-
Οταν ήμουν 18-19 που τελείωσα το σχολείο,το καλοκαίρι,πήγαινα μια στο τόσο στο Καρφουρ να δω τι παίζει και μετά πηγαινα και στην στροφή αυτή.
Εκείνη την εποχη τα χωνανε πολλοί σε εκείνη τη στροφή,μερικοί δε είναι πολλόι γνωστοί στο στέκι και κάνανε κλά περάσματα.Βέβαια έφευγε και πολύς κόσμος.Υστερα από καμια 10 φορες που πήγα ευτυχως κατάλαβα πόσο τζάμπα ρεύμα είναι να περιμένεις 3 ώρες να δεις κάποιον να το μπάζει στη στροφή.Ευτυχως και το φιλαράκι μου δεν ήταν και τόσο καυλωμένος και από τότε δεν ξαναπάτησα ο΄λυτε στο Καρφουρ όυτε στην στροφή αυτή.
Τώρα που το σκέφτομαο λέω από μέσα μοου πως ήταν οι πιο πετμένες ώρες της ζωής μου εκεί πέρα.
Το πιο τραγικό είναι οτι οι περισσότεροι που στήνονται εκεί το παίζουν μεγάλοι ειδήμονες της πάντας και κρίνουν πόσο καλά πέρασε ο ένας και πόσο κουλος είναι ο άλλος και εγώ την παίρνω καλύτερα και το δικό κάρο κρατάει καλύτερα και πλάθουν ιστορίες με τσαγάκια που κεράσανε χθες προχθες,παραπροχθες.
Οι περισσότεροι πλένουν το αυτοκίνητο τους 3-4 φορες την μέρα και πηγαίνουν ρελαντι για να μην κάψουν βενζίνα ,δεν αφήνουν κανένα να αγγίξει το αυτοκίνητο τους,έχουν το καλύτερο ηχοσύστημα,τα καλύτερα ζαντικά, τους έχουν τσιαγιασει όλους ,έχουν μπει με 150 σε εκείνη τη στροφή και τους πέταξε κώλο αλλά το μαζέψανε με τέρμα ανάποδο,οι γκόμενες χαζεύουν το τοουτού τους,δεν χαλάει ποτέ το τογιοτα, και και και
Βέβαια υπήρχαν και πολύ καλά χέρια γνωστες ποσότητες στη Θεσσαλονίκη με καργα πειραγμένα αλλά και κυριλε αυτοκίνητα που ξέρανε τι κάνανε και προσφερανε καλό θεαμα
Ευτυχως κατάλαβα νωρίς οτι έχανα το χρόνο μου εκεί πέρα και το διεθεσα σε άλλες δραστηριοτητεςΟσες φορες περνάω για να πάω στο αεροδρόμιο για διασκέδαση τα Σαββατοβραδα βλέπω ακόμα μερικούς τύπους ,από τότε ,να περιμένουν ....το περασμα
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Βασιλιά, τα σέβη μου!!! Γείτονες είμαστε;;;Απ' ότι φαίνεται, ναι! Βρε λες να συναντηθήκαμε και να μην το ξέρουμε;
Πάντως, ούτε το φανάρι δεν είναι λύση, γιατί αυτοί που θέλουν να την κάνουν τη μλκία δεν θα σταματήσουν στο φανάρι που ξέρουν ότι δεν υπάρχει και περίπτωση να τους έρθει κάποιος άλλος (αφού δεν έχει κάθετο δρόμο... είναι αποκλειστικά για πεζούς)... Απλά, θα δημιουργηθεί κίνηση... Αυτό το σημείο πολύ δύσκολα θα φτιαχτεί... θέλει ξήλωμα και στρώσιμο με καλή άσφαλτο, χωρίς ανωμαλίες και με σωστή κλίση... Επιστημονική φαντασία για την Καλαμαριά...
Εντάξει, ξέρω για το σχολείο ότι χρειαζόταν το φανάρι, αλλά ήλπιζα οι αρμόδιοι να νοιάζονταν και για τα ατυχήματα λίγο!(αμ δε...)
Τι να πω, μέχρι και σταθερό ραντάρ θα μπορούσαν να βάλουν, το οποίο θα έγραφε εκείνους με διαστημική ταχύτητα.Τον τελευταίο καιρό πάντως, στους 'θεατές', φαίνεται ότι δεν κάνει αίσθηση μόνο η ταχύτητα που θα μπουν οι 'χεράδες' στη στροφή, αλλά και οι πλαγιολισθήσεις(ας είναι και αργές, αλλά μεγαλοπρεπείς)
Υ.Γ.: Και εγώ παραδέχομαι ότι πριν από κάποια χρόνια, όταν οι συγκεντρώσεις γίνονταν στο παρκάκι της Αιγαίου(στο περίπτερο που είναι ανοιχτό όλη μέρα), είχα πάει και εγώ για μερικά βράδυα, για να δω τι γινόταν εκεί... Είχα βαρεθεί να ακούω για το πόσα χρήματα έλεγε ο καθένας ότι έριξε στο αυτοκίνητό του από τον προηγούμενο μήνα(βελτιώσεις, ζαντολάστιχα, στέρεο...), για το πόσα υπολόγιζε να ρίξει τις προσεχείς εβδομάδες όταν θα έπαιρνε κάποια μπόνους απ' τη δουλειά, χρωστούμενα που περίμενε και λοιπά...
