-
Θα περιοριστώ στο να δώσω στον κ. greo τα συγχαρητήριά μου για την πιστή εφαρμογή της συνταγής
Παραπληροφόρηση> Προπαγάνδα> (στα σκούρα) Προσωπική Επίθεση και Προσπάθεια Μείωσης του Συνομιλητή.Τυπική συμπεριφορά κομματικού οργάνου.
-
b_x προσωπικα παντως μιλωντας, εχω συνεχη συνεργασια με πολλους Μηχανολογους Μηχανικους οι οποιοι κανουν ερευνα στο ΑΠΘ και μαλιστα μιλαμε για μεγαλες ερευνητικες ομαδες με εντονη δραστηριοτητα.
Τωρα αν ειναι αξιολογη αυτη η ερευνα δεν ειμαι σε θεση να το κρινω, αλλα ουτε και συ φανταζομαι.YΓ Oui monsieur Pignon
-
Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω
Η δική μου ένσταση είναι ότι δεν μπορούμε να κατηγορούμε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ότι δεν θα μπορούν να κάνουν έρευνα,γιατί και τα δημόσια που μπορούν,δεν έχουν ξεπεράσει άλλα προβλήματα που τα ταλανίζουν.Και είναι βασικά προβλήματα κατ' εμέ.
Αν τα ιδιωτικά λοιπόν μου εγγυηθούν ότι θα έχουν λυμένα όλα τα ΒΑΣΙΚΑ προβλήματα των δημοσίων,τότε ναι,για μένα πάντα,ας μην ασχοληθούν και καθόλου με έρευνα.Ας γίνει όπως ξαναέγραψα κάπου και 'διαχωρισμός' αρμοδιοτήτων... -
Έρευνα (τουλάχιστον σε επίπεδο πολυτεχνικών σχολών) γίνεται και είναι ουσιαστική και συχνά πρωτοποριακή. Δεν μπορεί ( ; ) όμως να συνδεθεί και αξιοποιηθεί από το κράτος παρόλο που συχνά είναι όχι απλώς χρήσιμη, αλλά ζωτικής σημασίας (π.χ. οι πρόσφατες έρευνες για τα ρέματα στη Β. Ελλάδα και την Αττική που δε αξιοποιήθηκαν στο παραμικρό).
Το σύστημα υποβαθμίζεται πάντα από αυτόν που το ελέγχει και έχει τη διοίκηση. Το θέμα είναι αν όσοι συμμετέχουν σε αυτό βοηθούν με την πράξη τους στην υποβάθμιση (κι εδώ έχω τις αντιρρήσεις μου για παράδειγμα με τους καταληψίες).Τα 'βουλγαρικού τύπου πανεπιστήμια' -αν προκύψουν κάποια στιγμή- θα έρθουν να καλύψουν ανάγκες που τεχνιέντως δημιούργησαν οι κυβερνήσεις, αλλά που ταυτόχρονα αποτελούν αναμφίβολλες πραγματικότητες για πολλούς πολίτες (να δουν το παιδί τους με πτυχίο βρέξει-χιονίσει). Η ευθύνη βαραίνει τους πάντες...
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
...Τα 'βουλγαρικού τύπου πανεπιστήμια' - ...Συνεχίζεις να μας θεωρείς ανίκανους να στήσουμε ένα αξιοπρεπές ιδιωτικό πανεπιστήμιο, χωρίς να εξηγείς το λόγο.
Εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι αυτό είναι μιζέρια. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Τα 'βουλγαρικού τύπου πανεπιστήμια' - ...
Συνεχίζεις να μας θεωρείς ανίκανους να στήσουμε ένα αξιοπρεπές ιδιωτικό πανεπιστήμιο, χωρίς να εξηγείς το λόγο.
Εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι αυτό είναι μιζέρια.το οποιο θα εχει ως στοχο τους ευπορους αξιολογους μαθητες που δεν καταδεχονται το Μετσοβιο πχ και θελουν κατι καλυτερο????
-
Petros θεωρεις λαθος τα ιδιωτικα ΑΕΙ διοτι δεν θα εχουν de facto καλο επιπεδο σπουδων.
Που το στηριζεις αυτό???
