-
Άλλο ένα θέμα που έχει ξεφύγει εντελώς νομίζω...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
cctop,Ούτε με ενδιαφέρει τι κάνουν στην αλβανία ή στην τουρκία ή στην ζιμπάμπουε. **Εγώ θέλω να είμαι υπερήφανος για την χώρα μου, για την κατανόηση και την βοήθεια που προσφέρει. **
Τέλος, συνέχισε να θεωρείς τους αλβανούς υπεύθυνους για το ότι το κράτος δεν σε αφήνει να κυκλοφορήσεις με ντίζελ στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.
Είναι ότι πιο απλό.
Όπως είναι απλό το γεγονός ότι είσαι λίγο μπερδεμένος, αφού ξεκινώντας από την απαγόρευση αυτή, φτάσαμε σε σημείο να μιλάμε για Μεγάλη Αλβανία.Εισαι υπερήφανος δηλαδη για την χωρα σου που δεν προβλεπει δωρεαν περιθαλψη στους ανασφαλιστους Ελληνες ενω προβλεπει δωρεαν περιθαλψη για τους ανασφαλιστους αλλοδαπους χωρις καν να αναζητουνται τα νοσηλια τους απο τις πρεσβειες τους οπως γινεται σε ολα τα κρατη του κοσμου? Εσενα ως Ελληνα αυτο σε κανει υπερηφανο? Βλεπεις εσυ ισοτιμη μεταχειριση απο το κρατος μεταξυ αλλοδαπων και ημεδαπων?
Επισης εαν υπαρχει μια απαγορευση για πετρελαιοκινηση στην Αθηνα και την Θεσσαλονικη γιατι αυτη δεν ισχυει και για τους Αλβανους η αλλους μεταναστες οι οποιοι μενουν ΜΟΝΙΜΑ στην χωρα και δεν προκειται απλα για τουριστες? Η ισχυει κατι για ολους η δεν ισχυει. Εκτος εαν οι mercedes των αλβανων δεν μολυνουν συμφωνα με το ΥΠΕΧΩΔΕ το περιβαλλον...
Και βεβαια δε φταινε οι Αλβανοι που κυκλοφορουν ελευθερα με τα ντιζελ τους στην ΑΘ. Θεσ. Εσεις φταιτε που ψηφιζετε καραγκιοζηδες πολιτικους....
Και δεν ειμαι καθολου μπερδεμενος αφου ενω εγω ξεκινησα το διαλογο αυτο περι της πετρελαιοκινησης και της περιεργης εφαρμογης του νομου αυτου, καταλειξαμε σε ρατσισμους επειδη κανεις σημερα δεν μπορει να αγγιξει τους Αλβανους οι οποιοι αποτελουν το 'αλλοθι' καποιον να αυτοπροβαλλουν τα 'προοδευτικα' ιδεωδη τους χωρις βεβαια κανενας απο αυτους να εχει δωσει ενα πιατο φαι στους Αλβανους που πριν 15 χρονια ειχαν ελθει πινασμενοι στην Ελλαδα. Ειναι της μοδας σημερα να υπερασπιζεσαι τα δικαιωματα των μεταναστων οπως και μοδα ειναι να απαξιωνεις την επισημη θρησκεια και τη σημαια αυτης της χωρας... Και οσο για το 'οραμα' της Μεγαλης Αλβανιας εαν ειναι ανεμομηλος η εχει πρακτικη εφαρμογη... .το Κοσσοβο και οι UCKαδες ανηκουν στην πραγματικοτητα και οχι σε καποιο μυθιστορημα....
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ρε παιδια please μη βριζετε τους αλβανους
ειναι η γυναικα μου απο την αλβανια
και η κορη μουΚανεις δεν εβρισε φιλε τη γυναικα και την κορη σου. Προσωπικοι χαρακτηρισμοι δεν επιτρεπονται ουτε εγιναν απο κανεναν πλην προς εμενα προσωπικα οπου δεχτηκα χαρακτηρισμους οπως ρατσιστης κλπ Αλλα δεν με πειραζει γιατι ειναι της μοδας σημερα να το παιζει καποιος προοδευτικος η κουλτουριαρης.... Οταν απο την αλλη λεμε οτι οι Αλβανοι εκτοξευσαν την εγκληματικοτητα στην Ελλαδα στα υψη η οταν ονειρευονται Μεγαλες Αλβανιες, κυνηγανε τον Προεδρο της Δημοκρατιας η καινε Ελληνικες σημαιες και μιλανε για Τσαμουριες κλπ αυτα δεν ειναι βρισιες ειναι πραγματικοτητα. Ετσι δεν ειναι?
