-
-
Θέλω κ εγώ να σημειώσω πως βιβλία που θίγουν ότι και ο Dan Brown υπάρχουν αρκετά και μάλιστα από συγγραφείς με πολύ μεγαλύτερες συγγραφικές ικανότητες. Αναφέρω πχ το 'Ο άνθρωπος που έγινε Θεός' του Ζεράλντ Μεσαντιέ, ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα το οποίο θίγει τα ίδια και πολύ περισσότερα από τον Κώδικα Ντα Βίντσι. (Έχει γραφτεί σίγουρα πριν από τουλάχιστον 10 χρόνια)
Έχει ομοιότητες με τον Τελευταίο Πειρασμό μόνο που είναι αρκετά καλύτερη η περιγραφική ικανότητα του Γάλλου σε σχέση με τον Καζαντζάκη...
Επίσης είναι γνωστό πως ο Brown έχει ήδη πάει στα δικαστήρια με συγγραφείς αντίστοιχων και προγενέστερων μυθιστορημάτων που υποστηρίζουν πως το αμερικανάκι τους έκλεψε τη θεματολογία.Αυτό που προσωπικά με προβληματίζει είναι γιατί, αφού η συγκεκριμένη θεματολογία προυπήρχε και μάλιστα σε πολύ αρτιότερη (από όλες τις απόψεις) μορφή, μόνο ο 'κώδικας' γνώρισε τόση δόξα προβολή, έγινε ταινία, προκαλεί αντιδράσεις κλπ κλπ; Είναι απλώς καλό marketing ή κρύβεται κάτι περισσότερο;
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Και για να αστειευτώ λιγάκι, όσο σχέση με την ιστορική αλήθεια έχει το πόνημα του Dan Brown, άλλη τόση έχουν τα 4 ευαγγέλια...
Kατι ξερει..... κατι ξερει..... (ατακα του Κ.Βουτσα)
Μα καλα... περι τα 30 δεν ειναι τα ευαγγελια?Επειδη 'ετυχε' να παρακολουθησω κι εγω την εκπομπη του Χαρδαβελα, το μονο που εξελαβα ειναι οτι η Ιερα Εξεταση ακομα υφισταται...
'Απαντησε! Απαντησε! Απαντησε!' ή 'Δεν εισαι Χριστιανος, μη μιλας!' ηταν το μονο που ηξερε να λεει, με επιτακτικο υφος, ο κ@λογερος Μαξιμος! -
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Θέλω κ εγώ να σημειώσω πως βιβλία που θίγουν ότι και ο Dan Brown υπάρχουν αρκετά και μάλιστα από συγγραφείς με πολύ μεγαλύτερες συγγραφικές ικανότητες. Αναφέρω πχ το 'Ο άνθρωπος που έγινε Θεός' του Ζεράλντ Μεσαντιέ, ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα το οποίο θίγει τα ίδια και πολύ περισσότερα από τον Κώδικα Ντα Βίντσι. (Έχει γραφτεί σίγουρα πριν από τουλάχιστον 10 χρόνια)
Έχει ομοιότητες με τον Τελευταίο Πειρασμό μόνο που είναι αρκετά καλύτερη η περιγραφική ικανότητα του Γάλλου σε σχέση με τον Καζαντζάκη...
Επίσης είναι γνωστό πως ο Brown έχει ήδη πάει στα δικαστήρια με συγγραφείς αντίστοιχων και προγενέστερων μυθιστορημάτων που υποστηρίζουν πως το αμερικανάκι τους έκλεψε τη θεματολογία.Αυτό που προσωπικά με προβληματίζει είναι γιατί, αφού η συγκεκριμένη θεματολογία προυπήρχε και μάλιστα σε πολύ αρτιότερη (από όλες τις απόψεις) μορφή, μόνο ο 'κώδικας' γνώρισε τόση δόξα προβολή, έγινε ταινία, προκαλεί αντιδράσεις κλπ κλπ; Είναι απλώς καλό marketing ή κρύβεται κάτι περισσότερο;
Όταν διάβασα τον Κώδικα Da Vinci το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το 'Εκκρεμές του Φουκό' Η διαφορά είναι ότι όλες αυτές τις θεωρίες που ο Έκο χλευάζει στο καταπληκτικό βιβλίο του ο Brown τις παίρνει στα σοβαρά.
-
Ο χρήστης Troll έγραψε:
Kατι ξερει..... κατι ξερει..... (ατακα του Κ.Βουτσα)Ξέρει κι άλλα ... ξέρει κι άλλα...
