-
Καλήσπερα παιδία,
βρισκομαι στην αναζητηση καινουργιου αυτοκινητου και συμφωνα με τις αναγκες μου αλλα και του ποσου που θελω να διαθεσω κατεληξα να ειμαι αναμεσα στα δυο παραπανω μοντελα.
Ποια ειναι η γνωμη των 'ειδικων' του φορουμ???
-
Καλήσπερα παιδία,
βρισκομαι στην αναζητηση καινουργιου αυτοκινητου και συμφωνα με τις αναγκες μου αλλα και του ποσου που θελω να διαθεσω κατεληξα να ειμαι αναμεσα στα δυο παραπανω μοντελα.
-
Καλήσπερα παιδία,
-
Πόσο βγαίνει το καθένα;
-
16250 το Corolla η εκδοση Privιlege(Clima,δερματινο τιμονι κλπ) και 15000 η εκδοση Elegance του C4.
Στο C4 μ αρεσει η τιμη και η εμφανιση αλλα με χαλανε λιγο τα πολλα ηλεκτρονικα συστηματα και ο κινητηρας του ενω στο Corolla μ αρεσει πολυ ο κινητηρας του και η γενικοτερη αξιοπιστια που ακολουθει το ονομα της Toyota
-
Από αυτά τα δύο εγώ προτιμώ το Corolla. Το C4 δε μου αρέσει πολύ εξωτερικά. Ακόμα προτίνω να κοιτάξεις και το 207 το 1.6.
-
Κι εγω προς Corolla γερνω...το 207 το ειδα αλλα το 1.6 ξεφευγει πανω απ το Corolla και δεν εχει και τους χωρους του.
-
Τότε για μένα το corolla. Αν δε σε ενοχλεί βέβαια που του χρόνου αλλάζει το μοντέλο.
-
C4
η αξιοπιστία της TOYOTA δεν είναι αυτό που ήταν. Αν μπορείς να επεκτείνεις την εγγύηση του C4 θα κάνεις τη πιο σίγουρη δουλειάΑΛΛΑ υπάρχουν κάποια ερωτήματα ακόμα
πόσο σκέφτεσαι να το κρατήσεις, για τη χρήση το θέλεις,ανεξάρτητα απο οικονομοτεχνικά κριτήρια ποιο αυτοκίνητο σου άρεσε περισσότερο? -
Ε με ενοχλει λιγο αλλα τι να κανεις...να περιμενω μεχρι του χρονου δε μπορω αλλα και να διαλεξω κατι αλλο μονο γι αυτο το λογο το θεωρω χαζομαρα!
Σ'ευχαριστω για το ενδιαφερον σου!
Οι υπολοιποι τι λενε??
Καμια γνωμη απ τους κατοχους των παραπανω μοντελων?? -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
C4
η αξιοπιστία της TOYOTA δεν είναι αυτό που ήταν. Αν μπορείς να επεκτείνεις την εγγύηση του C4 θα κάνεις τη πιο σίγουρη δουλειάΑΛΛΑ υπάρχουν κάποια ερωτήματα ακόμα
πόσο σκέφτεσαι να το κρατήσεις, για τη χρήση το θέλεις,ανεξάρτητα απο οικονομοτεχνικά κριτήρια ποιο αυτοκίνητο σου άρεσε περισσότερο?Μα δεν είναι μόνο η αξιοπιστία. Είναι και τα 6 χρόνια εγγύηση και το after sales support που έχουν δώσει αυτό το όνομα στην Toyota.
-
Προς wannabe
Κοιτα εξωτερικα μ αρεσε η C4 αλλα με προβληματισε λιγο το περιεργο design του εσωτερικου απ την αλλη το Corolla μπορει να υστερει σε design αλλα ο εξοπλισμος του ειναι μια χαρα,υπερτερει σε κινητηρα και γενικοτερα εχω την εντυπωση οτι εχει μια αλλη αξιοπιστια...
Τωρα οσον αφορα την χρηση δεν συνιθιζω να οδηγαω στα ορια,κυριως μεσα στην πολη κινουμαι αλλα και καποια ταξιδια κανω οχι ιδιαιτερα μακρυα.Ενας τυπικος οδηγος δηλαδη...
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
C4
πόσο σκέφτεσαι να το κρατήσεις, για τη χρήση το θέλεις,ανεξάρτητα απο οικονομοτεχνικά κριτήρια ποιο αυτοκίνητο σου άρεσε περισσότερο?Μα δεν είναι μόνο η αξιοπιστία. Είναι και τα 6 χρόνια εγγύηση και το after sales support που έχουν δώσει αυτό το όνομα στην Toyota.
Angel έχω TOYOTA και αν είχε βγάλει τα προβλήματα που έβγαλε εκτός εγγύησης θα ήμουν αρκετά προβληματισμένος. Εν τω μεταξύ ξέρω οτι αυτά τα προβλήματα είναι στάνταρ για το μοντέλο μου οπότε δεν παίζει να ήμουν άτυχος.