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
ρε παιδια please μη βριζετε τους αλβανους
ειναι η γυναικα μου απο την αλβανια
και η κορη μουΚανεις δεν εβρισε φιλε τη γυναικα και την κορη σου. Προσωπικοι χαρακτηρισμοι δεν επιτρεπονται ουτε εγιναν απο κανεναν πλην προς εμενα προσωπικα οπου δεχτηκα χαρακτηρισμους οπως ρατσιστης κλπ Αλλα δεν με πειραζει γιατι ειναι της μοδας σημερα να το παιζει καποιος προοδευτικος η κουλτουριαρης.... Οταν απο την αλλη λεμε οτι οι Αλβανοι εκτοξευσαν την εγκληματικοτητα στην Ελλαδα στα υψη η οταν ονειρευονται Μεγαλες Αλβανιες, κυνηγανε τον Προεδρο της Δημοκρατιας η καινε Ελληνικες σημαιες και μιλανε για Τσαμουριες κλπ αυτα δεν ειναι βρισιες ειναι πραγματικοτητα. Ετσι δεν ειναι?
αποφασισα να απαντησω σοβαρα.
ΝΑΙ. πολλοι αλβανοι απ'αυτους που ειναι στην Ελλαδα ειναι τρομπες. Δε φταινε αυτοι βεβαια γι'αυτο, ετσι εχουν μαθει και τελειωμενοι ηταν πριν ερθουν στην Ελλαδα, ξαναλεω, πολλοι απ'αυτους (δες την ιστορια τους τα τελευταια χρονια..) Δεν το λεω για να δικαιολογησω κατι ουτε με νοιαζει να το παιξω προοδευτικος/κουλτουριαρης.. στα παπαρια μου, να με συγχωρεις, απλα προσπαθω να το βλεπω πιο σφαιρικα. Θα μου πεις, εμενα τι με νοιαζει ρε φιλε; εφοσον ερχονται στη χωρα μου να τη σεβονται. και εχεις δικιο εν μερει, και φερνεις σαν παραδειγμα τους ελληνες του εξωτερικου. Κι εγω ειμαι στο εξωτερικο και σεβομαι τη χωρα και τους ανθρωπους. Η διαφορα ειναι οτι οι ελληνες που πανε τωρα στο εξωτερικο, δεν εχουν καμια σχεση με τους αλβανους που ερχονται στην ελλαδα. ο λογος ειναι οτι η οικονομια και η κοινωνια της ελλαδας, ειναι -οπως και να το κανουμε ισα με 40 χρονια μπροστα.. τσε βαλε
Ναι, πολλοι κανουν αλητειες, εγκληματα και δε σεβονται τους νομους της χωρας.Αλλα να εισαι σιγουρος οτι τα ιδια εκαναν και πολλοι ελληνες πιο παλια στο εξωτερικο, οταν η Ελλαδα ηταν 50 χρονια πισω.. και δε μιλαω εκ τους ασφαλους, ειναι πραγματα που πιστεψε με, τα ξερω απο πρωτο χερι.
Απο'κει και περα, το προβλημα ειναι της Ελλαδας και οχι της Αλβανιας και των αλβανων.
Η Ελλαδα φταιει και οι ελληνες που μαθαινουν τους ξενους να συμπεριφερονται οπως συμπεριφερονται, γιατι οι ξενοι δεν ειναι μαλακες: βλεπουν πως συμπεριφερομαστε και καταλαβαινουν οτι γενικα με τους νομους ειμαστε λιγο παραλιες.
Και μη νομιζεις, ενα μεγαλο ποσοστο απο τα αλβανακια απλα ενσωματωνονται και σε λιγα χρονια θα ειναι κομματι της ελληνικης πραγματικοτητας θελεις δε θελεις.
Σου ξαναλεω, το προβλημα ειναι της Ελλαδας. Οι ξενοι ας ειναι οπως ειναι, εσυ εισαι αυτος που πρεπει να επιβαλλει καποια πραγματα στη χωρα σου και οχι να περιμενεις οτι ολοι θα'ναι αγγελουδια ντε φακτο.Αυτα για αρχη.
Υπαρχουν και αλλα πολλα γι'αυτο το θεμα, αλλα δε θα κατσω να τ'αναλυσω (πχ σκεψου λιγο ποσα συμφεροντα εχει η Ελλαδα στην αλβανια, επενδυσεις κλπ)
θελω ομως να γραψω κατι τελευταιο που ισως μπορει να μην εχεις συνειδητοποιησει.
