-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Το πάντα είναι άσχετο με το getz;
Όχι, αλλά όταν κάποιος ΡΩΤΑΕΙ 'ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ Η ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ'
είναι τουλάχιστο ζήτημα ευγένειας να του πείς τα υπέρ των
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ και των ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΩΝ και όχι π.χ για τα μπρόκολα.Εδώ, όταν κάποιος τολμήσει να θέσει ζήτημα π.χ yaris ή boutaris?
του λέμε 'πάρε swift','εγώ θα προτιμούσα colt' κλπ, αναιρώντας
εντελώς το αρχικό σκεπτικό της ερώτησής του ανθρώπου.Αποκλείεις το ενδεχόμενο να μη γνωρίζει καν την ύπαρξη των 'μπρόκολων', και να σε ευχαριστήσει αν του τα υποδείξεις και τελικά επιλέξει εκείνα;
Εκτός αν η δική σου παρατήρηση πηγάζει από την προσωπική σου προτίμηση υπέρ των 'πορτοκαλιών', οπότε τίθεται ζήτημα μεροληψίας
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Το πάντα είναι άσχετο με το getz;
Όχι, αλλά όταν κάποιος ΡΩΤΑΕΙ 'ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ Η ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ'
είναι τουλάχιστο ζήτημα ευγένειας να του πείς τα υπέρ των
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ και των ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΩΝ και όχι π.χ για τα μπρόκολα.Εδώ, όταν κάποιος τολμήσει να θέσει ζήτημα π.χ yaris ή boutaris?
του λέμε 'πάρε swift','εγώ θα προτιμούσα colt' κλπ, αναιρώντας
εντελώς το αρχικό σκεπτικό της ερώτησής του ανθρώπου.Εφόσον ο φίλος ζητάει την άποψή μας για κάτι, σημαίνει ότι είναι ανοιχτός για συζήτηση. Αν δλδ υπάρχει το μπρόκολο που μπορεί να τον ικανοποιεί περισσότερο από πορτοκάλι, να μην το πούμε;
Η στοιχειώδης ευγένεια, αφού την επικαλείσαι, υποχρεώνει τους συνομιλητές να προτείνουν ΚΑΙ εναλλακτικές λύσεις οι οποίες μπορεί να είναι καλύτερες.
Έστω ότι κάποιος μας ρωτάει για το αν λέει να αγοράσει ένα νίβα με 15000 που κάνει η καινούρια έκδοσή του, για να πηγαίνει λίγο εκτός δρόμου. Τι θα του πούμε; Ναι χτύπα το εφόσον μας ρώτησες για το συγκεκριμένο;
-
Να πάρει Mazda 3 ή Focus I μεταχειρισμένο ή Peugeot Rallye επίσης μεταχειρισμένο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Η στοιχειώδης ευγένεια, αφού την επικαλείσαι, υποχρεώνει τους συνομιλητές να προτείνουν ΚΑΙ εναλλακτικές λύσεις οι οποίες μπορεί να είναι καλύτερες.Το ΚΑΙ εναλλακτικές λύσεις που γράφεις με κεφαλαία δεν το έκανε ΚΑΝΕΝΑΣ. Η στοιχειώδης ευγένεια λοιπόν (με δικούς σου ορισμούς) δεν τηρήθηκε. Και δεν κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, απλά βρίσκω αφορμή να πεισημάνω κάτι που έχω προσέξει και εγώ και κάποιες φορές ενοχλεί.
@νδρέας
-
Εδώ είναι το θέμα μαναβικής;;;
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Η στοιχειώδης ευγένεια, αφού την επικαλείσαι, υποχρεώνει τους συνομιλητές να προτείνουν ΚΑΙ εναλλακτικές λύσεις οι οποίες μπορεί να είναι καλύτερες.
Το ΚΑΙ εναλλακτικές λύσεις που γράφεις με κεφαλαία δεν το έκανε ΚΑΝΕΝΑΣ. Η στοιχειώδης ευγένεια λοιπόν (με δικούς σου ορισμούς) δεν τηρήθηκε. Και δεν κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, απλά βρίσκω αφορμή να πεισημάνω κάτι που έχω προσέξει και εγώ και κάποιες φορές ενοχλεί.
@νδρέας
Ο όρος χρησιμοποιήθηκε από άλλον χρήστη για πρώτη φορά.
Εγώ έχω πει εδώ και πολύ χρόνο πως ήταν πολύ σπαστικό που σε κάθε ευκαιρία προτεινόταν το gt. Οπότε μην ανησυχείς, ξέρω τι μου γίνεται.
Στην προκειμένη περίπτωση, δεν νομίζω πως έγινε κάτι τόσο τραγικό.
