-
Ρε Τίμο.....άστο χέστο μ@λακία μου που είπα να γράψεις χρόνο σου.
Ο Σκαραβέος για όσους δεν τον έχουν δει απλά δεν έχουν ιδέα, στα Μέγαρα δεν τον είχα μετρήσει ποτέ, αλλά το έχω κάνει στον καρτόδρομο, και έπεσα κάτω, ρωτούσα κοινό φίλο αν έχει μοτέρ απο GT και μου είπε ότι έχει 75 γαιδούρια!
Νομίζω ότι εδώ γράφουμε χρόνους απο τα Μέγαρα με το αμάξι μας, συγνώμη αλλά εμένα το αμάξι μου έχει και bucket ακι πυργολεβιέ και κυκλοφορεί 24/7 με semislick, άλλοι έχουν επιπλέον εκκ, φρένα, αναρτήσεις κλπ, να τα βγάλουν δλδ να μετρήσουν χρόνο και να σας τον πουν?
Στο φιναλε κάπιοι έχουν χέρια και κάπιοι χερούλια, τι να κάνουμε, και για να μην αρχίσουμε τις αντιπαραθέσεις οι χρόνοι μου δείχνουν ότι και εγώ κάτι σε έχω χερούλια!
Επίσης για το Elan του δημήτρη όποιος νομίζει ότι θα έπρεπε να έχει γράψει καλίτερο χρόνο (επειδεί ένα 106 με χειρότερη αναλογια κιλλών ανα ίππο όχι τόσο καλά φρενα κλπ έκανε λιγότερο) δεν έχει να κάνει τπτ παραπάνω απο το να πάει καμιά φορά Μέγαρα να αρχίσει να βλέπει με τα ματάκια του και να αποκτά κρίσει βασιζόμενος σε άλλα πράγματα και όχι βολεμένος στον καναπέ του διαβάζοντας 5 ιλουστρασιόν σελίδες!
-
Ε μην τρελαθούμε τώρα κιολας ότι οδηγώντας 100+ άλογα σε τέτοια αμάξια (δλδ όχι Ελιζ ή Κάτερχαμ) χρειάζεσαι χερούκλες για να πας σωστά και δυνατά...
(και δεν αναφέρομαι σε κάποιον ειδικά, γενική παρατήρηση είναι)
-
Και μιλάω για πίστα ε.
Στα ράλλυ οτιδήποτε και να έχεις άμα δεν έχεις χεράκια = 0 εις το πηλίκον
-
Όταν γράφεις 16 με στάρλετ 75 γαιδουριών, κουλάτζα δεν είσαι πάντως!
Επίσης σκέψου ότι για να κάνεοις τέτοιο χρόνο πρέπει να περάσεις απο όλες τις στροφές με το βέλτιστο χρόνο, οριακά με το maximum τον χλμ που γίνεται, να φρενάρεις επίσης οριακά και φυσικά να μην χάσεις ούτε milisecond στην έξοδο της στροφής, για όλα τα αμάξια ισχύει αυτό αλλά σε αμάξι τέτοιας ιπποδύναμης ένα λάθος τέτοιο σε χαντάκωσε μέχρι να πάρει μπροστά το υπερμοτέρ και να ανεβάσει χλμ.
-
Ειπα ότι δεν αναφέρθηκα σε κάποιον συγκεκριμένα.
Αλλά σκέψου ότι αν αυτά που λες είναι δύσκολα για ένα τέτοιο αμάξι, τότε με ένα που έχει ΠΟΛΛΗ δύναμη, είναι το Εβερεστ.
-
Κοίτα με ένα πολύ γρήγορο αμάξι είναι το έβερεστ, αλλά κάνοντας ένα λαθάκι σε μια στροφή δεν θα σε κάνει να γυρίσει 2 sec πάνω, στο γρήγορο πιστεύω το πιο δύσκολο είναι να βρεις το βέλτιστω σημείο για επιτάχυνση στην έξοδο.
-
Ο χρήστης scaraveos έγραψε:
@SpantiΚατσε ρε φιλε γιατι εσυ μας βγηκες πολυ εξυπνος! Δε θα μιλουσα αλλα λεγοντας φιδια οσα ειπα με προσβαλεις!
