-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Αν φτάνει ένας γονιός όσο δίκιο και να έχει -αν έχει- να παίρνει τον νόμο στα χέρια του, απέναντι σε ανήλικα παιδιά -οκ ορισμένα είναι τσογλάνια, αλλά είναι έφηβοι- τότε μάλλον η κοινωνία μας έχει πρόβλημα!Θεωρεις σωστο να κλεινουν σχολεια απο μια παρεα παιδιων με IQ=0?(συνολικο αθροισμα)
Τι εμπειριες εχουν αυτα τα παιδια για να καταλαβουν τι σημαινει να ''στηριξουν τον αγωνα τον καθηγητων'' κλπ κλπ?
Ακομα δεν βγηκαν απο το αυγο...εχουν αδιαλλακτη αποψη για ολα!Μαθανε και το σχολικο ασυλο...δεν ξερουν να απαντησουν τιποτε αλλο αμα τα ρωτησεις!
Αλλα οπως ειπε και ο ililias κατι σελιδες πιο πριν..υπαρχουν και γονεις!!
Ή μαλλον, υπαρχουν και γονεις?? -
Ρε παιδιά έλεος στο σχολείο σας για κατάληψη ψήφιζαν και άλλοι, μην μπλέκουμε τα ΑΕΙ ΤΕΙ τώρα. Δλδ αν έχει ψηφίσει το 51% κατάληψη, και εκείνη τη στιγμή είνα ιμέσα στο σχολείο 3 παιδιά πάει να πει ότι 3 παιδιά το κλέισανε?
Πραγματικά με στεναχωρεί να ακούω ότι ενήλικες, οι οποίοι είναι ΚΑΙ γονείς, ακούν βία σε ανήλικους........
-
Σχολικό άσυλο... ανιάτων;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Άσε που η εγκυρότητα των 'συνελεύσεων' είναι άλλη ιστορία... Στα πανεπιστήμια νομίζετε ότι ψηφίζουν στις γενικές συνελεύσεις ΜΟΝΟΝ φοιτητές;Τουλαχιστον εκει υπαρχουν ''υποτυπωδεις'' συνελευσεις!(λεμε τωρα...)
Στα σχολεια (οταν ημουν εγω τουλαχιστον στο συγκεκριμενο Λυκειο του αρθρου) δεν γινεται τιποτε τετοιο!
**Απλα κανονιζει μια παρεα να παει απο τις 6 το πρωι πριν πανε οι καθηγητες να ανοιξουν τα σχολεια, και κλεινει την πορτα με λουκετο..Αυτο!**Πολυ Δημοκρατικο!
-
Εμείς πάντως ψηφίζαμε, και δεν ψήφιζαν εξοσχολικοί!
Τώρα το κατα πόσο έχουν μυαλό.......στα 17 δεν έχουν και στα 18 έχουν για να ψηφίσουν?
-
Γίνονται συνελεύσεις, μην είμαστε ισοπεδωτικοί.
Μετά δια βοής [σκάσε ρε φλούφλη που θα πεις όχι] αποφασίζεται δημοκρατικά και τέλος κλείνονται τα ραντεβού στην πλατεία/παραλία/καφετέρια την επομένη.
Να τολμήσω να ρωτήσω αν οι καθηγητές δηλώνουν απεργοί στα σχολεία όπου γίνεται κατάληψη ή θα χαρακτηριστώ πολύ αφελής; -
Μάνο, το θέμα είναι ότι δεν έγινε τίποτα απ' όσα λέει η εφημερίδα! Κάποιοι γονείς μπήκαμε στο προαύλιο, οι περισσότεροι μιλούσαμε με τα παιδιά ενώ οι καθηγητές κοίταζαν από μακριά, ένας γονιός (αφού έφαγε κάτι κλοτσιές επειδή βοήθησε ένα άλλο να μπει στο κτήριο για ν' ανοίξει την κεντρική πόρτα) 'απώθησε' (δλδ έσπρωξε ) τον ... Ρονάλντο κι αυτό ήταν όλο!*
Φίλοι από τον Πύργο που διάβασαν άλλη τοπική εφημερίδα που είχε το θέμα πρωτοσέλιδο, μου τηλεφώνησαν να με ρωτήσουν τι έγινε - διάβασαν, λένε, για σοβαρά επεισόδια με τραυματισμούς και ξυλοδαρμούς!