-
Φίλε, το GΤ το έχεις σκεφτεί; Πολλά άλογα παραπάνω, όχι πολύ μεγαλύτερο, ολοκληρωμένο αυτοκίνητο και δίνεις κάτι παραπάνω και το κάνεις 200 άλογα! Κατανάλωση σαν 1.200αρι (το Micra ενός κουμπάρου του κολλητού μου καίει παραπάνω - 16 λίτρα/100 χιλιόμετρα, βέβαια είναι η έκδοση με τον 3,5αρη του 350Ζ) και αξιοπιστία - δεν έχει σπάσει κανένα ούτε λάδι έχει κάψει. Άσε τα Getz και τα Picanto για τους άλλους...
Σοβαρά τώρα, εγώ μάλλον Picanto θα έπαιρνα, ως πιο 'εργαλείο πόλης'. Το Getz δεν νομίζω ότι έχει να προσφέρει πολλά παραπάνω για τα παραπάνω λεφτά (και ίσως μήκος) που θα χρεωθείς. Εξωτερικά επίσης μου αρέσει περισσότερο, και τώρα που το καλοσκέφτομαι, αν είναι να μιλήσουμε για 11.200 υπάρχουν και άλλα οχήματα που ίσως αξίζουν πιο πολύ τον έξτρα κόπο.
Αντίθετα, το Picanto μου ακούγεται πολύ ωραία λύση.
α) Πόσα θα ήθελες να διαθέσεις;
β) Μεταχειρισμένα απορρίπτονται;
γ) Ποιες ακριβώς είναι οι ανάγκες σου - ταξίδι, πόλη κλπ.;
δ) Πόσο σκοπεύεις να το κρατήσεις;
ε) Μπορείς να κάνεις υπομονή, να μαζέψεις κάτι παραπάνω και να πας για κάτι πιο 'προχωρημένο' ή η υπόθεση επείγει;
Αν απαντήσεις αυτά, ίσως μπορέσουμε να βοηθήσουμε με περισσότερη ακρίβεια!
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Αποκλείεις το ενδεχόμενο να μη γνωρίζει καν την ύπαρξη των 'μπρόκολων',
και να σε ευχαριστήσει αν του τα υποδείξεις και τελικά επιλέξει εκείνα;Αν του πείς **ΠΡΩΤΑ **την γνώμη σου για αυτά που ρωτάει, ιδίως αν είσαι κάτοχος
PICANTO ή GETZ, τότε ΜΕΤΑ πές του και για το μπρόκολο και γιατί να το προτιμήσει.Έχω ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΒΑΡΕΘΕΙ σε αυτό το forum, όταν κάποιος κάνει συγκεκριμένη
ερώτηση, να δέχεται 90% άσχετες απαντήσεις, στο όνομα μάλιστα της ... πολυφωνίαςΑν είδες το post παραπάνω
α) γράφω ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ
β) έχω το ένα αυτοκίνητο από αυτά που ζητάει
γ) και δεν του προτείνω να πάρει ΕΙΔΙΚΑ ένα από τα δύο.Μάλιστα του λέω πότε να μην προτιμήσει το picanto, αντίθετα με όσους
παρεμβαίνουν με 'τρίτα' μοντελάκια χωρίς να λένε τα κατά τους αλλά
μόνο τα υπέρ.O άνθρωπος ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ για αυτά που ζήτησε και
μετά να βγάλουμε πάνω του τα αποθημένα μας ή την προτίμηση
μας στο panda. -
Έβγαλε κανείς τα απωθημένα πάνω του; Πρόσεχε τι λες ρε συ.
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Έχω ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΒΑΡΕΘΕΙ σε αυτό το forum, όταν κάποιος κάνει συγκεκριμένη
ερώτηση, να δέχεται 90% άσχετες απαντήσεις, στο όνομα μάλιστα της ... πολυφωνίαςΆσχετη απάντηση θα ήταν αν κανείς του πρότεινε αντί για picanto να αγοράσει golf gti, αγαπητέ zardoz.
Κατά τα άλλα, θα σου συνιστούσα να ηρεμήσεις, αν δεν κάνω λάθος δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.
-
ρε παιδια μην μαλωνετε γιατι μετανιωνω για την ερωτηση που εκανα. το αυτοκινητο θα το οδηγαει κυριως η γυναικα μου της οποιας της αρεσουν κυριως αυτα τα δυο. ρωτησα κυριως κατοχους των δυο αν ειναι ικανοποιημενοι απο τα οχηματα τους. οχι πως δεν θελω να ακουσω και γνωμες φιλων που δεν εχουν καποιο απο τα δυο. δευτερο αμαξι μεγαλο υπαρχει αυτο θα ειναι για την πολη αντε και ταξιδι χαλκιδικη το καλοκαιρι
και δεν σκεφτομαι καποιο αλλο γιατι με γυναικες δυσκολα βγαζεις ακρη. προσπαθω να την πεισω για το νεο corsa η το fiesta και δεν ακουει τιποτα. αυτα. -
Έχεις πρόβλημα στο μήκος του αυτοκινήτου; Εννοώ θέλεις κάτι όσο το δυνατόν μικρότερο για ευκολότερο παρκάρισμα, ή θέλεις κάπως παραπάνω χώρους;
(οι καβγάδες είναι συχνοί, μην μασάς! θα το συνηθίσεις! )
-
η αληθεια ειναι οτι απο την ερωτηση αυτη εξαρτώνται πολλα. λιγοτερο μηκος παω ΚΙΑ περισσοτερους χωρους παω Hyundai. εχω την εντυπωση πως θα προτιμήσω τελικά το ΚΙΑ. αν χρειαστώ χωρους υπαρχει Mondeo S/W.
