-
Ο χρήστης kostasy έγραψε:
Τελικά ποιός είναι ο ποιό αξιόπιστος μετρητής χειρός?Πιο αξιόπιστος είναι αυτός που μετράει σωστά για αρκετά χρόνια. Έχω ένα στρόγγυλο μεταλλικό (ακριβό) που μετά από μερικά χρόνια δείχνει 5-8 psi λιγότερο - άχρηστος. Αντίθετα ένα πολύ παλιότερο μεταλλικό 'στυλό' δείχνει εδώ και πολλά χρόνια τη πίεση τέλεια. Αν έχει μέσα λάστιχα και πλαστικά ο μετρητής δεν θα κρατήσει πολύ (θα δείχνει λάθος).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τελικά ποιός είναι ο ποιό αξιόπιστος μετρητής χειρός?
Πιο αξιόπιστος είναι αυτός που μετράει σωστά για αρκετά χρόνια. Έχω ένα στρόγγυλο μεταλλικό (ακριβό) που μετά από μερικά χρόνια δείχνει 5-8 psi λιγότερο - άχρηστος. Αντίθετα ένα πολύ παλιότερο **μεταλλικό 'στυλό' **δείχνει εδώ και πολλά χρόνια τη πίεση τέλεια. Αν έχει μέσα λάστιχα και πλαστικά ο μετρητής δεν θα κρατήσει πολύ (θα δείχνει λάθος).
Παλαιότερα βρίσκαμε εύκολα τέτοιου τύπου μετρητή πίεσης. Τώρα που πουλάνε γνωρίζεις;
-
Δεν έχω δει εδώ και πολλά χρόνια. Κρίμα γιατί είναι απλοί και έχουν ένα ελατήριο που δεν 'γερνάει' όπως τα πλαστικά στους άλλους δείκτες.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Θεσσαλονίκη, 26ης Οκτωβρίου.Όπως φεύγεις από Δικαστήρια για ΦΙΞ το πρώτο, ήταν Shell τώρα είναι κάτι άλλο (μπλε) αλλά το γκατζετάκι σταθερό - το έχει χρόνια.
Αν δεν κάνω λάθος έχει μετανομαστεί σε ΕΛΙΝ η JETOIL
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Αντίθετα ένα πολύ παλιότερο **μεταλλικό 'στυλό' **δείχνει εδώ και πολλά χρόνια τη πίεση τέλεια.
Παλαιότερα βρίσκαμε εύκολα τέτοιου τύπου μετρητή πίεσης. Τώρα που πουλάνε γνωρίζεις;
Για όποιον ενδιαφέρεται για το παραπάνω θα το βρει σε ποδηλατάδικα.Είναι πάναπλο, ακριβές και φτηνό(γύρω στα 7 ευρώ).Εγώ το πήρα για την κούρσα, αλλά κάνει και για το αμάξι.
-
Ο χρήστης rallye έγραψε:
Αντίθετα ένα πολύ παλιότερο **μεταλλικό 'στυλό' **δείχνει εδώ και πολλά χρόνια τη πίεση τέλεια.
Για όποιον ενδιαφέρεται για το παραπάνω θα το βρει σε ποδηλατάδικα.Είναι πάναπλο, ακριβές και φτηνό(γύρω στα 7 ευρώ).Εγώ το πήρα για την κούρσα, αλλά κάνει και για το αμάξι.
Ευχαριστώ πολύ.
-
Δεν κάνει τίποτα!Αν δεν το βρεις, διότι ενδεχομένως να μην το έχουν όλοι, πες μου για να σου συστήσω κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα.
-
Έψαξα σήμερα στο κέντρο αλλά δε βρήκα.
Όλοι έλεγαν ότι είχαν τους τελείωσαν και δε θα ξαναφέρουν.
Καλά να μη πω το τι άκουσα και σε κάποιο υποκατάστημα αλυσίδας καταστημάτων με είδη αυτοκινήτου.
Οπότε rallye για ρίξε τη βοήθειά σου (Γιατί βαριέμαι να κατεβαίνω στη Καλλάρη ) . -
Έχεις pm.
-
Βαγγελη αυτο το εχεις τσεκαρει οτι δειχνει αξιοπρεπως?
-
Ρε συ Γιάννη η εντύπωση που έχω αποκομίσει συγκριτικά με άλλα είναι πως δείχνει με αρκετή ακρίβεια.
Βέβαια δεν έχω κάνει και επιστημονική εξέταση. -
Ρε συ αυτο λεω, πως εχεις καταλαβει πχ οτι αυτο δειχνει σωστα και τα αλλα οχι..?
Το εχεις συγκρινει με καποιο πχ λαστιχαδικου?Ποση διαφορα βλεπεις απο το ενα στο αλλο?
-
Mεγάλη ακρίβεια δεν έχει επειδή η κλίμακα είναι μικρή. Όμως επειδή είναι απλή κατασκευή, θα δείχνει το ίδιο καλά ακόμα και μετά από μερικά χρόνια στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης romilos έγραψε:
Ρε συ αυτο λεω, πως εχεις καταλαβει πχ οτι αυτο δειχνει σωστα και τα αλλα οχι..?
Το εχεις συγκρινει με καποιο πχ λαστιχαδικου?Ποση διαφορα βλεπεις απο το ενα στο αλλο?
Λιγάκι υπομονή τη Δευτέρα πάω για αγορά του 'στυλό' και αρχίζει η σύγκριση.
