-
Ο χρήστης georgep800 έγραψε:
Δεν πουλάνε κιτ οι μεγάλες εταιρείες. Κάνε προσεκτική αγορά.
Δηλαδή η Philips δεν βγάζει τέτοια kit όπως αναφέρθηκε παραπάνω;
Ξέχασα να το αναφέρω...
Τα κιτ αυτά που αναφέρω δεν είναι τελικά προϊόντα της Philips, της Hella ή κάποιας αντίστοιχα μεγάλη εταιρίας, αλλά χρησιμοποιούν προϊόντα αυτών των εταιριών.
Πρακτικά τα aftermarket xenon κιτ είναι παράνομα στις περισσότερες χώρες, οπότε οι μεγάλες εταιρίες ασχολούνται μόνο με εργοστασιακά xenon κιτ. Υπάρχουν όμως 'άγνωστες' εταιρίες που προμηθεύονται προϊόντα αυτών των εταιριών και δημιουργούν τα aftermarket κιτ. Πρακτικά λοιπόν αυτά αποτελούνται από προϊόντα μεγάλων και γνωστών εταιριών. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Πρακτικά τα aftermarket xenon κιτ είναι παράνομα στις περισσότερες χώρες...Αναρωτιέμαι γιατί...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ξέχασα να το αναφέρω...
Τα κιτ αυτά που αναφέρω δεν είναι τελικά προϊόντα της Philips, της Hella ή κάποιας αντίστοιχα μεγάλη εταιρίας, αλλά χρησιμοποιούν προϊόντα αυτών των εταιριών.
Πρακτικά τα aftermarket xenon κιτ είναι παράνομα στις περισσότερες χώρες, οπότε οι μεγάλες εταιρίες ασχολούνται μόνο με εργοστασιακά xenon κιτ. Υπάρχουν όμως 'άγνωστες' εταιρίες που προμηθεύονται προϊόντα αυτών των εταιριών και δημιουργούν τα aftermarket κιτ. Πρακτικά λοιπόν αυτά αποτελούνται από προϊόντα μεγάλων και γνωστών εταιριών.Οκ, κατάλαβα!
Το θέμα είναι τώρα, ξέρουμε ποια κιτ σχετίζονται με τις μεγάλες εταιρίες; Ή τουλάχιστον κάποιο αξιόπιστο κιτ; -
Ο χρήστης b_x έγραψε:
βασικά να προτιμήσεις να στα βάλει αυτός από όπου θα τα αγοράσεις για να μην τρέχεις όπως έχω ξαναπει για να έχεις το αμάξι (και το πορτοφόλι σου) ήσυχο αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και έχει πρόβλημα το κιτ μετά από κάποιο διάστημα...Για να μην ακούσεις το κλασσικό μπαλάκι ευθυνών να πετάει πάνω από το κεφάλι σου και εσένα από κάνω να το κοιτάς σα μ@λ@κ@ς...
ΥΓ:Να ρωτάς και για το πόση εγγύηση έχει το κιτ που σου πουλάνε.Να ξέρεις ότι από 1/1/2006 δικαιούσαι 2 χρόνια εγγύηση για ό,τι ανταλλακτικό αγοράζεις.(τουλάχιστον για τα ηλεκτρονικά αυτό ισχύει σίγουρα.)
Εγγύηση μου είπε ο πωλητής ότι έχει 2 χρόνια.Είναι της Philips ένα κιτ και το βρίσκω 250
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Αυτό που έμαθα πρόσφατα είναι ότι οι επώνυμες εταιρίας (πχ Hella) δίνουν όριο ζωής των κιτ τους **με πολύ λίγες χαμηλές ώρες λειτουργίας **σε σχέση με τον ανταγωνισμό...Τι εννοείς;
-
Λοιπόν...κάθε ηλεκτρολογικό εξάρτημα (ειδικά στα κιτ xenon) έχουν κάποιες ώρες λειτουργίας.Όπως ας πούμε με τις λάμπες οικονομίας που γράφουν πάνω πόσες κατά μέσω όρο ώρες λειτουργούν συνεχώς.
Γιατί τονίζω το συνεχώς?