ΑΛΛΑ όπως πολύ σωστά λες υπάρχει η 6ετης εγγύηση που είναι μεγάλο +. Έχω καταλήξει στιο συμπέρασμα οτι πλέον ούτε η φήμη ούτε τίποτα άλλο αξίζει όσο η γραπτή εγγύηση γιαυτό και το προτείνω παραπάνω.
Τέλος να πω οτι και τα service της ΤΟΥΟΤΑ έχουν ακριβύνει δυσανάλογα τώρα τελευταία αλλά και η citroen δεν φημίζεται για το χαμηλό κόστος συντήρησης. Μάλλον θα πρέπει να διαλέξει κάποιος το μικρότερο απο δύο κακά σε αυτούς τους τομείς.Όσον αφορά την αλλαγή μοντέλου, είναι μια παράμετρος που πάντα παίζει ρόλο, αλλά απο οτι φαίνεται ο διάδοχος δεν θα είναι και τόσος ριζοσπαστικός οπότε ίσως να ήταν η καλύτερη κίνηση να εκμεταλευτείς την πτώση των τιμών.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
C4
Angel έχω TOYOTA και αν είχε βγάλει τα προβλήματα που έβγαλε εκτός εγγύησης θα ήμουν αρκετά προβληματισμένος. Εν τω μεταξύ ξέρω οτι αυτά τα προβλήματα είναι στάνταρ για το μοντέλο μου οπότε δεν παίζει να ήμουν άτυχος.
ΑΛΛΑ όπως πολύ σωστά λες υπάρχει η 6ετης εγγύηση που είναι μεγάλο +. Έχω καταλήξει στιο συμπέρασμα οτι πλέον ούτε η φήμη ούτε τίποτα άλλο αξίζει όσο η γραπτή εγγύηση γιαυτό και το προτείνω παραπάνω.
Τέλος να πω οτι και τα service της ΤΟΥΟΤΑ έχουν ακριβύνει δυσανάλογα τώρα τελευταία αλλά και η citroen δεν φημίζεται για το χαμηλό κόστος συντήρησης. Μάλλον θα πρέπει να διαλέξει κάποιος το μικρότερο απο δύο κακά σε αυτούς τους τομείς.Όσον αφορά την αλλαγή μοντέλου, είναι μια παράμετρος που πάντα παίζει ρόλο, αλλά απο οτι φαίνεται ο διάδοχος δεν θα είναι και τόσος ριζοσπαστικός οπότε ίσως να ήταν η καλύτερη κίνηση να εκμεταλευτείς την πτώση των τιμών.
Ναι αλλά στα έβγαλε στην εγγύηση και λύθηκαν τσάμπα. Οπότε συμφωνούμε ότι είναι πολύ μεγάλο ατού τα 6 χρόνια.
ΥΓ. Έχουμε 2 TOYOTA και 1 Daihatsu και μέχρι τώρα δεν έχει βγάλει κανένα τίποτα με αρκετά σκληρή χρήση.
-
Ευχαριστω για τις αποψεις σας παιδια κι εγω πανω κατω τις ιδιες ειχα.Μαλλον προς ΤΟΥΟΤΑ οδευω!
-
Εμείς έπρεπε να διαλέξουμε πριν 3 χρόνια το αυτοκίνητο του πατέρα μου, ανάμεσα στην νέα τότε Corolla 1.4 με τιμή 16.000 ευρώ μετρητοίς και το βασικό εξοπλισμό (δεν ήταν φτωχός, απλά τίποτε ιδιαίτερο...είχε καθρέπτες ηλεκτρικούς και από A/C αλλά δεν είχε πλευρικούς αερόσακους) και στην έτοιμη προς αντικατάσταση σε ένα χρόνο Xsara 1.6 Exclusive με εξοπλισμό από άλλες κατηγορίες (αυτόματα φώτα,καθαριστήρες,κλιματισμό κ.α) στην τιμή των...15.500 ευρώ μετρητοίς! Η Corolla πλεονεκτούσε εμφανώς σε ποιότητα, εγγύηση και ότι ήταν...νέα, η Citroen σε όλα τα υπόλοιπα! Το μεγαλύτερο μείον της ήταν το παρωχημένο εσωτερικό, παρόλο που διέθετε τα παντα δεν έπειθε... Εχει και κάτι ηλίθιες ταπετσαρίες, βελούδινες μεν, κακόγουστες δε... Αυτό που τελικά έδρασε καταλυτικά τότε ήταν ο...χρόνος αναμονής! Η Corolla ήθελε 2.5 μήνες και βάλε! Γι' αυτό και αγοράσαμε την Xsara...
