-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κάτι θέλεις να πεις, αλλά σε χάνω. Συγκρίνεις τη λύπη για το χαμό του ζώου (που είχαμε **αγοράσει **και που αναπληρώνεται με την **αγορά **άλλου), με τη λύπη για το χαμό του παιδιού, του γονιού, του φίλου, του αδελφού;εδιτ
Θα τολμούσες να πεις σε μάνα που έχασε σε τροχαίο το παιδί της 'κι εμένα μου πάτησε τη γάτα μου αυτοκίνητο'?Άνθρωποι με αρρωστημένη νοοτροπία σαν τη δικιά σου πετάνε τα ζώα στο δρόμο μολις τα βαρεθούνε! Τι θα πει αγορά άλλου?
Ναι, ειδικά αν ο τύπος είχε την δικιά σου νοοτροπία θα του έλεγα να ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΛΛΗ ΜΑΜΑ, ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.
Παρεπιπτόντως, το ποστ του mjacob είναι εξαιρετικό και τεκμηριωμένο! Παρόλο που δεν συμφωνώ σε όλα φίλε μου, σου βγάζω το καπέλο γιατί τιμάς το φόρουμ με τέτοια ποστ!
-
Ο χρήστης fiestapower έγραψε:
Άνθρωποι με αρρωστημένη νοοτροπία σαν τη δικιά σου πετάνε τα ζώα στο δρόμο μολις τα βαρεθούνε! Τι θα πει αγορά άλλου?Ναι, ειδικά αν ο τύπος είχε την δικιά σου νοοτροπία θα του έλεγα να ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΛΛΗ ΜΑΜΑ, ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.
Μην κρίνεις για να μην κριθείς. Κι αν απλά ψάχνεις να γ@μήσεις, έχει κι αλλού.
-
Σε όλες τις μυριάδες προσπάθειες του ανθρώπινου γένους, μόνον η πίστη, η αγάπη και η τέχνη μοιράζονται μια εξαιρετική, μοναδική πνευματική ιδιότητα:
Όλες παρακάμπτουν την ευφυΐα – για να κτυπήσουν κατ’ ευθείαν στην Ψυχή.Α... Τώρα θυμήθηκα εσύ είσαι της... 'Εκκλησίας' ( ) γιαυτό έχεις τέτοιες απόψεις! Φαντάζομαι θα διαβάζεις καθημερινά στην θρησκεία σου για τα ζώα που τα έπλασε ο θεούλης για να υπηρετούν τους ανθρώπους και λοιπά εβραιοχριστιανικά παραμύθια, οπότε δικαιολογείται η συμπεριφορά σου λόγω πεπλυμένου εγκεφάλου...
-
Ακριβώς αυτό εννοούσα πριν...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κι αν απλά ψάχνεις να γ@μήσεις, έχει κι αλλού.Το παπάκι τι το βάζεις για να μην θίξεις κανένα ή για να μην καταλάβουμε ποια λέξη λες? Τυπική χριστιανική υποκρισία, φαντάζομαι σκοπεύεις να πας για εξομολόγηση σύντομα...
-
Το παπάκι τι το βάζεις για να μην θίξεις κανένα ...Όχι, μου κάνει μπαν τη λέξη.
Εν τω μεταξύ, εσύ ψάξε καλύτερα. -
Και εσύ κοίτα να αλλάξεις την υπογραφή σου μπας και πάρει κανείς νοήμων και σκεπτόμενος άνθρωπος σοβαρά το περιχόμενο των ποστ σου
-
Αν και είμαστε εκτός θέματος, μόνο ένας απίστευτα κολλημένος θα έβρισκε σχέση σε μια ρήση άθεου και ... 'εβραιοχριστιανικά παραμύθια'.
Μάλλον μου το χρωστάς από αλλού. -
Ομολογώ οτι στο χρωστούσα από αλλού διότι μου το θύμισε η αντιμετώπιση σου προς το θέμα... Τέσπα σταματάω γιατί χαλάμε το τόπικ.
-
Ομολογώ οτι στο χρωστούσα από αλλού διότι μου το θύμισε η αντιμετώπιση σου προς το θέμα... Τέσπα σταματάω γιατί χαλάμε το τόπικ.Kαι καλά θα κάνετε. Τέρμα παίδες,το έχετε πάει αλλού,σε θέματα που έχει αποδειχθεί πως μέσω φόρουμ δε λύνονται.