Γιατί:
1)τα κιτ πχ της Hella έχουν εγγύηση για (δεν θυμάμαι νούμερα ακριβώς) πχ 1000 ώρες όταν λίγότερο επώνυμο-ανώνυμο έχει τουλάχιστον τις 10πλάσιες.(τουλάχιστον σε κατάλογο που μου έδειξε με τα prospectus των κιτ της κάθε εταιρίας η διαφορά ήταν πολύ εμφανής...πολλά μηδενικά διαφορά. )
2)πολλά κιτ έχουν ευπάθεια στο άναψε-σβήσε στους ενισχυτές,οπότε όταν αναβοσβήνεις τα φώτα (πχ αν βάλεις στη μεγάλη σκάλα ή αν τα σβήσεις και τα ξανανάψεις για κάποιο λόγο) τότε καταπονείς τους ενισχυτές.Τώρα τα εργοστασιακά το έχουν προβλέψει και γι'αυτό έχουν διαλέξει από το εργοστάσιο καλύτερες λάμπες και καλύτερους ενισχυτές, ώστε να αντέχουν τα πολλά άναψε-σβήσε (ειδικά αν έχουν και αυτόματα φώτα )ΥΓ:Κοίτα.Ό,τι μου έχουν πει σου μεταφέρω.ΟΚ?Πιστεύω όμως ότι μάλλον είναι σωστά καθώς έχουν μια πολύ καλή λογική βάση.(ο τύπος που μου τα είπε έχει μαγαζί και δεν προσπαθούσε να μου πουλήσει κάτι καθώς ήξερε ότι έχω xenon στο αμάξι μου και δεν με ενδιέφερε να αγοράσω καποιο κιτ από αυτόν.)
ΥΓ2:τους ενισχυτές μπορεί να στους πουν κα balancers.ακούγεται πιο ωραία... κλασσικοί ελληνάρες.
ΥΓ3:Ρώτησε να σου πουν (αν μπορείς να το πάρεις και εγγράφως) ότι τα πάντα έχουν εγγύηση 2 χρόνια...**Ακόμα και οι λάμπες!!**Γιατί της Hella πχ το κιτ που έχω εγώ έχουν εγγύηση μόλις 1 ή 3 μήνες.(δεν θυμάμαι τι από τα δύο)παρότι σου λένε ότι και καλά οι λάμπες δεν καίγονται ποτέ,αν έχεις κούτσουρο ανάρτηση, σίγουρα θα καούν πιο γρήγορα από τις ώρες που λένε στο κουτί απ'έξω,καθώς οι καταπονήσεις σε κραδασμούς καίνε τις λάμπες xenon, λόγω της απότομης μεταφοράς του αερίου,πτώση της απόδοσης της λάμπας,ο ενισχυτής προσπαθεί να δώσει τάση για να βγάλει τα lumen που πρέπει και άρα την απότομη αλλαγή στην τάση στη λάμπα.(δεν μπορώ να στο εξηγήσω καλύτερα... sorry. )
Ελπίζω να βοήθησα...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Λοιπόν...κάθε ηλεκτρολογικό εξάρτημα (ειδικά στα κιτ xenon) έχουν κάποιες ώρες λειτουργίας.Όπως ας πούμε με τις λάμπες οικονομίας που γράφουν πάνω πόσες κατά μέσω όρο ώρες λειτουργούν συνεχώς.
Γιατί τονίζω το συνεχώς?
Γιατί:
1)τα κιτ πχ της Hella έχουν εγγύηση για (δεν θυμάμαι νούμερα ακριβώς) πχ 1000 ώρες όταν λίγότερο επώνυμο-ανώνυμο έχει τουλάχιστον τις 10πλάσιες.(τουλάχιστον σε κατάλογο που μου έδειξε με τα prospectus των κιτ της κάθε εταιρίας η διαφορά ήταν πολύ εμφανής...πολλά μηδενικά διαφορά. )
2)πολλά κιτ έχουν ευπάθεια στο άναψε-σβήσε στους ενισχυτές,οπότε όταν αναβοσβήνεις τα φώτα (πχ αν βάλεις στη μεγάλη σκάλα ή αν τα σβήσεις και τα ξανανάψεις για κάποιο λόγο) τότε καταπονείς τους ενισχυτές.Τώρα τα εργοστασιακά το έχουν προβλέψει και γι'αυτό έχουν διαλέξει από το εργοστάσιο καλύτερες λάμπες και καλύτερους ενισχυτές, ώστε να αντέχουν τα πολλά άναψε-σβήσε (ειδικά αν έχουν και αυτόματα φώτα )ΥΓ:Κοίτα.Ό,τι μου έχουν πει σου μεταφέρω.ΟΚ?Πιστεύω όμως ότι μάλλον είναι σωστά καθώς έχουν μια πολύ καλή λογική βάση.(ο τύπος που μου τα είπε έχει μαγαζί και δεν προσπαθούσε να μου πουλήσει κάτι καθώς ήξερε ότι έχω xenon στο αμάξι μου και δεν με ενδιέφερε να αγοράσω καποιο κιτ από αυτόν.)
