-
διάβασα όλα τα παραπάνω....
προσωπικά πσιτεύω ότι ΚΑΙ οι 2 απόψεις είναι σωστές... ΚΑΙ οι 2 απόψεις είναι λάθος
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ακριβως.
προφυλαξεις.
πως; δεν περιμενεις τελευταια στιγμη, απλα εχεις παντα μαζι σου προφυλακτικα ετσι απλα..απλα καλο ειναι ν'αποφευγουμε τις ακραιες δηλωσεις ειδικα οταν ειμαστε μιλια εξω απ'το χορο..
ειναι το ιδιο ακριβως που γινεται με τα ναρκωτικα μεχρι να πεσει καποιος δικος μας, που πριν ειναι ολοι σκατοπρεζονα και μετα το κακομοιρο το παιδι μας/ατυχο/η ταναπου η κενωνια φταιει/η κακια στιγμη/τον παρεσυραν κλπ
καντε λιγο στην παντα το δηθεν ξερολικισμο γιατι ακουγεται αστειος..Γιατί δηλαδή άμα φοράς προφυλακτικό αποκλείεται να μείνει η κοπέλα έγκυος? Όλα λένε πάνω ότι το ποσοστό επιτυχίας δεν είναι 100%.
Δεν μου έχει τύχει (ευτυχώς) αλλά έχει τύχει σε πολύ φίλο μου, που και αυτός και η κοπελιά έπαιρναν προφυλάξεις. (προφυλακτικό + χάπια).
Δυστυχώς έκανε έκτρωση, δεν γινόταν να μεγαλώσουν παιδί στα 20 τους, χωρίς δουλειά, σπουδές και γονείς με φράγκα. Δεν το έκαναν με ελαφρά την καρδία, το σκεφτόντουσαν αρκετά αλλά πιστεύω ότι πήραν τη σωστή απόφαση.
Σημειωτέον είναι σοβαρή σχέση, τώρα είναι 23 και σκέφτονται για γάμο μόλις πάρουν πτυχίο.
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Δεν μου έχει τύχει (ευτυχώς) αλλά έχει τύχει σε πολύ φίλο μου, που και αυτός και η κοπελιά έπαιρναν προφυλάξεις. (προφυλακτικό + χάπια).Δυστυχώς έκανε έκτρωση, δεν γινόταν να μεγαλώσουν παιδί στα 20 τους, χωρίς δουλειά, σπουδές και γονείς με φράγκα. Δεν το έκαναν με ελαφρά την καρδία, το σκεφτόντουσαν αρκετά αλλά πιστεύω ότι πήραν τη σωστή απόφαση.
Σημειωτέον είναι σοβαρή σχέση, τώρα είναι 23 και σκέφτονται για γάμο μόλις πάρουν πτυχίο.
Προφυλακτικό+χάπια και έμεινε έγκυος;
Δεν γίνονται αυτά.Αν καποια παιρνει τακτικα τα χαπια,μονο απο στατιστικο λάθος θα μεινει έγκυος.Τα ποσοστα επιτυχιας της αντισυλληψης των χαπιων αγγίζουν το 100%,και το πιθανότερο είναι ότι μονο απροβλεπτα γεγονοτα οπως διαρροιες,εμετοι,αντιβιωτικα μπορουν να χαλάσουν την αμυνα...
Αν χρησιμοποιει και προφυλακτικο,τοτε μαλλον κατέστει έγκυος οπως η Παναγιά,γιατι αλλος τροπος δεν υπάρχει!
-
καλά, μιλάμε για πολύ απίθανη περίπτωση..
προφυλακτικά υπάρχουν, χάπια υπάρχουν κτλ κτλ....όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
καλά, μιλάμε για πολύ απίθανη περίπτωση..προφυλακτικά υπάρχουν, χάπια υπάρχουν κτλ κτλ....όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες...
ακριβως..
εγω δε λεω οτι δε γινεται να μεινει η κοπελα εγκυος αν φορας προφυλακτικο.
ομως νομιζω συμφωνουμε οτι οι πιθανοτητες ειναι οχι απλως λιγοτερες, αλλα σχεδον απιθανες, οπως και να κολλησεις καποια αρρωστια, παλι μειωμενες πιθανοτητες εχεις.
