-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Δεν πας καθόλου . Όταν πας να ψηφίσεις δεν σε πιάνουν γιατί δεν το παίρνουν χαμπάρι .Παρόλα αυτά έχεις στην τσέπη χαρτί από γιατρό ( ορθοστατική πίεση - λέμε τώρα -) και την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια . Οι δικηγόροι είναι 'κότες' απ'τη φύση τους και δεν τα βάζουν με γνωματεύσεις και γιατρούς . Πιάνει πάντα ....trust me ....
Μεγαλη μαγκια. Την εκαναν 6 στους 8 που ειχαν καλεστει στο χωριο μου και οι υπολοιποι 2 που εμφανιστηκαμε καθησαμε 24 ωριτσες σερι. Μαλιστα δυο απο αυτους το γλεντησαν για αρκετες ωρες στο διπλανο τσιπουραδικο. Αλλα trust me στα @@ τους και - φανταζομαι - στα @@ σου.
Το 'trust me' είναι από παλιά σειρά της tv και είναι ειρωνικό δικό μου σχόλιο , οπότε μην ειρωνεύσαι κι εσύ . Δεν κάνει . Η απάντησή μου είναι στο ερώτημα ΠΩΣ να αποφύγουμε 'το χώσιμο' - ούτε αυτό είναι δική μου φράση -. Επί της διαδικασίας των εκλογών (ειδικά των δημοτικών ) το συζητάμε όποτε θέλεις .
-
Εγω θα διπλασίαζα τα μελη της επιτροπής
Μετα ας την κανει λαμογια οποιος θελει...οι μισοι να κατσουν,η δουλεια θα βγει στο πι και φι -
Ο χρήστης dea@735 έγραψε:
Η απάντησή μου είναι στο ερώτημα ΠΩΣ να αποφύγουμε 'το χώσιμο' - ούτε αυτό είναι δική μου φράση -. Επί της διαδικασίας των εκλογών (ειδικά των δημοτικών ) το συζητάμε όποτε θέλεις .Τι να συζητήσουμε; Με αυτό που έγραψες δείχνεις το δρόμο σε κάποιους για το πως θα τη γλιτώσουν χωρίς φυσικά να δινεις/δινουν δεκάρα που κάποιοι άλλοι θα φάνε αγγούρι πολύ μεγαλύτερο από ότι αν όλοι μοιραζόντουσαν το λούκι. Αν αυτό δεν είναι κλασική νεοελληνική γαϊδουριά, και εγώ δεν ξέρω τι είναι.
-
Ο δρομος ανοιχτος ειναι ουτως ή αλλως.Οποιος δεν θελει δεν εμφανιζεται καθολου.Το θεμα ειναι ποιος θελει επιπλεον να καταφευγει σε καραγκιοζιλίκια και ξεφτύλες,ετσι ωστε να μπορει να ψηφίζει τον βολευτη του και να μην κουναει το δαχτυλάκι του...
-
Δεν νομίζω ότι είναι γαϊδουριά φίλε Go_For_Pole να μη θέλει κάποιος να υπηρετήσει κάτι που δεν τον αντιπροσωπεύει... Γαϊδουριά είναι να τον αναγκάζουν να υπηρετήσει, και μάλιστα τζάμπα, όταν κάποιοι άλλοι πληρώνονται αδρά γι' αυτό...
Σε βουλευτικές εκλογές πιθανότατα θα πήγαινα αν με καλούσαν, σε δημοτικές όμως ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δεν νομίζω ότι είναι γαϊδουριά φίλε Go_For_Pole να μη θέλει κάποιος να υπηρετήσει κάτι που δεν τον αντιπροσωπεύει... Γαϊδουριά είναι να τον αναγκάζουν να υπηρετήσει, και μάλιστα τζάμπα, όταν κάποιοι άλλοι πληρώνονται αδρά γι' αυτό...Σε βουλευτικές εκλογές πιθανότατα θα πήγαινα αν με καλούσαν, σε δημοτικές όμως ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Φυσικα το γεγονος οτι καποιος αλλος θα πληρωνε τη δικια σου απουσια δε σε αντιπροσωπευει επισης, σωστα; Σαν πολιτης δεν εχεις μονο δικαιωματα αλλα και υποχρεωσεις. Μια απο αυτες ειναι ο στρατος, ο οποιος φανταζομαι δεν αντιπροσωπευει και πολλους, αλλα ολοι περασαμε απο εκει γιατι δε γινοταν διαφορετικα. Εδω προφανως υπαρχει διεξοδος διαφυγης οποτε ειναι οκ ε;
Οσο για την αμοιβη, τα 1000 ευρω δεν ειναι οτι τυχαιο ποσο ουτε υπερβολη. Αφου ειναι ιδια για ολους πρεπει να καλυπτει τη χειροτερη περιπτωση. Συνεπως πρεπει να συμπεριλαμβανει εξοδα ταξιδιου, εξοδα διαμονης και εργασια καποιον ωρων το Σαββατο (υπαρχει πολυ χαρτουρα που πρεπει να προετοιμαστει) και ολη την ημερα την Κυριακη. Με αυτα δεδομενα για οποιον ξερει ποσο αμοιβεται η υπερωρια τα ΣΚ βαση νομου το ποσο δεν ειναι εκπληξη.