Η συνέχεια της ατάκας. Από τις αγαπημένες μου.Βλέπω ότι πολλοί παρακολουθήσατε, προσωπικά είδα ένα τράγο να λέει σε μιά ξινή κάτι σαν 'δεν σε αφήνω να μιλήσεις' δυο - τρεις φορές και την έκλεισα. Συνολικός χρόνος παρακολούθησης περί τα 17 δευτερόλεπτα.
Αυτοί πουλάνε, πάντως, οι τράγοι και οι ξινές. Αν είχε σοβαρούς ανθρώπους, κατ' αρχάς δεν θα συζητούσαν για το συγκεκριμένο 'θέμα' και κατά δεύτερον δεν θα τους παρακολουθούσε κανείς... -
Ο χρήστης Troll έγραψε:
Να παραστήσω λίγο τό 'μέντιουμ',προβλέποντας ότι στούς επόμενους μήνες θα εμφανιστούν αρκετά παραπλήσια μυθιστορήματα καί ίσως και ταινίες,που θα παρασύρουν ολόκληρο τόν χριστιανικό κόσμο σέ συζητήσεις (τόσο σε παρέες,όσο και στα κανάλια) που θα τροφοδοτήσουνε αυτήν τήν νέα μόδα
Μέχρι και τό 'ιερό δισκοπότηρο' μπορεί να έρθει στό φώς αυτήν τήν εποχή,ή κάτι παρόμοιας θρησκευτικής αξίας
Mηπως δεν ειναι απλα μια μοδα?** Μηπως σιγα-σιγα ο ανθρωπος ωριμαζει και καταλαβαινει οτι δεν εχει αναγκη πλεον το δογματισμο μιας θρησκειας?**Μηπως τα παραπλησια μυθιστορηματα υπηρχαν και παλιοτερα, αλλα δεν μπορουσαν να γινουν γνωστα στο ευρυ κοινο, ειτε επειδη 'θαβονταν', ειτε επειδη οι ανθρωποι δεν μπορουσαν να τα καταλαβουν?
Δε λεω, καλος ο Χριστιανισμος. Σαφως, ομως, εχει εφαρμοστει με λαθος τροπο. Απ' την αλλη, παντως, δεν μπορουμε να πουμε οτι ειναι και η πλεον αυθεντικη θρησκεια, αφου οτι πρεσβευει το εχουμε συναντησει στον Πλατωνισμο, στον Βουδισμο, στο Μιθραϊσμο κλπ.
Τελικα, μηπως ο ιδιος ο Χριστιανισμος, αποτελεσε ενα μεσον για να χειραγωγηθει ο μεσος ανθρωπος και μετουσιωθηκε, με την παροδο των αιωνων, σαν ενα μεσον για να πλουτισουν οι... εκλεκτοι του Θεου?Εδώ σε θέλω κάβουρα.
Και εγώ (με τα μυαλά μου) ήθελα να νομίζω ότι το ανθρώπινο πνεύμα του 21ου αιώνα έχει αναπτυχθεί,ότι τα πάσης φύσεως τσαρλατανίστικα μεταφυσικά θα πάνε στα σκουπίδια,ότι ο άνθρωπος ώς νοήμον ών θα προτιμήσει να γνωρίζει παρά να πιστεύει (μή συνδέσετε τήν άποψη που γράφω εδώ με τίς απόψεις τών 'γνωστικών'-οι οποίοι ΔΕΝ γνώριζαν αλλά πίστευαν) καί άλλα τέτοια αισιόδοξα σενάρια,διαπιστώνω ολοένα και περισσότερο ότι ο άνθρωπος θέλει περισσότερους θεούς (και μεταφυσικές δυνάμεις) σήμερα απο ποτέ.
Αυτό δείχνουν οι 'μαγδαληνιστές' παραπάνω,καθώς και οι μερικές δεκάδες νέες 'θρησκείες' που εφευρίσκονται κάθε χρόνο (κάποιοι αυτοκτόνησαν ομαδικά πρίν λίγα χρόνια,περιμένοντας τόν κομήτη χέηλ-μπόπ να τους πάρει τίς ψυχές στήν μητέρα πατρίδα στό μακρυνό διάστημα)Αισθάνομαι τουλάχιστον απογοητευμένος
-
Τουλαχιστον παει να γινει μια αρχη απο σκεπτομενους ανθρωπους.