Moderator
-
Ωπα ωπα
Κι εγω οταν πρωτοδιαβασα τον τιτλο του θρεντ'Σκοτώνουν τα ζώα πριν περάσουν...' νομιζα οτι αναφεροταν στους μαθητες της 3ης Λυκειου,που δεν κατορθωσαν να εισαχθουν στα ανωτατα παν.ιδρυματα λογω της βασης του 10 Ακυρο
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Αλλά ποιο από τα δύο σου ακούγεται πιο φριχτό;;;; Και μη μου πεις το δεύτερο... (άλλο η αναισθησία, άλλο ο κρετινισμός)
Συμφωνώ με το ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Νομίζω ότι ξεκαθάρισα από την αρχή ότι αναφέρομαι στη 'ζωή' και δεν μου αρέσει ο διαχωρισμός 'άλλο άνθρωπος, άλλο ζώο'. -
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Τι τοπικ ειναι αυτο ?
Προσωπικα εκνευριζομαι αφανταστα οταν βλεπω πολυτελη ιατρεια ζωων η οτιδηποτε χλιδατο εχει να κανει με την περιποιηση των ζωων. Γυρω μας δεν εχουν να φανε,πεθαινουν γιατι δεν εχουν λεφτα να παρουν φαρμακα και κατι νουμερα φερονται στα ζωα οπως δεν τους αξιζει. και μερικοι ακομα χειροτερα ασχολουνται με την ψυχη των ζωων....Κι εγώ εκνευρίζομαι αφάνταστα όταν ο/η άλλος/η 'ακουμπάει' κάθε εβδομάδα πάνω από 100ευρώ στο κομμωτήριο για τις τρίχες της κεφαλής του/της, ή όταν ο Dr τάδε μόνο φορολογική δήλωση δεν σου ζητάει για να σε εγχειρήσει... και γενικά, είμαι κατά της υπερβολής (είτε πρόκειται για ζώα, είτε για ανθρώπους).
Γιατί αντιπαραθέτεις, ωστόσο, τα 'χλιδάτα' κατοικίδια με τους αναξιοπαθούντες; Υπεύθυνοι τόσο για τη γελοιότητα και την υπερβολή, όσο και για την δυστυχία των συνανθρώπων μας... είναι άνθρωποι.Μα ζωα ειναι, χωρις μυαλο και χωρις τιποτα γιαυτο και προσβαλλομαστε οταν μας αποκαλουν 'ΖΩΟ'. Τα ζωα τρωνε τα νεκρα ζωα. Οι ανθρωποι τρωνε τους νεκρους ανθρωπους ??
- Χωρίς μυαλό;!
- Προσβαλλόμαστε όταν μας αποκαλούν 'ζώα', αλλά όχι όταν τα παιδιά του νηπιαγωγείου έχουν κάνει ψωμοτύρι τη γνωστή λέξη που αρχίζει από μα, τελειώνει σε κα (και δεν είναι η λέξη μαρέγκα!)
- Τα ζώα της ζούγκλας, κυνηγούν το θήραμά τους (κάποιο ζώο που πάντως, δεν ανήκει στο είδος τους. Κάτι παρόμοιο που συμβαίνει με τους ανθρώπους που τρώνε το κρέας της αγελάδας, του χοίρου κλπ.)
Μια ματιά στην ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης θα σε πείσει για το αν οι άνθρωποι τρώνε άνθρωπο (το είδος τους, δηλαδή).
Οι Σκύθες ήταν ανθρωποφάγοι (δεν το λέω εγώ, ο Ηρόδοτος το αναφέρει), οι Αζτέκοι, επίσης. Παραδείγματα της πρόσφατης ιστορίας στη χιτλερική Γερμανία αλλά και, τη δεκαετία του '90 σε ΗΠΑ, Βενεζουέλα, Ρωσία...
Και να αναφερθώ τέλος, στο γνωστό περιστατικό του αεροπορικού δυστυχήματος όπου, το ένστικτο της επιβίωσης και της αυτοσυντήρησης, ανάγκασε τους επιζήσαντες (εξ' ού και η ομότιτλη ταινία) να φάνε τους νεκρούς...
Ενα μωρο 1 χρονου ισως ειναι ισο με ενα ζωο αλλα απο εκει και μετα οι διαφορες ειναι τεραστιες.
Δηλαδη Νατασα μου αν ειχες 10 ευρω να τα δωσεις σε μια οργανωση που προστατευει ανθρωπους και σε μια που προστατευει ζωα που θα τα εδινες?- Ευτυχώς, έχω και παιδί και ζώα και (ανα)γνωρίζω τις ομοιότητες και τις διαφορές.
- Στις οργανώσεις που... προστατεύουν ανθρώπους, όχι. Προτιμώ την ουσιαστική βοήθεια και όχι τον φαρισαϊσμό.
