-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Υπαρχουν τριξιματα απο τις πισω θεσεις αρκετα εντονα σε ανωμαλιες του δρομου..
Να τα διορθώσουν στην αντιπροσωπεία 100%. Μήπως προέρχονται από τις πόρτες;
Το πρόβλημα με τα μπάκετ και το μοχλό ταχυτήτων δεν το καταλαβαίνω κρίνοντας (όσο μπορώ) από το δικό μου που έχει 'τύπου μπάκετ'. Τί ύψος έχεις; Μήπως ρυθμίζεις το κάθισμα πολύ μπροστά;
Για τα καπάκια στις ρόδες ρώτα τον χρήστη ililias εκ Πύργου μήπως ξέρει κάτι.
Καλοτάξιδο.Οχι δεν ειναι απο τις πορτες..πρεπει να το εχω εντοπισει..αλλα δεν μπορω να ειμαι καια σιγουρος!ειναι απο εκει που εχει τους ''μοχλους'' για να πεφτουν τα καθισματα..θα το παω να το δουν!
Το προβλημα ειναι οτι το δεξι μερος του μπακετ ερχεται πολυ μπροστα..ο μοχλος εχει σχημα ''κατα μηκος'' του αυτοκινητου και ο αγκωνας μου δεν χωραει!
Το εχω αρκετα μπροστα το καθισμα ειναι η αληθεια..αλλα μεχρι τεντωνοντας το ποδι να τερματιζει ο συμπλεκτης..τιποτε το ιδιαιτερο δηλαδη (υψος 1.75 )..Λοιπον..αν αποδειχθει οτι ο ililias εχει 6 καπακια για τις βαλβιδες του..τον εφαγα!!Ατιμε ililias!!Εσυ μου πηρες τα καπακια!!
Φταιω να παω απο το σπιτι του να του τα βουτηξω??
Ρώτα τα πίτσι του Ηλία!
Αυτό που λες για τον θόρυβο από τον μηχανισμό αναδίπλωσης των καθισμάτων ισχύει στα Φίατ. Καθόλου απίθανο να φταίει αυτό. Ντροπήηηη!
-
(μικρο)Προβληματων συνεχεια...
Ξεχασα να το γραψω χθες αλλα φροντισε το αμαξι να μου το θυμησει σημερα το πρωι!!Μου το εχει κανει κανα 3-4 φορες...αλλα σημερα βιαζομουνα κιολας!
Πηγαινοντας να βγω απο το παρκινγκ δεν μπαινει η οπισθεν!!!!
Και καθομαι σα μ@λ@κ@ς μεσα στο αμαξι και περιμενω κανα 15' (να ζεστανει ισως..?) και μετα μπαινει...τι να πω..ειχα δουλεια κιολας!!Α!Και εχει συμβει και 1 φορα με την 1η!!
Θα το παω μια απο την αντιπροσωπεια για γενικο check-up μου φαινεται...(μπαταρια,τριξιματα,κιβωτιο)
Αυτααα....
-
Στο άστρα opc αυτά;
Για την όπισθεν, σε όλα συμβαίνει αυτό...καμιά φορά ανάλογα με το πως θα σταματήσεις και σε τι θεση θα σταματήσουν τα γρανάζια, δεν μπαίνει, και πρεπει να κουνηθεις λίγο με ταχυτητα μέσα...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στο άστρα opc αυτά;Για την όπισθεν, σε όλα συμβαίνει αυτό...καμιά φορά ανάλογα με το πως θα σταματήσεις και σε τι θεση θα σταματήσουν τα γρανάζια, δεν μπαίνει, και πρεπει να κουνηθεις λίγο με ταχυτητα μέσα...
Ναι..σε αυτο!
Το αμαξι το βαζω σε κλειστο παρκινγκ σε οριζοντιο επιπεδο και δεν αφηνω ταχυτητα μεσα...Πως ομως να κουνηθω με ταχυτητα μεσα αφου δεν μπαινει καθολου!!??
Φοβηθηκα μην σπασει ο λεβιες δηλαδη στο τελος απο την (υπερ)προσπαθεια!! -
Βάλε πρώτη, ή δεύτερη, ή τρίτη...λίγο να κουνηθεί το κιβώτιο απλά...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Βάλε πρώτη, ή δεύτερη, ή τρίτη...λίγο να κουνηθεί το κιβώτιο απλά...Α!Καταλαβα τωρα..Αν το ξαναεμφανισει θα το προσπαθησω να δω τι θα γινει..
