-
δεν ξερεις?
μαλλον ο mario andretti 8α ηταν
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
δεν ξερεις?μαλλον ο mario andretti 8α ηταν
Πολυ πιθανο... αν και ειναι λιγο μεγαλος τωρα. Ειναι φιλος σου ο Mario ?
Πηγες στην προπονηση που λες οτι σας προτεινε ? Που ηταν ? Ειχε κινηση εκει που την κανατε ? Ειχε κοσμο, οικογενειαρχες που πηγαιναν στα εξοχικα τους, παιδια που βγαιναν βολτα για καφε ή ποτο ? Ειχε πεζους ?
Πηγατε ολοι μαζι μπουγιο ? Μηπως ειχε κλειστο δρομο ? Μηπως ηταν σε μη κατοικημενη περιοχη μακρυα απο αστικα κεντρα ? Ή μηπως σας ειπε να πατε στα Λιμανακια .... ????
Μου φαινεται ομως οτι εσυ απο αλλους τα χεις ακουσει αυτα κι οτι δεν εισαι φιλος με το Mario, απλα ζηλευεις τις βολτες που κανει με τα φιλαρακια του ... -
βγαλε το κεφαλι απο το χωμα γιατι δεν σε ακουω
-
βγαλε το κεφαλι απο το χωμα γιατι δεν σε ακουωΘα το βγαλω το βραδυ που θα παω Λιμανακια να δω ποσα στριβω στο πεταλο ....
Τωρα δεν υπαρχει λογος, δεν θα με δει κανεις ... -
ΓΕΝΙΚΑ ΤΩΡΑ....
επειδη βαρε8ηκα και κουραστηκα να προσπαθω μπας και βγει καποια ακρη, και απο την αλλοι καποιοι να κανουν οτι δεν καταλαβαινουν και να αποφευγουν οποιαδηποτε ουσιαστικη και ποιοτικη σηζήτηση (γιατι δεν μπορω να φανταστω οτι καποιος μπορει να ειναι τοσο ηλι8ιος παρα μονο να το παιζει επειδη δεν τον περνει...)
τα γραφω ολα στα cohones μου και θα συμβιβαστω στην ιδεα οτι με αρκετους απο εδω μεσα ουτε να συζητησεις θεματα ουσιας μπορεις ουτε ομως και να τους παρεις στα σοβαρα....Επι του γενικου θέματος που έθεσες.. Το βασικό σου λάθος είναι ότι θεωρεις ότι σοβαρη συζητηση γινεται μόνο με ανθρώπους που συμφωνουν με τα λεγομενα σου. Οσους διαφωνουν, εντόνως και μη, τους θεωρεις 'ηλιθιους που δεν μπορουν ή κάνουν ότι δεν μπορουν να καταλαβουν'. Οι πιο ουσιαστικες συζητησεις γίνονται από ανθρωπους που διαφωνουν. Ενα το κρατουμενο.
Το να τα γραφεις στα 'cohones' σου πρωτον δεν το βλέπω στην πράξη και δευτερον ειναι απόδειξη ότι οτι εσυ είσαι το προβλημα στα επιχειρήματα και στην ουσία. Τριτον και βασικότερο, θεωρεις ότι με το να μειωνεις τους συνομιλητες σου βγαζοντας τον εαυτο σου ως τον 'σοφο που δεν μπορει να μπορει να μεταδωσει την σοφια του στους φτωχους τω πνευματι' κερδιζεις. Κερδιζεις μόνο το να χαιδευεις τα αυτακια σου και το εγω σου. Η ουσια αγαπητε δεν ειναι αν εχεις δικιο ή όχι, το δικιο εξαλλου ειναι κατι υποκειμενικο και για τον καθενα είναι διαφορετικο, αλλά το ότι συζητας για να μας πείσεις και όχι για να συνδιαλαγεις μαζι μας, να ανοιξεις το μυαλουδακι σου μπας και πάρεις καμια άλλη γνωμη που -που ξερεις?- μπορει να μην έχεις σκεφτει, να δεις μια άλλη οπτική γωνία.
