-
Κάποια απότομη αιχμή τάσης από το δίκτυο ίσως; Έχουν καεί ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές έτσι με υπαίτια τη ΔΕΗ.
-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Τα πρισσότερα πλυντήρια (μάλλον όλα) σήμερα έχουν χωριστή παροχή ζεστού νερού.
Όσο για το χαμένο νερό από τον ηλιακό, ειδικά αν αυτός είναι αρκετούς ορόφους πιο πάνω, η λύση είναι ένας κυκλοφορητής (όπως τών καλοριφέρ), ο οποίος παρεμβάλλεται στο κύκλωμα του ζεστού νερού, ενεργοποιείται με διακόπτη στον ηλεκτρικό πίνακα ή αλλού, και σε λίγα δευτερόλεπτα ανακυκλοφορεί το νερό στο κύκλωμα του ζεστού, στέλνει το νερό που έχουν οι σωλήνες πίσω στον ηλιακό, και κατεβάζει ζεστό.
Πρέπει όμως να έχει προβλεφθεί στην αρχική εγκατάσταση του υδραυλικού.
Δεν πάει σταγόνα χαμένη!!Μπορεις να βαλεις ενα θερμοστατη/διακοπτη που να περνει την θερμοκρασια απο την σωληνα και να δινει εντολη στον κυκλοφορητη για την ανακυκλοφορηση του νερου.Οταν μιλας για προβλεψη απο τον υδραυλικο εννοεις μια εξτρα σωληνα για την επιστροφη στον ηλιακο;
-
Φίλτρο νερού για την κουζίνα;
Έχει κάποιος, από πού το πήρε και πόσο; -
Εγώ έχω βάλει 2 φίλτρα, κάτι μπλε πλαστικά με βιδωτό διαφανές από κάτω. Είναι φθηνά και έχουν φθηνά ανταλλακτικά. Μόνο να προσέξεις αν το βράδυ ανεβαίνει πολύ η πίεση του δικτύου, έχω ακούσει μερικούς που έσκασαν τα πλαστικά φίλτρα τους.
Το ένα είναι μετά το ρολόι της ύδρευσης και έχει φίλτρο σχοινιού που κρατάει άμμο και βρωμιές και το άλλο στη δεύτερη βρύση της κουζίνας και είναι ενεργού άνθρακα (η διαφορά είναι μόνο στο ανταλλακτικό). Υπάρχει ακόμα ένα ανταλλακτικό με κάτι κρυστάλλους αλλά δεν έχει χώρο να το βάλω σε σειρά με το φίλτρο ενεργού άνθρακα. Η βρωμιά και η λίγδα που μαζεύουν τα φίλτρα είναι απίστευτη. Να αφήνεις το νερό να τρέχει αρκετή ώρα από το φίλτρο αν έχεις πολλές ώρες να το χρησιμοποιήσεις γιατί το νερό μπορεί να λερώνεται πολύ περισσότερο μέσα στο φίλτρο όταν κάθεται για ώρες.
-
Πόσο; Από πού;
Βρήκα ένα πραγματάκι που προσαρμόζεται πάνω στη βρύση. Είναι λίγο περίεργο να το βλέπεις, αλλά κοστίζει σχετικά λίγο (45 ευρώ η αγορά και 5 ευρώ το φίλτρο με αλλαγή ανά δίμηνο). Δεν ξέρω όμως τι κρατάει, γιατί δεν μ' ενδιαφέρει μόνο το χώμα αλλά κυρίως τα χημικά, τα βαρέα μέταλλα και ο αμίαντος. -
Δεν θυμάμαι πόσο κάνουν τα φίλτρα, το ανταλλακτικό του ενεργού άνθρακα κάνει €6 και είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που βιδώνει πάνω στη βρύση (άρα αντέχει για περισσότερα λίτρα νερού). Το μικρό φίλτρο είναι αδύνατο να δουλέψει για τα λίτρα που το διαφημίζουν (πήρε η αδελφή μου) μόνο η βρωμιά που μαζεύει το δικό μου σε τόσα λίτρα είναι μεγαλύτερη σε όγκο από το μικρό φίλτρο.
Το τι κρατάνε τα φίλτρα είναι άγνωστο - δεν λένε. Τα βαριά μέταλλα είναι πολύ εύκολο να τα συγκρατήσεις αλλά το μέρος του φίλτρου που κρατάει τα μέταλλα καταστρέφεται ΑΜΕΣΩΣ από τα άλατα γι αυτό δεν νομίζω να κρατάνε μέταλλα. Επίσης ίνες αμιάντου είναι πολύ δύσκολο να τις πιάσει. Κρατάνε ΠΟΛΥ βρωμιά και λίγδα και χλώριο (του άνθρακα). Αν θέλεις πραγματικά να κρατάει μέταλλα και άλλα δύσκολα πρέπει να πάρεις κάποιο τεράστιο φίλτρο όσμωσης με πολλά στάδια φίλτρων (π.χ. 5 στάδια) και όχι ροής στη βρύση.