Η Ελλαδα γνωρισε προοδο τα τελευταια 15 χρονια. fact. προβληματα υπηρχαν, λαμογιες, πουστιες, ναι ναι ναι συμφωνω. ΟΜΩΣ ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΡΟΟΔΟ. και σ'αυτην την προοδο βοηθησαν πολυ οι μεταναστες, που δουλευαν/δουλευουν στις κατασκευες. Αυτο γιατι πολλα εργα δε θα γινονταν ή θα εμεναν πισω, επειδη θα ηταν οικονομικα ασυμφορο αν δουλευαν ελληνες ασφαλισμενοι κλπ κλπ
ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ετσι ειναι μας αρεσει ή οχι.
Ειναι παρομοιο με τους νοτιους ιταλους. οι βορειοι τους αντιπαθουν επειδη ειναι καφροι, ανεβασαν την εγκληματικοτητα και ο,τι αλλο θες.
ΝΑΙ, αληθεια ειναι.
Ομως, δουλευοντας στις βιομηχανιες ορθοποδησαν την ιταλικη οικονομια και εδωσαν στους βορειους τη δυνατοτητα να ειναι σημερα στη θεση που ειναιD.
-
cctop, για τα περί υγείας, οι Αλβανοι; ΤΟ ελληνικό κράτος φταίει. Έλεος δηλαδή.
Λες και πριν τους αλβανούς δεν υπήρχε εγκληματικότητα στην Ελλάδα. Οι αλβανοί φταίνε για όλα, την έχουμε ακούσει παντού την καραμέλα.
Εγώ σου λέω πως στην περιοχή που μετακομίσαμε, εκτός θεσσαλονίκης, πριν από 10 χρόνια, όντως είχαμε πήξει στους αλλοδαπούς. Ναι, υπήρχαν κρούσματα διαρρήξεων. Αν σου πω τώρα ότι τους διαρρήκτες τους ήξεραν ΟΛΟΙ, και ήταν έλληνες, αλλά κανείς δν έλεγε τπτ, παρά μόνο έλεγαν όλοι 'ΑΑΑ, οι φονιάδες οι αλβανοί τα κάνουν όλα'. Οι γενικέυσεις δεν βοηθούν κανέναν.Πες με ανώμαλο, εγώ αισθάνομαι περήφανος όταν βλέπω ότι σιγα σιγά η ελληνική κοινωνία προσαρμόζεται και αποδέχεται τον ξένο. Συγκινούμε όταν βλέπω το παιδί με αλβανούς γονείς να παίζει σε χωριό μαζί με τα παιδιά των ντόπιων. Και δεν πρόκειται να δεχτώ την γενίκευση ότι οι αλβανοί φταίνε, όταν υπάρχουν πλέον πολλοί περισσότεροι σωστοί οικογενειάρχες.
Και να στο ξαναπώ, δεν είναι μόδα το να είσαι προοδευτικός, όπως δεν είναι μόδα ο συντηριτισμός και η ξενοφοβία. Απόψεις είναι, μάθε να τις σέβεσαι, όπως σέβονται και άλλοι τις δικές σου θέσεις.
-
Φίλε skye εγώ προσωπικά δεν έβρισα την οικογένεια σου, ακτός αν η γυναίκα σου οδηγεί ανασφάλιστο αμάξι με αλβανικές πινακίδες προκαλεί ατύχημα και εξαφανίζεται
Το γιατί πάνε οι Αλβανοί στην οικοδομή, βάφουν σπίτια, φτιάχνουν κήπους κλπ κλπ, μην το ψάχνεις σε αυτούς που τους προσλαμβάνουν, αλλά ψάξτο στους Έλληνες που δεν παίρνουν την αρίδα τους να κάνουν τέτοιες δουλειές, λες και είναι υποτιμητικό!
Και ένα περιστατικό που είχα ακούσει, σε ένα χωριό ήταν ένα παλικαράκι, ο οποίος δεν ήταν και σπίρτο (ο χαζός του χωριού που λένε) δουλειά δεν είχε, καμιά αρπαχτή απο εδώ κα ιαπο εκεί έκανε, τον πιάνει ένας χωριανός και του δίνει Χ λεφτά να του ξεχορταριάσει ένα οικόπεδο, τα λεφτά ήταν πολύ καλά για το μέγεθος, ο χαζός (έτσι των θεωρούν δλδ) πιάνει έναν Αλβανό του δίνει τα μισά για να κάνει ο Αλβανός την δουλειά.
