-
ΕΧΕΙΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΣΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ
(ΘΑ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙΣ)ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΛΕΝΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ.ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!!!!!!!!!!! -
Ο χρήστης The_Dude έγραψε:
lipon, to lastixo pou elega ine to Good Year Eagle F1 GS-D2
dinei apo 40-65% kaliteri prosfysh apo ena opoiodhpote allo lastixo...to 8ema ine to ekshs, ti mege8os ine oi zantes oi 17' tou RS akrivws (egw exw tis 16' kai mallon 8a tis allaksw gia tis 17') giati to lastixo afto vgeni mono 235/40ZR17 gia 17' zantes... pou ine kaaaapws fardy
Φίλε the Dude καλωσόρισες !!! Σε βλέπω ιδιαίτερα ... αγριεμένο, αλλά χρειάζεται και λίγη υπομονή! Κατ' αρχήν στο θέμα τετρακίνηση με κάλυψε ο φιλος SKUDRS! Ξέχνα το, δεν μετατρέπεται το RS να γίνει με Haldex όπως το 4Χ4... Μετατροπές 2WD σε 4WD αλλά με την κανονική τετρακίνηση με 3 διαφορικά κάνει στη Γερμανία η εταιρεία που λέγεται X-Trac (γνωστή και γιά τα διαφορικά και συστήματα μετάδοσης...). Η μετατροπή ενός 2WD σε 4WD είναι η πιό ακραία μετατροπή που μπορεί να κάνει κανείς. Αλλάζουν διαφορικά, άξονες, αναρτήσεις, κλπ. Και η X-trac κρατάει το αυτοκίνητο γιά 4-6 εβδομάδες και το κόστος ανέρχεται στα 3-4 εκατ. δρχ., ... πράγμα λίγο ασύμφορο ... Αν κανείς θέλει τετρακίνητο παίρνει τετρακίνητο εξ' αρχής και ξεμπερδεύει.
Τώρα γιά τα λάστιχα που λές, μου κάνει εντύπωση που το Goodyear Eagle F1 δεν βγαίνει σε 225/45/R17. Νομίζω ότι έίχα διαβάσει συγκριτικό test ελαστικών υψηλών επιδόσεων στο 1ο τεύχος του ελληνικού περιοδικού EVO στη διάσταση αυτή και είχε το Goodyear Eagle F1 GS3 ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Πάντως θα έλεγα να αποφύγεις διάσταση 235/40/17' γιατί το αυτοκίνητο θα χάσει πολύ λόγω φαρδιού πέλματος και επίσης η εργοστασιακή διαμετρος τροχού από 63.19 cm που είσαι τώρα πηγαίνει στα 61.98 cm, που σημαίνει λιγότερο καλή συνεργασία με την ανάρτηση. Αρα λοιπόν γιά να είσαι όσο πιό κοντά γίνεται στην τωρινή σου διάμετρο τροχού είναι μάλλον μονόδρομος να πάς σε 225/45/R17 (ή 225/40/R18 πιό extreme). Γιά τύπο ελαστικού προσωπικά, αν και η τελική επιλογή είναι καθαρά δική σου, θα πρότεινα Bridgestone Potenza S03 (Pole Position) ή Michelin Pilot Sport. Πάντως και τα S03 που φοράω στη διάσταση 205/55/R16 σπινάρουν σχετικά λιγότερο...
Αυτά και ψυχραιμία
-
ΕΓΩ ΦΙΛΕ CKOSM ΑΥΡΙΟ ΚΑΤΑΠΑΣΑΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΒΑΖΩ ΖΑΝΤΑ 178 ΚΑΙ ΛΑΣΤΙΧΟ DUNLOP S9000(ΑΝ ΘΥΜΑΜΕ ΚΑΛΑ)225/45.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!!!!ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΗΜΕΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΖΑΝΤΑΣ(17 ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΤΣΙ?