Καθημερινα παρατηρουμε οτι οπου εμπλεκεται ο ιδιωτικος τομεας τα πραγματα πανε πολυ καλυτερα απο το μονοπωλιο του κρατους.
-
Συνεχίζεις να μας θεωρείς ανίκανους να στήσουμε ένα αξιοπρεπές ιδιωτικό πανεπιστήμιο, χωρίς να εξηγείς το λόγο.
Εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι αυτό είναι μιζέρια.Tι να σου απαντησει?
Αφου δεν υπαρχει ουτε ενας λογος να μην εχουμε ιδιωτικα πανεπιστημια...
Θυμιζω δε, οτι ηδη υπαρχουν ιδιωτικα: δημοτικα, γυμνασια, λυκεια και οχι μονο.
Μωρε μπραβο ενδιαφερον απο καποιους για να μην χασουν λεφτα -οι επιχειρηματιες- με τα απαραδεκτα ιδιωτικα που θα φτιαξουν...
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
το οποιο θα εχει ως στοχο τους ευπορους αξιολογους μαθητες που δεν καταδεχονται το Μετσοβιο πχ και θελουν κατι καλυτερο????Γιατί μόνον εύπορους; Όλους τους αξιόλογους!
Και γιατί όχι; -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Tι να σου απαντησει?Αφου δεν υπαρχει ουτε ενας λογος να μην εχουμε ιδιωτικα πανεπιστημια...
Θυμιζω δε, οτι ηδη υπαρχουν ιδιωτικα: δημοτικα, γυμνασια, λυκεια και οχι μονο.
Μωρε μπραβο ενδιαφερον απο καποιους για να μην χασουν λεφτα -οι επιχειρηματιες- με τα απαραδεκτα ιδιωτικα που θα φτιαξουν...
Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι τα ιδιωτικά πανεπιστημια θα έχουν ένα πολυ μεγαλος κόστος συντηρησης. Ακόμα και αν ξεφυτρωσουν σαν τα μανιτάρια, στο τέλος τα λιγότερα και καλυτερα θα επιβιώσουν δεδομενου του συγκεκριμενου αριθμου φοιτητων που υπάρχουν στην Ελλάδα..
-
Ililia τα έχω γράψει και ξαναματαγράψει.
Εν συντομία:- Απαγορευτικό κόστος για ιδιώτη
- Ανύπαρκτες υποδομές
- Ελεγχτικοί μηχανισμοί που δεν υφίστανται ούτε καν στα χαρτιά.
- Η μόνη ανάγκη που αναμένεται να καλύψουν είναι το 'θέλω πτυχίο' (τα προπτυχιακά υπερκαλύπτονται από τη δημόσια εκπαίδευση, εκεί που χωλαίνουμε είναι τα μεταπτυχιακά όπου και το κόστος εκτοξεύεται στα ύψη).
- Υπάρχουν ήδη ΑΔΕΙΕΣ σχολές (και όχι κατ' ανάγκη γιατί δεν τις προτιμούν οι υποψήφιοι φοιτητές)
Ίσως και απλώς βλέποντας τα υπαρκτότατα 'ιδιωτικά κολέγια' στη χώρα, το επίπεδό τους, τα χάλια των 'πτυχίων' τους και βέβαια το κυριότερο, ο εντελώς ΑΝΕΞΕΛΕΓΧΤΟΣ τρόπος που δουλεύουν.
Και δεν έχω φτάσει καν στο ιδεολογικό ζήτημα (προσωπική υπόθεση άλλωστε). Μιλώ με όρους -ελεύθερης- οικονομίας.
-
το οποιο θα εχει ως στοχο τους ευπορους αξιολογους μαθητες που δεν καταδεχονται το Μετσοβιο πχ και θελουν κατι καλυτερο????
Γιατί μόνον εύπορους; Όλους τους αξιόλογους!
Και γιατί όχι;οκ αν καποιος θελει κατι καλυτερο οκ,δε μπορω να του απαγορεψω να θελει κατι καλυτερο.(αφου δε προσπαθω να βελτιωσω το υπαρχον)
απλα να μη γινουν για να παιρνουν αυτους που δε μπορουν να μπουν σε καλες σχολες,αλλα αυτους που θελουν ακομα περισσοτερα.