-
Η απάντησή μου είναι στο ερώτημα ΠΩΣ να αποφύγουμε 'το χώσιμο' - ούτε αυτό είναι δική μου φράση -. Επί της διαδικασίας των εκλογών (ειδικά των δημοτικών ) το συζητάμε όποτε θέλεις .
Τι να συζητήσουμε; Με αυτό που έγραψες δείχνεις το δρόμο σε κάποιους για το πως θα τη γλιτώσουν χωρίς φυσικά να δινεις/δινουν δεκάρα που κάποιοι άλλοι θα φάνε αγγούρι πολύ μεγαλύτερο από ότι αν όλοι μοιραζόντουσαν το λούκι. Αν αυτό δεν είναι κλασική νεοελληνική γαϊδουριά, και εγώ δεν ξέρω τι είναι.
Εξακολουθείς να είσαι εριστικός . Είμαι κλασικός νεοέλληνας πιστεύω και το θεωρώ τιμή μου . Αν κάποιος δεν θέλει δεν πάει . Δεν έχει καμιά σχέση με τις δημοκρατικές διαδικασίες όπως αυτές ορίζονται από το σύνταγμα και τους νόμους . Η ψήφος στην πόλη μου στοίχιζε 50 ευρώ . Γιατί να μην πληρώνονται και τα μέλη της εφορευτικής ;
Αντί να τα βάζεις μαζί μου προσπάθησε να καταλάβεις ότι πρέπει να αλλάξει η διαδικασία .
Υ.Γ Επίσης αν μπορύσα να δείξω τον δρόμο προς τη φοροδιαφυγή θα το έκανα , αφήνοντας εσένα - άξιο αρχαιοελληνικό τέκνο - να σώσεις αυτόν τον τόπο .
-
Διπλή δημοσίευση ..............
-
- άξιο αρχαιοελληνικό τέκνο -
Απο αυτο δεν ειμαι, απλα σκεφτομαι και τον διπλανο μου πριν κανω κατι.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δεν νομίζω ότι είναι γαϊδουριά φίλε Go_For_Pole να μη θέλει κάποιος να υπηρετήσει κάτι που δεν τον αντιπροσωπεύει... Γαϊδουριά είναι να τον αναγκάζουν να υπηρετήσει, και μάλιστα τζάμπα, όταν κάποιοι άλλοι πληρώνονται αδρά γι' αυτό...Σε βουλευτικές εκλογές πιθανότατα θα πήγαινα αν με καλούσαν, σε δημοτικές όμως ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Νομίζω ότι θα συμφωνήσω...Νιώθω πολύ άσχημα απέναντι στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής ως δικ. αντιπρόσωπος και προσπαθώ πάντα να κάνω όσο μπορώ το καλύτερο ώστε να φεύγουν όταν δεν έχει πολύ δουλειά, να αλλάζουν μεταξύ τους με βάρδιες, τέλος πάντων ό,τι μπορώ ή μου ζητήσουν...Επίσης θεωρώ απαράδεκτη την υποχρεωτική κλήση τους και μάλιστα χωρίς αμοιβή...Δεν κακίζω καθόλου όσους δεν πατάνε και νιώθω πολύ μεγάλη συμπάθεια για όσους έρχονται...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Σε αυτές τις εκλογές 1000ρικάκι ήταν η αποζημίωση του δικαστικού αντιπροσώπουΠΟΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ;;;;;
Η γυναίκα μου μου είπε ότι θα πάρει κάνα 600άρι, να δεις τι θα γίνει το μεσημέρι που θα πάω σπίτι.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
προσπαθώ πάντα να κάνω όσο μπορώ το καλύτερο ώστε να φεύγουν όταν δεν έχει πολύ δουλειά, να αλλάζουν μεταξύ τους με βάρδιες, τέλος πάντων ό,τι μπορώ ή μου ζητήσουν...Δεν κακίζω καθόλου όσους δεν πατάνε
Αυτο ακριβως προσπαθω να πω φιλε koutsan, οτι αυτα τα δυο ειναι ασυμβατα μεταξυ τους.