Να ξέρεις ότι το νερό που δεν έχει χλώριο (μετά το φίλτρο) αναπτύσσει ταχύτατα μικροοργανισμούς, ιδίως στο φως. Έχω δει κανάτα με τέτοιο νερό να πρασινίζει μετά από Σ/Κ του καλοκαιριού.
-
Πρόσεξα τις προάλλες πως τμήμα του μπαλκονιού μου, από την έξω πλευρά, στην οποία μάλιστα εγώ δεν έχω πρόσβαση, μοιάζει...ετοιμόρροπο. Αυτό θεωρείται υποχρέωση του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος να επισκευαστεί? Η είναι τμήμα της πρόσοψης της πολυκατοικίας οπότε πρέπει να απευθυνθώ στο διαχειριστή της πολυκατοικίας?
-
Ο χρήστης diva έγραψε:
Πρόσεξα τις προάλλες πως τμήμα του μπαλκονιού μου, από την έξω πλευρά, στην οποία μάλιστα εγώ δεν έχω πρόσβαση, μοιάζει...ετοιμόρροπο. Αυτό θεωρείται υποχρέωση του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος να επισκευαστεί? Η είναι τμήμα της πρόσοψης της πολυκατοικίας οπότε πρέπει να απευθυνθώ στο διαχειριστή της πολυκατοικίας?Φυσικά είναι τμήμα της πρόσοψης της πολυκατοικίας, αφού δεν έχεις τη χρήση του.
Πρέπει να απευθυνθείς στο διαχειριστή της πολυκατοικίας και το κόστος θα βαρύνει τους ιδιοκτήτες κατά το ποσοστό ιδιοκτησίας.
Αν βέβαια οι ιδιοκτήτες είναι άνθρωποι, γιατί αν είναι συμφεροντολόγοι δεν θα το αναγνωρίσουν. -
Ο χρήστης gi0rg0s έγραψε:
Πρόσεξα τις προάλλες πως τμήμα του μπαλκονιού μου, από την έξω πλευρά, στην οποία μάλιστα εγώ δεν έχω πρόσβαση, μοιάζει...ετοιμόρροπο. Αυτό θεωρείται υποχρέωση του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος να επισκευαστεί? Η είναι τμήμα της πρόσοψης της πολυκατοικίας οπότε πρέπει να απευθυνθώ στο διαχειριστή της πολυκατοικίας?
Φυσικά είναι τμήμα της πρόσοψης της πολυκατοικίας, αφού δεν έχεις τη χρήση του.
Πρέπει να απευθυνθείς στο διαχειριστή της πολυκατοικίας και το κόστος θα βαρύνει τους ιδιοκτήτες κατά το ποσοστό ιδιοκτησίας.
Αν βέβαια οι ιδιοκτήτες είναι άνθρωποι, γιατί αν είναι συμφεροντολόγοι δεν θα το αναγνωρίσουν.δηλαδή άμα η κοπέλα κάθεται στη βεράντα της και πέσει και πάθει τπτ απ'την πτώση ποιος θα φταίει? Πώς θα βρει το δίκιο της? κάποιος λογικά θα ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να το φτιάξει
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Φυσικά είναι τμήμα της πρόσοψης της πολυκατοικίας, αφού δεν έχεις τη χρήση του.
Αν βέβαια οι ιδιοκτήτες είναι άνθρωποι, γιατί αν είναι συμφεροντολόγοι δεν θα το αναγνωρίσουν.δηλαδή άμα η κοπέλα κάθεται στη βεράντα της και πέσει και πάθει τπτ απ'την πτώση ποιος θα φταίει? Πώς θα βρει το δίκιο της? κάποιος λογικά θα ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να το φτιάξει
Βασικά είναι στην άκρη του μπαλκονιού σε σημείο που εμένα προσωπικά δεν μπορεί να με τραυματίσει, αλλά να πέσει απλώς ενα μεγάλο κομμάτι στο έδαφος! Εγώ δεν μπορεί να πάθω τίποτα από την πτώση, μπορεί όμως σίγουρα κάποιος περαστικός να μείνει στον τόπο και μετά να τρέχουν εμένα ως ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος!! Φίλε Giorgo, νομίζω ότι πράγματι οι συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας μου ειναι συμφεροντολόγοι και θα το πολεμήσουν για να μην μοιραστούν τη δαπανη. Γι αυτό ζητώ γνώμες...
