-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Και μια τελευταια για σημερα.
Ενα απο τα ψευδωνυμα που ειχε ηταν και το Γ.Αποστολου. ( )
Ελαβε μερος στον Μακεδονικο Αγωνα και σους Βαλκανικους πολεμους.
Επισης συμμετειχε στο κινημα Θεσσαλονικης.
Εγινε Γεν. Διοικητης Θρακης και της Κρητης και τρεις φορες Υπουργος Στρατιωτικων.Και γι'αυτη δεν εχω απαντηση.Εχω ομως υπομονη.
Κι αυτό με ζορίζει και υποψιάζομαι ότι αυτά δεν είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του προσώπου που ζητάμε..Μάλλον αλλιώς τον γνωρίζουμε κυρίως...Αλλά ο φόβος του google κρατάει τα έρμα
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Πατέρα, βλέπω οτι κάνεις googleproof ερωτήσεις και μας δυσκολεύεις!Αυτο προσπαθω απο την πρωτη φορα που εβαλα ερωτηση.
Ισως επειδη δεν εχω την ευχερεια να googλιζω, το μισω .
Παντα ημουν και θα'μαι εραστης ( ) του βιβλιου. -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Ευχαριστίες
Tίποτα!
Adis στο νέο της βιβλίο 'Greek Fire, Poison Arrows & Scorpion Bombs: Biological and Chemical Warfare in the Ancient World' η Α.Μέγιορ ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες στον Τρωϊκό πόλεμο χρησιμοποιούσαν βέλη των οποίων οι αιχμές ήταν βουτηγμένες σε δηλητήριο, κι ότι αυτός ήταν ένας από τους πρώτους -ίσως ο πρώτος- χημικούς-βιολογικούς πολέμους της ιστορίας.
Δεν έχω το βιβλίο στα χέρια μου, θέλω πρώτα να διαβάσω τι επιχειρήματα χρησιμοποιεί και σε ποιές πηγές βασίζεται για να στηρίξει μια τέτοια θέση.
pai mei ισως να ταν αυτη η περιπτωση...υπαρχει κατι πιο χειροπιαστο στην αρχαια ιστορια...να σημειωσω οτι καθε τετοιου ειδους πολεμικο κολπο θεωρουνταν απαγορευμενο και ομως χρησιμοποιηθηκε για εναν πολυ 'ιερο' λογο....
παλι το ειπα...
krus δεν ηταν σιγουρα η γιορτη φασολαδας...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εγινε Γεν. Διοικητης Θρακης και της Κρητης και τρεις φορες Υπουργος Στρατιωτικων.Και γι'αυτη δεν εχω απαντηση.Εχω ομως υπομονη.
Κι αυτό με ζορίζει και υποψιάζομαι ότι αυτά δεν είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του προσώπου που ζητάμε..Μάλλον αλλιώς τον γνωρίζουμε κυρίως...Αλλά ο φόβος του google κρατάει τα έρμα
μιλαμε για καποιον αξιωματικο προφανως...καπου το εχω ακουσει αυτο αλλα δε θυμαμαι...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
μιλαμε για καποιον αξιωματικο προφανως...καπου το εχω ακουσει αυτο αλλα δε θυμαμαι...
Α. Ζάννας?
-
Ευάγγελος Σαρρής;
-
Κωστας Ζουραρις;
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
...υπαρχει κατι πιο χειροπιαστο στην αρχαια ιστορια...να σημειωσω οτι καθε τετοιου ειδους πολεμικο κολπο θεωρουνταν απαγορευμενο και ομως χρησιμοποιηθηκε για εναν πολυ 'ιερο' λογο....παλι το ειπα...
Να υποθεσω οτι εννοεις την δηλητηριαση των υδατων της πόλης Κίρρας κατα την διαρκεια του πρωτου Ιερού πολέμου?
-
Ο χρήστης ) ΣΩΤΗΡΙΟΣ ( έγραψε:
...υπαρχει κατι πιο χειροπιαστο στην αρχαια ιστορια...να σημειωσω οτι καθε τετοιου ειδους πολεμικο κολπο θεωρουνταν απαγορευμενο και ομως χρησιμοποιηθηκε για εναν πολυ 'ιερο' λογο....
παλι το ειπα...
Να υποθεσω οτι εννοεις την δηλητηριαση των υδατων της πόλης Κίρρας κατα την διαρκεια του πρωτου Ιερού πολέμου?
και τη μετεπειτα καταστροφη της πολης σε σημειο να μη μεινει τιποτα ορθιο...
well done..
