Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τα άλλα, ήταν ΟΛΑ ατμοσφαιρικά και ΟΛΑ μικρότερης ιπποδύναμης και ΟΛΑ είχαν να κινήσουν λιγότερα κιλά. Τι άλλο έπρεπε να συμβαίνει για να κάψει αρκετά περισσότερο το 207;
σύγκρινα καταναλώσεις GTI-Type R 200 ίππων με 207 GT 150 ίππων. Από τη στιγμή που φαίνεται ότι κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα, ή κάποιο καίει ΠΟΛΥ -GT- ή τ' άλλα δύο καίνε ΛΙΓΟ -από τη στιγμή που βγάζουν +33% περισσότερα άλογα. Δεν είναι ατμοσφαιρικό το GTI
Νομίζω ότι το να συγκρίνεις καταναλώσεις αυτοκινήτων με στοιχεία από διαφορετικές μέρες (π.χ. το ένα πίστα χειμώνα, το άλλο μέση κατανάλωση καλοκαίρι) είναι κομματάκι δύσκολο.
Τα 12αρια και εγώ τα θυμάμαι, αλλά δεν ξέρω αν ανταποκρίνονται σε αντίστοιχη οδήγηση ή συνθήκες με τη μέτρηση του 207.
Αυτά ισχύουν πάντα, αλλά τα στοιχεία των αυτοκινήτων μάλλον μας υποδεικνύουν ότι κάτι περίεργο παίζει με τη μέτρηση...βάρος, ιπποδύναμη, χωρητικότητα κινητήρα κλπ.
Govus
Και καλά κάνεις, απλώς να έχεις υπόψη σου ότι τα 'κατασκευαστικά' νούμερα είναι εφικτά. Απλά οι συνθήκες που τα επιτυγχάνεις, είναι πολύ συγκεκριμένες και πολύ ευνοϊκές. Αυτό το λέω για να μην θεωρούνται ψεύτες συλλήβδην όσοι αναφέρουν εξωπραγματικά χαμηλά νούμερα...Δεν αναφέρομαι προσωπικά, απλά άδραξα την ευκαιρία, φίλε Govus!
Y.Γ. By the way, ανυπομονώ να σου ζυγίσουν το Clio σε κάνα ιδιωτικό ΚΤΕΟ γιατί αυτά τα 1160 με σπρώχνουν να σε ρωτήσω μήπως έβγαλε η Leopard κάνα νέο μοντέλο!!!