-
Picanto τότε για μένα, αν υπάρχει τέτοιο σπηλαιώδες back-ground!
Τρέξ'την σε αντιπροσωπείες να τα δει όλα τα μοντέλα, ποτέ δεν ξέρεις!
-
Παιδιά εγώ στην Αθήνα με το Getz το 4πορτο ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα στο να παρκάρω.Δε νομίζω ότι οι 10 παραπάνω πόντοι (ή όσο είναι η διαφορά τέλος πάντων με το ΚΙΑ) θα κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά.Έπειτα είναι κρίμα να μην έχεις τον παραπάνω χώρο όταν τον χρειαστείς.Π.χ. θες να πας με 2-3 φίλους για μπάνιο.Γιατί να περιορίζεσαι;Δεν αξίζει τον κόπο.
Έπειτα σκέψου σοβαρά το θέμα του κινητήρα.Ειδικά αν πάρεις το 1.1 (όποιο από τα δύο μοντέλα κιαν είναι) για εκτός πόλης θέλει πολύ προσοχή και ...υπομονή!!Ακόμη και μέσα στην πόλη σε παρατεταμένα ανηφορικά κομμάτια θα βγάζεις το πόδι έξω
Τώρα αν είναι οικονομικό το θέμα,ΟΚ πάσο -
σωστό αυτο για τον κινητηρα αλλα σκεψου και την διαφορα στα τελη, στα ασφαλιστρα κλπ. και στην τελικη στην θεσσαλονικη δεν εχει φοβερες ανηφορες εκτος αν μενεις ανω πολη ή εκτος πολης. νομιζω οτι το 1.1 ειναι οτι καλυτερο για μεσα στην πολη αλλα και για κοντινα ταξιδια. δεν ξερω αν γνωριζετε αλλα καλοκαιρι για να πας χαλκιδικη ειτε εχεις ferrari ειτε 1.1
παλι την ιδια ωρα κανεις. -
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Παιδιά εγώ στην Αθήνα με το Getz το 4πορτο ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα στο να
παρκάρω.Δε νομίζω ότι οι 10 παραπάνω πόντοι (ή όσο είναι η διαφορά τέλος πάντων
με το ΚΙΑ) θα κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά.Η διαφορά είναι 3.825 - 3.445 = 38 πόντοι !
Έπειτα είναι κρίμα να μην έχεις τον παραπάνω χώρο όταν τον χρειαστείς.
Π.χ. θες να πας με 2-3 φίλους για μπάνιο.Γιατί να περιορίζεσαι;Δεν αξίζει τον κόπο.Στο picanto οι κορεάτες άφησαν καλό χώρο πίσω για τους επιβάτες, και μάλιστα και
στο πλάτος επειδή το αυτοκίνητο είναι πλατύ (πλατύτερο από atos, panda, matiz και
ακριβώς 2 πόντους στενότερο από το Getz). Δυστυχώς όμως το έκαναν σε βάρος
του πορτ μπαγκάζ, μιλάμε το αυτοκίνητο ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΤΙΠΟΤΕ στο port μπαγκάζ.
Ευτυχώς εγώ σφήνωσα τρίγωνο/φαρμακείο/πυροσβεστήρα από κάτω στη ρεζέρβα
και το έχω κενό. 120lt είναι πολύ λίγα, αν πάς σουπερ μαρκετ πρέπει να
ρίξεις το ένα πίσω κάθισμα οποσδήποτε.Έπειτα σκέψου σοβαρά το θέμα του κινητήρα. Ειδικά αν πάρεις το 1.1
Εδώ έχεις δίκιο για το 1.1, με 4 ενήλικες ζορίζεται.
Πάντως ΜΑΚΡΥΑ από το τρικύλινδρο picanto 1.0. -
Εγώ σαν κάτοχος picanto θα σου προτίνω το ΚΙΑ είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Το έχω 2 χρόνια και έχω κάνει περίπου 30000 χλμ τα οποία έχω κάνει σε επαρχιακούς δρόμους. Το μόνο μελανό σημείο που του έχω βρεί είναι μερικές φορές η αδυναμία του κινητήρα σε κάποιες προσπεράσεις και σε ανηφόρες όταν είναι φορτωμένο! Καταλλά εχει πολλά θετικά ειδικά για τη πολη.
http://picantoclub.forumup.gr
Μια προσπάθεια για τους φίλους του Picanto
hyundai getz vs kia picanto? Πειτε μου την γνώμη σας