Ερχεσαι να μας κανεις διαλεξη και όχι συζητηση για την θεση σου. Οσοι την δεκτουν είναι μαζι σου και σε καταλαβαινουν. Οσοι την αρνηθουν ή ζητησουν να ψαξουν πιο μεσα είναι οι ανίκανοι.
Αυτα δεν ισχύουν μόνο επί του θέματος αλλά και σε ότι εχεις επιχειρήσει να συζητησεις. Το ότι παντα καταληγεις ο ένας εναντιον των στενόμυαλων δεν σε προβληματίζει? Κανενας δε σε ηξερε απο χτες και κανενας δεν έχει συμφερον να αντικρουει τα επιχειρηματα σου. Πηγαινε το λιγο παραπερα και βγαλε τα συμπερασματα σου για το μέλλον. Ωστε την επομενη συζητηση να την ανοιξεις όντας πιο διαλακτικος. Ετσι δε θα καταφερεις να πεισεις τους άλλους. Θα καταφερεις όμως έναν ωραιο διαλογο και εκτιμηση από τους συνομιλητες σου. Και η εκτιμηση (ως συνομιλητη και όχι ως ανθρωπο, μιας και δε σε ξερουν προσωπικα) από ανθρωπους που διαφωνουν μαζι σου είναι πιο ουσιωδης από αυτους με τις ίδιες θέσεις.
Δε θελει κόπο, θέλει τρόπο.
-
8α ειμαι εκει να σου σηκωσω το πανο:
Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Έξοχος ο ιατρός tsilis, θα μπορούσε να είναι και ψυχίατρος!
Για να πούμε και κάτι ουσιαστικό, πέρα από βρισιές, έχω να προσθέσω σε όσα έγραψα πριν σελίδες, το εξής, περί Καβαθά.
Ο άνθρωπος αυτός, τον οποίον γνωρίζω, όπως και τους περισσοτερους συμφορουμίτες, μονον μέσα από τα γραπτά του, έχει γράψει το εξής, στο μνημειώδες βιβλίο 'Οδηγώντας', στο τέλος μιας ανάλυσης περί υπό-υπέρ-στροφής:
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΕΚΤΡΟΠΕΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΣΗ, ΠΑΕΙ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΑ ΤΟΥΗ ΑΡΑΔΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΑΒΒΑΘΑ:
-
Με εμπόδισε να γίνω καλύτερος οδηγός όσο δεν υπήρχε πίστα, αφού σχεδόν ποτέ δεν πειραματίστηκα στο όριο, σε δημοσιο δρόμο.
-
Μου έσωσε τη ζωή.
Ο Καββαθάς που έμαθε να διορθώνει εκτροπές πέρα από την πρόσφυση; Στην πίστα;
Προφανώς έμαθε αλλού, με κίνδυνο της ζωής του, όπως όλοι οι σεβάσμιοι αυτοκινητάνθρωποι εν Ελλάδι.
Δεν το 'χει ομως για καμάρι (το με κίνδυνο της ζωής του), δεν το προτείνει.
Γι' αυτό και θεωρείται υποκριτής, από κάποιους ανθρώπους που ψυχογράφησε με μεγαλη ακρίβεια ο doctor tsilis. -
-
Λοιπον επειδη αυτα δεν τα πολυγουσταρω, να μιλησουμε λιγο σοβαρα, μια και τελικα ειχες διαθεση για κουβεντα και χρονο να χασεις, εν αντιθεσει με αυτα που εγραψες πιο πανω...
Γιατι δεν καθεσαι να συζητησεις σοβαρα τελικα ? Που κολλαει το αν εγω εχω παει για προπονηση καπου, καποτε, με καποιους, σε καποιους δρομους κι οχι σε πιστα ? Αυτο το εχουν κανει ολοι. Αυτο ειναι το θεμα ????
Το θεμα ειναι αυτο που κανεις , πως το κανεις ! Με ποιο τροπο, ωστε να σεβεσαι τη ζωη και την περιουσια των αλλων. Ειναι εφικτο να τηρειται αυτο, με ποιο τροπο, ποτε και πως και τι πρεπει να προσεχει κανεις... ?
