-
Εγω παλι διαφωνω. Καλως τους πληρωνουν (γιατι ειδικα αν παιζει μετακινηση τα εξοδα ειναι αρκετα, χανουν μερες δουλειας που θα μπορουσαν να αξιοποιησουν αλλου, αναλαμβανουν πολυ σοβαρη ευθυνη κλπ.), οσο τους πληρωνουν.
Ο 'εθελοντισμος' πεθανε (και καλα εκανε) τη μερα που πηραμε τους Ολυμπιακους. Αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Asimov
κατά τη γνώμη μου δεν δικαιολογούνται οι συγκεκριμένες 'αποζημιώσεις' πέραν των προσωπικών ημερήσιων εξόδων και μιας λογικότερης αμοιβής.
Οι δικ. αντιπρόσωποι καλούνται στη συγκεκριμένη διαδικασία επειδή είναι νομικοί και συνήθως δικηγόροι, συμβ/φοι κλπ, δηλαδή άτομα που εργάζονται κάνοντας χρήση μιας άδειας που δίνεται από το κράτος. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι καθήκον τους να προσφέρουν αφιλοκερδώς (δηλ. χωρίς επιπλέον κέρδος πέραν της αποζημίωσης) τις ικανότητές τους στη σημαντικότερη λειτουργία της δημοκρατίας. Αλλά αυτά ίσως είναι πολύ ενοχλητικά ν' ακούγονται.Δεν διαφωνώ σε γενικές γραμμές...Έχεις σκεφτεί όμως τι θα γινόταν από δικαιολογητικά εξαίρεσης αν οι Δ.Α. δεν έμεναν ευχαριστημένοι από την αμοιβή? (χαρτιά γιατρών, νοσοκομείων, εξωτερικό-συνέδρια -δουλειές, οικογενειακά προβλημάτα και ό,τι άλλο φανταστείς)...Επί της ουσίας δεν θα μπορούσες ποτέ να υποχρεώσεις τον απαραίτητο αριθμό και παρά πολλοί, εύκολα μάλιστα, θα ξέφευγαν (η γαστρεντερίτιδα θα πήγαινε σύννεφο τη μέρα των εκλογών και την προηγούμενη )...
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
52 σελιδες να διαβασω δεν παιζει, χαρα στην υπομονη σαςκαμια εικοσαρια προς το τελος ειναι το ζουμι
-
delete double post
-
Είπαμε: αποζημίωση. Αν μετακινηθείς εκτός, ας πάρεις 100 ευρώ συν έξοδα για χιλιομετρική απόσταση συν έξοδα ξενοδοχείου που να αποδεικνύονται με τον προσήκοντα τρόπο. Όχι 1000 ενώ μένεις Γλυφάδα και πηγαίνεις στο Βύρωνα.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
52 σελιδες να διαβασω δεν παιζει, χαρα στην υπομονη σας
καμια εικοσαρια προς το τελος ειναι το ζουμι
Παλι δε με πειθεις
-
Καποια οδοιπορικα κατα περιπτωση ηταν αρκετα και οχι ενα χιλιαρικακι ανεξαιρετος.
Αλλα ειναι και αυτο στην λογικη της 'συντεχνειας' των δικηγορων που υποστηριζονται απο τους κατα πλειοψηφια βουλευτες δικηγορους και προωθουν τα αιτηματα τους.
Δεν θυμαστε οταν το ΥΠΕΧΩΔΕ πηγε να περασει τροπολογια ωστε να μην απαιτειται δικηγορος για αγορα πρωτης κατοικιας ως ,νομιζω, 150,000 αξιας και τους την πεσαν και την πηραν πισω νυχτα.
Τζαμπα να χασουμε το χρημα........
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είπαμε: αποζημίωση. Αν μετακινηθείς εκτός, ας πάρεις 100 ευρώ συν έξοδα για χιλιομετρική απόσταση συν έξοδα ξενοδοχείου που να αποδεικνύονται με τον προσήκοντα τρόπο. Όχι 1000 ενώ μένεις Γλυφάδα και πηγαίνεις στο Βύρωνα.Δεν θα πάει ούτε το 1/4 των δικηγόρων για 100 ευρώ στην τσέπη 'κέρδος' για ένα Σ/Κ είτε στο Βύρωνα είτε στο Βόλο...Πολύ σου λέω 1/4...
