Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Με διαστηματα 30000χλμ και...διαστημικο λαδι να βαλεις θα βγει τηγανολαδο για να μην πω λιπος απο γυραδικο!
Οποιος στο ειπε αυτο απλα δεν ηξερε τι ελεγε, πιστεψε με
Εχεις δικο σου χημειο?
Αυτο ειναι απαντηση στα λεγομενα μου η σχετιζεται με καποιο τροπο με αυτα;
Γιατι διακρινω ειρωνια στον τροπο απαντησης σου κι επειδη εχω ξαναδει το εργο με συγχωρεις αλλα δεν εχω διαθεση να συνεχισω σ' αυτο το στυλ.
Φυσικα και διακρινεις μια δοση ειρωνιας,αν και δεν το συνηθιζω, αλλα πες μου εσυ πως να χωρεσει καποιος σε 4 λεξεις τη σοβαροτητα και την εγκυροτητα των κατασκευαστων.Γιατι εσεις (οχι ολοι) αυτο κανετε εδω.Να αρνειστε τους παντες και τα παντα και να ψαχνετε ψυλο στ αχυρα με μαγικα λαδια καταστρεφοντας τα μοτερια σας.
Και να συμπληρωσω και κατι ακομα γιατι ειναι ανωφελο να επαναλαβω τα ιδια και τα ιδια που ειπα σχεδον στην αρχη του θεματος.Οσοι θελετε γυρνατε σελιδες και τα διαβαζετε.Ουτε μαγος ειμαι ουτε κανω τον εξυπνο,απλα βασιζομαι στις τεχνικες οδηγιες των κατασκευαστων,τοσο απλα.Και πιστεψε με ο κατασκευαστης δεν κανει ποτε λαθος και βασιζομενος παντα σε αυτον εχουμε ευχαριστημενους πελατες συντηρωντας υγιεστατα μοτερ.Και το οτι ο κατασκευαστης με τις 'παραλογες' προδιαγραφες κατ εσας,δεν κανει λαθος επαληθευετε στην πραξη και μετα απο αρκετες χιλιαδες χιλιομετρα.Αρα ποιος ο λογος να πειραματιζετε καποιος (σχεδον παντα χωρις αποτελεσμα) μεχρι να σπασει το μοτερ του.
Και αυτο που θελω να πω ειναι οτι τα αμιγως αμερικανικα λαδια που ψαχνετε απ το νετ η απο παραεισαγωγεις και εμπορους ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,τουλαχιστον της τελευταιας εξαετιας που οι ευρωπαιοι κατασκευαστες θεσπιζουν πολυ ποιο αυστηρες προδιαγραφεςΦυσικα υπηρχαν απο ποιο παλια αλλα ποιος τα εδινε σημασια.Τελεια και παυλα.
Οποιος θελει ακολουθει,οποιος δεν θελει......πειραματιζετε.
Εχετε αναρωτηθει γιατι τα sunocco και αλλα φημισμενα αμερικανικα λαδια (τα οποια δεν σημαινει οτι δεν ειναι καλα) δεν κυκλοφορουν ευρεως στην ευρωπαικη αγορα καθως επισης δεν μπορουν να μπουν και στα συνεργεια?
Τι να το κανω ενα τετοι λιπαντικο σαν συνεργειο ακομα κι αν το παιρνω σε τιμη του θανατα απο τη στιγμη που δεν ειναι κατοχυρωμενο το λαδι για τις ευρωπαικες νορμες?Ποιος ειναι αυτος που θα μου δωσει την πιστοποιηση?Το καφενειο η το νετ?Η ο εμπορος?
Αλλωστε δηλωσα παραπανω δημοσιως οτι ευχαριστως πληρωνω για μια αναλυση πριν και μετα σε λαδι της προτιμησεως του φιλου μας δεν νομιζω να μιλαω θεωρητικα αν και η ολη συζητηση εδω φυσικα και δεν μπορει να μην ειναι καθαρα θεωρητικη.
Δεν εχω λογο να μην το πιστεψω, αλλα αυτο που βλεπω ειναι νοοτροπιες του μπαμπα κωτσιου που εβαζε 20/50 πριν απο 30 χρονια και δεν αλλαζει γνωμη σημερα που να του μιλαει τεχνικος αυτοκινητοβιομηχανιας.