Αυτά για το επίπεδο ενημέρωσης. Κατά τα λοιπά, από Δευτέρα οι καταλήψεις σταματάνε. Όσο ξαφνικά και αδικαιολόγητα άρχισαν...*Αν αυτό μπορεί να αξιολογηθεί, η μάνα του παιδιού τηλεφώνησε στο γονιό και τον παρακάλεσε να ζητήσει συγνώμη από το γιό της, επειδή ... έχει ψυχολογικό πρόβλημα!!!!!
-
Και μετά τρέχει η Ελευθεροτυπία, ομού μετά των υπολοίπων 'προοδευτικών δυνάμεων του τόπου', να σιγοντάρει τον 'αγώνα των μαθητών και των δασκάλων για ένα δημοκρατικό σχολείο'.
Ποιο δημοκρατικό ρε σεις; Μήπως εννοούν 'άνευ προϋποθέσεων'; Έχουμε φτάσει πια στην έσχατη ξεφτίλα. Στα πανεπιστήμια έχουν την αξίωση να περνάνε τα μαθήματα χωρίς να διαβάζουν, χωρίς να έχουν πατήσει ΠΟΤΕ σε μάθημα ή εργαστήριο, χωρίς να έχουν κάνει ούτε μία άσκηση - γιατί λένε 'υπάρχουν φτωχοί φοιτητές που δουλεύουν και δε μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα'. whatever.gif εντελώς. Στα σχολεία το ίδιο. Τα παιδιά σε πλήρη αφασία (φταίνε βεβαίως ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ οι γονείς που δεν ασχολούνται μαζί τους καθόλου και νομίζουν πως, επειδή τα σκάνε - σα μαλάκες - στους ιδιαιτερατζήδες, γίνεται και δουλειά), να μην έχουν την παραμικρή επαφή με το μάθημα. Καθηγητές που είτε χαχανίζουν για να περάσουν ευχάριστα με χαβαλέ ή, αηδιασμένοι απ'αυτήν την κατάσταση, λένε 'ε, όποιος θέλει, μ'αυτόν θα κάνω μάθημα'.
Οι 'αντιεξουσιαστές' από την άλλη με την... 'ανυπακοή'. Ωραίο πράγμα η ανυπακοή: τι θα λέγατε πλέον οι άλλοι μαθητές και οι καθηγητές, όσοι ΔΕΝ θέλουν πια αυτήν την ιστορία, να ΜΗΝ υπακούσουν σε όσους θέλουν να κλείσουν σχολεία και πανεπιστήμια; Αλλά ξέχασα... Δεν είναι αρκετά ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Πραγματικά με στεναχωρεί να ακούω ότι ενήλικες, οι οποίοι είναι ΚΑΙ γονείς, ακούν βία σε ανήλικους........
Δεν ειναι αναγκη να ασκησουν βια.Να παρει καθε γονιος το κανακαρη του σπιιτι φτανει.
Αλλα εδω αλλοι κανουν μηνυσεις στο καθηγητη γιατι μιλησε απρεπως στο παιδι και το γεμισε ψυχικα τραυματα.Ε ρε Παπανικολαου (Ο γυμνασιαρχης μου στο 10ο) .