Θα τους ψάχνεις με το ντουφέκι... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Είπαμε: αποζημίωση. Αν μετακινηθείς εκτός, ας πάρεις 100 ευρώ συν έξοδα για χιλιομετρική απόσταση συν έξοδα ξενοδοχείου που να αποδεικνύονται με τον προσήκοντα τρόπο. Όχι 1000 ενώ μένεις Γλυφάδα και πηγαίνεις στο Βύρωνα.
Δεν θα πάει ούτε το 1/4 των δικηγόρων για 100 ευρώ στην τσέπη 'κέρδος' για ένα Σ/Κ είτε στο Βύρωνα είτε στο Βόλο...Πολύ σου λέω 1/4...
Θα τους ψάχνεις με το ντουφέκι...Εμ αυτο ειναι το θεμα ....και δικιο εχεις . Αλλα οχι απο την αλλη καποιοι να υποστηριζουν οτι για τους υπολοιπους ειναι υποχρεωση και πρεπει να πανε τρεχοντας και χωρις να παρουν φραγκο....ας δωσουν απο 100-200 ευρω να γινει λαικο προσκυνημα.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Καποια οδοιπορικα κατα περιπτωση ηταν αρκετα και οχι ενα χιλιαρικακι ανεξαιρετος.Αυτο οπως νομιζω καταλαβαινεις δεν ειναι εφικτο, η αποζημιωση δεν μπορει, ρεαλιστικα, να βγαινει ανα περιπτωση.
Εξαλλου ξαναλεω απο τη στιγμη που το κρατος αποφασιζει να πληρωσει εργασια ειναι υποχρεωμενο να το κανει με το νομιμο τιμημα.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Δεν θα πάει ούτε το 1/4 των δικηγόρων για 100 ευρώ στην τσέπη 'κέρδος' για ένα Σ/Κ είτε στο Βύρωνα είτε στο Βόλο...Πολύ σου λέω 1/4...
Θα τους ψάχνεις με το ντουφέκι...Εμ αυτο ειναι το θεμα ....και δικιο εχεις . Αλλα οχι απο την αλλη καποιοι να υποστηριζουν οτι για τους υπολοιπους ειναι υποχρεωση και πρεπει να πανε τρεχοντας και χωρις να παρουν φραγκο....ας δωσουν απο 100-200 ευρω να γινει λαικο προσκυνημα.
Βεβαίως συμφωνώ 100% όπως είχα γράψει και πιο πάνω...Ας δώσουν όσο πιο πολλά γίνεται στην εφορευτική επιτροπή, από μένα αντίρρηση καμία
-
Καποια οδοιπορικα κατα περιπτωση ηταν αρκετα και οχι ενα χιλιαρικακι ανεξαιρετος.
Αυτο οπως νομιζω καταλαβαινεις δεν ειναι εφικτο, η αποζημιωση δεν μπορει, ρεαλιστικα, να βγαινει ανα περιπτωση.
Εξαλλου ξαναλεω απο τη στιγμη που το κρατος αποφασιζει να πληρωσει εργασια ειναι υποχρεωμενο να το κανει με το νομιμο τιμημα.
Μα γιατι ...τα οδοιπορικα ανα χιλιομετρο ειναι θεσμοθετημενα εδω και χρονια στο δημοσιο , που δυσκολευονται??
Στο δευτερο ΟΚ αρκει να ισχυσει για ολους τους συμμετεχοντας ....και οχι οι μισοι ετσι και οι αλλοι αλλιως.
-
Να μην ακούω για 'εθελοντισμούς' πάντως. Δεν είναι τέτοιο το θέμα, πας γιατί υποχρεούσαι.
Ώστε θα την κοπανήσουν οι νομικοί γιατί δεν είναι του γούστου τους η αποζημίωση; Να πάνε τότε δημόσιοι υπάλληλοι πολλοί εκ των οποίων και μπορούν και θέλουν, αλλά κανείς δεν τους καλεί (γιατί άραγε; ).