Απλα και ομορφα.
Αλλιως απο ανουσιες αντιπαραθεσεις, εχουμε μπολικες εδω, βαριεμαι τωρα να ανοιξω κι αλλη ..... -
Τελικα με προλαβαν αλλοι .....
-
Συμφωνώ σε όλα με το ποστ του tsili.
Αυτά, που γράφει είναι απολύτως λογικά και τεκμηριωμένα, επί του συγκεκριμένου θέματος.Αλλά:
Αηδιάζω με την υποκρισία.
Με το να διαβάζω νουθεσίες από τον όποιον Κ.Κ. περί ορίων και δημόσιου δρόμου και τα ρέστα.
Με την αμετροεπή ηθικολογία που καταδικάζει γενικώς και αοριστώς 'το να τρέχεις στο δρόμο, το να κινείσαι πέρα από τα όρια της πρόσφυσης' και τα συναφή, και την υποκρισία που δημιουργούν οι αντιδιαμετρικά αντίθετες πράξεις σου στο δρόμο. Εκτός αν θεωρείς εαυτόν ανώτερο οδηγικά ον (που έχεις το δικαίωμα) αλλά τους αναγνώστες σου de factο ανώριμα κουλάδια που πάνε γυρεύοντας να φάνε το κεφάλι τους (που δεν είσαι σε θέση να το ξέρεις).Αν θέλεις να διδάξεις οδηγικό πολιτισμό, δεν αναμασάς αναχρονιστικά στερεότυπα.
Δείχνεις την οδό σε όσους επιθυμούν να οδηγήσουν γρήγορα στο δημόσιο δρόμο αλλά με απόλυτη ασφάλεια για όλους. Η 'καραμέλα της πίστας' έχει κουράσει.
Στον ειδικό τύπο έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς άρθρα που αναλύουν το πώς μπορείς να κινηθείς και γρήγορα και με ασφάλεια στο δρόμο. Με σωστές τεχνικές οδήγησης. Με συμβουλές για αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων. Είναι τα άρθρα που προάγουν τη οδική ασφάλεια, διαφωτίζοντας εκείνους που θέλουν να μάθουν να οδηγούν γρήγορα χωρίς κίνδυνο για τους γύρω τους.Δεν ξέρω κατά πόσο οι 4Τ ή ο ιδρύτης του εξακολουθούν να εμμένουν σε αυτά τα ηθικοπλαστικά μηνύματα, αλλά σε περίπτωση που αυτο συμβαίνει, δεν μπορώ παρά να το κατακρίνω, για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω.
-
ΠΑΛΙ τα ιδια ρωτας...
θες σοβαρη κουβεντα?
εγω θελω απο κοντα
εσυ παλι οχι
αρα ακρη δεν μπορουμε να βγαλουμε αρα μην το κουραζουμε αλλο...ειναι 3 φορα που σου απανταω στο ιδιο ερωτημα
-
Αγγελε, μπορεις να οδηγησεις γρηγορα σε δημοσιο δρομο, ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ. Αυτο το σημειο καθοριζεται απο διαφορους παραγοντες, την ποιοτητα του δρομου, την κατασταση του αυτοκινητου, την οδηγικη παιδεια, την ορατοτητα απο απεναντι, το αν εχει κινηση ή οχι, το αν εχει διασταυρωσεις, με τι ταχυτητες θα κινηθεις (αλλο να εισαι στο οριο με 60-80 κι αλλο με 140-160). Λαμβανοντας υπ' οψη αυτα και αλλα, μπορεις να παιξεις σε δημοσιο δρομο. Δεν μπορεις ομως να πηγαινεις χωρις αυριο σε δρομο που χρησιμοποιει η μιση Αθηνα, γραφοντας στα @@ σου τους υπολοιπους!!! Αυτο θελω να συζητησουμε....