-
dea@735
έχεις άδικο. Πρέπει να προσφέρεις στο σύνολο αν θες να ζητάς από αυτό, όχι το αντίστροφο. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Σε αυτές τις εκλογές 1000ρικάκι ήταν η αποζημίωση του δικαστικού αντιπροσώπου
ΠΟΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ;;;;;
Η γυναίκα μου μου είπε ότι θα πάρει κάνα 600άρι, να δεις τι θα γίνει το μεσημέρι που θα πάω σπίτι.
Κοίτα μου το είπαν συνάδελφοι, όπως έγραψα δεν πήρα τίποτα εγώ, αλλά 600 είναι λίγα σε κάθε περίπτωση ...117 τη μέρα είναι η αποζημίωση, από κει και πέρα δικαιολογούνται νομίζω μέχρι 9 μέρες, οπότε εξαρτάται από απόσταση etc...Πάντως 600 λίγα μου φαίνονται...Ανάκριση 3ου βαθμού λοιπόν να λάμψει η αλήθεια
-
Δεν νομίζω ότι είναι γαϊδουριά φίλε Go_For_Pole να μη θέλει κάποιος να υπηρετήσει κάτι που δεν τον αντιπροσωπεύει... Γαϊδουριά είναι να τον αναγκάζουν να υπηρετήσει, και μάλιστα τζάμπα, όταν κάποιοι άλλοι πληρώνονται αδρά γι' αυτό...
Σε βουλευτικές εκλογές πιθανότατα θα πήγαινα αν με καλούσαν, σε δημοτικές όμως ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Φυσικα το γεγονος οτι καποιος αλλος θα πληρωνε τη δικια σου απουσια δε σε αντιπροσωπευει επισης, σωστα; Σαν πολιτης δεν εχεις μονο δικαιωματα αλλα και υποχρεωσεις. Μια απο αυτες ειναι ο στρατος, ο οποιος φανταζομαι δεν αντιπροσωπευει και πολλους, αλλα ολοι περασαμε απο εκει γιατι δε γινοταν διαφορετικα. Εδω προφανως υπαρχει διεξοδος διαφυγης οποτε ειναι οκ ε;
Οσο για την αμοιβη, τα 1000 ευρω δεν ειναι οτι τυχαιο ποσο ουτε υπερβολη. Αφου ειναι ιδια για ολους πρεπει να καλυπτει τη χειροτερη περιπτωση. Συνεπως πρεπει να συμπεριλαμβανει εξοδα ταξιδιου, εξοδα διαμονης και εργασια καποιον ωρων το Σαββατο (υπαρχει πολυ χαρτουρα που πρεπει να προετοιμαστει) και ολη την ημερα την Κυριακη. Με αυτα δεδομενα για οποιον ξερει ποσο αμοιβεται η υπερωρια τα ΣΚ βαση νομου το ποσο δεν ειναι εκπληξη.
Στο πρώτο σκέλος σου απαντάει ο dea@735 λέγοντας 'Δεν έχει καμιά σχέση με τις δημοκρατικές διαδικασίες όπως αυτές ορίζονται από το σύνταγμα και τους νόμους.'
Η επιλογή των πολιτών σε εφορευτική επιτροπή είναι τελείως τυχαία, αυθαίρετη και σε καμία περίπτωση βάσει λογικής. Γιατί να τη σεβαστώ? Γιατί, για παράδειγμα, να μην πάνε μόνο δημόσιοι υπάλληλοι εκεί, ιδιαίτερα υπουργείων, ενώ με αυτούς έχουν άμεση σχέση οι διαδικασίες κάποιων εκλογών?Πάμε στο οικονομικό τώρα. Γιατί εγώ, σαν ελέυθερος επαγγελματίας, να έχω πρόβλημα την επόμενη που θα πρέπει να ανοίξω το μαγαζί μου, όταν έχω ξενυχτήσει για καταμέτρηση ψήφων? Γιατί ο φίλος μου, που ανοίγει το μαγαζί του και Κυριακή (περίπτερο, ψιλικατζίδικο, κλειδαράδικο, καφετέρια, γυράδικο, γραφείο τελετών) ή δουλεύει σε τέτοιο μαγαζί, να χάσει το μεροκάματο? Και δε μιλάμε για άδειες και τέτοια φαιδρά, όλοι ξέρουμε πώς λειτουργεί ο χώρος του ιδιωτικού τομέα, σαν νοοτροπία...