Οσο για 'μαγδαληνιστες' και λοιπες σεκτες... ειμαι σιγουρος οτι μαλλον για θυματα καποιου 'γκουρου' προκειται. Δες το και διαφορετικα, εδω και 2000 χρονια καποιοι αλλοι 'εκλεκτοι' αποφασησαν ποια ειναι η αληθινη θρησκεια, επιβαλοντας την δια ροπαλου, πυρπολωντας βιβλιοθηκες, καταστρεφοντας ναους, δολοφονωντας χιλιαδες ανθρωπους, προκειμενου να την εδραιωσουν! Σπερνωντας τον τρομο και την ανασφαλεια (κατι μου θυμιζει αυτο απ' την εποχη μας) δεν αφησαν και πολλα περιθωρια αμφισβητησης μπορω να πω! Η αυτοπεποιθηση λειπει απ' τον ανθρωπο. Κι αυτο καποιοι το εκμεταλευονται! -
Το ΕΛΚΙΣ ξεσπάθωσε ήδη Ηταν κι η Λουκά εκεί... Μια χαρα επιθεωρησιακό νούμερο μου κάνει η ιστορία
Του Χουντοδουλου μαλλον του 'παν οι επικοινωνιολόγοι να σφυρίξει αδιάφορα και να ριξει στη μαχη τα (παρα)θρησκευτικα ταγματα (ασφαλείας; ) να κανουν τη μπουγάδα
Οπως ελεγε κι ένας φιλος, θα παρω ποπ-κορν αυριο το βραδυ και θα στηθω στην τηλεοραση ν' απολαύσω το νταβαντούριΤο βιβλιο το διαβασα προ διετιας σε μια ξαπλωστρα (δανεικο από μια φιλη - σπάνια δινω λεφτα για μπεστ-σελερ). Περασ' ευχαριστα το ΣΚ μου, λιγο με χαλασε το τελος (ψυχαγωγικά, ετσι; - ....ιδεολογικά δε μπορω να πω οτι μ' απασχολησε ), αλλά ηταν ιντριγκαδορικο και κατα διαστηματα-κεφαλαια καθηλωτικό Καλογραμμενο σεναριο, εκανε μπαμ από χιλιομετρα οτι παει για 'κει, no more, no less. Η ταινια, λογω σκηνοθετη, θα 'ναι, υπολογιζω, λιγότερο ενδιαφερουσα. Τετοιες ταινιες θελουνε το Σπίλμπεργκ τους, αντε τον Τζειμς Καμερον. Θα την δω πάντως οταν κοπασει η βαβουρα της πρεμιερας. Μεχρι τοτε θα βλέπω ΕΛΚΙΣ. Μου 'χουν χαρισει πολλή ψυχαγωγια κατα καιρούς. Βασιζομαι και φετος πανω τους
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Το ΕΛΚΙΣ ξεσπάθωσε ήδη Ηταν κι η Λουκά εκεί... Μια χαρα επιθεωρησιακό νούμερο μου κάνει η ιστορία
Του Χουντοδουλου μαλλον του 'παν οι επικοινωνιολόγοι να σφυρίξει αδιάφορα και να ριξει στη μαχη τα (παρα)θρησκευτικα ταγματα (ασφαλείας; ) να κανουν τη μπουγάδα
Οπως ελεγε κι ένας φιλος, θα παρω ποπ-κορν αυριο το βραδυ και θα στηθω στην τηλεοραση ν' απολαύσω το νταβαντούρι**Το βιβλιο το διαβασα προ διετιας σε μια ξαπλωστρα (δανεικο από μια φιλη - σπάνια δινω λεφτα για μπεστ-σελερ). Περασ' ευχαριστα το ΣΚ μου, λιγο με χαλασε το τελος (ψυχαγωγικά, ετσι; - ....ιδεολογικά δε μπορω να πω οτι μ' απασχολησε ), αλλά ηταν ιντριγκαδορικο και κατα διαστηματα-κεφαλαια καθηλωτικό Καλογραμμενο σεναριο, εκανε μπαμ από χιλιομετρα οτι παει για 'κει, no more, no less. **Η ταινια, λογω σκηνοθετη, θα 'ναι, υπολογιζω, λιγότερο ενδιαφερουσα. Τετοιες ταινιες θελουνε το Σπίλμπεργκ τους, αντε τον Τζειμς Καμερον. Θα την δω πάντως οταν κοπασει η βαβουρα της πρεμιερας. Μεχρι τοτε θα βλέπω ΕΛΚΙΣ. Μου 'χουν χαρισει πολλή ψυχαγωγια κατα καιρούς. Βασιζομαι και φετος πανω τους
Συμφωνω απόλυτα και δεν καταλαβαίνω γιατί το 'θάβουν' μερικά παιδιά. Δεν είναι για προβληματισμό αλλά για ...απόλαυση. Ουτε και είπε κανείς ότι ο Μπράουν είναι Σαραμάγκου.Αλλά στο είδος του είναι μια χαρά.
