-
Ο μπογιας υπαρχει ακομα? Η τελος παντων μια δημοσια η δημοτικη αρχη να προστατευει τα αδεσποτα και τα απροστατευτα? Που πανε οι φοροι μας τελικα?
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ ζώο ή άνθρωπο δεν έχω σκοτώσει ποτέ με το αυτοκίνητο και σκοπεύω να μην επιτρέψω να συμβεί κάτι τέτοιο.Δυστυχώς δεν έχεις επιλογή.
Στο συμβάν που σού έτυχε εσύ ήσουν μποτιλιαρισμένος.
Αν όμως ήσουν εν κινήσει, τότε δε θα μπορούσες να κάνεις και πολλά.
-
Ο χρήστης natasha.n έγραψε:
σκυλια, γατια, χελωνες, φιδια τα προσπερναω
Τίθεται πραγματικά, τέτοιο ζήτημα, όταν χάνεται μία ζωή;! Ειλικρινά, δεν το καταλαβαίνω! Υπάρχει κάποιος 'ψυχόμετρο' (αυτό το ζωάκι είχε... περισσότερη ψυχούλα από το άλλο!), ας πούμε;!
Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά είναι πιο ίσα από τα άλλα, (για να θυμηθούμε και τον Orwell), ένα πράγμα;!νομιζω οτι υπαρχει, τι σε συγκινει περισοτερο, οι 40 που σκοτωθηκαν στο ιρακ απο βομβα η το γκροζνυ? εγω πιο πολυ για το δευτερο, λες και οι 40 στο Ιρακ δεν ειχαν παιδια, γονεις, συζυγους.
βλεπω ενα σκοτωμενο ζωο λεω 'το κακομοιρο το ζωακι' και συνεχιζω γιατι αμα στεναχωρηθω για το ζωακι τι πρεπει να κανω για ολους τους αθωους που πεθαινουν καθε μερα η που ζουν μες στην δυστυχια?
εχω σκυλο και μου την εχει χτυπησει αυτοκινητο και εφταιγα εγω γιατι δεν το ειδα και την ελυσα να περασει το δρομο....
-
αμα στεναχωρηθω για το ζωακι τι πρεπει να κανω για ολους τους αθωους που πεθαινουν καθε μερα η που ζουν μες στην δυστυχια?
Τίποτα προσωπικό αλλά, συνήθως, όσοι το λένε, είναι το ίδιο 'ευαισθητοποιημένοι' με την ανθρώπινη δυστυχία, όσο είναι και με τα ζώα... Δεν έχω δει κανέναν ανάμεσά τους να θυσιάζει την προσωπική του διασκέδαση και ευχαρίστηση, επειδή γίνονται πόλεμοι, ή σκοτώνεται άμαχος πληθυσμός (για τα νεκρά ζώα, ούτε λόγος, φυσικά!)
Έχω γνωρίσει όμως ανθρώπους που σέβονται πραγματικά τα ζώα (όλα τα ζώα, ανεξαιρέτως) να σκύβουν επίσης πραγματικά, πάνω από τα προβλήματα και τον πόνο των ανθρώπων, όταν χρειαστεί.
Ίσως γιατί σέβονται περισσότερο την ίδια τη ζωή.ΥΓ. Τέλος, δεν αντιλαμβάνομαι τη διάκριση 'άλλο άνθρωπος, άλλο ζώο'.
-
Ουυυυυ τα καημενα τα κροκοδειλακια
-
Εδώ στην Αγγλία να δείτε πόσα σκοτωμένα ζωάκια βλέπω κάθε μέρα στους αγροτικούς δρόμους που κυκλοφορώ.
Σκατζοχοίρους και λαγούς κυρίως, γιατί αδέσποτα σκυλιά και γατιά δεν υπάρχουν. Άμα λοιπόν τα πατάνε και οι Άγγλοι σημαίνει ότι συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένεις.
Κρίμα είναι δε λέω, αλλά εντάξει δε θα βάλω στο ίδιο τσουβάλι τη ζωή ενός ζωακίου με αυτήν ενός ανθρώπου. -
Προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρει για τα 'καημενα τα ζωάκια'.Με ενδιαφέρει να μη προκληθεί ατύχημα προσπαθώντας να αποφύγω το ζώο και να μη κάνω ζημιά στ' αυτοκίνητο.
Για το ζωάκι, δεκάρα δε δινω....
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρει για τα 'καημενα τα ζωάκια'.Με ενδιαφέρει να μη προκληθεί ατύχημα προσπαθώντας να αποφύγω το ζώο και να μη κάνω ζημιά στ' αυτοκίνητο.Για το ζωάκι, δεκάρα δε δινω....