Επίσης ας κοπούν 300 ευρώ από τους δικαστικούς για να δοθούν σε γραμματείς και εφορευτική επιτροπή. Πολύ δίκαιο το βρίσκω αυτό.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Μα γιατι ...τα οδοιπορικα ανα χιλιομετρο ειναι θεσμοθετημενα εδω και χρονια στο δημοσιο , που δυσκολευονται??Τα οδοιπορικα ειναι μικροποσο μπροστα στην αμοιβη της υπερεργασιας. Σχετικα με το αν πρεπει να πληρωνονται τα μελη, δε θα διαφωνησω ειδικα αν το ποσο αφαιρουταν απο την επιχορηγηση των κομματων ας πουμε (τυχαιο παραδειγμα )
-
Ε, τοτε ολοι συμφωνουμε........... ολα καλα ολα ανθηρα.
-
Να επιμεινω?
χανουν μερες δουλειας που θα μπορουσαν να αξιοποιησουν αλλου, αναλαμβανουν πολυ σοβαρη ευθυνη
α) Για εναν ελευθερο επαγγελματια 2-3 μερες 'εκτος υπηρεσιας' μπορει να ειναι σοβαρο ζητημα (και απωλεια εσοδων)
β) Με βαση τη λογικη ορισμενων δημοσιευσεων οι αμοιβες θα επρεπε να βγαινουν με ανθρωποωρες και καμερες παρακολουθησης μην τυχον και ξεστρατισει κανεις. Ε λοιπον ΔΕΝ ειναι ετσι. Στις περισσοτερες των περιπτωσεων αμοιβεται καποιος για την ευθυνη που αναλαμβανει, τη σοβαροτητα της περιστασης κλπ. και τη σημασια του αποτελεσματος. Εξαλλου οποιος εχει κανει εκλογες, ξερει καλα, οτι πχ ακομα και η συνταξη των πρακτικων σε μεγαλους δημους ειναι ενα Α προβλημα.Τεσπα, εγω δικηγορος δεν ειμαι (αν κι εχω κανει εκλογες) κι ουτε κερδιζω κατι, αλλα γενικα το νεοελληνικο στυλακι 'γιατι αυτος/αυτοι κι οχι εμεις' μου τη δινει
-
Ναι βεβαια, αν μη τι αλλο. Ειναι η νεα εκφραση της δημοκρατιας αυτο, να αποφασιζω εγω για το ποιες ειναι οι υποχρεωσεις μου, ποιους νομους γουσταρω και τα λοιπα. Το βλεπεις παντου! Ας πουμε εχει απαγορευτικο να στριψεις δεξια που δε σε 'αντιπροσωπευει', στα τετοια σου, βγαζεις φλασακι, κανεις τη κυκλοφορια μπουρδελο και απλα στριβεις οταν μπορεσεις εν μεσω φασκελοβροχης. Εσυ χαρουμενος που εκανες τη δουλιτσα σου, η συνειδηση σου αναπαυμενη γιατι φταιει η τροχαια/ο δημαρχος/οι εξωγιηνοι/οτιδηποτε, το γεγονος οτι πηδηξες μερικους συνανθρωπους σου μια λεπτομερια.Και εσύ αποφασίζεις φίλε μου... Αλλιώς δε θα έβγαινες σε απεργία, όταν καταπατούνται κάποια δικαιώματά σου, για παράδειγμα. Ούτε θα ξεσηκωνόσουν να πας στον δήμαρχο, μαζί με συμπολίτες σου, επειδή έχει κολλητό στη γειτονιά και έφτιαξαν τους μονόδρομους όπως τον βόλευε (έχει τύχει στη γειτονια μου). Εκτός αν τα δημοκρατικά μου δικαιώματα περιορίζονται στην ψήφο μου και μόνο...