Κι εγώ σε ξαπλώστρα το διάβασα και μετά έτρεχα στο internet να 'επιβεβαιώσω' αυτά που διάβασα. Για κανά μήνα είχα 'πάθει'
Λιγότερο μου άρεσε το Iluminati.Ισως διότι το διάβασα 2ο στη σειρά.Για έλα στις ταινίες να μη βγω εκτός, περισσότερο απ' ότι είμαστε
-
Έπρεπε να δείτε το απόγευμα δελτιο ειδήσεων στο άλτερ. Τρελό γέλιο μιλάμε. Χτυπιόμουν από τα γέλια!
Πάντως ρε παιδιά, ένα μυθιστόρημα που διαβάζεται εύκολα είναι. Γιαυτό και είχε τόσο μεγάλη απήχηση. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο κόλλημα οι εκκλησίες. Εξάλλου η αρνητική δημοσιότητα είναι δημοσιότητα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο κόλλημα οι εκκλησίες. Εξάλλου η αρνητική δημοσιότητα είναι δημοσιότητα.Μα αυτό είανι το πρόβλημα του Χριστόδουλα: Όλη η διαφήμιση γίνεται στον πάπα και τους Καθολικούς. Σου λέει λοιπόν, 'εμένα ποιός θα με μάθει';
-
Περισσότερα από 100.000 εισιτήρια προπωλημένα!!!
-
Το καλό είναι ότι το 99,9% των πιστών στους οποίους μοιράζονται φυλλάδια να μην δουν την ταινία αντιδρούν σαν να πηγαίνουν σινεμά συχνότερα από την τουαλέτα.
Ετοιμόρροπες συμπαθέστατες γριούλες δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να δουν με καμία μαγδαληνή αυτό το αίσχος όταν η τελευταία ταινία που έχουν δει είναι...''ο κατήφορος'' του Γιάννη Δαλιανίδη(όταν η καρδούλα τους το ζητούσε και...το άντεχε το απαγορευμένο )100000 είναι μόνο η αρχή.Πάμε για μύριο..χαλαρά.Το διαφημιστικό πακέτο είναι από τα πιο δυνατά των τελευταίων ετών.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
...........100000 είναι μόνο η αρχή.Πάμε για μύριο..χαλαρά.Το διαφημιστικό πακέτο είναι από τα πιο δυνατά των τελευταίων ετών.
Ειναι αλλο πραγμα, οπου κοιταξεις βλεπεις μονες λιζες (η με παρεα)
-
«Αχαρη και κακή ταινία»
Σκληρές οι κριτικές για τον «Κώδικα Ντα Βίντσι» μετά την πρώτη προβολή στις ΚάννεςΚάννες
Ανοίγει την Τετάρτη τις πύλες του το 59o κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών με την προβολή της ταινίας Κώδικας Ντα Βίντσι, βάζοντας τέλος σε εβδομάδες διαφωνιών και αντιπαραθέσεων για μια από τις πλέον αμφισβητούμενες των τελευταίων χρόνων.
Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε ειδική προβολή της ταινίας σε περίπου 2.000 δημοσιογράφους, τα σχόλια των οποίων δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την υπερπαραγωγή αυτή της Sony Pictures, που στοίχισε 125 εκατομμύρια δολάρια.
Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως οι δημοσιογράφοι ξέσπασαν σε γέλια σε μια από τις πιο κρίσιμες σκηνές της ταινίας, όταν ο Λάνγκτον (Τομ Χανκς) αποκαλύπτει στην Σοφί (Οντρέ Τοτού) ότι η κοπέλλα είναι απόγονος του Ιησού.
«Τίποτε δεν πάει καλά. Δεν έχει αγωνία, δεν είναι ρομαντική, δεν είναι διασκεδαστική» είπε χαρακτηριστικά ο Στίβεν Σάφερ από την Boston Herald.