'Στυλο' vs ηλεκτρονικού πιεσόμετρου vs μετρητή πρατηρίου καυσίμων ('καλιμπραρισμένου προσφάτως).
Η δοκιμή αντοχής στο χρόνο θα είναι κάτι σαν δοκιμή μακρά διαρκείας οπότε υπομονή.
-
Ναι, Γιάννη το έχω διασταυρώσει με μηχάνημα από βουλκανιζατέρ... τώρα όμως μην με ρωτήσεις πως ξέρω ότι αυτό το μηχάνημα είναι σωστό
Για να μην μπερδευτούμε με τις λέξεις, όταν λέω ότι είναι ακριβές εννοώ πως δείχνει σωστά και όχι ότι η ένδειξή του προσδιορίζει και χιλιοστό του χιλιοστού (για τον λόγο που είπε ο leonp).
-
Καλα εννοειται, αλλωστε δεν ψαχνω ακριβεια 0,01 psi
Απλα εχω δει κατι τελειως τρελες αποκλισεις, της ταξης των 4 psi (kai πανω) οποτε λεω ....
(εγω εχω παρει ενα ψηφιακο απο ενα μαγαζι με αξεσουαρ.., ηταν απο τα ακριβα θυμαμαι και το ειχα συγκρινει με ενα που ηταν στα κεντρικα της pirelli αν δεν κανω λαθος και εχανε 1psi)
Τουλαχιστον ξερω που βρισκομαι
-
Ο χρήστης romilos έγραψε:
Τουλαχιστον ξερω που βρισκομαιΈτσι νόμιζα και γω με τον ωραίο μεταλλικό μετρητή (ρολόι) μέχρι που αποδείχθηκε ότι μετά από 6 μήνες έχανε 2-3 psi. Τώρα (3 χρόνια αργότερα) χάνει 6-8 psi και οδηγούσα καιρό με ξεφούσκωτα λάστιχα γιατί εμπιστευόμουνα το 'καλό' μετρητή μου. Δεν γράφει που είναι φτιαγμένος αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι κινέζικος και εσωτερικά έχει κακής ποιότητας πλαστικό/λάστιχο σωληνάκι που σκλήρυνε με το καιρό και ο μετρητής έχει γίνει επικίνδυνος.
Υπάρχουν ρολόγια που έχουν εξαιρετική ακρίβεια και αντοχή στο χρόνο αλλά με τη κινέζικη πλημμύρα είναι δύσκολο να τα βρεις. Από την άλλη τα 'στυλό' έχουν μεταλλικό ελατήριο και δύσκολα χάνουν την ακρίβειά τους (εκτός αν χρησιμοποιούν κινέζικα πλαστικά ελατήρια)
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τουλαχιστον ξερω που βρισκομαι
Έτσι νόμιζα και γω με τον ωραίο μεταλλικό μετρητή (ρολόι) μέχρι που αποδείχθηκε ότι μετά από 6 μήνες έχανε 2-3 psi. Τώρα (3 χρόνια αργότερα) χάνει 6-8 psi και οδηγούσα καιρό με ξεφούσκωτα λάστιχα γιατί εμπιστευόμουνα το 'καλό' μετρητή μου. Δεν γράφει που είναι φτιαγμένος αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι κινέζικος και εσωτερικά έχει κακής ποιότητας πλαστικό/λάστιχο σωληνάκι που σκλήρυνε με το καιρό και ο μετρητής έχει γίνει επικίνδυνος.
Υπάρχουν ρολόγια που έχουν εξαιρετική ακρίβεια και αντοχή στο χρόνο αλλά με τη κινέζικη πλημμύρα είναι δύσκολο να τα βρεις. Από την άλλη τα 'στυλό' έχουν μεταλλικό ελατήριο και δύσκολα χάνουν την ακρίβειά τους (εκτός αν χρησιμοποιούν κινέζικα πλαστικά ελατήρια)
Εμενα ειναι ψηφιακο ΛΕς να πεφτουν και αυτα με χρονο??
Λες να εχουν κινεζικα γραμματα? -
Οι ηλεκτρονικοί μετρητές έχουν εξαιρετική ακρίβεια.
(αρκεί να μην έχουν μικρές στρόγγυλες κινέζικες μπαταρίες)
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οι ηλεκτρονικοί μετρητές έχουν εξαιρετική ακρίβεια.
(αρκεί να μην έχουν μικρές στρόγγυλες κινέζικες μπαταρίες)
καλο!!
Αυτος που πηρα εχει ενδειξη σε psi , bar και κατι αλλο που δε θυμαμαι...
Να φανταστω οτι αυτοι δεν θελουν καλιμπραρισμα ε??(ετσι μου χε πει ο πωλητης, αν θυμαμαι καλα ειχε λιγο κατω απο 20ευρω.. )Το μονο που λιγο με χαλαει ειναι οτι η βαλβιδα σε σχεση με το κυριως οργανακι ειναι σε 90μοιρες γωνια οποτε σε μερικες ζαντες ειναι λιγο σπαστικο!
Θα το προτιμουσα να ειναι στην ιδια ευθεια!(ενταξει εχει μια προεκταση βαλβιδας αλλα βαριεμαι να την κουβαλαω )Δε θυμαμαι αν εχει ειπωθει...
Αν λεει πχ ο κατασκευαστης 32psi σε λαστιχο 175/60/14, μεχρι ποσο μπορουμε να το παμε ΑΦΟΒΑ!!??(εννοειται αφορτο...)
Πίεση αέρα στα ελαστικά