ουτε για τα κροκοδειλακια ?
-
Προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρει για τα 'καημενα τα ζωάκια'.Με ενδιαφέρει να μη προκληθεί ατύχημα προσπαθώντας να αποφύγω το ζώο και να μη κάνω ζημιά στ' αυτοκίνητο.Για το ζωάκι, δεκάρα δε δινω....
Γιατί ετσι ρε γιατρέ?
Προσωπικά, έχω σκοτώσει γατί σε στενό με 30 χ.α.ω., μπήκε ανάμεσα στις μπροστά και πίσω ρόδες. Δυνατότητα αντίδρασης, μηδέν. Είχα τα χάλια μου για αρκετές μέρες
Επίσης, έχω σκοτώσει τεράστιο σκύλο στην εθνική (στο ύψος της Μαλακάσας), με Land Rover Defender V8, βαρύ τρέιλερ και ~100 χ.α.ω. Ευτυχώς μου έκοψε να ΜΗΝ αλλάξω πορεία ΟΥΤΕ να φρενάρω απότομα, γιατί ούτε ο σκύλος θα τη γλίτωνε, ούτε τα αυτοκίνητα και οι επιβάτες τους που κινούνταν γύρω μου. Το δύστυχο ζωντανο εκσφενδονίστηκε πολλά μέτρα μακρυά Επίσης είχα τα χάλια μου για μέρες
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρει για τα 'καημενα τα ζωάκια'.Με ενδιαφέρει να μη προκληθεί ατύχημα προσπαθώντας να αποφύγω το ζώο και να μη κάνω ζημιά στ' αυτοκίνητο.
Γιατί ετσι ρε γιατρέ?
Προσωπικά, έχω σκοτώσει γατί σε στενό με 30 χ.α.ω., μπήκε ανάμεσα στις μπροστά και πίσω ρόδες. Δυνατότητα αντίδρασης, μηδέν. Είχα τα χάλια μου για αρκετές μέρες
Επίσης, έχω σκοτώσει τεράστιο σκύλο στην εθνική (στο ύψος της Μαλακάσας), με Land Rover Defender V8, βαρύ τρέιλερ και ~100 χ.α.ω. Ευτυχώς μου έκοψε να ΜΗΝ αλλάξω πορεία ΟΥΤΕ να φρενάρω απότομα, γιατί ούτε ο σκύλος θα τη γλίτωνε, ούτε τα αυτοκίνητα και οι επιβάτες τους που κινούνταν γύρω μου. Το δύστυχο ζωντανο εκσφενδονίστηκε πολλά μέτρα μακρυά Επίσης είχα τα χάλια μου για μέρες
Αλλο να σκοτωνεις και ποσο μαλλον ενα μεγαλο ζωο (αλλο σκυλος αλλο φιδι αλλο περιστερι) και αλλο να βλεπεις σκοτωμενο ζωο στην ακρη και εγω ειχα σκοτωσει ενα πουλακι (χτυπησε στο παρμπριζ) και το σκεφτομουνα για καμποση ωρα.
Οταν βλεπετε ομως ενα σκοτωμενο ζωο στην ακρη ποση ωρα το σκεφτεστε ρε παιδια?
natasha.n
Τίποτα προσωπικό αλλά, συνήθως, όσοι το λένε, είναι το ίδιο 'ευαισθητοποιημένοι' με την ανθρώπινη δυστυχία, όσο είναι και με τα ζώα... Δεν έχω δει κανέναν ανάμεσά τους να θυσιάζει την προσωπική του διασκέδαση και ευχαρίστηση, επειδή γίνονται πόλεμοι, ή σκοτώνεται άμαχος πληθυσμός (για τα νεκρά ζώα, ούτε λόγος, φυσικά!)
Έχω γνωρίσει όμως ανθρώπους που σέβονται πραγματικά τα ζώα (όλα τα ζώα, ανεξαιρέτως) να σκύβουν επίσης πραγματικά, πάνω από τα προβλήματα και τον πόνο των ανθρώπων, όταν χρειαστεί.
Ίσως γιατί σέβονται περισσότερο την ίδια τη ζωή.ΥΓ. Τέλος, δεν αντιλαμβάνομαι τη διάκριση 'άλλο άνθρωπος, άλλο ζώο'.
Δεν ειπα οτι ειμαι ευαισθητοποιημενος ευτυχως το εχει αναλαβει η γυναικα μου αυτο το κομματι, τωρα που το λες, γαι το Λιβανο ουτε μου περασε απο το νου για ζωα.....τελευταιο που θυμαμαι ηταν τα ζωα στο ζωολογικο κηπο στη Βαγδατη.