Περιστατικά με φίδια, δράκους, λερναίες ύδρες και κέρβερους, ήταν στο καθημερινό πρόγραμμα συζητήσεων...
Λοιπόν...πολύ γρήγορα τους βαρέθηκα όλους(άσε που θεωρούσα ηλίθιο να δίνει κανείς ότι έχει και δεν έχει για το αυτοκίνητό του, ακόμα και το τελευταίο χιλιάρικο στην τσέπη του , και ακόμα το θεωρώ χαζό) και ύστερα από μερικές βραδιές δεν ξαναπάτησα.... Τότε που πήγαινα, εκείνο το περίπτερο ανήκε σε κάποιον τύπο ο οποίος είχε ένα sunny gti/gti-r και καθώς φαίνεται και εκείνος γούσταρε κόντρες και τα λοιπά γι' αυτό και συγκεντρώνονταν οι 'ενδιαφερόμενοι' εκεί... Βέβαια, τα παράπονα από τους γείτονες πολλά, καθώς δεν μπορούσαν να κοιμηθούν από τις φωνές...τι να σου πρωτοκάνει και η αστυνομία.. -
Θυμάμαι χαρακτηριστικα είχε μια παρέα πορωμένους με τογιοτα.Είχαν κάτι Κορρόλες σενταν του 90 1.3,καρίνα 1.6 του 90 ,γιαρις και τα σχετικά,με πολλά μεγάφωνα πάνω,οργανακια,ζαντες και περηφανεύονταν για τα καμάρια τους και τα κατορθωματα τους.Κλασσικα υπήρχαν σαξοραλλα αλλά και 3 αρες με μεγάλα μοτερ και κανγκουρικες χωστες ζάντες
Βέβαια σεβασμο στην κοκκινη γνωστη μπεμπα(χερας ο τύπος)αλλά και κατι προσεγμενα σκουμπι και εβο,Εκεινη η κοκκινη τσελικα με την απλωστρα πάνω ακομη κοβει βόλτες?δεν την έχω τρακάρει πουθενα εδώ και καιρό
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Δεν περνάω συχνά από εκεί, αλλά τί τρέχει βρε παιδιά με το συγκεκριμένο σημείο,
το τρίγωνο των βερμούδων είναι?Περναω συχνα απο εκει και εχω παρατηρησει οτι η ασφαλτος ειναι ολησθηρη και εχει αποτομη σχετικα αλλαγη κλισης προς τα εξω..
Επισης δυσκολα φευγεις με υπερστροφη αφου ειναι ανηφορικη..
Παντως αμα φυγεις απο εκει οκ δε θα σκωτοθεις αλλα το αμαξι θα διαλυθει.. -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Πριν από 10 λεπτά, στο τούνελ στο ρεύμα προς Καλαμαριά, τροπέτο Saxo VTS 120... Μέσα στο τούνελ, γονατισμένο...
Ημουν και γω εκει και τραβηξα βιντεο με το κινητο το τρακαρισμενο σαξακι...
Σαν αλουμινοχαρτο τσαλακωθηκε πανω στο ντουβαρι... -
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Εκεινη η κοκκινη τσελικα με την απλωστρα πάνω ακομη κοβει βόλτες?δεν την έχω τρακάρει πουθενα εδώ και καιρόΧόμπι το είχες να την τρακάρεις;
deenoo
Ναι, και εγώ δεν νομίζω ότι έχει συμβεί ποτέ σε εκείνη τη στροφή υπερστροφικό ατύχημα...μάλλον μούτρεν προς τα όξω, λόγω αυτής της κλίσης. Το Saxo χάλια...και ήταν πολλή ώρα εκεί μέσα με τους τροχαίους...σίγουρα μισάωρο+... -
Και ομως έχει συμβει και υπερστροφικό ατύχημα
Εφυγε Σιβικ τρίθυρο -
Μάλλον δεν κατάλαβες, αλλά δεν πειράζει, δεν θα το σώζαμε ούτως ή άλλως το ατύχημα!
Η μπαριέρα πάντως εκεί έχει φοβερό σχήμα η καημένη...