Απο εκεί και πέρα Go Figure.
ΥΓ. αν την ίδια στιγμή που ο Αλβανός καθάριζε το οικόπεδο αυτός είχε να καθαρίσει άλλο οικόπεδο, θα το θεωρούσα σωστό, τοέκανε όμως για να κάτσει στο καφενείο να ξύσει τα @@ του!
Επίσης δε νομίζω να έχει κανένας πρόβλημα με οποιονδήποτε μετανάστη που δουλεύει ή τελος πάντων προσπαθεί να δουλέψει και να τα βγάλει πέρα, ή τελος πάντων εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτούς τους ανθρώπους, μην ξεχνάμεκαι τους Έλληνες που είχαν πάει Αμερική και Γερμανία για δουλειά!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
1.Το γιατί πάνε οι Αλβανοί στην οικοδομή, βάφουν σπίτια, φτιάχνουν κήπους κλπ κλπ, μην το ψάχνεις σε αυτούς που τους προσλαμβάνουν, αλλά ψάξτο στους Έλληνες που δεν παίρνουν την αρίδα τους να κάνουν τέτοιες δουλειές, λες και είναι υποτιμητικό!2.Και ένα περιστατικό που είχα ακούσει, σε ένα χωριό ήταν ένα παλικαράκι, ο οποίος δεν ήταν και σπίρτο (ο χαζός του χωριού που λένε) δουλειά δεν είχε, καμιά αρπαχτή απο εδώ κα ιαπο εκεί έκανε, τον πιάνει ένας χωριανός και του δίνει Χ λεφτά να του ξεχορταριάσει ένα οικόπεδο, τα λεφτά ήταν πολύ καλά για το μέγεθος, ο χαζός (έτσι των θεωρούν δλδ) πιάνει έναν Αλβανό του δίνει τα μισά για να κάνει ο Αλβανός την δουλειά.
Απο εκεί και πέρα Go Figure.
3.ΥΓ. αν την ίδια στιγμή που ο Αλβανός καθάριζε το οικόπεδο αυτός είχε να καθαρίσει άλλο οικόπεδο, θα το θεωρούσα σωστό, τοέκανε όμως για να κάτσει στο καφενείο να ξύσει τα @@ του!
4.Επίσης δε νομίζω να έχει κανένας πρόβλημα με οποιονδήποτε μετανάστη που δουλεύει ή τελος πάντων προσπαθεί να δουλέψει και να τα βγάλει πέρα, ή τελος πάντων εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτούς τους ανθρώπους, μην ξεχνάμεκαι τους Έλληνες που είχαν πάει Αμερική και Γερμανία για δουλειά!
-
δε διαφωνω ακριβως, αλλα απαντησε μου κατι: εσυ προσωπικα κανεις αυτες τις δουλειες; θα πηγαινες να δουλεψεις στον καμπο; να μαζεψεις ελιες; κανεις καποια απ'αυτες τις δουλειες που λες οτι οι ελληνες υποτιμουν; ή θες να τις κανουν οι αλλοι και οχι εσυ, απλα να ειναι ελληνες; γιατι οπως εσυ δε γουσταρεις να ξεβολευτεις (και εγω μαζι σου, ουτε εγω κανω τετοια δουλεια), πως ζητας απο καποιον αλλο να το κανει;
ετσι γινεται συνηθως, και οι γερμανοι που δε γουσταρανε να δουλευουν στα τουνελ 100 μετρα κατω απ'τη γη στον ανθρακα, παιρνανε τουρκους, ελληνες κλπ κλπ που το εκαναν αυτο (οι ελληνες μια φορα και ενα καιρο..)
και οι βορειοιταλιανοι που το παιζανε φιλοσοφοι μορφωμενοι κτλ παιρνανε αγραμματους νοτιους και δουλευανε στα εργοστασια γιατι δεν εμπαιναν στο εργοστασιο να λερωσουν το αρμανι που λεει ο λογος -
sorry ρε φιλε, αλλα ο τυπος δε μου φαινεται και τοσο χαζος
αλλα κακα τα ψεματα, ειναι λογικο ο καθενας να κοιταει το συμφερον του. και οταν ο ελληνας δε συμφερει, οι πιθανοτητες ειναι οτι θα στραφεις σε καποιον που θα σε συμφερει περισσοτερο, ετσι δεν ειναι; γιατι, μπορει να μην πειναμε, αλλα δεν ειμαστε και πλουσιοι (νομιζω;). σιγα τους μισθους που παιρνουμε στην Ελλαδα για να εχουμε να δινουμε τα παραπανω λεφτα ετσι χωρις δευτερη σκεψη
-
αρα ερχεσαι στα λογια μου. οι αλβανοι βρισκουν και τα κανουν, επειδη με την οργανωση γενικοτερα και με την εργασια ισως δεν εχουμε και την καλυτερη σχεση
-
δε διαφωνω.