Να μαθεις στη ζωη σου πριν λες οτιδηποτε να βαζεις το μυαλο σου να δουλεψει πρωτα και να μην κρινεις τον καθεναν χωρις να ξερεις. Επισης εχε υποψην οτι τα λεγομενα σου δειχνουν ανωριμοτητα για τους λογους που περιεγραψα πιο πανω και πως οσο συνεχιζεις αυτο που εσυ θεωρεις 'μαγκια' τοσο περισσοτερο πεφτεις στα ματια μας. Τωρα αν εσυ νομιζεις οτι τα 45000 που εδωσες σε απαλασουν τοτε παω πασο. Keep walking!!!
Υ.Γ.: Κατι τετοια τυπακια χαλανε το νοημα αυτων των topic... Καποιος το προεβλεψε αυτο σε προηγουμενη σελιδα αλλα ποιος τον ακουσε
Ό,τι γράφω το στηρίζω με επιχειρήματα.....
1ο αμάξι ...polo με 50 ίππους....1:24....εγώ δεν μπορώ να το πιστέψω..τι να κάνουμε δηλαδή με το ζόρι??
2ο αμάξι Saxo 1,4 vts....με μία εξάτμιση...1:16.9 τα 1,6 Vts pόσο κάνουν???
3ο αμάξι Corsa 1,4 8V 92 άλογα 1:19...μπροστά στα δύο προηγούμενα και στο επόμενο είναι ανεκτός ..
4ο Starlet 1300 75 άλογα..1:16..
Για το ραλύ δεν ήξερα τι ήταν καθώς ο ιδιοκτήτης δεν διευκρίνησε....παραδέχομαι το λάθος μου..
Φίλε scaraveos δεν με πειράζει να πέσω στα μάτια κανενός την στιγμή μάλιστα που αυτά που λέω είναι λογικά...τουλάχιστον σε μένα...που είμαι ανώριμος και δεν σκέφτομαι πριν γράψω κάτι και δεν σέβομαι τα λεφτά που έχουν δώσει τα παιδιά αυτά για να κατεβάσουν με αυτό τον τρόπο τους χρόνους τους...αφού είμαι τόσο άσχετος και ψωνισμένος που αναφέρω την τιμή του αμαξιού μου για να σας μπω στο μάτι αφού ποτέ δεν έχω μπει σε πίστα ούτε έχω περάσει απο έξω ούτε για έναν καφέ...
αν ίσχυαν όλα αυτά φίλε μου δεν θα καθόμουν να γράφω 3 η ώρα την νύχτα για να εξηγήσω ότι δεν θέλω να σας σπάσω τα νεύρα αλλά να βγάλω άκρη με τους χρόνους που γράφετε...άμα θεωρείς ότι παριστάνω τον 'μάγκα' με αυτά που γράφω να το τεκμηριώσεις... μην κατηγορείς αστήρικτα κάποιον...
έπρεπε να άκουγα ότι polo με 50 άλογα γύριζε μαμα την πίστα σε 1:55 και με μια ανάρτηση και ψαλίδια και φρένα έπεφτε στο 1:24 και να έλεγα μπράβο φίλε μου αλλά μπορείς να το κατεβάσεις κι άλλο όταν ξεμπερδέψεις από τους αγώνες ταχύτητας....πιο ωραίο θα ήταν αυτό???...μακάρι όλα αυτά τα αμάξια που αναφέρω να γυρίζουν πραγματικά σε τέτοιους χρόνους τα Μέγαρα και να βγω εγώ μαλάκας της υπόθεσης στο τέλος...αλλά δεν νομίζω να πέφτω τόσο έξω...Jimmy Caesar εμένα μια χαρά μου φάνηκε ο χρόνος σου...πάρα πολύ καλός για τα δεδομένα της πίστας..αν ήσουν κουλάδι δεν θα έπεφτες ποτέ το 1:15...
Και το κάτι τυπάκια χαλάνε αυτά τα τόπικ δεν νομίζω να συμβαδίζει με μένα...αλλά μάλλον με κάτι τυπάκια που προσπαθούν να εντυπωσιάσουν....τα οποία θέλουν να ακούν συνέχεια μπράβο ...
-
Εμ αυτό είναι το θέμα.
Εκεί άμα κάνεις λάθος δε θα χάσεις 2 δεύτερα.