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Κατεβαίνωντας από Χορτιάτη για Πανόραμα, 100μ μετά το τέρμα του
λεωφορείου 56, δύο κοπέλλες σε ένα corsa μόλις τουμπαρισμένες, όταν έφτασα
οι ρόδες ακόμα γύριζαν.Το 56 είναι του Ωραιοκάστρου, τα 57-58-61 έχουν τέρμα εκεί.
Όντως εκείνες οι στροφές είναι η χαρά του φαναρτζή.
-
Γεωγραφική δίνη! Ωραιόκαστρο-Πανόραμα-Χορτιάτης-Διαβατά!
-
Λίγο πριν, καθώς ερχόμουνα για το σπίτι, ευρισκόμενος στην Ανδριανουπόλεως, βλέπω ένα Saxo να του έχει διαλυθεί η μούρη, ανεβασμένο πάνω στο πεζοδρόμιο(μούρη κάθετα προς τον δρόμο) από την αριστερή(εσωτερική) πλευρά της στροφής της Express Service. Όλη η μπαριέρα έχει φύγει, και επίσης, ένας τσιμεντένιος στύλος της ΔΕΗ να έχει σπάσει περίπου στο ύψος της μούρης του αυτοκινήτου.
Ακόμη γίνεται χαμός από το μποτιλιάρισμα, η τροχαία προσπαθεί, ήρθε και μια μπουλντόζα να μαζέψει τα κομμάτια της μπαριέρας-πεζοδρόμιου-στύλου...
Μακάρι να είναι καλά οι επιβάτες, αλλά βρε παιδάκι μου, τι θα γίνει επιτέλους με αυτή τη στροφή; Με τη βλακεία που μας δέρνει, καλύτερα να δώσουμε για απαλλοτρίωση τις διπλανές πολυκατοικίες ώστε να τον κάνουμε ευθεία τον δρόμο...
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Βασιλιά, τα σέβη μου!!! Γείτονες είμαστε;;;
Απ' ότι φαίνεται, ναι! Βρε λες να συναντηθήκαμε και να μην το ξέρουμε;
Και εγω μεχρι το 2000 εμενα 2 φαναρια πανω απο την Express. Τωρα βεβαια μενουν τα γονιδια μου και καθε τοσο περναω.
Απο τα πιο τρελλα που ειδα, συνηθως τα βραδια, σε ενα Opel η εσωτερικη μπαριερα εμπαινε απο την μπροστα αριστερη πορτα και
εβγαινε απο το πορτ μπαγκαζ.
Πως το καταφερε δεν ξερω, ευτυχως που δεν εχασε το ποδι του -
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Με τη βλακεία που μας δέρνει, καλύτερα να δώσουμε για απαλλοτρίωση τις διπλανές πολυκατοικίες ώστε να τον κάνουμε ευθεία τον δρόμο...Γουστάρω,θα μπαίνουμε στον Ουζούνη με 190 μετα!
-
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
Με τη βλακεία που μας δέρνει, καλύτερα να δώσουμε για απαλλοτρίωση τις διπλανές πολυκατοικίες ώστε να τον κάνουμε ευθεία τον δρόμο...
Γουστάρω,θα μπαίνουμε στον Ουζούνη με 190 μετα!
Mόνο τις μπουγάτσες σκεφτεσαι ρε;
-
Και τον Μάκη.Αλλα εκεί δεν έχει καμιά περιποιημένη στροφη...
-
1)είναι ιδέα μου ή ο καινούργιος ασφαλτοτάπητας είναι κλάσεις ανώτερος από τον προηγούμενο στον περιφεριακο;;
2)ΖΩΟ με φορτηγο με ακάλυπτα μπάζα στα κάστρα!!
3)ΖΩΟ με ένα κόκκινο τριαξονικό φορτωμένο με άμμο που πέρασε με κόκκινο και είχε το θράσος να ανταποδώσει το κορνάρισμα -
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
1)είναι ιδέα μου ή ο καινούργιος ασφαλτοτάπητας είναι κλάσεις ανώτερος από τον προηγούμενο στον περιφεριακο;;Αν εννοείς για δυτικά, και εμένα μου άρεσε...
-
Περιφερειακός.... χμ χθες 10 το βραδυ με αρκετή βροχή, στη μεσαία λεωφορείο του ΟΑΣΘ και μπροστά του σκουπιδιάρικο επίσης στη μεσαία. Η δεξιά λωρίδα είναι μαλλον διακοσμητική.
-
λεωφορεια σου λεει ο αλλος......
αξιοπιστη και γρηγορα μεταφορα μεσα στην πολη....
για 7 χιλιομετρα εκανα 50 ολοκληρα λεπτα
χιλιες φορες καλυτερα το αυτοκινητακι σου, με την ανεση σου, την μουσικουλα σου, το κλιματιστικο σου......
αστα διαλα
Posts προς Θεσσαλονικείς