-
-
Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δουλέψω οικοδομή, οι οικοδόμοι θα έχουν γιατί είμαι πιο ατσούμπαλος με φτυάρια αξίνες κλπ απο ότι ένα παιδάκι 5 χρονών, στα μέγαρα για να αλλάξω 4 ζαντολάστιχα για να καταλάβεις μπορεί να κάνω και πάνω απο μισή ώρα!
Έκανα όμως δουλειά (Πωλητής αυτοκινήτων) για την οποία προσλαμβάνουν άτομα με απολυτήριο λυκείου -και δεν σου λέω ότι επειδεί έχω ένα σκατοBachelor είμαι φωστήρας- θα μπορούσα και εγώ να πω, όχι πρέπει να βρω μια Χ δουλειά σχετική με αυτό που σπούδασα, σε γραφείο κλπ εγώ δεν είπα να μην κοιτάει ο καθένας το συμφέρον του, αλλά μην βρίζουμε και λέμε -αυτοί που κάνουν χειρονακτηκες δουλείες- οι Αλβανοί μας τρώνε τη δουλειά κλπ, σε ένα βαθμό έχουν δίκιο, αλλά αυτό που κάνουν είναι να ρίχνουν τις τιμές και όχι να τους τρώνε τις δουλειές.
Επίσης έψαχνα πριν 2 μήνες υδραυλικό, ε δεν για όνομα του θεού να τον παρακαλάς να έρθει? Με 2 βρίστηκα γιατί μου κλείσανε 2 φορές ραντεβού -ώρα που βόλευε αυτούς- και δνε ήρθαν και δεν πήραν ούτε τηλ ότι δεν θα έρθουν, και ο τρίτος με βασάνιζε μια βδομάδα, φυσικά για να κάνω τη δουλειά μου έκανα το μαλάκα, μέχρι να του καυλώσει να έρθει......Μην μας φταίνε συνέχεια οι άλλοι!
-
Οταν ο Αλβανος ζηταει 50Ε μεροκαματο γιατι δεν εχει ΤΕΒΕ και μενει σε ενα δωματιο στην Κυψελη με αλλους 5 μαζι τοτε να γιατι πιανει.
Λεφτα δεν εχεις θα παρεις τον Αλβανο που θελει 20Ε να σου αλλαξει την βρυση και οχι 30Ε που θελω εγω.
Ετσι πιασανε αυτοι και ειδικα στην εποχη που οι Ελληνες οντως τα ξυνανε διοτι ειχανε 2 μηνες ουρα απο δουλειες να περιμενουν.
Τωρα που την πατησαν απο τους ξενους τρεχουν ή λενε οτι χασανε το παιχνιδι..Ο Αλβανος χτυπαει τιμη και δυσκολα τον ανταγωνιζεσαι..
Μακαρι να ξυπνησουμε εστω και αργα και να στειλουμε τα παιδια μας οικοδομη δεν ειναι ντροπη για μενα περιφανεια ειναι να βγει αυριο το παιδι μου μαστορας και οχι να πηγαινουν τα λευτα στην Αλβανια.Πλεον ομως μας εχει πιασει και η πορωση και ριχνουμε πορτα στους Ελληνες μαστορες... Το μυστικο εδω ειναι να δινεις την δουλεια αποκοπη και οχι μεροκαματο.Μονο τοτε ο Ελληνας θα τελειωσει διοτι αλλιως δεν θα πληρωθει..
-
Καλά ενοείται ότι δουλεύεις κατ'αποκοπή
Καλά μην νομίζεις ότι και τώρα τρέχουν να σε εξυπηρετήσουν, εδώ μου κάνει κάτι κουλά το πλυντηριο και σκέφτομαι να πάρω άλλο απο το να τραβήξω πάλι τα ίδια με τη μαστοράτζα!
-
Αλλαζεις μαστορα. Οταν ξεμεινει απο δουλειες διοτι δεν θα πηγαινει οταν λεει να δεις πως θα τρεχει μετα...
Και προσπαθησε να εχεις νεους. Κατι 60ρηδες ή συνταξιουχοι εχουν πλεον ενα σωρο πελατες και δεν ασχολουνται και πολυ..