Τα ζωα τα αγαπαω, τα παιδια μου τα ξερουν ολα εχουν μαθει να τα σεβονατι και να τα αγαπανε και εχουν δει και ολα τα ντοκυμαντερ αλλα δεν θα στεναχωρηθω για τα roadkills.
Ανθρωπος πηγαινει βολτα το σκυλο του, αυτοκινητο χτυπαει και τους δυο τι καλεις πρωτα το 166 η τον κτηνιατρο σου?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Γιατί ετσι ρε γιατρέ?
Ίσως να φταιει το ότι δεν είχα ποτέ ζώο...
Εννοείται πως θα κάνω ό,τι μπορώ για να αποφύγω την σύγκρουση, αλλά δε νομίζω να λυπηθώ ιδιαίτερα αν συμβει (όχι για το ζώο δηλαδή). Μια φορά με έχει χτυπήσει ζώο (γάτα, η οποία σηκωθηκε και έφυγε) και ήμουν μες τα νευρα που μου έσπασε το προβολάκι...
Προχθές πήγαινα με 30 ακολουθώντας λαγό, ο οποίο πετάχτηκε στη μέση και έτρεχε (με καμιά 30αριά χλμ/ώρα) μπροστά μου, κανονικά στο ρεύμα μου, για καμιά 300αριά μέτρα!
-
Άσε το έχω πάθει... κατέληξα στο αντίθετο ρεύμα με σκασμένο λάστιχο (μη επισκευαζόμενο) και στραβή ζάντα (250 ευρώ σύνολο) και είχα την 'κυρία' της οποίας το βρομόσκυλο το είχε σκάσει από το σπίτι να λέει ότι έτρεχα και είχα βγει να προσπεράσω. Το πως κρατήθηκα...
Την επόμενη μπροστά μου ένας κακομοίρης (όπως αποδείχτηκε) χτύπησε ένα σκυλί στο δρόμο (αποτέλεσμα στραβωμένη μάσκα και το σκυλί να κλαίει) δεν μπορώ να πω πόνεσα όταν το άκουγα αλλά ο άλλος που πηγαίνει κανονικά στην δουλειά του τι φταίει όταν η κάθε κυράτσα βαριέται μετά το κουταβάκι της διότι 'μεγάλωσε και δεν χωράει στο σπίτι, άσε που λερώνει' αποφασίζει να το παρατήσει?
Το πιο τραγικό ήταν στη Ηλιούπολη πέρισυ ένα παλικάρι με μηχανή που έπεσε πάνω σ'ένα σκύλο η μηχανή κομμάτια και το παιδί στο δρόμο ημιλιπόθυμο να μην μπορεί να μιλήσει ακόμα και μισή ώρα μετά το περιστατικό...
-
Εισαι μεγάλος edit [Krusenstern]
Αν ποτέ τύχει να σε χτυπήσω θα λυπηθώ πολύ για τον σπασμένο προφυλακτήρα μου.
-
Ο χρήστης fiestapower έγραψε:
Και εσυ απαραδεκτος για τους χαρακτηρισμους.
-
Ο χρήστης fiestapower έγραψε:
Ευχαριστώ για το μ@λ@κ@ς.
Νομίζω πως είναι δικαιωμά μου να διαχειρίζομαι όπως γουστάρω τα συναισθήματά μου και επιλέγω τι αισθάνομαι και τι όχι! Πώς το βλέπεις;
Εγώ πάντως δεν θα σε χτυπούσα γιατί θα μου χαλούσες τον προφυλακτήρα!
-
Μια φανταστικη (?) ιστορια.
Ηταν ενα παληκαρι που μιας στιγμης μαλακια στο δρομο (δικια του η αλλου αδιαφορο) τον εφερε σε αναπηρικο καροτσακι.Η μονη του διεξοδος και επαφη με τον κοσμο ηταν το internet.Μια μερα μπηκε και σ'αυτο εδω και να τι διαβασε.Ο χρήστης fiestapower έγραψε:
Ελα να του τα πεις μουρη με μουρη.
EDIT Τονιζω οτι ειναι μια ιστορια που εβγαλα απο το μυαλο μου,αλλα καλλιστα μπορουσε να ηταν και αληθινη.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Μια φανταστικη (?) ιστορια.
