-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Να κι ένα απλό ερώτημα με εξίσου απλή απάντηση: Ξεκάθαρα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΛΑΣΗ!
Μόνο η 'Βασιλεία των Ουρανών' αναφέρεται στις Γραφές, ούτε καζάνια, ούτε κόκκινα διαβολάκια με τρίαινες.Σαφώς και υπάρχει κολαση και παράδεισος. Δηλώνουν καταστάσεις μακριά και κοντά στο Θεό.
-
Έστω (υπόθεση εργασίας) ότι υπάρχει: Πως ζεις;
Έστω (δεύτερη υπόθεση εργασίας) ότι δεν υπάρχει: Ζεις διαφορετικά; Τι αλλάζεις στη ζωή σου; Γιατί;Είμαι εκτός θέματος. Ρίξτε μου ρε σεις ένα μπαν, μπας και τελειώσω τη δουλειά και γυρίσω σπίτι μου απόψε.......
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Σαφώς συζητιέται, αλλά ποιά θα ήταν η διαφορά στη ζωή **σου **αν **γνώριζες **ότι υπάρχει / δεν υπάρχει ο Θεός και τα παρελκόμενα;μα σου εγραψα πιο πανω
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Σαφώς συζητιέται, αλλά ποιά θα ήταν η διαφορά στη ζωή **σου **αν **γνώριζες **ότι υπάρχει / δεν υπάρχει ο Θεός και τα παρελκόμενα;
μα σου εγραψα πιο πανω
Που;
-
Σαφώς συζητιέται, αλλά ποιά θα ήταν η διαφορά στη ζωή **σου **αν **γνώριζες **ότι υπάρχει / δεν υπάρχει ο Θεός και τα παρελκόμενα;
μα σου εγραψα πιο πανω
Που;
εδω:
αν υπαρχει κολαση και θεος οπως τα ξερουμε απο τις γραφες, σημαινει οτι τη ζωη σου πρεπει να τη ζεις κατα γραμμα βασει αυτων που λενε οι γραφες. εκτος αν δεν σε ενδιαφερει αν θα πας στην κολαση ή στον παραδεισο
-
Ρε συ αυτό το είδα, εγώ σε ρώτησα τι εσύ θα έκανες παραπάνω ή λιγότερο. Εσύ προσωπικά, με την τρέλα σου και με τα ωραία σου. Θα σε ενδιέφερε να πας παράδεισο; Θα έκανες αυτά που λένε οι γραφές ακριβώς;
Πχ, θα πήδαγες μόνο για να τεκνοποιήσεις;
** Όταν λέω 'εσύ προσωπικά' δεν το εννοώ επί λέξει, εννοώ αυτός που δίνει την απάντηση. Εγώ, πχ, δεν νομίζω ότι θα έκανα και πολλά διαφορετικά στη ζωή μου...
-
Πάρτε το απόφαση,και μήν περιμένετε ουδέποτε να αποκτήσετε γνώση για τήν ύπαρξη θεού,οπότε θα παραμείνετε για πάντα με 'τήν υποψία τής ύπαρξης'
(Ηλία,συνεχώς ανακατεύεις εκκλησία και θρησκεία ρε)
-
Ηλία, συγνώμη ποιο ακριβώς είναι το θέμα;;;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
(Ηλία,συνεχώς ανακατεύεις εκκλησία και θρησκεία ρε)Γιατί, και που πάω να τα ξεχωρίσω με αφήνουνε;
Petros το θέμα είναι ότι είμαι εκτός θέματος και δεν με μπανάρουν να τελειώσω τη δουλειά και να γυρίσω στη γυναίκα μου.
Η τελευταία ερώτησή μου, πάντως, είναι πόσο και πως θα επηρέαζε τη ζωή του καθενός μας η γνώση της ύπαρξης / μη ύπαρξης Θεού, Ανώτ. Δύν, Κόλασης, εξωγήινων, .... -
Ρε συ αυτό το είδα, εγώ σε ρώτησα τι εσύ θα έκανες παραπάνω ή λιγότερο. Εσύ προσωπικά, με την τρέλα σου και με τα ωραία σου. Θα σε ενδιέφερε να πας παράδεισο; Θα έκανες αυτά που λένε οι γραφές ακριβώς;Πχ, θα πήδαγες μόνο για να τεκνοποιήσεις;
** Όταν λέω 'εσύ προσωπικά' δεν το εννοώ επί λέξει, εννοώ αυτός που δίνει την απάντηση. Εγώ, πχ, δεν νομίζω ότι θα έκανα και πολλά διαφορετικά στη ζωή μου...
προσωπικα ναι, αν ημουν ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι υπαρχει παραδεισος και κολαση και καταλαβαινα οτι το να πας στην κολαση ειναι αντικειμενικα 'κακο', οπως και ο καθενας μας νομιζω, κατα πασα πιθανοτητα, θα εκανα αυτα που λενε οι γραφες ακριβως. το αυτο και για το σεξ, εφοσον αυτο εμφανιζοταν σαν λογος του θεου.
αλλιως θα πιστευα μεσα μου, οτι το να μην παω στον παραδεισο δεν ειναι και τοσο σημαντικο οσο οι γραφες και ο θεος το παρουσιαζουν.εσυ ομως δε μου ειπες τι θα εκανες
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
εσυ ομως δε μου ειπες τι θα εκανεςΕγώ, πχ, δεν νομίζω ότι θα έκανα και πολλά διαφορετικά στη ζωή μου...
-
Κάποιος έλεγε πάντως πώς,οι παραδοχές τής καθολικής εκκλησίας τού σήμερα είναι τέτοιες,που θα έστελναν τον πάπα στήν πυρά ώς αιρετικό,πρίν μερικές εκατοντάδες χρόνια.