-
Παιδιά να ρωτήσω μήπως ξέρει κανείς πού μπορώ να βρω φίλτρα ενεργού άνθρακα για τον απορροφητήρα μου;Τα φίλτρα βγαίνουν και πλένονται βέβαια,αλλά μόνο εξωτερικά.Βγαίνει δηλ όλο το συρταράκι (ο απορροφητήρας είναι συρόμενος προς τα έξω) και πλένεται με νερό και σαπουνάκι,αλλά η επένδυση που έχει μέσα του δεν βγαίνει και μάλλον πρέπει να αλλαχθεί. Βέβαια δεν φαίνεται να ανοίγει από κάπου,αλλά στο manual δε λέει κάτι συγκεκριμένο και δε νομίζω ότι θα αλλάξω όλο το κομμάτι του απορροφητήρα.Στο μαγαζί που τον πήρα δεν έχω ρωτήσει,αλλά δεν παίζει να έχουν ανταλλακτικά.Έχει κανείς ιδέα τι κάνω;
-
Τί να το κάνεις; Αφού ο καπνός φεύγει προς τα έξω. Δεν νομίζω να έχουν οι αποροφητήρες φίλτρο άνθρακα, το μεταλλικό πλέγμα υπάρχει για να κρατάει τα λάδια και να μη λερώνονται εσωτερικά οι σωληνώσεις για λόγους υγιεινής και ασφάλειας (αποφυγή ανάφλεξης από φωτιά σε κανένα τηγανόλαδο). Οι παλιότεροι αποροφητήρες δουλεύουν χωρίς πρόβλημα για δεκαετία και βάλε με μόνη αλλαγή το σπογγοειδές φίλτρο που πλέον αντικαταστάθηκε από τη μεταλλική πλενόμενη σίτα.
-
πού μπορώ να βρω συγκεκριμένα ηχεία τηλεόρασης? Αυτή η sony παίρνει κάποια συγκεκριμένα ηχεία και δε μπορώ να βάλω ό,τι να ναι.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
πού μπορώ να βρω συγκεκριμένα ηχεία τηλεόρασης? Αυτή η sony παίρνει κάποια συγκεκριμένα ηχεία και δε μπορώ να βάλω ό,τι να ναι.Ψάξε λίγο από το http://www.skroutz.gr μήπως βρεις κάτι από το ιντερνέτι...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τί να το κάνεις; Αφού ο καπνός φεύγει προς τα έξω. Δεν νομίζω να έχουν οι αποροφητήρες φίλτρο άνθρακα, το μεταλλικό πλέγμα υπάρχει για να κρατάει τα λάδια και να μη λερώνονται εσωτερικά οι σωληνώσεις για λόγους υγιεινής και ασφάλειας (αποφυγή ανάφλεξης από φωτιά σε κανένα τηγανόλαδο). Οι παλιότεροι αποροφητήρες δουλεύουν χωρίς πρόβλημα για δεκαετία και βάλε με μόνη αλλαγή το σπογγοειδές φίλτρο που πλέον αντικαταστάθηκε από τη μεταλλική πλενόμενη σίτα.Σωστός,αλλά:
- Έχουν αρχίσει να χρωματίζονται κίτρινες οι σίτες αυτές και μου ανάβει πιο συχνά νομίζω από παλιότερα το λαμπάκι για κάθάρισμα των φίλτρων
- Στο manual αναφέρει ότι υπάρχουν και φίλτρα άνθρακα και πρέπει να αλλάζονται.ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΩΣ ΒΕΒΑΙΑ Είναι BOSCH ο απορροφητήρας...
-
Ο χρήστης b_x έγραψε:
πού μπορώ να βρω συγκεκριμένα ηχεία τηλεόρασης? Αυτή η sony παίρνει κάποια συγκεκριμένα ηχεία και δε μπορώ να βάλω ό,τι να ναι.
Ψάξε λίγο από το http://www.skroutz.gr μήπως βρεις κάτι από το ιντερνέτι...
πρόκειται για συγκεκριμένο ανταλλακτικό, οπότε δε νομίζω να υπάρχει κάτι διαθέσιμο, θα κοιτάξω πάντως.
-
Ο χρήστης b_x έγραψε:
2) Στο manual αναφέρει ότι υπάρχουν και φίλτρα άνθρακα και πρέπει να αλλάζονται.ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΩΣ ΒΕΒΑΙΑ Είναι BOSCH ο απορροφητήρας...Νομίζω φίλτρα άνθρακα παίρνουν μόνο τα μοντέλα που δεν διώχνουν τον αέρα έξω από το σπίτι αλλά τον ανακυκλώνουν (δεν είναι όμως αποτελεσματικά). Αλλιώς ποιός ο λόγος να βάλεις ακριβό φίλτρο για οσμές; Μη σπάσει η μύτη του γείτονα που κάνει δίαιτα;
-
Παιδιά καλημέρα!! Άλλη μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει:επιφάνειες ηλ. συσκευών σε inox,αν γδαρθούν ,υπάρχει τρόπος να καλυφθεί η γρατζουνιά;;
-
Αν γδαρθούν βαθειά, όχι. Αν έχουν απλώς κάποια γυαλάδα αντί του χαρακτηριστικού ματ, ίσως συνέλθουν με ειδικό καθαριστικό για επιφάνειες inox που πουλάνε τα σούπερ-μάρκετ (εγώ είχα πάρει ένα μπουκαλάκι από το praktiker που τα κάνει σαν καινούρια εξαφανίζοντας δαχτυλιές, σημαδάκια κ.ά.).
-
Υπάρχει και λευκό χρώμα στικ, ειδικά για λευκές συκευές. Το είχα πάει πριν χρόνια.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