Πάντως ένα στενάκι 30 μέτρα που περνάνε 10 αυτοκίνητα την ημέρα το παραβιάζει όλη η γειτονιά σαν μονόδρομο, γιατί ξέρουμε τα κριτήρια της μονοδρόμησής του... Αν δεν το παραβιάσουμε, ο κύκλος που κάνουμε είναι 300 μέτρα...
-
Ναι βεβαια, αν μη τι αλλο. Ειναι η νεα εκφραση της δημοκρατιας αυτο, να αποφασιζω εγω για το ποιες ειναι οι υποχρεωσεις μου, ποιους νομους γουσταρω και τα λοιπα. Το βλεπεις παντου! Ας πουμε εχει απαγορευτικο να στριψεις δεξια που δε σε 'αντιπροσωπευει', στα τετοια σου, βγαζεις φλασακι, κανεις τη κυκλοφορια μπουρδελο και απλα στριβεις οταν μπορεσεις εν μεσω φασκελοβροχης. Εσυ χαρουμενος που εκανες τη δουλιτσα σου, η συνειδηση σου αναπαυμενη γιατι φταιει η τροχαια/ο δημαρχος/οι εξωγιηνοι/οτιδηποτε, το γεγονος οτι πηδηξες μερικους συνανθρωπους σου μια λεπτομερια.Παντως σχετικα με το θεμα, δεν πιστευω οτι οποιαδηποτε αποζημιωση θα εκανε εναν λουφαδορο να παραστει. Η ζαχαρενια του ειναι υπερανω χρηματων.
Που κολάνε όλα αυτά;
Προσωπικά θέλω να νοιώσω πολίτης και μόνο. Αν αυτό είναι κακό τότε πάω πάσο. -
Και συζητάμε αν είναι προκλητικό ή όχι το '1000 στον ένα, τίποτα στον άλλο', τη στιγμή μάλιστα που οι περισσότεροι εργαζόμενοι στη χώρα μας βγάζουν 1000 Ευρώ με ένα μήνα δουλειά και 20-τόσα πήγαινε-έλα (με ό,τι έξοδα σε χρόνο και χρήμα αυτό συνεπάγεται), κι όχι μέσα σε 24 ώρες....
Εκει που πιστευω οτι κανεις λαθος στο συλογισμο σου ειναι οτι κανεις εξισωση προς τα κατω. Δηλαδη επειδη στην Ελλαδα οι περισσοτεροι εργοδοτες γραφουν εκει που δεν πιανει μελανι τους νομους και δεν πληρωνουν εργασια και υπερεργασια οπως πρεπει, θεωρεις πως θα επρεπε να το κανουν ολοι.
Δεν έχει να κάνει με 'εξίσωση προς τα κάτω' αλλά με το ότι όλοι μας την ίδια υποχρέωση έχουμε απέναντι στο κράτος όσον αφορά το θεσμό των εκλογών. Άσε το ποσό της 'αποζημείωσης' κατά μέρους - παρόλο που είναι γεγονός ότι για τους περισσότερους εργαζόμενους αντιπροσωπεύει κανα μήνα δουλειάς και πολύ τρέξιμο, οπότε σαφώς και είναι προκλητικό όταν προσφέρεται ως αμοιβή σε ορισμένους 'τυχερούς' για ένα 24ωρο 'συνεισφοράς στα κοινά'.
Όταν το κράτος λέει σε κάποιους που θ' αναλάβουν ένα ρόλο στη διαδικασία των εκλογών 'εσείς θα τα κονομήσετε αν βοηθήσετε' ενώ σε κάποιους άλλους λέει 'εσείς θα βοηθήσετε τσάμπα ως καλοί πολίτες', μετατρέποντας τις εκλογές σε 'μπίζνα' για ορισμένους και σε αγγαρεία για κάποιους άλλους, δημιουργείται το πρόβλημα που επισημάνθηκε. Το 'εσένα ο χρόνος σου αξίζει και με το παραπάνω, ενώ του άλλου δεν αξίζει δεκάρα τσακιστή' είναι το πιο προκλητικό και η λογική που τον ένα τον καλομαθαίνει (τα 750 Ευρώ του 2004 δεν ήταν αρκετά κι έγιναν 1000, γιατί όμως να σταματήσουμε εκεί?...) και τον άλλο τον κάνει να αισθάνεται κοροΐδο.