Μην μπλέκουμε στρατό και εφορευτική επιτροπή. Ο μεν στρατός είναι το μόνο μέσο για να εξασφαλίσουμε (?) ότι αυριο-μεθαυριο δε θα κάνουν παρέλαση οι Τούρκοι στο Σύνταγμα, ενώ η εφορευτική επιτροπή είναι ένα πανηγυράκι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κράτους, για να κάνουν και λίγη οικονομία, 'χώνωντας' όποιον κακομοίρη βρουνε, στα πλαίσια της 'υποχρεωτικής συμμετοχής στα κοινά'. Δώσε ένα χαρτζιλίκι στον ταλαίπωρο που δε σου φταίει σε τπτ να τραβάει τα δικά σου ζόρια και μετά το ξανασυζητάμε.
Το ξαναλέω: Σε εφορευτική επιτροπή για Βο(υ)λευτικές εκλογές ίσως να πήγαινα. Αλλά για αυτούς τους απατεώνες της τοπικής αυτοδιοίκησης, ούτε μια τρίχα μου δε δίνω...
-
προσπαθώ πάντα να κάνω όσο μπορώ το καλύτερο ώστε να φεύγουν όταν δεν έχει πολύ δουλειά, να αλλάζουν μεταξύ τους με βάρδιες, τέλος πάντων ό,τι μπορώ ή μου ζητήσουν...
Δεν κακίζω καθόλου όσους δεν πατάνε
Αυτο ακριβως προσπαθω να πω φιλε koutsan, οτι αυτα τα δυο ειναι ασυμβατα μεταξυ τους.
Ξαναλέω ότι όσοι έχουν φιλότιμο και έρθουν μου γίνονται εξ 'αυτού του λόγου κατ'αρχήν συμπαθείς...Λυπάμαι όμως αλλά δεν κατηγορώ τους άλλους, θεωρώ πολύ απαιτητικό εκ μέρους του κράτους να ζητά κάτι τέτοιο δωρεάν...(και ξέρουμε όλοι πόσα τους 'χρωστάει' ακόμα)
-
** Η ψήφος στην πόλη μου στοίχιζε 50 ευρώ .** Γιατί να μην πληρώνονται και τα μέλη της εφορευτικής ;Δηλαδη ; Τι εννοεις; Υπαρχει εξαγορα ψηφοφορων;
-
Αισχος,ακου 50.Αλλοδαποι ριχνουν τις τιμες....
Εγω ελεγα σε ολους του υποψηφιους οτι με μονο με 3.000 δεχομαι -
Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά ο τσάμπα πέθανε!
Εγώ μέχρι πριν λίγο καιρό δούλευα Δ-Π 9 το πρωι με 8.30 το βράδυ συνεχόμενο Σάββατο 9- 2.30 και θα πήγαινα και να φάω όλη μου την Κυριακή εκεί, και να συνεχίσω α΄λλη μια βδομάδα με αυτό το ωράριο.
Λυπάμαι αλλά να με γαμάνε στον ιδ.τομέα πάει στο διάολο, στο δημόσιο υπάρχουν κανόνες.
Επειδεί αισθάνομαι ότι το λέτε και για εμένα και κάποιος φίλος το είπε και στα ίσα, ότι δεν ήθελα να κάνω το καθήκον μου, αν με είχαν ενημερώσει απο πριν θα πήγαινα, απο τη στιγμή που ΔΕΝ με ενημέρωσαν ως όφειλαν, δεν κάθομαι ούτε ένα λεπτό παραπάνω! Επίσης θεωρώ τραγικό την επιστράτευση των 2-3 πρώτον πολιτών που πάνε να ψηφίσουν αν δεν υπάρχει κάποιος για εφορευτική επιτροπή.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
dea@735
έχεις άδικο. Πρέπει να προσφέρεις στο σύνολο αν θες να ζητάς από αυτό, όχι το αντίστροφο.Ναι , ναι , ναι ... Χίλιες φορές ναι . Αλλά ζω κάτω από την ίδια στέγη με δήμαρχο και αν και θεωρείται πετυχημένος , θεωρώ ότι η πόλη θα ζούσε και χωρίς αυτόν ή χωρίς κάποιον άλλον δήμαρχο .
Εφορευτική επιτροπή στις εκλογές