-
αν διάβασες άλλαξα 2 και έκανα την δουλειά μου με τον τρίτο, καλά τόσο εύκολα βρίσκεις εσύ υδραυλικό, ηλεκτρολόγο κλπ? Τι στο καλό τόσο άχρηστος είμαι?
-
Οι ανασφάλιστοι Έλληνες μπορούν να νοσηλευτούν κανονικότατα με βιβλιάριο απορίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να νοσηλευτείς σε νοσοκομείο και να μην πληρώσεις. Οι περισσότεροι Αλβανοί είναι πολλά χρόνια στην Ελλάδα και έχουν ασφάλιση. Οσοι δεν έχουν, τελικά θα πληρώσουν το νοσοκομείο. Ισχύουν τα ίδια για όλους. Οπως και για τα αυτοκίνητα... Απλά οι Αλβανοί είναι πιο...τολμηροί! Εξάλλου, είπαμε, αν τόσο πολύ θέλει κάποιος ένα diesel, ας το πάρει κι ας το κυκλοφορεί στην Αθήνα. Σήμερα είδα ένα Tuscon CRDi στην παραλιακή! Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα παρανομήσουμε!
Μίλησα επίσης για επιτεύγματα και κάποιος ανέφερε επιτεύγματα κάποιων Ελλήνων. Δεν διαφωνώ, σημαντικά είναι! Αλλά είναι μεμονωμένα, ατομικές επιτυχίες και όχι κάτι παραπάνω. Οι περισσότεροι εξ αυτών ζούσαν και δουλεύαν έξω, όχι στην Ελλάδα! Εγώ μίλησα τι πετύχαμε σαν κράτος. Είμαστε παλιοτεροι από τους Αλβανούς αν θυμάστε. Και όλοι οι Βαλκανιοι τους ίδιους πόλεμους είχαν. Κι όταν εμείς είχαμε τους πραξικοπηματίες για 7 χρόνια, οι γείτονες είχαν τον Χότζα για δεκαετίες! Αρα αυτοί έχουν περισσότερες δικαιολογίες σωστά;
Αλλά από τη στιγμή που κάποιοι θεωρούν πως οι Ελληνες έχουμε κάτι εξαιρετικό που δεν έχουν άλλοι (τι άραγε; ποτέ δεν το κατάλαβα...), δεν μπορεί να γίνει σοβαρή κουβέντα. Προφανώς κάποιοι ό,τι και να κάνουν οι Αλβανοί, θα τους θεωρούν κατώτερους!Κι εμάς ανώτερους...
Εμένα να με συμπαθάτε, αλλά ένα λαό που πετάει τα σκουπίδια από το παράθυρο και αδειάζει το τασάκι περιμένοντας στο φανάρι, δεν τον θεωρώ τόσο...ανώτερο! Τον θεωρώ ακόμη λίγο απολίτιστο! Η Ελλάδα έχει κανει άλματα τις τελευταίες δεκαετίες, έφτασε από χώρα εξαγωγής μεταναστών να φιλοξενεί πάνω από 1 εκατ. αλλοδαπούς. Αλλά και η Αλβανία προόδευσε. Και η FYROM. Και η Βουλγαρία. Και η Σερβία και πολλοί άλλοι λαοί.
Τελευταίο άφησα τον Μάνο και τον...Ζέρβα... Εγώ δεν παρουσίασα κανένα τέρας! Παρουσίασα μια πτυχή που είναι άγνωστη. Δεν αρνήθηκα την συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση. Και ο Ζέρβας, με τον ΕΔΕΣ , και ο Βελουχιωτης με το πρώτο ΕΑΜ και πολλές άλλες μικρότερες αντάρτικες ομάδες δώσαν πολλά στον αγώνα εναντίον των Γερμανών. Εγώ μίλησα για κάτι διαφορετικό όμως... Για τις τοπικές εκκαθαρίσεις που έκαναν ομάδες στα σύνορα της χώρας. Θεσπρωτία,Ιωάννινα για Αλβανούς. Κοζάνη, Φλώρινα κι αλλού για 'Μακεδόνες' (το βάζω σε εισαγωγικά, μην αρχίσετε) κλπ κλπ. Οι συγκεκριμένες περιοχές προσπάθησαν να 'νοθευτούν' πληθυσμιακά με τους μετανάστες από την ανταλλαγή πληθυσμών το 22, αλλά επειδή αυτό δεν ήταν αρκετό, το ελληνικό κράτος προτίμησε πιο δραστικές λύσεις. Οι γιορτές του μίσους ακόμη υπάρχουν στην Δυτική Μακεδονία να θυμίζουν τα κατάλοιπα του εμφυλίου... Κι όσο για τους Αλβανούς και την Τσαμουριά, ρωτώ: διώχθηκαν αλβανικοί πληθυσμοί από τις περιοχες και η περιουσία τους πήγε στους ημετέρους, ή όχι; Πριν το αρνηθείτε με επιχείρημα πως 'Οι Έλληνες είναι καλοί άνθρωποι, τέτοια κάνουν μόνον οι...Τούρκοι και οι ...Αλβανοί' , ψαχτε το καλύτερα! Είχε γίνει και θέμα στους Φακέλους πέρυσι (και μπράβο στους δημοσιογράφους που καταπιάστηκαν με ένα δύσκολο θέμα...).