γιατι αν ειναι τυπου κολεγιου που παει οποιος δε κατεφερε να μπει πουθενα ,τι να τα κανουμε?,θα ειναι αναγκαστικα πολυ χαμηλου επιπεδου
-
Το ιδανικό είναι να καταναλώνεις ως ιδιώτης, να ζεις εντός του καπιταλιστικού συστήματος, να γράφεις σε φόρουμ για καταναλωτικά αγαθά, να παίρνεις χρήματα από επιδοτήσεις ενός κακού καπιταλιστικού διεθνούς οργανισμού απαιτώντας ακόμα περισσότερα, να ζητάς περισσότερα προσωπικά κέρδη από το κρατικό χρήμα δηλαδή από τους φόρους και να βρίζεις το σύστημα βάσει του οποίου επιβιώνεις σε ένα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, την ώρα που εκείνοι που έζησαν το σύστημα που διαφημίζεις ως πανάκεια τρέχουν αλαφιασμένοι να ενταχθούν στο δικό σου.
Όλοι οι τομείς της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας που στηρίζονταν και στηρίζονται στο δημόσιο τομέα έχουν μείνει πίσω σε διεθνές επίπεδο. Οι ξένοι που έχουν προχωρήσει μπροστά και τους οποίους κοιτάζουμε με ζήλεια όταν ακούμε ότι 'η Ελλάδα είναι στη 10η, 12η...15η, τελευταία θέση της Ε.Ε.' είναι ηλίθιοι, εμείς είμαστε οι έξυπνοι που χαρακτηρίζουμε την προόδο συντήρηση και τη συντήρηση πρόοδο. -
Εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι αυτό είναι μιζέρια.M' αρεσει να βλεπω απλους ανθρωπους να βαζουν τον εαυτο τους διπλα στον Κοκκαλη και τη Γιαννα. Δε θελω να σε κατεβασω απο το συννεφακι σου αλλα δεν προκειται να στησετε τιποτα. Το μονο που μπορουμε να στησουμε ειναι ενα καλό δημοσιο ιδρυμα, γιατι το μονο που ειμαστε εμεις ειναι το ελληνικο κρατος και δημοσιο. Ολα τα αλλα ειναι καποιοι αλλοι που δεκαρα δε δινουν για εναν εμπορο απο τον Πυργο ή εναν υπαλληλο απο τη Θεσσσαλονικη
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Εν συντομία:
- Απαγορευτικό κόστος για ιδιώτη
- Ανύπαρκτες υποδομές
- Η μόνη ανάγκη που αναμένεται να καλύψουν είναι το 'θέλω πτυχίο' (τα προπτυχιακά υπερκαλύπτονται από τη δημόσια εκπαίδευση, εκεί που χωλαίνουμε είναι τα μεταπτυχιακά όπου και το κόστος εκτοξεύεται στα ύψη).
- Υπάρχουν ήδη ΑΔΕΙΕΣ σχολές (και όχι κατ' ανάγκη γιατί δεν τις προτιμούν οι υποψήφιοι φοιτητές)
Ίσως και απλώς βλέποντας τα υπαρκτότατα 'ιδιωτικά κολέγια' στη χώρα, το επίπεδό τους, τα χάλια των 'πτυχίων' τους και βέβαια το κυριότερο, ο εντελώς ΑΝΕΞΕΛΕΓΧΤΟΣ τρόπος που δουλεύουν.
Και δεν έχω φτάσει καν στο ιδεολογικό ζήτημα (προσωπική υπόθεση άλλωστε). Μιλώ με όρους -ελεύθερης- οικονομίας.
Για να μην μιλαμε με υποθεσεις ας δουμε τι γινεται σημερα στην ΑΣΟΕΕ.
-Εχει περιπου 18 διαφορετικα υψηλοτατου επιπεδου μεταπτυχικα.
-Εχουν νοικιασει ενα πολυοροφο κτηριο στην Ευελπιδων για υποδομες που πληρωνεται απο τα διδακτρα των μεταπτυχιακων.
-Μαθημα κανει η αφροκρεμα των καθηγητων του πανεπιστημιου, διοτι απλα πληρωνονται extra.