Μέχρι σήμερα κανένα μα κανένα παράπονο , κανένα πρόβλημα (πλην του αισθητήρα θερμοκρασίας του κλιματισμού που αλλάχτηκε εντός εγγύησης...κάτι που στην Corolla δεν θα συνέβαινε γιατί...δεν είχε! Να πως γίνονται αξιόπιστα κάποια αυτοκίνητα...). Κατά τ' άλλα τα σέρβις είναι ακριβά μεν στην αντιπροσωπεία (αντίστοιχα με άλλα βέβαια...) αλλά μετά από τα δύο χρόνια δεν πας στην αντιπροσωπεία! Η εγγύηση είναι ένα θέμα, αλλά αν κάνεις αρκετά χιλιόμετρα το χρόνο, ένα προβληματικό αυτοκίνητο θα φανεί στην αρχή δεν θα περιμένει! Οπότε αν αθροίσεις την αρχική τιμή αγοράς που είναι μεγαλύτερη και τα ακριβότερα service πρέπει να αποδειχτείς μεγάλος...γκαντέμης για να σου έρθει...φθηνότερα το Corolla ακόμη κι αν παραδεχτούμε πως το Citroen θα βγάλει μεγάλη ζημία...
Βεβαια στο θέμα της μεταπώλησης πάω πάσο...Καμία σχέση! Πάντως όπως και τότε, έτσι και τώρα ΣΙΓΟΥΡΑ αγοράζεις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ και ΚΑΛΥΤΕΡΟ αυτοκίνητο στη Citroen , ενώ στην Toyota το After-Sales είναι από άλλο πλανήτη... Διαλέγεις και παίρνεις! Πάντως αν πας προς Citroen δες και το 1.6, συνήθως δεν έχουν διαφορά τιμής, ενώ είναι αρκετά πιο γρήγορο στο δρόμο. 110 άλογα είναι αρκετά παραπάνω από τα 90 ή τα 98. Μάλλον και πάλι φθηνότερο θα είναι...[/img] -
Πάρε Ευρωπαϊκό, C4 από μένα.
Τα corolla είναι για συνταξιούχους
-
Το C4 μονο το 3θυρο το 5θυρο δεν μου αρεσει οποτε μαλλον Corolla θα ελεγα ελεω και της προσφορας εξοπλισμου που δινει καθως και η εγγυηση
αλλιως θα εψαχνα σε 1600 λιγο πιο πανω. -
περιεργο διλλημα....
τιμονι : καλυτερο της C4 με διαφορα
επιλογεας : αν και αρκετα βελτιωμενος της C4, η κορολλα εχει καλυτερο
παθητικη ασφαλεια : πολυ καλυτερη η C4
κινητηρας : καλυτερος της κορολλα αν και η C4 δεν εχει και ασχημο
φρενα : C4 ετσι απλα
αναρτηση / πλαισιο : C4
εσωτερικο : κορολλα
θεση οδηγησης : C4τα ζυγιζεις και αποφασιζεις...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εμείς έπρεπε να διαλέξουμε πριν 3 χρόνια το αυτοκίνητο του πατέρα μου, ανάμεσα στην νέα τότε Corolla 1.4 με τιμή 16.000 ευρώ μετρητοίς και το βασικό εξοπλισμό (δεν ήταν φτωχός, απλά τίποτε ιδιαίτερο...είχε καθρέπτες ηλεκτρικούς και από A/C αλλά δεν είχε πλευρικούς αερόσακους) και στην έτοιμη προς αντικατάσταση σε ένα χρόνο Xsara 1.6 Exclusive με εξοπλισμό από άλλες κατηγορίες (αυτόματα φώτα,καθαριστήρες,κλιματισμό κ.α) στην τιμή των...15.500 ευρώ μετρητοίς! Η Corolla πλεονεκτούσε εμφανώς σε ποιότητα, εγγύηση και ότι ήταν...νέα, η Citroen σε όλα τα υπόλοιπα! Το μεγαλύτερο μείον της ήταν το παρωχημένο εσωτερικό, παρόλο που διέθετε τα παντα δεν έπειθε... Εχει και κάτι ηλίθιες ταπετσαρίες, βελούδινες μεν, κακόγουστες δε... Αυτό που τελικά έδρασε καταλυτικά τότε ήταν ο...χρόνος αναμονής! Η Corolla ήθελε 2.5 μήνες και βάλε! Γι' αυτό και αγοράσαμε την Xsara...Κι εμείς αντίστοιχο δίλημμα είχαμε για τον πατέρα μου, ανάμεσα σε Corolla 1.4 base με περίπου 16000 και σε Xsara 1.6 ST με 14.500. Πήραμε την Xsara και δεν το μετανιώσαμε. Το εσωτερικό είναι παρωχημένο, αλλά τι να κάνεις; Εγώ στέκομαι στον κινητήρα, στην ανάρτηση (άλλο πράγμα!), στα φρένα και γενικά στην εντύπωση που σου αφήνει όταν την οδηγείς...
Άσε που είχε και 410 λίτρα πορτ-μπαγκάζ έναντι μόνο 290...Όσο για το σημερινό δίλημμα του Stathis12, εγώ θα έπαιρνα την Corolla. Κυρίως λόγω εγγύησης, και επειδή κατά τα άλλα η C4 με την Corolla είναι αντίστοιχα αυτοκίνητα, καθένα έχει τα υπέρ και τα κατά του, αλλά δεν υπάρχει κάποιο που να το παίρνεις 'με κλειστά μάτια'.
Toyota Corolla 1.4,5θ ή Citroen C4 1.4,5θ??