Απαραδεκτο παντως για καινουριο αμαξι αυτο...σε ξενερωνει απιστευτα..
-
Κοίτα, σε όλα γίνεται αυτό! Δεν είναι κάτι κακό αναγκαστικά...αν συμβαίνει συχνά πάντως, ίσως να το κοιτάξεις.
-
Michael-Amott καλά ρε συ! Φιάτ δεν είχες πριν! Εκεί έμπαινε πάντα με την μία η όπισθεν;
Καταρχήν κρατάς πατημένο τον συμπλέκτη για 2 δευτερόλεπτα (πιθανόν να το γράφει και το μάνιουαλ αυτό) και μετά προσπαθείς. Αν δεν μπει, πρώτα βάζεις μια άλλη ταχύτητα (συνήθως η 4η βοηθάει) και ξαναπροσπαθείς.
Σε καμία περίπτωση αν δυσκολεύεται να μπει, μη την ζορίζεις! Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Michael-Amott καλά ρε συ! Φιάτ δεν είχες πριν! Εκεί έμπαινε πάντα με την μία η όπισθεν;Βεβαιως και εμπαινε!!Παντα με την πρωτη..παρα τις δυσκολες ωρες που ειχε περασει το αμοιρο κιβωτιο.. Ααααααχχχχχ....που ειναι το fiataki...
[Σε καμία περίπτωση αν δυσκολεύεται να μπει, μη την ζορίζεις! Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!
Αν εχεις ραντεβου με τον καθηγητη και εχεις ηδη αργησει...δεν θελει τροπο, κοπο θελει!!
-
Όταν παρκάρεις το αυτοκίνητο σου δεν βάζεις ταχύτητα!!! Άλλο πάλι και τούτο. Βαλε μια ταχύτητα και δες αν σου το ξανακάνει
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Όταν παρκάρεις το αυτοκίνητο σου δεν βάζεις ταχύτητα!!! Άλλο πάλι και τούτο.Δεν καταλαβα...που βρισκεις το περιεργο??
Γιατι να βαλω ντε και καλα δηλαδη??
Ποιο το οφελος??
-
[Σε καμία περίπτωση αν δυσκολεύεται να μπει, μη την ζορίζεις! Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!
Αν εχεις ραντεβου με τον καθηγητη και εχεις ηδη αργησει...δεν θελει τροπο, κοπο θελει!!
Τι τα χεις τα άλογα ρεεεε;
Με την όπισθεν θα κερδίσεις χρόνο;;
Απλά με τον κόπο γ@μ@ς τα συχρονιζέ. Αν θες περαιτέρω πληροφορίες, ρώτα τον πατέρα μου! Δεν έχει αφήσει όπισθεν για όπισθεν!
-
Σε όλα τα αυτοκίνητα συμβαίνει αυτό το πράγμα με την όπισθεν, όχι όμως από 1η σε 2α, αυτό να το κοιτάξεις - υπενθυμίζω ότι το κιβώτιο ταχυτήτων είναι μέσα στην 6ετή εγγύηση. ΜΗ ζορίζεις το λεβιέ, βάλε 2α ή 4η και δοκίμαζε πάλι απαλά γιατί θα κάνεις ζημιά στο κιβώτιο (το ότι είναι στην εγγύηση δε σημαίνει ότι πρέπει να τρέχουμε να το φτιάχνουμε).
Είναι καλό να βάζεις ταχύτητα όταν σταματάς γιατί αν λυθεί το χειρόφρενο το αυτοκίνητο δεν θα φύγει με φόρα. -
νομίζω στο manual αναφέρει πως σε περίπτωση που δε μπαίνει η όπισθεν (ή η 1η) άφησε το συμπλέκτη και πίεσέ τον πάλι. Μου έχει τύχει κανά 2 φορές, το δοκίμασα και πιάνει
-
Χαιρετε!Εχω 2 αποριουλες... ...αν μπορει καποιος ας βοηθησει..
Ερωτηση 1η:
Πως στο καλο αλλαζει η ωρα στην οθονη?Πατωντας μια φορα το κουμπι για το μηδενισμο του χιλιομετρητη (οπως λεει στο μανουαλι) εμενα δεν κανει τιποτα...μηπως κανω καμια μ@λ@κι@?(μαλλον...)Ερωτηση 2η:
Καπου θυμαμαι ειχε αναφερθει σε αυτο το thread (αν δεν κανω λαθος παλι..) πως να δουμε τις ''κρυφες'' πληροφοριες στην οθονη οπως ψηφιακο χιλιομετρητη,βολτομετρο μπαταριας κλπ.Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να το ξαναβρω!Μηπως μπορει καποιος να γραψει τι πρεπει να κανω? -
Η ώρα στην οθόνη....