Ενα 'Σκασμος' και 300 (;) νεολαιοι γινομασταν αγαλματα. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Ηλια στην αρχη πιστεψα οτι εσυ ησουν ο γονιος που μπουκαρησε. αλλα φευ ,διαψευστηκα.Εγώ έκοψα την αλυσίδα. Καλώς ή κακώς δεν ξέρω, αλλά η κοροϊδία από τα παιδιά (χάσαμε τα κλειδιά, το λουκέτο δεν ανοίγει, ...), η απάθεια των καθηγητών (εσείς να ανοίξετε την πόρτα, εμείς δεν μπορούμε) και η προτροπή των άλλων (ανοίξτε να μιλήσουμε), με όπλισαν με ... ψαλίδα. Η αλήθεια είναι ότι έτρεμα - όχι από φόβο...
Εδιτ
Τουλάχιστον αυτό το πέτυχα: Η κατάληψη συνεχίστηκε δίχως αλυσίδες κι όποιο παιδί ήθελε να μπει ή να βγει από το σχολείο το έκανε από την πόρτα κι όχι πηδώντας τα κάγκελα. Ένα αν είχε τσακιστεί, θα είχα τύψεις. Οι καθηγητές, πάλι, όχι...
-
Ποιο δημοκρατικό ρε σεις; Μήπως εννοούν 'άνευ προϋποθέσεων'; Έχουμε φτάσει πια στην έσχατη ξεφτίλα. Στα πανεπιστήμια έχουν την αξίωση να περνάνε τα μαθήματα χωρίς να διαβάζουν, χωρίς να έχουν πατήσει ΠΟΤΕ σε μάθημα ή εργαστήριο, χωρίς να έχουν κάνει ούτε μία άσκηση - γιατί λένε 'υπάρχουν φτωχοί φοιτητές που δουλεύουν και δε μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα'. whatever.gif εντελώς. Στα σχολεία το ίδιο. Τα παιδιά σε πλήρη αφασία (φταίνε βεβαίως ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ οι γονείς που δεν ασχολούνται μαζί τους καθόλου και νομίζουν πως, επειδή τα σκάνε - σα μαλάκες - στους ιδιαιτερατζήδες, γίνεται και δουλειά), να μην έχουν την παραμικρή επαφή με το μάθημα. Καθηγητές που είτε χαχανίζουν για να περάσουν ευχάριστα με χαβαλέ ή, αηδιασμένοι απ'αυτήν την κατάσταση, λένε 'ε, όποιος θέλει, μ'αυτόν θα κάνω μάθημα'.
Σαμπως πολυ συμφωνουμε κι εχω αρχισει να ανησυχω..!
-
Πρόκειται για τη νέα ΕΛΛΗΝΙΚΗ παιδαγωγική.
Όταν ο κανακάρης πει στα 4 'άντε μαμήσου', η περήφανη μαμά ανακράζει γελώντας 'Α το σκατό, χιχιχι'.
Όταν το πει στα 14 σε 50άρη, η περήφανη μαμά υπερθεματίζει απειλώντας με μηνύσεις έτσι και ο άλλος αντιδράσει όπως θα αντιδρούσε απέναντι σε έναν ενήλικο.Μετά μας φαίνεται περίεργο που η αλητοειδής συμπεριφορά και η παντελής έλλειψη ανθρώπινης ευγένειας έγινε χαρακτηριστικό μιας γενιάς. Έχει κανείς ιδέα του πως φέρονται οι αντίστοιχοι ξένοι ανήλικοι; Τους χαζεύετε καμιά φορά στις διακοπές ή κοιτάζετε μόνο τις ξέμπαρκες 20άρες; Τα περισσότερα δικά μας μόνο χέσιμο, φαΐ και χαρτζηλίκι, ευθύνη καμία με αποκλειστικούς υπεύθυνους τους γονείς.
-
Ηλία, λογικό είναι ο καθηγητής πλέον να αδιαφορεί. Έτσι και πάει να κάνει τη δουλειά του, θα πέσουν ΟΛΟΙ επάνω του να τον φάνε. Ε λοιπόν σου λέει παρατάτε με και κόψτε το λαιμό σας, εγώ σταυρό για κανέναν δε σηκώνω.
