέπουμε, αγαπητέ. Το να ξέρω όμως ότι θα πάω με τη γυναίκα μου για να χαζέψω ένα αυτοκίνητο, και μετά οι πωλητές θα συζητάνε μεταξύ τους για τα πόδια της, δε νομίζω ότι είναι μέρος της δουλειάς τους. Εκτός αν τα 700 ευρώ που τους πληρώνει ο εργοδότης τους συμπεριλαμβάνουν και την αξιολόγηση των σωματικών προσόντων των πελατών.
Αν μια γκόμενα σκάσει με μίνι μέχρι τον αφαλό,
όπου και να πάει, σε όποια υπηρεσία/εταιρεία, δημόσια ή ιδιωτική,
θα σχολιαστεί από τον αντρικό πληθυσμό,
και από αυτούς που πληρώνονται
και από αυτούς που δεν πληρώνονται...το να πάς με τη γυναίκα σου σ' ένα καφέ
και να κοιτά όλο το καφέ τα πόδια της γυναίκας σου,
το ίδιο-και χειρότερο- δεν είναι ?To να τα κοιτά ο σερβιτόρος (που πληρώνεται για να κάνει κάτι άλλο εκείνη τη στιγμή), και να φωνάζει και συνάδελφο του για να το συζητήσουν, ναι, είναι το ίδιο -ούτε χειρότερο ούτε καλύτερο- και εξίσου αντιεπαγγελματικό. Οι θαμώνες ας κάνουν ό,τι θέλουν.
Αν μια γκόμενα σκάσει με μίνι μέχρι τον αφαλό,
όπου και να πάει, σε όποια υπηρεσία/εταιρεία, δημόσια ή ιδιωτική,
θα σχολιαστεί από τον αντρικό πληθυσμό,
και από αυτούς που πληρώνονται
και από αυτούς που δεν πληρώνονται...Από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα, πωλητής που δε γνώριζε κόστος των service, άλλος που δε γνώριζε κατανάλωση (όχι την τυπική εργοστασιακή, φυσικά), άλλος που 'συνελήφθη' να μη γνωρίζει σωστά το επίπεδο εξοπλισμού κ.ά.
άλλά ποιά? αυτή που έκανε μόνος του σε δοκιμή?
Θες να πεις ότι οι αντιπροσωπίες δε γνωρίζουν ότι οι τυπικές μετρήσεις κατανάλωσης ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα; Αν ήθελα τις εργοστασιακές μετρήσεις, διάβαζα τους πίνακες στους 4Τ ή στο AMS (θου κύριε... )
Όλοι το γνωρίζουν
Οι τυπικές μετρήσεις κατανάλωσης που δίνει ένα εργοστάσιο,
είναι μεν τυπικές-υπό συγκεκριμένες συνθήκες, αλλά συγχρόνως
είναι συγκρίσιμο μέγεθος με τις καταναλώσεις άλλων μοντέλων, άλλων εταιρειών.Και η πραγματικότητα/σωστή μέτρηση ποιά είναι?
Αυτή ενός χερά-πωλητή ( ) που έκανε μια διαδρομή τέζα...
ή
αυτή ενός 'συμμαζεμένου' πωλητή, που διατηρούσε ταχύτητα τράμ?ή μήπως οι αντιπροσωπείες βγαίνουν έξω με όργανα
να δούν αν λέει αλήθεια το εργοστάσιο,
να μετρήσουν την κατανάλωση ;;; -
Δεν αρπάζομαι απλά δεν μπορώ να ακούω πράγματα που δεν ισχύουν, δλδ να σου πει ο πωλητής την πραγματική κατανάλωση του αυτοκινήτου....τι πάει να πει πραγματική? Που κινήσε εσύ, που ο πωλητης? Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα!Με το ίδιο σκεπτικό, και τα περιοδικά δε θα έπρεπε να μετράνε καταναλώσεις καθόλου, και να αρκούνται στις εργοστασιακές. Αυτό ως απάντηση και στον technik. Η απάντηση σε κάθε ζήτημα δεν βρίσκεται μόνο στις ακραίες καταστάσεις
Για το σωστός επαγγελματίας που λες, σε ευχαριστώ αλλά δε νομίζεις ότι χωρις να σε έχω εξυπηρετήσει είναι παρακυνδηνευμένο να έχεις γνώμη?