**
ΥΓ2:τους ενισχυτές μπορεί να στους πουν κα balancers.ακούγεται πιο ωραία... κλασσικοί ελληνάρες. **ΥΓ3:Ρώτησε να σου πουν (αν μπορείς να το πάρεις και εγγράφως) ότι τα πάντα έχουν εγγύηση 2 χρόνια...**Ακόμα και οι λάμπες!!**Γιατί της Hella πχ το κιτ που έχω εγώ έχουν εγγύηση μόλις 1 ή 3 μήνες.(δεν θυμάμαι τι από τα δύο)παρότι σου λένε ότι και καλά οι λάμπες δεν καίγονται ποτέ,αν έχεις κούτσουρο ανάρτηση, σίγουρα θα καούν πιο γρήγορα από τις ώρες που λένε στο κουτί απ'έξω,καθώς οι καταπονήσεις σε κραδασμούς καίνε τις λάμπες xenon, λόγω της απότομης μεταφοράς του αερίου,πτώση της απόδοσης της λάμπας,ο ενισχυτής προσπαθεί να δώσει τάση για να βγάλει τα lumen που πρέπει και άρα την απότομη αλλαγή στην τάση στη λάμπα.(δεν μπορώ να στο εξηγήσω καλύτερα... sorry. )
Ελπίζω να βοήθησα...
Τους ενισχυτές στους οποίους αναφέρεσαι, σωστά τους προφέρουν ως ballast (και όχι balancers), γιατι πολύ απλά δεν είναι ενισχυτές. Είναι πηνία, που δημιουργούν πολύ μεγάλη αντίσταση, ωμική και επαγωγική κυρίως, για να μπορέσει να ανάψει ο λαμπτήρας και κυρίως να παραμείνει ανοιχτός!
Οπότε οι Ελληνάρες κάτι ξέρουν παραπάνω από σένα στο θέμα αυτό! Εσύ μάθε πρώτα να το προφέρεις-γράφεις σωστά και μετά να κρίνεις! -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Οπότε οι Ελληνάρες κάτι ξέρουν παραπάνω από σένα στο θέμα αυτό! Εσύ μάθε πρώτα να το προφέρεις-γράφεις σωστά και μετά να κρίνεις!Προς τι αυτή η επιθετικότητα τώρα;
Επειδή ήμουν μπροστά όταν ο τεχνικός μιλούσε στο φίλο μου, η λέξη που χρησιμοποιούσε συνεχώς ήταν balancers και όχι ballast.Ο Κάβουρας δε σχολίασε πουθενά αν ήταν σωστή ή όχι η λέξη που χρησιμοποιούσε, απλά 'κορόιδεψε' το ότι στα πάντα χρησιμοποιούν την αγγλική ορολογία και αυτό καταντάει αστείο μερικές φορές.
Το γιατί εσύ θίχτηκες δε μπορώ να το καταλάβω...
Υ.Γ. Όσο για μαθήματα ηλεκτρικών κυκλωμάτων, μη προσπαθείς να μας το παίξεις έξυπνος... Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 5ου έτους είμαστε και κάτι ξέρουμε και μεις.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Τους ενισχυτές στους οποίους αναφέρεσαι, σωστά τους προφέρουν ως ballast (και όχι balancers), γιατι πολύ απλά δεν είναι ενισχυτές. Είναι πηνία, που δημιουργούν πολύ μεγάλη αντίσταση, ωμική και επαγωγική κυρίως, για να μπορέσει να ανάψει ο λαμπτήρας και κυρίως να παραμείνει ανοιχτός!
Οπότε οι Ελληνάρες κάτι ξέρουν παραπάνω από σένα στο θέμα αυτό! Εσύ μάθε πρώτα να το προφέρεις-γράφεις σωστά και μετά να κρίνεις!Φίλε μου απλά έτσι γιατί με πείραξε το ύφος σου να σου πω ότι χωρίς starter οι λάμπες απλά δεν θα ανάψουν ποτέ...αν το κάνεις τράβα για βραβείο νόμπελ.