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Καλέ μου άνθρωπε πάλι δεν εννοείς να καταλάβεις...Μπαίνεις στο Φόρουμ,που δεν είναι το περιοδικό (αφού πολλοί από εδώ μέσα δεν το διαβάζουν,όπως εσύ φαντάζομαι) ρουφιανεύεις έναν υπάλληλο ότι έπαιζε κυνηγητό με τον ΚC,και ζητάς τα ρέστα και την εξήγηση από τη σύνταξη του περιοδικού,σωστά?
Τι μου δείχνει εμένα τώρα το γραπτό σου...
-Σύνδρομο ηθελημένης περιθωριοποίησης που 'θέλει',αλλά δεν θέλει κιόλας να νομιμοποιηθεί...
-Ανάγκη διακαίωσης
-Αλητεία,βλακεία και αναλγησία όταν καταγγέλεις έναν υπάλληλο σε μια εργοδοσία που δεν τα επικροτεί αυτά,ότι έκανε μαλακίες με εσένα που τα πιστεύεις αυτά (δεν έχεις καν τη συνομωτική αλληλεγγύη)..
Η βλακεία έγκειται στο γεγονός ότι απαιτείς να τον ελέγχουν 24 ώρες το 24ώρο και σε οποιαδήποτε χιλιομετρική απόσταση από το χώρο εργασίας του.Έχεις,κατά συνέπεια,μια παράλογη και φασιστική στο μεδούλι της απαίτηση...
(Διάβασε το '1984' του Όργουελ θα σου κάνει καλό.Η ζωή δεν είναι μόνο ρόδα τσάντα και κοπάνα.Αν τώρα το έχεις διαβάσει και επιμένεις στην άποψή σου,τότε είσαι διπλά κατάπτυστος σε σημείο ανοησίας...)Όλα αυτά γιατί?
Για να αναθεωρήσει ο Καββαθάς τις απόψεις του για τις κόντρες?
Δεν πρόκειται,γιατί προφανώς δεν τις πιστεύει..Αγαπητε, θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω με το πρωτο κομματι του post σου (Αυτο που παραθετω).
Μιλας για το '1984' αλλα δεν νομιζω οτι ειναι τοσο σχετικο με το συγκεκριμενο θεμα που συζηταμε. Δεν ειπαμε να γινει ο ΚΚ 'Μεγαλος Αδελφος', ουτε να βαλει ταχογραφους στα αυτοκινητα δοκιμων.. ΟΜΩΣ, αν οι ιδιοι οι υπαλληλοι του περιοδικου συμπεριφερονται ως 'κοντρακηδες' στους δρομους, τοτε γιατι να πρεπει σωνει και καλα ο 18χρονος να ακολουθει τις δηθεν σωστες συμπεριφορες που προωθει εδω και τοσα χρονια ο ΚΚ στα εν λευκω του? Οπως ειχα γραψει σε καποιο ποστ μου πιο πανω, πρεπει η γραμμη που ακολουθει το περιοδικο να περναει σε ολους τους υπαλληλους, τουλαχιστον τις ωρες που εκπροσωπουν το περιοδικο. Συγγνωμη, αλλα οταν ενα αυτοκινητο με αυτοκολλητα '4Τροχοι ΤΕSΤ' κανει σφηνες και πηγαινει με 180 αναμεσα στην κινηση της εθνικης (συμφωνα με τον Kacey) τοτε οσα γραφει το περιοδικο για την ασφαλη οδηγηση πανε περιπατο... Αν ο συντακτης οδηγουσε το δικο του αυτοκινητο, χωρις αυτοκολλητα, δεν θα υπηρχε θεμα.. -
ΠΑΛΙ τα ιδια ρωτας...
θες σοβαρη κουβεντα?
εγω θελω απο κοντα
εσυ παλι οχι
αρα ακρη δεν μπορουμε να βγαλουμε αρα μην το κουραζουμε αλλο...ειναι 3 φορα που σου απανταω στο ιδιο ερωτημα
Εγω θελω να το θιξω εδω μεσα γιατι εδω θα το δουν πολλοι ενδιαφερομενοι. Αν εσυ θες να κρυβεσαι, δικαιωμα σου, δεν νομιμοποιησαι ομως να κρινεις εφοσον δεν εκτιθεσαι κι εσυ στην κριτικη. Πολυ απλος και στοιχειωδεις κανονας σε πολιτισμενες συζητησεις....