μου φαίνεται ότι πατάς settings και από εκεί με το 'joystick' πηγαίνεις στη σχετική επιλογή του μενού. Τί σχέση έχει το κουμπί του χιλιομετρητή; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η ώρα στην οθόνη....
μου φαίνεται ότι πατάς settings και από εκεί με το 'joystick' πηγαίνεις στη σχετική επιλογή του μενού. Τί σχέση έχει το κουμπί του χιλιομετρητή;Εγχειριδιο opel astra σελ.44 :
-Ενδειξη ωρας :
Οταν εμφανιζεται η ενδειξη της ωρας,πιεστε το κουμπι μηδενισμου στο ταμπλο:-Πιεστε για 2'': η ενδειξη της ωρας αναβοσβηνει
-Πατηστε συντομα: ρυθμιστε την ωρα
.....................κλπ. -
Όταν παρκάρεις το αυτοκίνητο σου δεν βάζεις ταχύτητα!!! Άλλο πάλι και τούτο.
Δεν καταλαβα...που βρισκεις το περιεργο??
Ποιο το οφελος??
Κοίτα να δείς άλλοι σβήνουν την μηχανή με τον συμπλέκτη, άλλοισταμτάνε και βαζουν ταχύτητα και όχι χειρόφρενο και κάποιοι άλλοι όπως εσύ μόνο χειρόφρενο. Ο κανόνας όμως λέει και χειρόφρενο και ταχύτητα μέσα όταν παρκάρουμε. Το κέρδος είναι ότι σε μια κατηφόρα που δεν θα πιάσει το χειρόφρενο 8α ψαχνεις για αυτοκίνητο κάποια στιγμή. Με αυτόν επίσης τον τρόπο δεν θα ξαναέχεις ποτέ το πρόβλημα να κολλαέι η ταχύτητα στο ξεκίνημα γιατί ο δίσκος είναι σε 'λειτουργία' και δεν μετακινείτε με το σταμάτημα.
Anyway πόσο σου καίει μέσα στην πολη και σε ταξίδι με 150-200?
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Όταν παρκάρεις το αυτοκίνητο σου δεν βάζεις ταχύτητα!!! Άλλο πάλι και τούτο.
Δεν καταλαβα...που βρισκεις το περιεργο??
Ποιο το οφελος??
Το κέρδος είναι ότι σε μια κατηφόρα που δεν θα πιάσει το χειρόφρενο 8α ψαχνεις για αυτοκίνητο κάποια στιγμή.
Anyway πόσο σου καίει μέσα στην πολη και σε ταξίδι με 150-200?
Δεν μιλαμε για ανηφορα ή κατηφορα(εκει εννοειται οτι το χρησιμοποιω..)..μιλαω για το παρκινγκ μου που ειναι επιπεδο..το ειπα απο την αρχη..
Καταναλωση 10.9lt/100km με κινηση 60% πολη και 40% ταξιδι...
Σε ταξιδι με 150-200 μεση ταχυτητα δεν μπορω να σου απαντησω γιατι εγω δεν παω με τοσα συνηθως...αλλα μπορω να σου πω για ταξιδι με 250!Καιει γυρω στα 63.6lt/100km...
-
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Michael-Amott ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΤΟ ΠΥΡΑΒΛΑΚΙ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟ ΑΜΑΞΙ,ΒΕΝΖΙΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΠΕΙΝΑΕΙ!! ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΑ 5000 ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ Η ΟΠΕΛ ΛΕΙ ΣΤΑ 15.000Κ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ GTC 1.6 240 ΑΛΟΓΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ....... ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΘΕ 10.000 ΜΕΤΑ ΑΛΛΑΓΗ, 45 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ SETTINGS ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΦΙΛΟΣ manosk ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΜΑΝΙΟΥΛ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ, ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΠΡΟΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΗΝΙΤΟ, ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΟ ΡΑΔΙΟCD ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΑ ΤΟ SETTINGS ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΕΝΑ ΜΠΙΠ ΑΠΟ ΤΑ ΗΧΕΙΑ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ BC ΚΑΘΕ ΠΑΤΗΜΑ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ. ΝΟΜΙΖΩ ΣΤΟ 4-5 ΒΓΑΖΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ. ΤΟ ΟPC ΣΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ CLIMA ΚΑΙ START&STOP ΜΠΟΥΤΟΝ?
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)