Δεν μιλάμε για απλούς μετασχηματιστές τάσης-ρεύματος.Και πριν γράψεις σε παρακαλώ διάβασε και μια 2η φορά αυτά που γράφω.Μη με κάνεις να τσακωθούμε και να @#$%^& το topic γιατί εσύ απλά παρεξήγησες αυτά που γράφω.
2ον, να ξέρεις πως το ότι τους 'κοροϊδευω' δεν σημαίνει ότι δεν ακούω αυτά που μου λένε.Απλά τα ακούω και μετά τα απορρίπτω, αφού πρώτα τα ψάξω και τα σκεφτώ.
Δεν είπα ότι είμαι τεχνικός και γνώστης σε όλα.Άλλωστε γι'αυτό γράφω κάθε φορά 'Ό,τι μου έχουν πει σου μεταφέρω'...@aserf:
Δεν χρειάζεται να αποδείξω αυτά που ξέρω εδω μέσα.Όποιος τα αμφισβητεί και θέλει να τα μάθει μόνος του,ψιλοχέστηκα...ας ψάξει να τα βρει,να τα διαβάσει και μετά εμπεριστατωμένα να μου απαντήσει.Γι'αυτό και άλλες φορές που μου την έχουν πει,απλά σταματάω μετά από λίγο να ασχολούμαι.Λες και εδω μέσα πρέπει να αποδείξουμε ποιός την έχει πιο μεγάλη...τη θρασύτητα... και να φωνάζει και να ορίεται,λες και όταν φωνάζει-βρίζει-θίγει νομίζει ότι με αγγίζει.
Απλά να βοηθήσω θέλω.Τώρα όποιος νομίζει ότι ξέρει κάτι περισσότερο ας το γράψει... -
Μερικά κιτ έχουν ενσωματωμένο starter στο μηχανισμό που δίνουν,άλλα όχι. Εμέίς το λέμε για λόγους ευκολίας ballast αυτό που συνοδεύει τη λάμπα.
Δεν θίχτηκα, απλά μου μπήκε στο μάτι η έκφραση >τους ενισχυτές μπορεί να στους πουν κα balancers.ακούγεται πιο ωραία... κλασσικοί ελληνάρες.από το οποίο συμπεραίνει κάποιος ότι τα ballast, είναι ενισχυτές κατά την γνώμη σου και ότι ο μάστορας με τον οποίο μίλησες το έπαιζε έξυπνος. Το ότι χρησιμοποιούν την αγγλική ορολογία δεν είναι κάτι περίεργο, άλλωστε σπάνια θα ακούσεις να το ζητάνε με την ελληνική του λέξη. Αλήθεια ξέρεις πως λέγετε στα ελληνικά?
τέλος!
ΥΣ, μπορώ να σου ανάψω τις λάμπες χωρίς starter! -
Εγγύηση 2 χρόνια δεν δίνουν.Δίνουν γραπτή μεν,αλλά για 1 χρόνο.Με όσους εμπόρους μίλησα αυτό μου είπαν.
Εμένα βασικός μου προβληματισμός αυτή τη στιγμή είναι ότι βρίσκω κιτ σε 5 διαφορετικές τιμές και δεν ξέρω τι να πάρω:
- συμφορουμίστας έχει βάλει αγγελία στα 170€
- έχω βρει έμπορο στα 220€
- έχω βρει άλλο έμπορο στα 270€-280€
- ο Καλογερόπουλος τα δίνει με τοποθέτηση 350€ (οι προηγούμενοι είναι μόνο για αγορά)
- μέχρι και η Σκόντα δίνει στα 380 ή 480€ (δεν θυμάμαι ακριβώς )
Όλα με 1 χρόνο εγγύηση.Νο name όλα ή εν πάσει περιπτώσει δεν είναι από τις γνωστές μάρκες (Φίλιπς,Χέλα,Σόνυ,κλπ).Στο 3 είναι της techone και στο 2 της ARCS-δεν ξέρω αν θεωρούνται καλές μάρκες ή όχι.
Ποιο να επιλέξω;Να πάω για το φτηνότερο;Να πάω για μια μέση τιμή;Να πάω για το ακριβότερο;Αφού όλα no name είναι τι θα κερδίσω;Θα βγάλω εγώ το μεγαλύτερο κέρδος για τον έμπορο;Βλακεία δεν είναι;
Όποιος έχει μια γνώμη ας την καταθέσει -
Να 'ψωνισεις' απο εκει που θα εισαι πιο σιγουρος οτι αν γινει στραβη θα βρεις λυση και ανταλλακτικα.