Ιδιαίτερα καυστική είναι η κριτική της εφημερίδα Variety, που θεωρείται η Βίβλος του Χόλιγουντ. «Ένα βιβλίο που κόβει την ανάσα και πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα έγινε μια άχαρη και κακή ταινία» επισημαίνει ο κριτικός της εφημερίδας και συνεχίζει: «Ο σκηνοθέτης Ρον Χάουαρντ και ο σεναριογράφος Ακίνα Γκόλντσμαν συνωμότησαν, για να αφαιρέσουν κάθε στοιχείο μελοδράματος, δίνοντας στο κοινό μια ταινία φλύαρη, που δεν είναι βέβαια ανούσια, αλλά δεν αφήνει τίποτε στη φαντασία».
Η εφημερίδα προβλέπει την τεράστια εισπρακτική επιτυχία της ταινίας, αλλά επισημαίνει παράλληλα πως αν δεν υπήρχε το βιβλίο του Νταν Μπράουν, ένα σενάριο με την υπόθεση αυτή θα έμενε στα αζήτητα των στούντιο του Χόλιγουντ.
Ακόμη, η Variety εκτιμά πως ένας από τους λόγους που η ταινία «ξεφουσκώνει» τόσο γρήγορα είναι η παντελής έλλειψη χημείας ανάμεσα στους δύο βασικούς πρωταγωνιστές, τον Χανκς και την Τοτού.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=253
Έτσι εξηγείται και το ότι 'Το διαφημιστικό πακέτο είναι από τα πιο δυνατά των τελευταίων ετών'.
-
το θαψανε το εργο....
-
'Όσοι θέλουν να ισχυριστούν ότι ο Ιησούς ήταν πράγματι Ιστορικό πρόσωπο, σύμφωνα με τα κριτήρια που απαιτεί η Επιστήμη της Ιστορίας, πέραν μερικών αναφορών ελαχίστης σημασίας και πολύ αμφιβόλου προελεύσεως τις οποίες θα παρακάμψουμε τελείως εδώ, προσκομίζουν κυρίως τα εξής στοιχεία: (1) Δύο αναφορές του Ιουδαίου Ιστορικού Ιωσήπου Φλαβίου (Μπεν Ματτιτιάου, 37-95 Κ.Ε.). Αυτές βρίσκονται στο σύγγραμμά του Ιουδαϊκή Αρχαιότητα που το έγραψε το 93-94 Κ.Ε. (2) Μία αναφορά του Ρωμαίου Πολιτικού και Ιστορικού Κορνηλίου Τακίτου (55-120 Κ.Ε.), που βρίσκεται στο σύγγραμμά του Χρονικά. Το έγραψε το 110 Κ.Ε. (3) Μια αναφορά του Ρωμαίου Ιστορικού Γαΐου Τρανκουίλλου Σουετονίου (69-140 Κ.Ε.), που βρίσκεται στο σύγγραμμά του Οι Βίοι των Δώδεκα Καισάρων, που το έγραψε το 110 Κ.Ε. (4) Μια επιστολή προς τον Αυτοκράτορα Τραϊανό του Ρωμαίου Κυβερνήτη της Βιθυνίας της Μικράς Ασίας, Πλινίου του Νεωτέρου (62-113 Κ.Ε.), που την έγραψε το 107 Κ.Ε. Χάρην συντομίας δεν αναγράφουμε αυτά τα στοιχεία εδώ. Ο ενδιαφερόμενος μελετητής μπορεί να τα βρεί εύκολα, σε απέραντη βιβλιογραφία εκατοντάδων τόμων.