Ηταν ενα παληκαρι που μιας στιγμης μαλακια στο δρομο (δικια του η αλλου αδιαφορο) τον εφερε σε αναπηρικο καροτσακι.Η μονη του διεξοδος και επαφη με τον κοσμο ηταν το internet.Μια μερα μπηκε και σ'αυτο εδω και να τι διαβασε.Αν ποτέ τύχει να σε χτυπήσω θα λυπηθώ πολύ για τον σπασμένο προφυλακτήρα μου.
Ελα να του τα πεις μουρη με μουρη.
DAP, δεν έχω καμία ανοχή σε τέτοιες νοοτροπίες, εντάξει, και εγώ εχω χτυπήσει γατάκι, και ενώ μπορούσα να σταματήσω συνέχισα σιγά-σιγά γιατί καθόταν ακίνητο, και τελευταία στιγμή πετάχτηκε στον τροχό μου και ενώ πήγαινα μόνο με 30 το πάτησα... Εννοείται ότι είμαι απαράδεκτος και επειδή μπορούσα να το αποφύγω, και πόνεσα απίστευτα... Αλλά συμβαίνουν αυτά.
Τώρα άλλο αυτό και άλλο να λες ότι δεν σε νοιάζουν τα ζώα και σε νοιάζουν τα παλιοσίδερα. Στον τάφο σου θα τα πάρεις? Και στο κάτω κάτω τι έγινε να δημιουργήσεις ατύχημα? Συγκρίνεται αυτό με την αξία της ζωής του ζώου που χτύπησες? Και ποιος είσαι εσύ να αποφασίζεις τι έχει μεγαλύτερη αξία? Για μένα το γατάκι που χτύπησα έχει την ίδια αξία με τον 'μαλάκα' απέναντι μου. Μην σου πω μεγαλύτερη, διότι ο 'μαλάκας' απέναντι παίζει να χαρακτηρίζεται από θλιβερές νοοτροπίες υπάνθρωπου που θεωρεί το είδος του αυθαίρετα ανώτερο από τα υπόλοιπα του ζωικού βασιλείου...
-
Ανθρωπος πηγαινει βολτα το σκυλο του, αυτοκινητο χτυπαει και τους δυο τι καλεις πρωτα το 166 η τον κτηνιατρο σου?
Να το θέσω λίγο διαφορετικά: δύο άνθρωποι περπατούν, αυτοκίνητο χτυπάει και τους δύο. Ποιον από τους δύο θα βοηθήσεις πρώτα, μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ;
και είχα την 'κυρία' της οποίας το βρομόσκυλο το είχε σκάσει από το σπίτι (...)
(...)όταν η κάθε κυράτσα βαριέται μετά το κουταβάκι της διότι 'μεγάλωσε και δεν χωράει στο σπίτι, άσε που λερώνει' αποφασίζει να το παρατήσει?
Και στις δύο αυτές περιπτώσεις δεν φταίνε τα ζωάκια (οπότε, προς τι ο χαρακτηρισμός 'βρωμόσκυλο'; ) αλλά η 'κυρία' και η κυράτσα!
Και, εν τέλει, προφανώς το συγκεκριμένο topic δεν απευθύνεται σε ανθρώπους που, ενδιαφέρονται περισσότερο για τους προφυλακτήρες και τα προβολάκια τους, από όσο για μια ζωή που χάνεται άδικα.
-
Προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρει για τα 'καημενα τα ζωάκια'.**Με ενδιαφέρει να μη προκληθεί ατύχημα προσπαθώντας να αποφύγω το ζώο **και να μη κάνω ζημιά στ' αυτοκίνητο.Για το ζωάκι, δεκάρα δε δινω....
Αυτα που τονισα με bolt δεν δικαιολογουν τις απαντησεις σου.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρει για τα 'καημενα τα ζωάκια'.**Με ενδιαφέρει να μη προκληθεί ατύχημα προσπαθώντας να αποφύγω το ζώο **και να μη κάνω ζημιά στ' αυτοκίνητο.
Αυτα που τονισα με bolt δεν δικαιολογουν τις απαντησεις σου.
Να διευκρινήσω :
Ούτε θα χτυπήσω ποτέ ζώο, θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να το αποφύγω - αρκεί να μη κινδυνέψω πολύ εγώ και οι γύρω μου.
Ούτε - προς Θεού - θα το επιδιώξω ή θα χαρώ αν πάθει κάτι...
Γιατί όμως πρέπει να πω ένα υποκριτικό 'κρίμα' αν δω ένα χτυπημένο γατί στην άκρη του δρόμου;
Αφού δεν αισθάνομαι κάτι για την απώλειά του...
Σκοτώνουν τα ζώα πριν περάσουν...