Τώρα θα πείτε πως η Ελλάδα καλώς έκανε όσα έκανε... Μπορεί να συμφωνήσω στον ιστορικό πλαίσιο της εποχής! Αλλά τότε στην Κύπρο η Τουρκία τι έκανε;
Και κάτι τελευταίο: η Ελλάδα από το 1830 μέχρι σήμερα μεγάλωσε και δυνάμωσε σαν κράτος. Δεν χάσαμε εδάφη ποτέ, μόνον κερδίσαμε. Η Συνθήκη των Σεβρών που κάποιοι ευαγγελιζονται ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Η Σμύρνη είχε ΠΟΛΛΟΥΣ Ελληνες , αλλά ποτέ δεν ήταν Ελληνική επικράτεια... Αρα πώς μας ανήκαν αυτά τα μέρη; Αφού εμείς τα εποικίσαμε, μας ανήκαν; Αρα και η Αμερικάνική ήπειρος ανήκει στους Βρετανούς, Ισπανούς κλπ κλπ -
**πρωτα πρωτα αγαπητοι φιλοι να πω εδω οτι δεχτηκα σημερα και ενα ΠΜ με τιτλο ' μαλακας εισαι '
'Από: aekara21
Προς: cctop
Δημοσιεύθηκε: 02/10/06 1:06
Θέμα: μαλακας εισαιμαλακας εισαι'**
Εγώ αγαπητοί συμφορουμιστές δεν έκανα σε κανέναν χρήστη προσωπική επίθεση. Παρακαλώ οι διαχειριστές να επιβάλλουν κυρώσεις για την προσωπική επίθεση που δέχτηκα από τον χρήστη 'aekara21'.
Άλλο σε ένα δημόσιο φόρουμ να εκφράζεις την άποψη σου οποία και εάν είναι αυτή και άλλο να δέχεσαι προσωπικές επιθέσεις και ύβρεις από άλλους χρήστες. Εάν κάποιος δε συμφωνεί με τα λεγόμενα του άλλου δικαίωμα του άλλα δεν είναι δικαίωμα του να υβρίζει προσωπικά. Είναι πολύ εύκολο να υβρίζεις πίσω από ένα μόνιτορ και πίσω από την ανωνυμία και μόνο όσοι φέρονται ως γυναικούλες και κατίνες το πράττουν αυτό…. Ο καθένας εξάλλου μπορεί να υβρίζει κάτω από αυτές τις συνθήκες ανωνυμίας στο internet όμως δεν είμαστε αδερφές όλοι…. Φυσικά και εάν ο τύπος αυτός βρισκόταν μπροστά μου δε θα τολμούσε να πει λέξη, αλλά είπαμε, είναι κακές οι αδερφές…
Ευχαριστώ.
-
error (double post)
-
Επιγραμματικά να απαντήσω στα παραπάνω.
Οι Έλληνες του εξωτερικού κάποιες φορές κατηγορηθήκαν όντως για εγκληματικότητα, ιδίως στην Αμερική και στις αρχές του 20ου αιώνα κυρίως.
Σε καμιά περίπτωση όμως οι Έλληνες μετανάστες δεν γέμισαν τις φυλακές του κράτους που τους φιλοξενούσε κατά ποσοστό συνολικό που να αντιστοιχεί στο 55% όλου του αριθμού των κρατουμένων όπως έκαναν οι Αλβανοί στην Ελλάδα....