Στους ανθρώπους όμως που, μαζεύουν την ασυνειδησία μας από τους δρόμους (τα ζωάκια που... ξεφορτωνόμαστε όταν τα παιδιά μας τα βαρεθούν όπως κάθε παιχνίδι), σε εκείνους που ζουν σχεδόν ασκητική ζωή και περιθάλπτουν ζώα που, στις περισσότερες περιπτώσεις τείνουν να εκλείψουν από την πανίδα (και που συνήθως, είναι θύματα κυνηγών ή απρόσεκτων οδηγών ή... ή...) ναι, θα τα έδινα.
-
natasha.n: >Δεν πιστεύω ότι κάποιος από εδώ μέσα έχει να αποδείξει ο,τιδήποτε για τον εαυτό του. Καθένας κρίνεται από τα γραφόμενά του και, την εν γένει (1) συμπεριφορά του.
mjacob: >μάθε να διαβάζεις.
(2) Και εσύ, επίσης.
mjacob: >Προσωπικώς ποσώς με ενδιαφέρει για ποιους λόγους τα γράφεις, ποια βιώματα σε οδήγησαν εκεί και οτιδήποτε άλλο.
Εσύ από την άλλη ποσώς ξέρεις τα δικά μου και ποσώς ξέρεις πόσο με ξενίζουν ή όχι.
Δεν αναφερόμουν σε προσωπικά βιώματα κλπ. οπότε, σε παραπέμπω στο (2) γιατί αν (σε ενδιαφέρει να) διαβάσεις τις προηγούμενες δημοσιεύσεις, θα το διαπιστώσεις.
mjacob: >Η άποψη που γράφεις μου φαίνεται εύκολη, φτηνή, ανώριμη, επιπόλαια και ευθυνόφοβη. Στοιχεία που αρμόζουν σε ένα παιδάκι, όπου και θα την αιτιολογούσα λόγω ηλικίας.
Εσύ τι είσαι ούτε που ξέρω ούτε που με ενδιαφέρει.
Βλ. (1)
-
Ειμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα και εδώ...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ειμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα και εδώ...Και εγώ, αυτό παρατήρησα!
-
Πότε επιτέλους οι άνθρωποι θα πάψουν να αναζητούν τι τους χωρίζει και να βρίσκουν τι τους ενώνει;
Αλήθεια το ίδιο κάνουν και τα ζώα; -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Πότε επιτέλους οι άνθρωποι θα πάψουν να αναζητούν τι τους χωρίζει και να βρίσκουν τι τους ενώνει;
Αλήθεια το ίδιο κάνουν και τα ζώα;Ο επεκτατισμός, οι πόλεμοι, ο ρατσισμός (δεν αναφέρω περισσότερα. Ούτως ή άλλως, τόσο η ερώτηση όσο και η απάντηση, είναι εκτός θέματος) είναι 'προϊόντα' των ανθρώπων.
-
Ναι τα ζώα απλά τρώνε το ένα το άλλο!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ναι τα ζώα απλά τρώνε το ένα το άλλο!Πάλι εκτός θέματος βγαίνουμε!
Σε παραπέμπω:- Τα ζώα της ζούγκλας, κυνηγούν το θήραμά τους (κάποιο ζώο που πάντως, δεν ανήκει στο είδος τους. Κάτι παρόμοιο που συμβαίνει με τους ανθρώπους που τρώνε το κρέας της αγελάδας, του χοίρου κλπ.)
Μια ματιά στην ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης θα σε πείσει για το αν οι άνθρωποι τρώνε άνθρωπο (το είδος τους, δηλαδή).
Οι Σκύθες ήταν ανθρωποφάγοι (δεν το λέω εγώ, ο Ηρόδοτος το αναφέρει), οι Αζτέκοι, επίσης. Παραδείγματα της πρόσφατης ιστορίας στη χιτλερική Γερμανία αλλά και, τη δεκαετία του '90 σε ΗΠΑ, Βενεζουέλα, Ρωσία...
Και να αναφερθώ τέλος, στο γνωστό περιστατικό του αεροπορικού δυστυχήματος όπου, το ένστικτο της επιβίωσης και της αυτοσυντήρησης, ανάγκασε τους επιζήσαντες (εξ' ού και η ομότιτλη ταινία) να φάνε τους νεκρούς...
- Τα ζώα της ζούγκλας, κυνηγούν το θήραμά τους (κάποιο ζώο που πάντως, δεν ανήκει στο είδος τους. Κάτι παρόμοιο που συμβαίνει με τους ανθρώπους που τρώνε το κρέας της αγελάδας, του χοίρου κλπ.)
Σκοτώνουν τα ζώα πριν περάσουν...