ΟΚ, να το πάρω πίσω; Anyways, θεωρώ ότι αγαπάς το αντικείμενο (όπως δείχνει και η παρουσία σου εδώ), και δεν το έκανες για όσο καιρό το έκανες μόνο για να εξασφαλίζεις τα προς το ζην - πράγμα που δεν ισχύει για όλους τους πρώην συναδέλφους σου.
ΥΓ. Το λάθος μου μάλλον είναι ότι κάθομαι και γράφω εδω μέσα, έπρεπε να την έχω πουλέψει όπως έκαναν οι υπόλοιποι πωλητές, οι οποίοι αρπάχτηκαν στην αρχή....και αν θυμάμαι καλά....δεν συμφωνούσα μαζί τους....
Τώρα γιατί απαξιώνεις έτσι την κουβέντα;
-
Περι δουλεπρεπειας πωλητων συγκεκριμενων εταιρειων:
Πριν κανα χρονο, πηγα μια βολτα απο το Σαρακακη. Εκατσα μαζι με τον brother και χαζευαμε το S2000 που ειχε μεσα. Εσκασε μυτη μετα απο ελαχιστο χρονο, πωλητης, καποιας ηλικιας (οχι 25-30, μιλαμε πανω απο 40-45), προφανως εχοντας καποια ανωτερη θεση, ευγενεστατος, εξυπηρετικοτατος και με οοοολη τη διαθεση να μας πει ΟΣΑ ΗΞΕΡΕ. Μας ειδε που σκυβαμε απο κατω και κοιταγαμε τα ρυθμιστικα στα ψαλιδια (που αλλαζουν γεωμετρια), ψαρωσε λιγακι, μας το ανοιξε, καθισαμε μεσα, καναμε λιγη ψιλοκουβεντα και μετα πηγαμε σε ενα γραφειο και μας ανελυσε μπολικες περιπτωσεις χρηματοδοτησης. Ζητησαμε test drive, μας ειπε οτι ειχαν 1 αυτοκινητο το οποιο ομως το ειχαν δωσει σε δημοσιογραφους και οταν ηταν διαθεσιμο θα μας επαιρνε τηλ. Με λιγα λογια, μια πολυ καλη αντιμετωπιση.
Παμε και διπλα στη Mitsubishi να δουμε το Evo IX. Ε περιττο να σας πω, περιμεναμε 10 λεπτα διπλα στο αυτοκινητο και ΚΑΝΕΙΣ δεν ηρθε να δει αν θελαμε κατι.
Ιδια εταιρια (ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ), εκ διαμετρου αντιθετη αντιμετωπιση....
Τι να πεις .....Υ.Γ. Τελικα πηραμε μεταχειρισμενο S2000. Ασχετα με το συγκεκριμενο περιστατικο, το προτιμησαμε για αλλους λογους (οικονομικους αλλα και γενικοτερης καταστασεως τη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη). Δεν το μετανιωσαμε... χεχεχεχε
-
Τελικα με τα πόδια της γυναικας μας τι πρεπει να κανουμε;
Βρήκατε λύση; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Βρήκατε λύση;Να πηγαίνουμε μόνοι στις αντιπροσωπείες. Κάτι ήξερε ο lkar
-
Αν και δεν έχω βρεθεί αντιμέτωπος με κάποιο ιδιαίτερα ανάγωγο ή αδιάφορο πωλητή ποτέ, δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τα λεγόμενα πολλών απο εσάς σε αυτό το φόρουμ (ιδίως όσο αφορά γεγονότα ελατωματικών καινούργιων οχημάτων) .