Κανένα άλλο κράτος δε δέχτηκε ποτέ εν καιρό ειρήνης τόσους μετανάστες όσους αντιστοιχούν στο 25-30% του ημεδαπού πληθυσμού και μέσα σε 15 χρονιά. Και αυτό το ποσοστό συνεχίζει αμείωτα να ανεβαίνει καθημερινά και ανεξέλεγκτα…
Στις οικοδομές εργάζονται οι Αλβανοί γιατί απλά οι εργοδότες δεν προσλαμβάνουν Έλληνες για τους γνωστούς λογουςκοστους και ασφάλισης. Δεν είναι ότι οι Έλληνες είναι αρακτοι και δεν θέλουν να δουλέψουν. Ρωτήστε πόσοι εγγεγραμμένοι Έλληνες οικοδόμοι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο σωματείο οικοδομών. Το 88% ψάχνουν απεγνωσμένα γι ατο μεροκάματο για να μη πω και άλλους πολλούς κλάδους όπως η ναυπηγοεπισκευαστικη ζώνη στο Πέραμα.
Το ότι προβλέπεται δωρεάν περίθαλψη τέλος για τους ανασφαλίστους Έλληνες που βγάζουν βιβλιάριο αποριας αυτό είναι σωστό. Όμως ποιοι βγάζουν βιβλιάριο υγείας και με ποιες προϋποθέσεις? Δεν πρέπει να έχεις περιουσία ούτε εισοδήματα. Ένας όμως εργαζόμενος που έχασε τη δουλειά του πριν λίγο καιρό η χρωστάει στο ταμείο του, αυτός βγάζει βιβλιάριο αποριας? ΟΧΙ βεβαία και φυσικά δεν έχει κανένα δικαίωμα δωρεάν περίθαλψης.
Ο αλλοδος όμως ανασφάλιστος έχει δωρεάν περίθαλψη και χωρίς βιβλιάριο απρροιας και φυσικά δεν πληρώνουν μια στα νοσοκομεία. Εάν πάτε σε δημοσιά νοσοκομεία και μαιευτήρια τα ποσοστά των νοσηλευόμενων είναι πολύ χαρακτηριστικά. Μέχρι και 80% φτάνουν οι αλλοδαποί που νοσηλεύονται εκεί. ΠΧ Νοσοκομείο Πατησιών….
Αυτά προς το παρόν….
-
Απλα να πω οτι το ΠΜ ειναι αυτο που λενε τα αρχικα του Προσωπικο μηνυμα!
Δεν ειχες καμμια δουλεια να δημοσιοποιησεις το περιεχομενο του!!! Σε περιπτωση που σε θιγει (οπως και γινεται ειναι η αληθεια) επρεπε να το πεις σε ενα moderator kαι μονο σε αυτον! Τη λογικη δημοσιοποιησης του, δεν την καταλαβαινω!
Οσο φαουλ ειναι αυτος, τοσο και περισσοτερο εισαι εσυ... -
Εαν ειμαι τοσο foul οσο και εκεινος τοτε να αρχισω και εγω να βριζω δημοσια. Σιγα μην εξισωσουμε τωρα και τους υβριστες με οσους δεχονται τις υβρεις. Τι εκανα μηπως εθιξα προσωπικα δεδομενα τα ... προβλεπόμενα απο την Αρχη Προστασιας Προσωπικων Δεδομενων??
Το οτι καποιος δεχεται μια επιθεση και υβρεις προσωπικες σε ενα δημοσιο και ελευθερο φορουμ αυτο δεν πρεπει να γνωστοποιειται? Το μηνυμα αυτο δεν ηταν ΠΜ ηταν μηνυμα προσβολης εναντι ολων των μελων του φορουμ. Ο τυπος αυτος που δε σεβεται τους κανονες θα πρεπει να γνωστοποιειται και να τιμωρειται. Εξαλλου και η δημοσιευση του ΠΜ του εγινε γιαυτο ακριβως το λογο, για να το δουνε και οι mods και εκτος απο αυτους πρεπει να το δουνε ολοι οσοι συμμετεχουν στο φορουμ.
Επισης ηθελα να σας δειξω το πως αντιμετωπιζεται σημερα και γενικοτερα στην Ελληνικη κοινωνια αυτος που τυχον πει μια αρνητικη γνωμη για τους....Αλβανους οι οποιοι προφανως ειναι η μοδα της εποχης μας και η αφορμη της 'προοδευτικης' σύγχρονης 'Νομενκλατούρας'.....
-
πιστεύεις δλδ οτι δέχεσαι 'συντονισμένο ιδεολογικό πόλεμο';
-
Μπα δεν καθομαι να ασχολουμαι με τετοια. Απλα λεω ελευθερα τη γνωμη μου και ας μην αρεσει στην Νομενκλατούρα....
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΟΥΣ?!?!???