-Τα διδακτρα φθανουν τα 10,000ε για ολο τον κυκλο μαθηματων.
-Το καθε τμημα περνει 30-40 ατομα και οι αιτησεις ξεπερναν σε μερικα τμηματα τις 400 καθε χρονο.
-Τα κριτηρια εισαγωγης ειναι ιδιαιτερα αυστηρα.
-Τα κριτηρια λειτουργιας εινια επισης ιδιαιτερα αυστηρα, πχ αν κοπεις σε 2 μαθηματα σε ολη την διαρκεια του κυκλου σπουδων αυτοματη διαγραφη ως ανικανος αποφοιτησηςΠοια η διαφορα απο ενα ακρως ιδιωτικο ΑΕΙ?????
Το ξαναλεω , θα επρεπε να συζηταμε τον εκτελεστικο νομο (δλδ ελεγκτικους μηχανισμους. τροπους λειτουργιας...κα) και το πως θα υλοποιηθουν τα ιδιωτικα ΑΕΙ, και αντι αυτου ειμαστε ακομα στο** ΑΝ **θα πρεπει να γινουν.....δλδ 20 χρονια πισω ξανα.
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
το οποιο θα εχει ως στοχο τους **ευπορους αξιολογους **μαθητες που **δεν καταδεχονται **το Μετσοβιο πχ και θελουν κατι καλυτερο????Ηδη υπαρχει ενα παραδειγμα που το εδειξε και η τηλεοραση! (το ξαναεγραψα κατι σελιδες πιο πριν..) την προηγουμενη εβδομαδα στην εκπομπη ''Φακελοι'' του Παπαχελα!
Αν καποιος το ειδε καταλαβαινει τι λεω...ειχε συγκριση αναμεσα στην 1η επιτυχουσα Ιατρικης Θεσσαλονικης και στον 2ο επιτυχοντα...
Ο 2ος επιτυχων της Ιατρικης Θεσσαλονικης εγινε δεκτος στο Yale (αν θυμαμαι καλα) και φυσικα **εγραψε στα @@ του το ελληνικο παν/μιο **και πηγε Αμερικη αφου ειχε την ευκαιρια...!
Ας μην συζητησουμε τις διαφορες γιατι..Να ενας ευπορος λοιπον..που ΚΑΙ αξιολογος ειναι..ΚΑΙ **δεν καταδεχεται **να φοιτησει σε ελληνικο παν/μιο!
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
- Απαγορευτικό κόστος για ιδιώτη
- Ανύπαρκτες υποδομές
- Σου απάντησα ότι το κόστος ενός καλού ΤΕΙ είναι όσο το κόστος μισού τάνκερ. Ξέρεις πόσοι Έλληνες έχουν ολόκληρα τάνκερ;
- έως 5. είναι οι λόγοι που η Δημόσια εκπαίδευση είναι στην Ελλάδα εκεί που είναι.
Φοβάμαι ότι βλέπουμε μόνο το σήμερα. Καλούτσικα περνάμε, οπότε... Το μέλλον ΔΕΝ θα είναι έτσι κι εμείς οι πατεράδες της επόμενης γενιάς καλούμαστε να το προετοιμάσουμε για τα παιδιά μας.
-
Και καλά να πάει ο άριστος στο Yale...
Ποιος υποστηρίζει ότι το Yale θα 'έρθει Ελλάδα' (και γιατί); -
Ποιος υποστηρίζει ότι το Yale θα 'έρθει Ελλάδα' (και γιατί); -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ποιος υποστηρίζει ότι το Yale θα 'έρθει Ελλάδα' (και γιατί);Και γιατι ΟΧΙ?
Εσυ που το ξερεις το αν και το πως και το γιατι...?
Γιατι προτρεχουμε μονιμως...?Οπως ειπε και η Funis παραπανω..αν ειναι χαλι πολυ απλα...θα κλεισει!!!Δεν συμφερει κανεναν να διοικει κακης φημης ιδιωτικο παν/μιο...ουτε οι γονεις θα στελνουν εκει τα παιδια τους...ειναι πολυ απλο νομιζω...
Συμφερει τον επενδυτη του ιδιωτικου παν/μιου να εχει υψηλοτερο επιπεδο...
Καθηγητές στα σχολεία