Απλά δε θα τελειώσεις ποτέ το γύρο.......
Αφήστε πάντως τα 'πιστεύω ότι' γιατί δε βγάζουν πουθενά.
-
Ο χρήστης Spanti έγραψε:
1ο αμάξι ...polo με 50 ίππους....1:24....εγώ δεν μπορώ να το πιστέψω..τι να κάνουμε δηλαδή με το ζόρι??Eδώ ίσως να μην έχεις και τόσο άδικο...
2ο αμάξι Saxo 1,4 vts....με μία εξάτμιση...1:16.9 τα 1,6 Vts pόσο κάνουν???
Εδώ όμως έχεις, όσο και να μη συμφέρει εμένα, ως κάτοχο 16βάλβιδου Σαξο... Αν είναι αυτό που νομίζω, έχει πολλά καλούδια από 16V στο στήσιμό του και επιπλέον είναι σχετικά γυμνό και πολύ πιο ελαφρύ... Ε, και με μια τετράδα ημισλικ, γίνεται...
Για το ραλύ δεν ήξερα τι ήταν καθώς ο ιδιοκτήτης δεν διευκρίνησε....παραδέχομαι το λάθος μου..
Για ρώτα και τον bugs τι χρόνο κάνει με το δικό του ραλλύ, το οποίο απ' ότι ξέρω σαν μοτέρ δεν είναι και τούμπανο... Αλλά από στήσιμο...
-
Ο χρήστης Jimmy_Caesar έγραψε:
Ετσι κι αλλιώς πάντως, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
Εχω μερικά χρονόμετρα του TARMAC που μου έχουν εκμυστηρευθεί ότι ευχαρίστως σε μια συνάντησή μας μετρούν όποιον θέλει να μάθει το χρόνο ΤΟΥ!Άντε πότε θα το κανονίσουμε
-
Λοιπον για τον φιλο spanti και για οποιον αλλο εχει απορια σας γραφω τα specs του 106 μου.
- Μοτερ 160ps
- Αναρτηση Osrav ρυθμιζομενη, με 400lbs ελατηρια και 22mm ραβδους
- Μπλοκε διαφορικο 40% με κορωνοπηνιο 13/59 απο Rallye 1300
- Λαστιχα Bridgestone RE540 TypeR 14'
- Φρενα νορμαλ διαστασεων με τακακι DS2500
- Χωρις ρεζερβα και πισω καθισματα.
Στο video που εβαλε ο pskarm, συγκριτικα, εγω εχω 3η αντι για 2η στην Κ6 (η δεξια στο τελος της ευθειας) και εχω πιο ανοιχτη εισοδο στην Κ9 οποτε βαζω και λιγοτερο τιμονι συνολικα (αρα κατι παιρνω κι απο κει...)
Και τον χρονο δεν τον εγραψα για να ακουσω μπραβο ή να γινω κανας ηρωας. Οποιοσδηποτε μπορει να τον κανει (και καλυτερο) αν ασχοληθει αναλογα.Απλα τα γραφω γιατι προεβλεψα 2 τυπους αντιδρασεων. Η μια εσκασε ηδη. Περιμενω τωρα που εγραψα τα specs και την αλλη. Αντε να δουμε...
-
Λοιπον το σαχο 1.4 75Hp φοραγε.group N με στενα ΗR 280 Lib.αξονα απο 16ν 2,5 καμπερ μπροστα λαστιχα 540 ιμισλικ hard και ηταν με 2 καθισματα μεσα.τωρα δεν μπορει να ξανακανει τετοιο χρονο γιατι το αμαξι πριν ενα μηνα εγινε 16ν οποτε βλεπουμε για πολυ χαμηλοτερα..παντως το παιδι γνωριζει την πιστα και με ενα 16ν με κουκουρουκου αναρτηση εγραψε μεσα σε 2,3 γυρους χωρις να πιεζει(δεν ηταν το δικο του)1.16.τωρα το πιστευετε δεν το πιστευετε δεν μου λεει κατι..Α και ο μοτερ ηταν μαμα και φοραγε εξατμιση απο 1600 16ν ελευθερη η οποιο το ειχε ψοφισει το αμαξι...τιποτα αλλο...