Οι εκκλησίες όλων τών δογμάτων,αναγκάζονται συνεχώς να αλλάζουν θέσεις φίλε skye
Αν σήμερα ακολουθούσες τίς θέσεις τής εκκλησίας κατα γράμμα,πώς είσαι βέβαιος ότι όταν θα έρθει η ώρα τής κρίσης,θα κριθείς ώς 'καλός';
Αν κάνεις σέξ μόνο για τεκνοποίηση ,μπορει σε 500 χρόνια η ίδια σου η εκκλησία να τό θεωρεί κολάσιμο -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Κάποιος έλεγε πάντως πώς,οι παραδοχές τής καθολικής εκκλησίας τού σήμερα είναι τέτοιες,που θα έστελναν τον πάπα στήν πυρά ώς αιρετικό,πρίν μερικές εκατοντάδες χρόνια.Οι εκκλησίες όλων τών δογμάτων,αναγκάζονται συνεχώς να αλλάζουν θέσεις φίλε skye
Αν σήμερα ακολουθούσες τίς θέσεις τής εκκλησίας κατα γράμμα,πώς είσαι βέβαιος ότι όταν θα έρθει η ώρα τής κρίσης,θα κριθείς ώς 'καλός';
Αν κάνεις σέξ μόνο για τεκνοποίηση ,μπορει σε 500 χρόνια η ίδια σου η εκκλησία να τό θεωρεί κολάσιμοη πιστη ομως στην ορθοδοξια δεν μπορει να βασιζεται στο στατους της καθε χρονικης στιγμης, αλλα ΜΟΝΟ στο τι λενε οι γραφες, γιατι ΜΟΝΟ αυτες εχουμε για να μας λενε για τη θρησκεια κλπ.
που κανω λαθος;εκτος αν μου λες οτι κατα την αποψη σου, ο θεος αλλαζει αποψεις οσο περναει ο καιρος, και το καλο αλλαζει εννοια οπως και το κακο, μοιραια.
αν ομως αλλαζει αποψεις, γιατι δε στελνει κανα προφητη να μας ενημερωσει για τις νεες του θεσεις;
-
Τέλος πάντων εγώ δεν πιστεύω ότι, οι μεν ή οι δε, θα ήσαν καλύτεροι άνθρωποι στη μια ή στην άλλη περίπτωση. Είναι στη φύση του ανθρώπου ο εαυτούλης του!
Το βασικό είναι να μην είμαστε κολλημένοι και να χαιρόμαστε αυτό που έχουμε, για όσο χρόνο το έχουμε ακόμα. Κανείς μας δεν θα έπρεπε να παίρνει τπτ σαν δεδομένο, αφού σε κάθε περίπτωση δεν ελέγχει πραγματικά απολύτως τπτ! -
Α,εγώ θεωρησα ότι οι γραφές θα παρέμεναν γραμμένες (και ερμηνευμένες) απο ανθρώπους
Εσυ εννοείς ότι και οι γραφές θα ήτανε γραμμένες απο τόν θεό.Αλήθεια,πιστεύετε ότι θα υπήρχανε κάθε λογής 'εκκλησίες' άν ήτανε αναμφισβήτητη η ύπαρξη του θεού;
-
ρε σεις ζαλιστηκα, κι αρχιζει και το β' ημιχρονο
Ηλια, μου τους μπερδευεις και δε γινεται κουβεντα Δεν τα μαζευεις να πας σπιτι στους γκανγκστερ?
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ηλια, μου τους μπερδευεις και δε γινεται κουβενταΕνώ πριν, έ;
Δεν τα μαζευεις να πας σπιτι στους γκανγκστερ?
Έφυγαααααααααααα.........
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μα ολοι οι θρησκευομενοι εχουν λιγο ως πολυ πιστη σε φαντασματα,καφετζουδες,μαγισσες,το κακο το ματι,μαυρογατες κτλ
Οταν ανοιξεις την πορτα του παραλογου,μπαινουν αναποφευκτα πολλα πραγματα μεσα.+1
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Διάβασες πουθενά για εξίσωση;
Απάντηση ήταν στον ισχυρισμό ότι δεν υπήρχε φανατισμός στον παγανιστικό κόσμο.
Οχι βεβαια, αλλα ενα περιστατικο εν καιρω πολεμου και φοβερης εντασης, δε λεει τιποτα. Ειδικα οταν ειχαν πολλες ευκαιριες οι ελληνες να 'προσυλητισουν' κοσμο αλλα το απεφευγαν πιστευω για ρατσιστικους λογους (προφανως ξερω οτι μιλαμε για 2.500 χρονια πριν και ο ορος ρατσισμος δεν υφιστατο ουτε ως λεξη ουτε ως ενοια)
Τον ρατσισμό τον είχαν επινοήσει οι προφήτες της Π.Δ. και τον ξέθαψαν μετά οι οικουμενικές σύνοδοι... Και τον θεσμοθέτησαν. Είναι δομικό στοιχείο του μονοθεϊσμού.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
kacey
άλλο θρησκεία, άλλο εκκλησία, άλλο πίστη.Το δόγμα, τα 'ιερά κείμενα' και τις προδιαγραφές βάσει του οποίου κάποιος κρίνεται αν είναι πιστός ή άπιστος (άρα αν θα του επιτρέψουμε να ζήσει ή αν θα τον σφάξουμε για του χριcτού την πίστη την αγία) όλα έχουν φτιαχτεί από την εκκληcία. Συνεπώς ταυτίζονται.
Περί εκκλησίας