-
ckosm, πριν, εκανα τυπογραφικο λαθος, τωρα το ειδα. Τα λαστιχα ειναι 235/45/R17 οχι 40, οωτε η διαμετρος του τροχου παραμενει η ιδια. Δυστυχως, τα Εagle F1 αυτα δε βγαινουν σε 225 οταν ειναι σε 17' με 45...
Τελος, δε θελω να αλλαξω απο good year γιατι το συγκεκριμενο λαστιχο εχει παρει οτι βραβειο υπαρχει και θεωρειται το καλυτερο αυτη τη στιγμη.
Το μονο για το οποιο δεν ειμαι σιγουροσ ειναι αν μπενει το 235 στη ζαντα την 17' της skoda
-
Ο χρήστης gas-ion έγραψε:
ΕΓΩ ΦΙΛΕ CKOSM ΑΥΡΙΟ ΚΑΤΑΠΑΣΑΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΒΑΖΩ ΖΑΝΤΑ 178 ΚΑΙ ΛΑΣΤΙΧΟ DUNLOP S9000(ΑΝ ΘΥΜΑΜΕ ΚΑΛΑ)225/45.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!!!!ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΗΜΕΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΖΑΝΤΑΣ(17 ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΤΣΙ?Oχι! Δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα...
Ξέρεις ή μπορείς να ρωτήσεις να μάθεις αν με αυτές τις ζάντες (τι offset έχουν παίζει ρόλο) μπαίνουν αργότερα αν θέλει κανείς φρένα Brembo με μπροστινούς δίσκους 323mm και τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo (χωρίς πατέντες εννοείται τού τύπου αποστάτες των τροχών) ή χρειάζονται τροχοί 18' ???
Καλοφόρετοι οι νέοι σου τροχοί ...
-
ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΡΙΟ(ΝΟΜΙΖΩ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ OFFSET ΕΙΝΑΙ 5/100)ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΦΟΤΟ ΣΤΟ FORUM?THANKS
-
AAAA NA MHN ΞΕΧΑΣΩ,ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΖΑΝΤΑΣ ΑΝ ΘΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ 17*8 ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΔΙΑΟΛΑΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΝΕΤΑΙ ΤΟ 8.
-
ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΡΙΟ(ΝΟΜΙΖΩ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ OFFSET ΕΙΝΑΙ 5/100)THANKSαυτο που λες ειναι το καρε και οχι το οφσετ
-
o.k το οφσετ μας πιο ειναι γνωριζεις?(OCTAVIA RS)
-
ΕΧΕΙΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΣΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ
(ΘΑ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙΣ)ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΛΕΝΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ.ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!!!!!!!!!!!Τί έχεις κάνει από ανάρτηση gas-ion?
Πιό πάνω είπες για αεροτομή που πήρες από Πειραιά. Υπάρχει κάποιο μαγαζί με αξεσουάρ (milotech ?) για Octavia εκεί;
-
ΑΠΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ,ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ ΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ(17*8 --225/45 ).ΤΗΝ ΑΕΡΟΤΟΜΗ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ(ΟΧΙ MILOTECH)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΜΑ(ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΟΣ,ΜΕ ΜΙΚΡΟΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΕΠΕΣΘΗΤΕΣ-ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ)ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΗΚΟΤΕΡΟ Η ΤΙΜΗ ,250 EURO ΑΥΤΗ ΒΑΜΕΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΙΜΕΝΗ ΕΝΩ ΑΠΟ VIAMAR 420 EURO.170 EURO ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ.ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΦΤΗΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ(ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ) ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΚΑΛΗ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ VIAMAR.
-
Gas,
Ποιά ζάντα έβαλες?
Πάντως η τιμή (250Ευρώ) μαζί με βάψιμο είναι super.
Η Viamar την δίνει 250 χωρίς βάψιμο.
Η Milotec (S&M Bros Θεσσαλονίκη) την δίνουν κοντά στα 450.