Φυσικά όλα αυτά τα χρήματα που ξοδεύουμε για τις εκλογές 'για να μην ψάχνουμε να βρούμε ορισμένους με το τουφέκι' (...) θα μπορούσαμε να τα κάνουμε έργα, αλλά μάλλον κάποιοι θα γελάσουν με αυτό.
Ειδικα το κρατος δεν εχει περιθωρια να το κανει (απο τη στιγμη βεβαια που αποφασιζει να αποζημειωσει τον Δ.Α.). Σαφως θα μπορουσε απλα να τον επιταξει στο τζαμπα αλλα αυτο θα ηταν μαλλον επικινδυνο για μια διαδικασια ζωτικη για τη δημοκρατια.
Λες δηλαδή ότι οι δικηγόροι βαστάνε το κράτος από τα @@ κι επομένως ό,τι ζητήσουν θα πρέπει να τους το δώσουμε για να συνεισφέρουν στη διαδικασία των εκλογών, ενώ τους υπόλοιπους μπορούμε να τους παίρνουμε σηκωτούς όποτε τους χρειαζόμαστε. Αντιλαμβάνεσαι βέβαια το πρόβλημα που προκύπτει με αυτού του είδους το 'σύστημα'.
Να μην ακούω για 'εθελοντισμούς' πάντως. Δεν είναι τέτοιο το θέμα, πας γιατί υποχρεούσαι.
Ώστε θα την κοπανήσουν οι νομικοί γιατί δεν είναι του γούστου τους η αποζημίωση; Να πάνε τότε δημόσιοι υπάλληλοι πολλοί εκ των οποίων και μπορούν και θέλουν, αλλά κανείς δεν τους καλεί (γιατί άραγε; ).
Επίσης ας κοπούν 300 ευρώ από τους δικαστικούς για να δοθούν σε γραμματείς και εφορευτική επιτροπή. Πολύ δίκαιο το βρίσκω αυτό.
...
Οι δικ. αντιπρόσωποι καλούνται στη συγκεκριμένη διαδικασία επειδή είναι νομικοί και συνήθως δικηγόροι, συμβ/φοι κλπ, δηλαδή άτομα που εργάζονται κάνοντας χρήση μιας άδειας που δίνεται από το κράτος. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι καθήκον τους να προσφέρουν αφιλοκερδώς (δηλ. χωρίς επιπλέον κέρδος πέραν της αποζημίωσης) τις ικανότητές τους στη σημαντικότερη λειτουργία της δημοκρατίας. Αλλά αυτά ίσως είναι πολύ ενοχλητικά ν' ακούγονται.
Αλλα ειναι και αυτο στην λογικη της 'συντεχνειας' των δικηγορων που υποστηριζονται απο τους κατα πλειοψηφια βουλευτες δικηγορους και προωθουν τα αιτηματα τους.
Δεν θυμαστε οταν το ΥΠΕΧΩΔΕ πηγε να περασει τροπολογια ωστε να μην απαιτειται δικηγορος για αγορα πρωτης κατοικιας ως ,νομιζω, 150,000 αξιας και τους την πεσαν και την πηραν πισω νυχτα.
Τζαμπα να χασουμε το χρημα........Πράγματι.... Πολύ ενοχλητικά πράγματα για ν' ακούγονται....