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Εγινε Γεν. Διοικητης Θρακης και της Κρητης και τρεις φορες Υπουργος Στρατιωτικων.Γεώργιος Κατεχάκης;
-
Ο χρήστης tt έγραψε:
Εγινε Γεν. Διοικητης Θρακης και της Κρητης και τρεις φορες Υπουργος Στρατιωτικων.Γεώργιος Κατεχάκης;
Αυτος.
-
Καλημερα σε ολους
Μια ερωτηση για Αθηναιους (?) μονο.
**Πριν απο πολλα χρονια μου ειπε ο παππους μου οτι πηγε με τα ποδια απο τα Κουπονια στα Μενιδιατικα και απο κει στους Ποδαραδες .
**Δηλαδη ? -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Αγαπητοι φιλοι καλημερα.
Ξερω οτι περιμενετε με ανυπομονησια να σας βαλω ερωτησεις ,γι'αυτο ας μην χρονοτριβω.- Εχουμε καβατζα για τον λαο της σταχτης.
Μα κανενας δεν ξερει γι'αυτη την αιρεση ?
-
Τα 'κουπόνια' πρέπει να ήταν κάπου στου ζωγράφου, τα 'Μενιδίατικα' είναι στο Γαλάτσι και οι 'Ποδαράδες' είναι η Νέα Ιωνία (ήταν συνοικία στην Πόλη και την έχουμε ακούσει σε 2-3 ρεμπέτικα τραγούδια).
....και δεν είμαι Αθηναίος
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Αγαπητοι φιλοι καλημερα.
Ξερω οτι περιμενετε με ανυπομονησια να σας βαλω ερωτησεις ,γι'αυτο ας μην χρονοτριβω.
2) Στα αποτελεσματα ποιανου αγωνισματος εχουμε 'μπαλες ' ?Σαν βοηθεια σας λεω οτι ειναι ατομικο αγωνισμα.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τα 'κουπόνια' πρέπει να ήταν κάπου στου ζωγράφου, τα 'Μενιδίατικα' είναι στο Γαλάτσι και οι 'Ποδαράδες' είναι η Νέα Ιωνία (ήταν συνοικία στην Πόλη και την έχουμε ακούσει σε 2-3 ρεμπέτικα τραγούδια).....και δεν είμαι Αθηναίος
Τοτε αφου ηξερες τα παραπανω, θα ξερεις και το Χεζοποταμο
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Τα 'κουπόνια' πρέπει να ήταν κάπου στου ζωγράφου, τα 'Μενιδίατικα' είναι στο Γαλάτσι και οι 'Ποδαράδες' είναι η Νέα Ιωνία (ήταν συνοικία στην Πόλη και την έχουμε ακούσει σε 2-3 ρεμπέτικα τραγούδια).
....και δεν είμαι Αθηναίος
Τοτε αφου ηξερες τα παραπανω, θα ξερεις και το Χεζοποταμο
Κατέβαινε το Λυκαβυτό από Βουκουρεστίου μεριά?
-
Γεννηθηκε στη Ναξο και μεγαλωσε στην Αθηνα ,οπου σπουδασε σχεδιαστης στη Βιομηχανικη Σχολη.
Τον χειμωνα του 45-46 βλεποντας μια παρασταση του Θεατρου Τεχνης αποφασισε να γινει ηθοποιος αλλα η ελλειψη απολυτηριου γυμνασιου ηταν εμποδιο.Μη εχοντας αλλη λυση για να μπει στο θεατρο αποφασισε να γραψει.......Αν σας φαινονται λιγα, ας περιμενουμε μεχρι αυριο.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Γεννηθηκε στη Ναξο και μεγαλωσε στην Αθηνα ,οπου σπουδασε σχεδιαστης στη Βιομηχανικη Σχολη.
Τον χειμωνα του 45-46 βλεποντας μια παρασταση του Θεατρου Τεχνης αποφασισε να γινει ηθοποιος αλλα η ελλειψη απολυτηριου γυμνασιου ηταν εμποδιο.Μη εχοντας αλλη λυση για να μπει στο θεατρο αποφασισε να γραψει.......Αν σας φαινονται λιγα, ας περιμενουμε μεχρι αυριο.
Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Αγαπητοι φιλοι καλημερα.
Ξερω οτι περιμενετε με ανυπομονησια να σας βαλω ερωτησεις ,γι'αυτο ας μην χρονοτριβω.- Εχουμε καβατζα για τον λαο της σταχτης.
Μα κανενας δεν ξερει γι'αυτη την αιρεση ?
δωσε στοιχειο...
Quiz γενικών γνώσεων