-
Άγγελε (Pai Mei), δεν νομίζω ότι υπεράσπισαν ποτέ οι 4Τ τα όρια ταχύτητας, τουναντίον.
Συμβουλές για ασφαλή και γρήγορη οδήγηση σε δημόσιο δρόμο δημοσίευαν από αμνημονεύτων ετών (τους διαβάζω από Σεπτ. ΄82). Το βιβλίο του ΚΚ 'Οδηγώντας' είναι γεμάτο από τέτοιες.
Ο πειραματισμός στο όριο και πέρα από αυτό ειναι άλλη υπόθεση, και εφ' όσον υπάρχει πίστα, δεν βλέπω γιατί θα έπρεπε να γίνεται αλλού. -
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Αγγελε, μπορεις να οδηγησεις γρηγορα σε δημοσιο δρομο, ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ. Αυτο το σημειο καθοριζεται απο διαφορους παραγοντες, την ποιοτητα του δρομου, την κατασταση του αυτοκινητου, την οδηγικη παιδεια, την ορατοτητα απο απεναντι, το αν εχει κινηση ή οχι, το αν εχει διασταυρωσεις, με τι ταχυτητες θα κινηθεις (αλλο να εισαι στο οριο με 60-80 κι αλλο με 140-160). Λαμβανοντας υπ' οψη αυτα και αλλα, μπορεις να παιξεις σε δημοσιο δρομο. Δεν μπορεις ομως να πηγαινεις χωρις αυριο σε δρομο που χρησιμοποιει η μιση Αθηνα, γραφοντας στα @@ σου τους υπολοιπους!!! Αυτο θελω να συζητησουμε....Συμφωνώ σε όλα Τίμο.
Αυτά που έγραψες είναι αυτά που χρειάζονται ανάλυση, αυτά τα οποία οφείλουμε να γνωρίζουμε όλοι, όσοι τρέχουμε στους δρόμους.
Από αυτά μέχρι τις απίστευτες γενικεύσεις του τύπου 'δεν τρέχουμε στο δρόμο, τρέχουμε στην πίστα', υπάρχει το χάος!
-
ΠΑΛΙ τα ιδια ρωτας...
θες σοβαρη κουβεντα?
εγω θελω απο κοντα
εσυ παλι οχι
Εγω θελω να το θιξω εδω μεσα γιατι εδω θα το δουν πολλοι ενδιαφερομενοι. Αν εσυ θες να κρυβεσαι, δικαιωμα σου, δεν νομιμοποιησαι ομως να κρινεις εφοσον δεν εκτιθεσαι κι εσυ στην κριτικη. Πολυ απλος και στοιχειωδεις κανονας σε πολιτισμενες συζητησεις....
8α το 8εσω ευγενικα
δεν εκπεμπουμε στα ιδια μυκη κυματος αρα δυσκολο να βρε8ει επικοινωνια...
μονο ετσι εξηγειται το γεγονος οτι σου λεω ξεκα8αρα οτι 8ελεις απο κοντα και οποιος αλλος 8ελει ευπροσδεκτος (μην νομιζεις οτι μιλαμε για πολλα ατομα ...αντε 4-5 ατομα να ενδιαφερονταν να μιλησουν σοβαρα και να ερχονταν) και εσυ μου λες οτι αποφευγω...
ρε παλικαρι
εμεις δεν τα βρισκουμε οπως στις κοντρες σας....