Κοινως....'ασι μας καημενι,που ξερν αυτοι,ουλα τα λαντια του ιδιου εινι'
Αυτο που δεν μπορειτε να καταλαβετε ειναι οτι ειναι αλλο πραγμα πριν απο 20 χρονια που επιλεγαμε το ιξωδες με βαση τις κλιματικες συνθηκες (αφου εκει στηριζομαστα στις προδιαγραφες κατα ΑPI kai ACEA) kai einai allo pragma shmera που οι προδιαγραφες απο μονες τους οριζουν κατασκευαστικα και τη δομη του ιξωδες.
Αυτο προκυπτει απο την κατασκευαστικη δομη του καθε κινητηρα του εκαστοτε κατασκευαστη ο οποιος και ζητα τα καταλληλα προσθετα για τον δικο του κινητηρα,γι αυτο και δεν μπορουμε να βαλουμε ενα 5/30 vagελολαδο σε ενα φορντ το οποιο κι εκεινο θελει 5/30.
Για να το καταλαβεις αυτο θα πρεπει να γνωριζεις την φιλοσοφια κατασκευης των μοτερ του καθε κατασκευαστη,οπως χυτευση μπλοκ,κατασκευη και λειανση κυλινδρων,ανοχες ελατηριων κλπ κλπ.
Αν τα γνωριζεις αυτα κι επιμενεις,ε τοτε σηκωνω τα χερια πανω.
Οσον αναφορα το χημειο.......
Το οτι το 'δικο' μας λαδι βγηκε σχετικα καλο δεν αρκουμαστε σε αυτο τη στιγμη που τα αποτελεσματα μπορει να ηταν και καλυτερα.
Και οι συγκρισεις να γινονται παντα ομοια και οχι οπως μας συμφερει.
Παιρνεις 2 σουμπαρου μοτερ ιδια με σχετικα πανω κατω στα ιδια χιλιομετρα ο καθενας βαζει το λαδι που του γκ@βλ@νει και μετα απο δυο η τρεις αλλαγες και καμια 15000km στο χημειο.Κι ελα να μου πεις μετα τα καστανα απ το 300V,valvoline vr1 10/60 και λοιπα ομοειδη λιαντικα.
Και για να κλεισω,το ο κατασκευαστης του αυτοκινητου σου ζητα προδιαγραφες κατα API δε σημαινει οτι τα 5/30 για τα φορντ,bmw,mercedes κλπ ειναι ψιλορευστα γι αυτα τα μοτερ,δεν βγαζουν παραπανω km κι οταν βγαινουν ειναι σαν τηγανελαιο.
Τελος παντων για να μην μιλαμε επι ωρες αγοραστε ολοι Mobil1 παιδια ειναι τα καλυτερα...
Τελικα αυτο ειναι επιχειρημα και απαντηση προς ολους τους διαφωνουντες?
Ναι φιλε μου,το mobil1 μπροστα στο 300V γαμαει.
Και προκαλω οποιον θελει να τα συγκρινουμε μετα απο 15 000km.Ετσι γινονται οι αναλυσεις και βγαινουν συμπερασμτα.
Απο κει και περα για μενα οι τοπ εταιριες λιπαντικων ειναι οι total(τα γαλλικα οχι αυτα που κανει εδω η πετροπακ) η ELF(καλα η εταιρια ειναι αλλοy.Απο τις δυο καρυφαιες γαλλικες με διαφορετικη φιλοσοφια αλλα τρομερη τεχνολογια) η MOTUL ,mobil,valvoline.Ισως ξεχνω τωρα καποια αλλα δεν εχει σημασια,αλλο ειναι το νοημα της κουβεντας.
Βασιστειτε στις προδιαγραφες του κατασκευαστη και επιλεξτε μια επωνυμη εταιρια λιπαντικων και να ειστε σιγουροι οτι θα βγειτε κερδισμενοι.
Και επωνυμες εταιριες δεν ειναι πανω απο καμια δεκα-δεκαπενταρια
Αυτα