Βέβαια είναι μονοκόματη και όχι διαιρετή (οπως οι άλλες) και συνοδεύεται (στο πακέτο) με ενισχυμένα αμορτισέρ πορτμπαγκαζ (έτσι μου είπαν). Δίνουν εγγύηση σκέβρωσης, κλπ.
Η αίσθησή μου έιναι ότι σίγουρα τα Milotec είναι πιό ποιοτικά προϊόντα (προσωπική εμπειρία) αλλά το κόστος που τα δίνει ο S&M Bross είναι μεγάλο.. -
Η ΜΑΡΚΑ ΤΗΣ ΖΑΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ AVALINI DESIGN ΚΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ TURBO SILVER(5 HOLE) H ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.Η ΑΕΡΟΤΟΜΗ ΜΟΝΟΚΟΜΑΤΗ Η ΔΙΕΡΟΥΜΕΝΗ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ 200 EUROPOULA ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΩ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΧΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ.ΜΠΟΡΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΠΟΡΤΠΑΓΚΑΖ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ.
ANΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΖΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΠΕΣhttp://www.topgear.com ΚΑΙ ΒΡΕΣ AVALINI DESIGN,TA LEME.
-
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΕΥΘΗΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ
https://www.topgear.co.uk/acatalog/Avalini_Wheels.html
ΚΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ TURBO CHROME.ΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ
-
Ωραία δεκάκτινη....
Πόσο πήγε? σκέτη?
Με τα λάστιχα? -
ΖΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΣΤΙΧΑ DUNLOP SP 9000 1700 ΕΥΡΟ........
-
ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΦΟΤΟ ΕΔΩ?
-
ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΦΟΤΟ ΕΔΩ?Φωτογραφίες μπορείς να ανεβάσεις εδώ αφου πρώτα τις έχεις ανεβάσει στο δίκτυο, σε κάποια διεύθυνση:
![](http://www.διεύθυνσηπουβρίσκεταιηφωτογραφία.gr/φωτογραφία.jpg)
Κάνε quote στο μήνυμα αυτό για δεις πως φαίνεται η παρακάτω φωτογραφία:
Ελπίζω να βοήθησα
-
παιδια, οπως εω πει και σε προηγουμενο post εχω ενα οψταωια RS Abt, με τουσ 210 ιππου και μπρος κινηση. Ενασ φιλος μου αγορασε το 1.8 4Χ4 και μου προτεινε ανταλαγη και επειδη το δικο μου ειναι λιγο πιο καινουριο και 1.000 ευρω στο χερι.
Τι λετε, να το αλλαξω, και να κανω εξωτερικη μετατροπη να το κανω ιδιο με το RS και λογω της τετρακινησης να μπορω να το φτιαξω καλα και να το στειλω mtm, να το παει 290 ιππους, η να κρατησω το δικο μου και να βαλω καμια αναρτηση και τα good year ta eagle f1 και να το παω καμια 250αρα αλογα με αλλαγη εξαγωγης και εγκεφαλο??
PLZ πιτε μου απψεις γιατι πρεπει να αποφασισω εντος της βδομαδας!
ευχαριστω εκ των προτερων
-
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΕΥΘΗΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙhttps://www.topgear.co.uk/acatalog/Avalini_Wheels.html
ΚΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ TURBO CHROME.ΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ
Mπράβο γιά την επιλογή σου ... Πολύ ωραία ζάντα, ... και μου αρέσουν πολύ οι 10-άκτινες με λεπτές όμως ακτίνες. Τελικά έμαθες γιά το offset που έχουν οι 17'Χ8 ??? Πρόσεξε, όχι το καρέ ... (πλάκα κάνω...).
Εχεις μήπως υπ' όψη σου ή ξέρει κανείς άλλως σε αυτή τη διάσταση πόσο κοστίζουν οι ΟΖ Superleggera (17X8) ???
Skoda OCTAVIA 1.8T part II