εσυ λες 400 μετρα απο σταση
εγω λεω 600 ρολλαριστα 2ααφου δεν συμφωνουμε η κοντρα δεν μπορει να γινει απλα ειναι
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Αγγελε, μπορεις να οδηγησεις γρηγορα σε δημοσιο δρομο, ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ. Αυτο το σημειο καθοριζεται απο διαφορους παραγοντες, την ποιοτητα του δρομου, την κατασταση του αυτοκινητου, την οδηγικη παιδεια, την ορατοτητα απο απεναντι, το αν εχει κινηση ή οχι, το αν εχει διασταυρωσεις, με τι ταχυτητες θα κινηθεις (αλλο να εισαι στο οριο με 60-80 κι αλλο με 140-160). Λαμβανοντας υπ' οψη αυτα και αλλα, μπορεις να παιξεις σε δημοσιο δρομο. Δεν μπορεις ομως να πηγαινεις χωρις αυριο σε δρομο που χρησιμοποιει η μιση Αθηνα, γραφοντας στα @@ σου τους υπολοιπους!!! Αυτο θελω να συζητησουμε....
Συμφωνώ σε όλα Τίμο.
Αυτά που έγραψες είναι αυτά που χρειάζονται ανάλυση, αυτά τα οποία οφείλουμε να γνωρίζουμε όλοι, όσοι τρέχουμε στους δρόμους.
Από αυτά μέχρι τις απίστευτες γενικεύσεις του τύπου 'δεν τρέχουμε στο δρόμο, τρέχουμε στην πίστα', υπάρχει το χάος!
ΟΚ γι' αυτο επιχειρησα να βαλω και τα παιδια απο το tfrc στην κουβεντα, αλλα ο mad-max το εξελαβε αλλιως.....
-
Αγγελε, μπορεις να οδηγησεις γρηγορα σε δημοσιο δρομο, ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ. Αυτο το σημειο καθοριζεται απο διαφορους παραγοντες, την ποιοτητα του δρομου, την κατασταση του αυτοκινητου, την οδηγικη παιδεια, την ορατοτητα απο απεναντι, το αν εχει κινηση ή οχι, το αν εχει διασταυρωσεις, με τι ταχυτητες θα κινηθεις (αλλο να εισαι στο οριο με 60-80 κι αλλο με 140-160). Λαμβανοντας υπ' οψη αυτα και αλλα, μπορεις να παιξεις σε δημοσιο δρομο. Δεν μπορεις ομως να πηγαινεις χωρις αυριο σε δρομο που χρησιμοποιει η μιση Αθηνα, γραφοντας στα @@ σου τους υπολοιπους!!! Αυτο θελω να συζητησουμε....Συμφωνω απολυτα μαζι σου. Ομως, τι σχεση εχουν οι 3 τελευταιες γραμμες σου με την κουβεντα μας? Ξερεις σιγουρα οτι καποιος απο τους συνομιλητες σου σε αυτο το topic οδηγει με αυτον τον τροπο?
-
ΠΑΛΙ τα ιδια ρωτας...
θες σοβαρη κουβεντα?
εγω θελω απο κοντα
εσυ παλι οχι
8α το 8εσω ευγενικα
δεν εκπεμπουμε στα ιδια μυκη κυματος αρα δυσκολο να βρε8ει επικοινωνια...
μονο ετσι εξηγειται το γεγονος οτι σου λεω ξεκα8αρα οτι 8ελεις απο κοντα και οποιος αλλος 8ελει ευπροσδεκτος (μην νομιζεις οτι μιλαμε για πολλα ατομα ...αντε 4-5 ατομα να ενδιαφερονταν να μιλησουν σοβαρα και να ερχονταν) και εσυ μου λες οτι αποφευγω...
ρε παλικαρι
εμεις δεν τα βρισκουμε οπως στις κοντρες σας....
εσυ λες 400 μετρα απο σταση
εγω λεω 600 ρολλαριστα 2ααφου δεν συμφωνουμε η κοντρα δεν μπορει να γινει απλα ειναι
Δεν προκειται για κοντρα. Μεχρι εκει παει το μυαλο σου μονο ?
Εγω το θετω εδω που εχει 100000000 μελη για κουβεντα γενικως. Θες να συμμετεχεις, καντο σωστα. Δεν θες, κατσε κατω και ...
Τοσο απλα !!!!!!!
ΟΙ ΚΟΝΤΡΑΚΗΔΕΣ