σε καθε περιπτωση, πιστευω οτι μια ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη ή και οταν δεν υπαρχει το καταλληλο έδαφος, περιβαλλον, οι καταλληλες συνθηκες υλικες και ψυχολογικης φυσης να μεγαλωσει ενα παιδι, νομιζω ειναι καλυτερα να γινει εκτρωση, αρκει να διαγνωστει εγκαιρα -στις πρωτες εβδομαδεςεπισης κατι αλλο. το εμβρυο, οταν μετρας εβδομαδες, δεν υπολογιζεται απο τους γυναικολογους απο τη στιγμη που γονιμοποιηθηκε το ωαριο, αλλα απο τη στιγμη της γεννησης του ωαριου.
οταν δηλαδη μια γυναικα λεει οτι ειναι 6 εβδομαδων, δε σημαινει οτι εμεινε εγκυος πριν 6 εβδομαδες.
σε καθε περιπτωση, καλο ειναι να παιρνουμε προφυλαξεις.
ομως, αν και παλι κατσει η στραβη φιλε afonic, τοτε ειμαι σαφως υπερ της εκτρωσης.
το θεμα ειναι να μην αδιαφορεις για τις προφυλαξεις κλπ επειδη ακριβως υπαρχει η εκτρωση.
η εκτρωση και η εγκυμοσυνη δεν ειναι παιχνιδι.
ειναι -ειδικα για τη γυναικα κατι φοβερο, σωματικα και ψυχολογικα -
Έκανα λάθος ήθελα να πω ότι χρησιμοποιούσαν ή χάπια (αρχικώς) + προφυλακτικό ή μόνο προφυλακτικό (αφού διάφορα γυναικολογικά προβλήματα ως γνωστόν υπαγορεύουν την διακοπή των χαπιών).
Η 'δουλειά' λογικά έγινε μόνο με προφυλακτικό, αλλιώς θα ήταν πραγματικά απίστευτο.
Πάντως για να σας βαρέσω ένα καμπανάκι τα ποσοστά αποτυχίας των προφυλακτικών είναι ιδανικά 3%, ενώ από λάθη στην εφαρμογή κτλ μπορεί να πάνε μέχρι και 15%.
Τα ποσοστά αποτυχίας των χαπιών είναι από 0.3% έως 1.25% εάν υπάρχει τέλεια δοσολογία σε σχέση με ποσότητα και χρόνο που η γυναίκα παίρνει το χάπι (πράγμα σχετικά σπάνιο) ενώ η τυπική αποτυχία είναι από 2.15% έως 8%.
Απλά:
100% σίγουρη μέθοδος αντισύλληψης δεν υπάρχει.
Πάτε ρωτήστε και έναν γυναικολόγο πόσα ζευγάρια πραγματικά ψάχνονται πως έμεινε η γυναίκα έγκυος.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ακριβως..
εγω δε λεω οτι δε γινεται να μεινει η κοπελα εγκυος αν φορας προφυλακτικο.
ομως νομιζω συμφωνουμε οτι οι πιθανοτητες ειναι οχι απλως λιγοτερες, αλλα σχεδον απιθανες, οπως και να κολλησεις καποια αρρωστια, παλι μειωμενες πιθανοτητες εχεις.Αρκεί να τηρείς 1-2 απαράβατους κανόνες
-
Το θέμα είναι να 'δουλεύει' το μυαλό πριν την πράξη.Μετά είναι αργά.Οι 'διορθώσεις' μετά πρέπει να γίνονται με σύνεση και μόνο αν είναι απαραίτητες.Όπως ο φωτογράφος,κοιτάζει να πετύχει την ιδανική λήψη πριν την εμφάνιση του φιλμ.Αν δεν την πετύχει μπορεί να κάνει κάποιες διορθώσεις στον σκοτεινό θάλαμο ή το photoshop.Αν όμως χρησιμοποιεί συνεχώς τις τεχνικές διόρθωσης μετά τη λήψη,δεν είναι φωτογράφος...Είναι αλμπάνης.Προφυλακτικά,χάπια,σπιραλ κλπ...Οι μέθοδοι υπάρχουν.Αρκεί να τις επιλέξουμε.Δεν είναι και ότι καλύτερο να σκοτώνεις ένα ζωντανό οργανισμό.
Κριτές Της Κόλασης. Ζωή ή Θάνατος..; (έκτρωση )