-
λοιπον επειδη το topic πηρε την αγαπημενη μου τροπη δλδ του χωσιματος να πω και γω τα δικα μου ως υπηρετησας σε εφορευτικη
1)Πρωτον ο δικαστικος αντιπροσωπος(θα την λεμε Δ.Α για οικονομια) παιρνει 1200ευρω + 200 αν υπαρξει επεναληπτικος γυρος(με απ'ολα )Μας το ειπε η δικη μας Δ.Α,μου το επιβεβαιωσε και θεια μου δικηγορος που ηταν φετος Δ.Α.Για καποιον που ρωτησε πιο πανω 'και ποσα να ζητουσαμε?' ,δεν ξερω ας ζητουσατε 1400 που ζηταν και οι δασκαλοι
Ο γραμματεας παιρνει 100 ευρω.Τωρα αν διοριζεται καθ'υποδειξη του Δ.Α δεν ξερω...,αλλα σε εμας 2 αδερφια εντελως τυχαια ηταν γραμματεις και το 3ο Δ.Α
Επισης αυτονοητο ειναι οτι σε τοπικο επιπεδο οι σχεσεις μεταξυ πρωτοδικη και δικηγορων ειναι πιο ρευστες(π.χ βαλε με Δ.Α που χω και ενα δανειο να τρεχει,κι απο μενα ο,τι θες μετα)2)Ο ατυχος που θα κληθει να υπηρετησει(και εξαιρω απο την κατηγορια τον καλοπερασακια εαυτο μου που θα καθομουν 2 βδομαδες)
θα χασει ενδεχομενως 1 μεροκαματο.
Θα επιβαρυνει τον οργανισμο του λογω αυπνιας και κοπωσης για τις επομενες μερες.
θα στερηθει την οικογενεια του για μια κυριακη που θα κανει 7 μερες να ξαναρθει.
Αναγκαστικα θα χασει και την σαββατιατικη εξοδο του.
θα φαει στη μαπα τον καθε παραξενο/ταλαιπωρο/καμμενο που χει συσσωρευσει αρνητικη ενεργεια(που λεν και στην ΤV) που νομιζει οτι εχει να κανει με αργομισθο δημοσιο υπαλληλο και πρεπει να του τα χωσει
Θα δεχτει την κριτικη απο τον καθε τυχαρπαστο κομματοσκυλέ εκλογικ.αντιπροσωπο που θα τον θεωρησει εγκαθετο(αγαπημενη λεξη του φορουμ)και θα τον κατηγορισειοτι σκιζει/ακυρωνει τα ψηφοδελτια του συνδυασμου του
Και αλλα πολλα που δεν μου ρχονται τωρα(θα μου ρθουν ομως )Τα καλα:
1)Η καταξιωση.Αποκτας εξουσια,θεσμικη αξια και αναγνωριση.Εισαι επιτελους καποιος.συμμετεχεις ενεργα στην απολυτη εκφραση της δημοκρατιας.2)μαθαινεις πρωτος τα αποτελεσματα.κι ασε τους φλωρους να βλεπουν τα exit poll.εσυ απο 1ο χερι ,μαθαινεις αν βγηκε ο ταδε ή o δεινα στην περα παναγια καλοχωριου.σε παιρνουν τηλ φιλοι και γνωστοι να μαθουν κι αυτοι κατι.αλλα οχι-κρατας τις πολυτιμες πληροφοριες μονο για παρτη σου,παρακαταθηκη στην επομενη γενια
3)λογω της ευχαριστης συγκυριας εχεις την ευκαιρια να ψαρωσεις κοσμο.Παλιοι καθηγητες,συμμαθητες που δεν χωνεψες,περιεργοι γειτονες ηρθε η ωρα να πληρωσουν.Πότε δε θα βρισκεις το ονομα τους στον καταλογο,στελνοντας τους ασκοπα στο δημαρχειο,ποτε θα τους στελνεις σε λαθος καλπη και μετα θα τους τη λες,και ποτε θα τους κανεις παρατηρησεις σε αυστηρο τονο.Και ολα αυτα με το υφος του δημοσιου υπαλληλου που ολοι εμεις οι ελληνες κρυβουμε μεσα μας
4)αν βοηθαει το κλιμα και το ανθρωπινο δυναμικο μπορει να κανεις ενδιαφερουσες γνωριμιες(αχ Σοφυ... )γνωστος μου γνωρισε την κοπελα του μεσα απο τη διαδικασια.γενικα αν υπαρχει καλο κλιμα στην χειροτερη περιπτωση θα κανεις γνωριμιες και καλο χαβαλε
τα 1,2 ειναι Γ.Τ.Π.Κ
τα 3,4 υπο συνθηκες ειναι ΟΚ
Εφορευτική επιτροπή στις εκλογές