-
ililias
σπίτι και αύριο με τον δικηγόρο σου. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ililias
σπίτι και αύριο με τον δικηγόρο σου.Γελάς εσύ, αλλά εγώ στην επόμενη συνέλευση του συλλόγου γονέων θα είμαι εκεί, και θα κρατάω και την ψαλίδα.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Δεν ειναι αναγκη να ασκησουν βια.Να παρει καθε γονιος το κανακαρη του σπιιτι φτανει.
Αλλα εδω αλλοι κανουν μηνυσεις στο καθηγητη γιατι μιλησε απρεπως στο παιδι και το γεμισε ψυχικα τραυματα.Ε ρε Παπανικολαου (Ο γυμνασιαρχης μου στο 10ο) .
Ενα 'Σκασμος' και 300 (;) νεολαιοι γινομασταν αγαλματα.Δεν έχεις άδικο, να τα μαζέψουν, αν και τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι να τα μαζέψεις αλλά να τα έχεις μεγαλώσει με τέτοιο τρόπο ώστε να σέβονται 10 πράγματα, ούτε να κλωτσάς σα το γαιδούρι κάποιον μεγάλο μπορείς ούτε να βρίζεις. Το ότι οι γονείς δεν τα έκαναν αυτά, δικαιολούν κάποιον να πιάσει απο το λαιμό τον πιτσιρικά?Ακόμη και αν δεν ήταν απρόκλητη η κίνηση αυτή...!
Για το πως πρέπει να μιλάνει οι δάσκαλοι είναι άλλο θέμα, αν είναι να επαναφέρουμε τη βίτσα και το ξύλο. Εγώ πάντως έτσι και είχα παιδί κα ιτο ακουμπούσε δάσκαλος, θα του γαμούσα ότι είχε και δεν είχε, είμαι πολύ κατά της βίας, -ίσως γιατί ποτέ δεν έφαγα ξύλο απο τους δικούς μου, αν και αρκετές φορές ίσως να έπρεπε- απο που και ως που να ακουμπήσει ο άλλος το παιδί μου? Δεν υπάρχουν διαδικασίες? Ποινολόγιο, αποβολή κλπ? Πως δλδ απλώνεις το κουλό σου?
-
ratanplan, σου την πέφτουν κάμποσα 3τάκια κι ένα από αυτά σε πλακώνει στις κλωτσιές. Τι κάνεις;
Αν μιλάς για τη συγκεκριμένη περίπτωση, ο άνθρωπος δεν έπιασε το παιδί από το λαιμό, το έσπρωξε.
Το επικίνδυνο είναι ότι το πρόβλημα του γονιού (μην ακουμπήσει ο δάσκαλος το παιδί μου) το έχει, ο μαλάκας, περάσει και στο παιδί του. Το οποίο, όταν δεν γίνει αυτό που θέλει, όπως το θέλει κι όταν το θέλει, τα χάνει, βάζει τα κλάματα και φωνάζει κραδαίνοντας το κινητό 'εμένα η μαμά μου είναι δικηγόρος'...
Καταλαβαίνεις τι εννοώ;εδιτ
Ηλία, λογικό είναι ο καθηγητής πλέον να αδιαφορεί. Έτσι και πάει να κάνει τη δουλειά του, θα πέσουν ΟΛΟΙ επάνω του να τον φάνε. Ε λοιπόν σου λέει παρατάτε με και κόψτε το λαιμό σας, εγώ σταυρό για κανέναν δε σηκώνω.Μπα, δεν τον θεωρώ και τόσο αθώο, ξέρεις. Μάλλον η κατάσταση τον βολεύει. Που να το παλεύει τώρα ... να πρέπει να συγκρούεται και να εξηγεί ... άσε που έτσι δύσκολα θα γίνει διευθυντής...