Ωστόσο, νομίζω οτι πολλοί πηγαίνοντας σε κάποια αντιπροσωπεία έχουν κάποια διάθεση προκλησης προς τους εργαζόμενους εκει. Επίδειξη γνώσεων? Επίδειξη οικονομικής 'άνεσης' (μάζεψα τα χρήματα έρχομαι να στα 'ακουμπήσω' άρα θα κάτσεις να σε ... ?)?.
Αλήθεια, στο χώρο εργασίας τους αυτοί που έχουν τέτοιου είδους απαιτήσεις απο τους πωλητές αυτοκινήτων, κάθονται να τους ... ο δικός τους πελάτης?
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Βρήκατε λύση;Σε αυτές (και άλλες) περιπτώσεις η επιστήμη σηκώνει τα πόδια ψηλά.
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Αν και δεν έχω βρεθεί αντιμέτωπος με κάποιο ιδιαίτερα ανάγωγο ή αδιάφορο πωλητή ποτέ, δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τα λεγόμενα πολλών απο εσάς σε αυτό το φόρουμ (ιδίως όσο αφορά γεγονότα ελατωματικών καινούργιων οχημάτων) .Το κακό είναι ότι εγώ έχω βρεθεί....και όχι σε VW αλλά σε Citroen, επίσης αρκετοί φίλοι.
Ωστόσο, νομίζω οτι πολλοί πηγαίνοντας σε κάποια αντιπροσωπεία έχουν κάποια διάθεση προκλησης προς τους εργαζόμενους εκει. Επίδειξη γνώσεων? Επίδειξη οικονομικής 'άνεσης' (μάζεψα τα χρήματα έρχομαι να στα 'ακουμπήσω' άρα θα κάτσεις να σε ... ?)?.
Διάθεση πρόκλησης έχουν λιγότεροι, οι περισσότεροι -ίσως δικαίως με διάφορα που ακούγονται- φοβούνται ότι πας να τους κοροιδέψεις, να τους φας το πορτοφόλι κλπ...έτσι όμως δεν γίνετε...αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη χέσε μέσα +ότι αυτό το καταλαβαίνει ο πωλητής...και πραγματικά δεν τον φτιάχνει! Επίδειξη γνώσεων κάνουν πολλοί ελάχιστοι όντως ξέρουν 5 πράγματα, οι άλλοι όμως απλά διάβασαν ένα συκγριτικό σε κάποιο χ περιοδικό....και απο εκεί και πέρα τπτ. Τύπους που το παίζουν λεφτάδες συνάντησα 4-5 μόνο, ο ένας πραγμάτικα είχε πολλά λεφτά, στην αντίπερα όχθη ήρθε ένας για να μπει εγγυητής στον κουνιάδο του ο οποίος είχε εκκαθαριστικό κάπου στις 450.000 € τα μισά απο ενοίκια και ήταν πολύ νορμάλ άνθρωπος, ούτε να δειχτεί ούτε τπτ...όταν έφυγε ο πελάτης με ρώταγε πόσα λεφτά δηλώνει φυσικά δεν του είπα!
Αλήθεια, στο χώρο εργασίας τους αυτοί που έχουν τέτοιου είδους απαιτήσεις απο τους πωλητές αυτοκινήτων, κάθονται να τους ... ο δικός τους πελάτης?
Κοίτα αν ο άλλος είναι μαραγκός ή υδραυλικός αν φερθεί σκατά χαλάει το δικό του όνομα, αν ένας πωλητής της Citroen, φαίρεται σα μαλάκας όμως επειδεί καλώς η κακός ο πελάτης με αυτόν μιλάει και αυτόν έχει σα βιτρίνα της εταιρίας, χαλάει το όνομα της μάρκας!
"ΠΩΛΗΤΙΚΕΣ" Ιστορίες