-
I just downloaded some onboard footage of MS from free practice 2. Oh, this is very interesting. First remark was that the car was working beautifully. No corrections, every apex spot on, so well balanced. In fact, it is by far the fastest in the fast pool complex - all drivers, including Alonso, lift a lot for the 1st corner there. MS UPshifts and blends the throttle only for a milisecond. Mighty, MIGHTY fast. Watching the laps unfold from MS's onboard camera, I was puzzled. Why on earth, given that his car was so beautifully balanced, is he losing so much time (1.5 seconds) to the top runners? Then, we come to the 2nd observation: The engine tone sounded a bit.. 'low'. Suddenly, as MS crosses the line to start another lap, he changes something on the steering wheel; obviously goes to a different engine setting. Now the engine screams like hell - it's clear that he's now using a LOT more revs. The difference is so, so big - even acoustically. I would venture a guess and say more than 1000 revs more. More importantly, when he upshifts, the revs do not drop as much as well. Now he's really on it... but... just before the pool complex, he lifts, slows down and cruises back to the pits....
I wonder... Quali is so important in Monaco... Could it be that Ferrari are trying to lure Renault into a false sense of security, make them start with more fuel on board, and grab an easy pole and run away with the victory? One thing is clear though: MS was using his engine far less than he could have. This is really interesting...
-
Kαι το καταλαβε αυτος και δεν θα το καταλαβαν στη Renault?
-
hen, we come to the 2nd observation: The engine tone sounded a bit.. 'low'. Suddenly, as MS crosses the line to start another lap, he changes something on the steering wheel; obviously goes to a different engine setting. Now the engine screams like hell - it's clear that he's now using a LOT more revs.
Δεν θέλω να φανώ εξυπνάκιας αλλά αυτό το πρόσεξα και εγώ σε αυτό το βίντεο πού πόσταρε ο mschumacher
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 104#599104Περίπου στην μέση του βίντεο ο Σούμι αλλάζει τις revs πριν περάσει από την Saint Devote. Ιδέα δεν έχω πόσο κερδίζει κλπ. απλά αυτό που αναφέρεται στο quote έγινε πραγματικά.
-
Mα ουτε εγω λεω οτι δεν εγινε.Εγω διαφωνω με αυτο
Quali is so important in Monaco... Could it be that Ferrari are trying to lure Renault into a false sense of security, make them start with more fuel on board, and grab an easy pole and run away with the victory? One thing is clear though: MS was using his engine far less than he could have. This is really interesting...
-
Ο χρήστης iceman_angel έγραψε:
Mα ουτε εγω λεω οτι δεν εγινε.Εγω διαφωνω με αυτοQuali is so important in Monaco... Could it be that Ferrari are trying to lure Renault into a false sense of security, make them start with more fuel on board, and grab an easy pole and run away with the victory? One thing is clear though: MS was using his engine far less than he could have. This is really interesting...
Ναι αυτό είναι απλά εικασίες
-
ναι συμφωνώ, αν το είδαμε εμείς σίγουρα το έχει δει και η Ρενώ και όλοιμ ωστόσο μένει να δούμε αν αληθεύει
-
Νατες οι Ferrari
-
Καλα στο Q1 θα γίνει σφαγή με την κίνηση! Δε θα μου κάνει εντύπωση αν ακόμα και κορυφαίοι συνδυασμοί αναγκαστούν να σπαταλήσουν φρέσκα λάστιχα ήδη από την πρώτη περίοδο για να εξασφαλίσουν την πρόκριση.
-
Όποιος ξαναπεί καλή κουβέντα για τον άμπαλο τον Μάσσα να του καεί το μπλέντερ
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Όποιος ξαναπεί καλή κουβέντα για τον άμπαλο τον Μάσσα να του καεί το μπλέντερ -
Φωτιά θα πάρουνε τα forums και η αίθουσα των αγωνοδικών!
Η πρώτη αίσθηση μου είναι ότι το έκανε επίτηδες, αν και δεν είχε σπουδαίο λόγο να ρισκάρει αποκλεισμό. Για να δούμε τι θα πουν και οι αγωνοδίκες!
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Όποιος ξαναπεί καλή κουβέντα για τον άμπαλο τον Μάσσα να του καεί το μπλέντερΡΕ ΓΚΑΝΤΕΜΗ!!!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Όποιος ξαναπεί καλή κουβέντα για τον άμπαλο τον Μάσσα να του καεί το μπλέντερ
ΡΕ ΓΚΑΝΤΕΜΗ!!!
Tο έγραψα αφού έγινε το ατύχημα
Σιγά μην περιμένω την κονσέρβα του Alpha -
ποσο λαλακας ειναι αυτος ο σουμι πια?
πολυ εξυπνος που στααματησε επιτηδες το μονοθεσιο στη στροφη για να κοψουν οι αλλοι!
ΟΥΣΤ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Φωτιά θα πάρουνε τα forums και η αίθουσα των αγωνοδικών!Η πρώτη αίσθηση μου είναι ότι το έκανε επίτηδες, αν και δεν είχε σπουδαίο λόγο να ρισκάρει αποκλεισμό. Για να δούμε τι θα πουν και οι αγωνοδίκες!
μαγκιά του, ότι και να έγινε, δε μπορεί να αποδείξει κανείς τίποτα... ένα έχει σημασία SCHUMI P1
-
Πολύ καλό το κολπάκι σας Φερραριστ....
-
Ριπλέι σε αργή κίνηση:
http://rapidshare.de/files/21521020/MS_ ... g.avi.html
Αν αποδειχτεί ότι ο MS εσκεμμένα το άφησε εκεί τότε θα δεχτεί ποινή και θα ξεκινήσει 10ος.
Σε κάθε περίπτωση, αν όντως το έκανε επίτηδες, δεν άξιζε το ρίσκο της ποινής, με δεδομένο ότι είχε τη 2η θέση στο τσεπάκι, ενώ κι η pole παιζόταν. Άλλωστε, ακόμα κι απ' την pole έχει πολλές πιθανότητες να μη στρίψει 1ος.
-
είναι απλά εκπληκτικό αν το έκανε επίτηδες, να..... σκεφτεί να το κάνει σε κλάσματα του δευτερολέπτου! well done schumi
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ριπλέι σε αργή κίνηση:http://rapidshare.de/files/21521020/MS_ ... g.avi.html
Αν αποδειχτεί ότι ο MS εσκεμμένα το άφησε εκεί τότε θα δεχτεί ποινή και θα ξεκινήσει 10ος.
Σε κάθε περίπτωση, αν όντως το έκανε πίσω δε θα είναι και πολύ έξυπνη κίνηση, με δεδομένο ότι είχε τη 2η θέση στο τσεπάκι, ενώ κι η pole παιζόταν. Άλλωστε, ακόμα κι απ' την pole έχει πολλές πιθανότητες να μη στρίψει 1ος.
και πως θα το αποδείξουν?
-
Κάπως περίεργη η pole, βεβαια...
Τελικά υπάρχουν και πιο γελοίοι από τους οδηγούς της Φερραρι:
http://www.formula1.com/race/gallery/757.html
Επίσημο thread:GP Mονακό