Υπάρχουν και σωστοί, πάντως, και τα παιδιά τους αναγνωρίζουν! -
Ναι, σίγουρα βολεύει. Αλλά δεν είναι μόνον το διευθυντιλίκι κίνητρο για να τα γράψεις κανονικά. Είναι και ο πονοκέφαλος άμα κάτσεις να τα πάρεις στα σοβαρά. Και ναι, μπορείς ΚΑΙ γραμμένα να έχεις τα βλαμμένα που δεν θέλουν μάθημα ΚΑΙ σωστός να είσαι: κάνεις μάθημα με όσους θέλουν να κάνουν μάθημα και τους άλλους τους τιμωρείς όπως προβλέπει ο κανονισμός, χωρίς να δέχεσαι κουβέντα και διαπραγμάτευση. Αργότερα θα καταλάβουν ότι ήταν δική τους η βλακεία... Ίσως δηλαδή να το καταλάβουν.
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
skye επειδη εμεις καναμε-νε καταληψεις (χωρις λογο αν το διαπιστωσες) και μεγαλωσαμε και εχουμε εμπειριες ,εχουμε και δικαιωμα να συζητησουμε και να κραξουμε και και.....
εκει ξερεις βασιζεται ο πολιτισμος,τη γνωση που εχεις τη μεταφερεις στους επομενους ωστε να μη χρειαστει να ξαναρχισουν απτην αρχη,να μη ξανακανουν τα ιδια λαθηαυτα που αναφερεις βεβαια δε ξερω γιατι νομιζεις οτι ειναι ακραια μαλλον η συνηθισμενη περιπτωση ειναι
χωρις λογο;
συγνωμη.. ειχε βαση ο νομος αρσενη;
ρε παιδια.. μεταξυ μας τωρα ειμαστε..
η παιδεια ειναι μπουρδελο.
μπαινει ο καθε μαλακας, γαμαει, αφηνει τους σπορους του για να μεινει στην ιστορια ως μεταρυθμιστης (;) και φευγει.δε ξερω αν ειχε βαση...... ξερω οτι ηταν καλυτερα που εγραψα 9 μαθηματα αντι για 4 ή 6 και αυτο μου αρκει.
εισαι ο πρωτος που μου το λεει αυτο
και γιατι ηταν καλυτερα;
σε ποια χωρα γραφουν 9 μαθηματα;
και αφου ηταν τοσο καλος γιατι αλλαξε παλι;
και αυτος τωρα που ξανα-αλλαξε ειναι και αυτος καλυτερος; -
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
επισης InsaneDriver πρεπει να εισαι κανας παππους 70 χρονων για να τα λες αυτα...πραγματικα που ζεις για να νομιζεις οτι η καταληψη ειναι θεμα μαγκιας.....και νταξει για να ξερεις και μονο στις καταληψεις γινονται οργια τα οποια καθοδηγουνται απο τους 'μαγκες' που κανουν την καταληψη και απεξω ειναι 270 αγανακτισμενα παιδια που ξυπνησανε γεματα λαχταρα και ενεργεια για αλλη μια μερα στο σχολειο γεματη γνωση που βγαζουνε τα σταυρουδακια τους και σκορδα και φωναζουν 'οχι στο προγαμιαο σεξ'!
Kαι εσύ με ανακάλυψες...Είμαι 75 ετών, είχα πάει σχολείο μαζί με τον Καραϊσκάκη και τον Κολωκοτρώνη...
Θα δεις μόλις φτάσεις και γίνεις φοιτητής πόσο διαφορετικά θα τα βλέπεις όλα αυτά...πως σε χρησιμοποιούσαν και πότε έκανες κατάληψη για συγκεκριμένα αιτήματα και πότε απλά για χαβαλέ και επειδή είναι trendy.
ο ζασταβα δεν ειναι μικρο παιδι.. ειναι ενηλικας
οχι οτι αφορα κανεναν σας αυτο, αλλα μην του μιλας σα να ειναι το μικρο παιδι που το παρασυρανε οι κακοι καθηγητες να κλεισει το σχολειο
εχει γνωση του τι κανει
Καθηγητές στα σχολεία