Η πρώτη αναφορά του Ιωσήπου (Ι. Α. 18:3:3 ή 18:63-64) είναι το κύριο μέλημα μας και έτσι θα κάνουμε περισσότερες παρατηρήσεις επ ' αυτής στις επόμενες παραγράφους. Είναι η ισχυρότερη υπάρχουσα μαρτυρία περί Ιησού Χριστού αν και είναι εξαιρετικά σύντομη. Όπως είναι γραμμένη έχει σκοπό την πιστοποίηση της ιστορικότητας του Ιησού Χριστού. Έτσι πολλές φορές βλέπουμε να την παραθέτουν μόνη της ως αρκετή απόδειξη της ιστορικότητας του Ιησού Χριστού σε σύντομα άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Για τις υπόλοιπες περιοριζόμαστε στο να πούμε τα εξής. Η δεύτερη αναφορά του Ιωσήπου (Ι. Α. 20:9:1 ή 20:200) είναι μόνο μια γραμμή εν μέσου άλλου σοβαρού ζητήματος που ο Ιστορικός αναπτύσσει. Δεν έχει σκοπό να δώσει μαρτυρία για την ιστορικότητα του Ιησού (βλ. Ι. Α. 20:9). Χωρίς την πρώτη αναφορά ή δεύτερη θα είχε μηδαμινή Ιστορική αξία. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις υπόλοιπες, οι οποίες και αυτές έχουν τεθεί εν μέσω άλλων γεγονότων και απλώς αναφέρουν ή πιστοποιούν την ύπαρξη Χριστιανών που πιστεύουν σε κάποιον Ιησού, Χριστό (ή και Χρηστό). Επομένως αναφέρουν τον Ιησού εμμέσως και δεν έχουν αξία για την απόδειξη της ιστορικότητάς του. Εκτός της επιστολής του Πλινίου, της οποίας το θέμα είναι το πως να μεταχειρίζεται ο Κυβερνήτης τους Χριστιανούς, όλες οι άλλες αναφορές μαζί δεν γεμίζουν ούτε μια σελίδα.'
πηγη: http://www.way.gr/modules.php?name=News ... e&sid=1193Στην ιδια ιστοσελιδα υπαρχει και ο αντιλογος, που αξιζει να διαβασουμε...
Food for thought... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
«Αχαρη και κακή ταινία»
Σκληρές οι κριτικές για τον «Κώδικα Ντα Βίντσι» μετά την πρώτη προβολή στις Κάννες.....Και τώρα τί θα κάνουμε χωρίς τους βαρβάρους;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
«Αχαρη και κακή ταινία»
Σκληρές οι κριτικές για τον «Κώδικα Ντα Βίντσι» μετά την πρώτη προβολή στις Κάννες.....Και τώρα τί θα κάνουμε χωρίς τους βαρβάρους;
Σιγά μην αργήσουμε, εμείς, να βρούμε άλλους. Ίσια ίσια που μπορεί να είναι και καλύτεροι!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
ΑΠΙΣΤΟΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ
Τοτε μονο θα καταλαβεται η οτι οι 4 ευαγγελιστες ηταν μεγα παραμυθογλου οι οτι ο Ιησους ο ΝαΖΙραιος (και οχι Ναζωραιος) ηταν μεγαλος απατεωνας.
Δηλαδη ο Θεος εμφανιστηκε σε μια γωνια της γης....στους Εβραιους κατω απο την Ρωμαικη κατοχη στους ανεκαθεν προβληματικους και θεοκρατικους ανωμαλους που κοβαν τα πουλια τους(περιτομη) για να διαφερουν απο το
Ευτυχώς που βρέθηκες κι εσύ ο διαβασμένος, να μας ανοίξεις τα μάτια...
Σε ευχαριστω ililias για τα καλα σου λογια.Εχω ασχοληθει με το θεμα αρκετα.Δεν θελω να σου ανοιξω τα ματια .Την γνωμη μου ειπα.
Προβληματιζομαι και εγω οπως και ολοι μας εδω τι στο καλο ηταν ο Ιησους.
Μεγας μυστης η μεγας απατεωνας.
Ενα ειναι σιγουρο.Υπαρχουν πολλα Ευαγγελια.Τα 4 της Καινης Διαθηκης ειναι ανυπογραφα και τον 2ο αιωνα τους αποδοθηκαν ονοματα.
Τοτε λοιπον (2οαιωνα) Ο Ειρηναιος της Λιων και η ομαδα του αποφασισε τα δογματα που επρεπε να υιοθετησουν οι χριστιαννοι και τα βιβλια που θα αποτελουν την Αγια γραφη βασιζομενοι στα γνωστα 4 ευαγγελια.
Τα υπολοιπα ολα ονομαστηκαν αιρετικα και πολλα ευαλλελια και Αποκαλυψεις καταστραφηκαν η χαθηκαν.Λοιπον παρε για δωρο και εξηγησε μου τι ειναι αυτο.
Μαρκ14.51-52
(την στιγμη συλληψης του Ιησου στο ορος Ελαιων)
'και νεανισκος τις συνηκολουθει αυτω περιβεβλημενος σινδονα επι γυμνου και κρατουσι (οι Ρωμαιοι) αυτον ,ο δε καταλιπων την σινδονα γυμνος εφυγε'
[Διάσπαση] Περί ιστορικής υπόστασης του Ιησού Χριστού