-
Με το Cinque Sporting μου ο καλύτερος χρόνος που έχω γράψει είναι 1.25.30
Το αυτοκίνητο φορούσε πολύ κουρασμένη ανάρτηση Kingdragon με B&G ελατήρια,λάστιχα Goodyear Nct 165/55/13 με περίπου 30000 χλμ στην πλάτη τους.
Ιπποδύναμη 55 αλόγων
Βάρος 740 κιλά κενό,840 με εμένα μέσα!Συνήθως γυρνώ πάνω από 1.26 έως 1.27
Δυστυχώς πάσχω από το σύνδρομο Syele
...παρασύρομαι,και δεν μπορώ να κάνω καθαρό γύρο (λείπουν και τα σωστά χέρια,θα πει κάποιος και δίκιο θα έχει...) -
CARυοθραυστη συγγνωμη αλλα εισαι λαθος.
Ο ρατανπλαν εννοει (και συμφωνω μαζι του) οταν αν ενα αδυναμο αμαξι χασει 5 χλμ σε ενα σημειο της πιστας απο λαθος του οδηγου θα τα μαζεψει πολυ δυσκολοτερα απο οτι ενα δυνατο αυτοκινητο με περισσοτερη δυναμη αρα απο ενα λαθος ( δε μιλαω για εξοδο τουμπες κτλ) το αδυναμο αυτ/το θα ζημιωθει περισσοτερο.Βεβαια ισως σε ενα δυνατοτερο αυτ/το ειναι πιο ευκολο να κανεις λαθος αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
Μια ερωτηση για στατιστικους λογους που απευθυνυεται σε αυτους που μετα απο τοσες σελιδες συνεχιζουν και αμφισβητουν. Ποσες φορες εχουν παει στην πιστα και ποσες συνολικα ωρες εχουν κατσει ?
ΥΓ Jimmy Caesar το LSD δεν ειναι ερωτικο βοηθημα....παραισθησιογονο ειναι
-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Λοιπον για τον φιλο spanti και για οποιον αλλο εχει απορια σας γραφω τα specs του 106 μου.- Μοτερ 160ps
- Αναρτηση Osrav ρυθμιζομενη, με 400lbs ελατηρια και 22mm ραβδους
- Μπλοκε διαφορικο 40% με κορωνοπηνιο 13/59 απο Rallye 1300
- Λαστιχα Bridgestone RE540 TypeR 14'
- Φρενα νορμαλ διαστασεων με τακακι DS2500
- Χωρις ρεζερβα και πισω καθισματα.
Στην προκειμένη πίστα (που δεν έχει ευθειες δλδ) δεν πιστεύω ότι εχει και πολλες ελπίδες μια Πόρσε που δεν οδηγείται από τυπους σαν τον Ρερλ. Ή τουλάχιστον θα έχει πολυ δύσκολη ζωή...
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Δυστυχώς πάσχω από το σύνδρομο SyeleΗ ιατρική σηκώνει τα χέρια ψηλά
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
...
ΥΓ Jimmy Caesar το LSD δεν ειναι ερωτικο βοηθημα....παραισθησιογονο ειναιΝαι, αλλά Γ@Μ@$%&*# όμως!!!!
-
Μπορεις να γραφεις οτι θες και να λες τη γνωμη σου αλλα το θεμα ειναι να το κανεις ετσι ωστε να μην προσβαλεις τους υπολοιπους εδω μεσα. Με το να λες εμενα και ολους τους υπολοιπους φιδεμπορες συγνωμη αλλα το μονο που καταφερνεις ειναι να μας προσβαλεις.
Επειδη δεν εχω ορεξη για αντιπαραθεση ας ληξει εδω το θεμα και ας προσεχει ο καθενας πως διατυπωνει τη γνωμη του για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις.
-
Έχω μετρήσει εγώ ο ίδιος τον scaraveo σε ρυθμούς κάτω του 1:17...
Τώρα, θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος ότι υπάρχει μια συνομωσία εκ μέρους μας και έχουμε συνεννοηθεί να λέμε χαμηλούς χρόνους...!! Αν μερικούς τους συμφέρει αυτό, ας το πιστέψουν
-
Ratanplan και opterios θα σας πληρωσω καποια στιγμη οταν σας δω σε καποια πιστα! Citastak εσυ δεν παιρνεις φραγκο εκει που εισαι!!
Xρονοι στην πιστα των Μεγαρων