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Να 'ψωνισεις' απο εκει που θα εισαι πιο σιγουρος οτι αν γινει στραβη θα βρεις λυση και ανταλλακτικα.Σωστό αυτό.Αλλά:
- την εγκατάσταση θα την κάνω σε αντιπροσωπεία της Σκόντα.Αν κάτι δεν πάει καλά στην εγκατάσταση,θα βρω άκρη (πιστεύω δηλαδή ).
- όπου και να ψωνίσω το κιτ θα μου δώσουν εγγύηση.Βέβαια είναι ένα θέμα το αν θα το παίξουν κινέζοι μετά ή θα αποδεχτούν την ευθύνη τους και θα αλλάξουν το κιτ.Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω.
Επειδή λοιπόν δεν ξέρω κάποιον που να έχει ψωνίσει από τα συγκεκριμένα μαγαζιά,μάλλον κλίνω προς τη δεύτερη λύση.Είναι στα Πατήσια ο τύπος και μου έχει απαντήσει εκτενώς και πολύ πρόθυμα και άμεσα σε κάθε μέιλ που του έστειλα.Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μου είναι η αλήθεια,έχει και καλή τιμή...Και τα tech-one πάλι είναι καλή περίπτωση,τον ξέρω και από άλλο κλαμπ τον τύπο αυτόν,αλλά είναι 60€ διαφορά.Και με αυτή τη διαφορά θα κάνω την εγκατάσταση...
-
Επίσης να ρωτήσεις αν η χρήση τους είναι νόμιμη στους δημόσιους δρόμους, και αν όχι γιατί.
-
Νομίζω ότι αυτό συζητήθηκε πολύ στις προηγούμενες σελίδες.Είχε αναφέρει και ο kacey κάποια αποσπάσματα του νόμου.
Όπως και να έχει πιστεύω ότι θα το γράφει επάνω στο κουτί αν δεν είναι για χρήση σε δημόσιους δρόμους.
(Βέβαια,η άλλη άποψη λέει ότι κυκλοφορούν χιλιάδες,άρα μάλλον δεν είναι παράνομα και ότι εν πάσει περιπτώσει δεν θα σε γράψουν γι' αυτό... ) -
Ο χρήστης b_x έγραψε:
...(Βέβαια,η άλλη άποψη λέει ότι κυκλοφορούν χιλιάδες,άρα μάλλον δεν είναι παράνομα...Στην Αθήνα διπλοπαρκάρουν χιλιάδες. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι νόμιμα.
...και ότι εν πάσει περιπτώσει δεν θα σε γράψουν γι' αυτό... )
Τώρα μιλάς ειλικρινά. Αλήθεια, αν τελικά ο έμπορος σου εξηγήσει ότι δεν είναι νόμιμα γιατί ενοχλούν στον δρόμο (σε βαθμό που να μην μπορούν να πάρουν έγκριση τύπου σε Ευρώπη και Αμερική για χρήση σε δημόσιους δρόμους), αλλά οι πιθανότητες να σε γράψουν για αυτά είναι μηδενικές, τι θα κάνεις;
-
Καταρχήν δεν ξέρω γιατί θεωρούμε δεδομένο ότι τα ξένον είναι παράνομα ή πιθανόν να είναι παράνομα. Γιατί σε κάποιον που αλλάζει π.χ. αναρτήσεις,ζαντολάστιχα,δίσκους,σασμάν,εξάτμιση,λάμπες,κλπ με άλλα μη εργοστασιακά,δεν του κάνουμε την ίδια ερώτηση;
Απαντώντας πάντως στην ερώτησή σου θα κάνω ό,τι και με τα φιμέ στο προηγούμενο αμάξι μου.Θα τα βάλω... -
konv
Στην Ιασονίδου είναι η audiosound αν θυμαμαι καλα. Μιχάλης λέγεται. Όπως ανεβαίνεις από Εγνατία αριστερά. Δεν ξέρω αν κάνει τέτοιες τοποθετήσεις αλλά όταν πριν από χρόνια είχα βάλει συναγερμό μου είχε κάνει αντύπωση η δουλειά του
-
Ξέρω ποιον λες, είναι φιλαράκι από παλιά. Δεν μπορώ να πω κάνει καλή δουλειά αλλά θέλω καλύτερη.
-
Φώτα Xenon...